Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Filmy

Spravuje: leena
Počet příspěvků: 5806

Výzva první - 7.2.2022-20.2.2022

Film do roku 1945


ČSFD hodnocení: Telemachus | Pike | lagga | leena | S.S.Enterprise

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1 - 20 / 5806Starší   Nejstarší

Mvek - 04. březen 2024 22:53sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nějak jsem měl nostalgickou slinu a musel jsem si pustit Bulletproof Monk z 2003. Z toho tak nějak čiší ještě 90ky, a navíc všechny možné nešvary tehdejších filmů koncentrované do jednoho:-). Ale jako young adult to má své kouzlo, a ostatně ledacos pro takovou cílovku bývá pitomé.
Telemachus Rhade - 03. březen 2024 18:15sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Zjistil jsem, co všechno v druhé Duně chybí. 2 věci jsem si zařadil do šuplíku "neodpustitelné" a návštěvu kina už neplánuju.
Mvek - 25. únor 2024 16:31sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Zajímá vás, kde se natáčel Bod obnovy? Část míst už na Filmová místa.cz byla, část jsem doplnil, co jsem poznal, nebo s pomocí kolegy.

Velká část městských záběrů je z Prahy a Varšavy. Pár je z venkova polského i českého.

Zejména nebo jen v Praze je vidět, že vzali pár budov z minulého režimu a dotvořili je v podobném duchu do retro futuristického vzhledu. Dotýká se to už neexistujícího UTB (věže O2 na Olšanské) a Centrotex na Pražského povstání, ten dokonce dvakrát a pokaždé jinak:-), protože to má být jako jinde, byť je jeden záběr z ulice Na Pankráci a druhý z Táborské v jiné části filmu. Ale i třeba drobná budova na 5. května.
A samozřejmě v obou městech doplňovali nové futuristické budovy. Ve Varšavě to ale neměli tak těžké, ony některé tam pro nás nezvyklé už jsou.

Ve Varšavě si dost ušetřili práci. Stejná křižovatka je tam dvakrát, jednou zrcadlově otočená a doplněná o futuristické budovy, ale navíc otočená s již naklíčovanou reklamou na starém domě:-).
Navíc ve Varšavě jsou běžná současná vozidla a běžné značky a semafory, zatímco v Praze na Povstání jsou futuristické semafory i značky (bílé) a auta mají víceméně vždy svítící pruh, ne samostatná světla.
S.S.Enterprise - 14. únor 2024 17:58sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
... a v The 100 to bylo navíc mnohem lépe udělané
S.S.Enterprise - 14. únor 2024 17:57sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Bod obnovy

... je tam vidět velká snaha a to se cení, na české poměry je to dobré
... no byla to trošku zývačka, velmi krátké věty byly originální, ale neviděl jsem v nich přínos
... nechci spoilovat, ale byla tam jedna sakra velká kopie jedné věci z pozdějších řad The 100

49%
leena - 03. únor 2024 23:26sipka
ZAMĚŘIT
leena
https://www.csfd.cz/film/1441311-the-last-rifleman/recenze/

Boze tohle bylo brutalni ... 4/5 .. i s ohledem co se ted deje ve svete a jak na tom budou ti chlapi co prezili za 10, 20 .. 50 let ...
S.S.Enterprise - 02. únor 2024 12:11sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
do roku 31 na tu Pandoru už doletí Musk, teď to psal na Xku :D
Telemachus Rhade - 01. únor 2024 22:30sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Pojďme se zase jednou pobavit Avatarem...

Trojka se přesunula z letošních Vánoc na ty příští, čtyřka v tichosti opustila 2026 slot rovnou o tři roky na 2029 a pětka se z roku 28 přesunula do 2031. Ale něco mi rika, že pouhé 2 roky po čtyřce to Jim nedá 🙂
Mvek - 09. leden 2024 22:27sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Co mě ale rozesmutnilo bylo, že zatímco v Bodu obnovy se vyskytuje jeden nebo dva slovensky mluvící herci ve slovenštině, tak před filmem běžel trailer na slovenský film s českými titulky.
Mvek - 09. leden 2024 21:54sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A potěšilo mě, že když už nám developer zbořil "UTB" Telecomu na Olšanské, tak částečně ta věž a budova zůstala zachovaná v tomto filmu ve futuristické přestavbě.
Mvek - 09. leden 2024 21:53sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Bod obnovy
Super, dostal jsem, co jsem čekal. Vzhledem k tomu, že si na jakékoliv podobné filmy už nepamatuji (ani na Minority Report) a dlouho jsem nic podobného neviděl, tak o to víc jsem si to užil. No a je osvěžující neamerický přístup, kdy spousta věcí není explicitně řečená, divák prostě trochu musí vnímat, ale přitom to není nic ve smyslu, že by si musel všimnout detailu z počátku filmu apod.
Na druhou stranu na detaily hráli. A tedy jedné chyby jsem si možná všiml (je řečeno, že včera sněžilo, a to včera mělo být před 5 měsíci a film se odehrává v říjnu), ale měl jsem na mysli detaily jako různé drobnůstky typu Kaplického chobotnice, nebo drobnosti v rámci futuristické vize, které bude dobré proklikat časem doma na obrazovce.
Mně ani nevadí zkoprnělá Andrea Mohylová, protože to v tom filmu ani nevadí. Sice jinak vidíme téměř pořád jen dva její výrazy, ale co, byla mi sympatická.

Takže super, jen tak dál. Určitě je podpořím Blu-rayem, nebo tak, bez ohledu na to, jestli to získám alternativním způsobem dřív (tam počítám i streamovací služby).
Mvek - 08. leden 2024 22:20sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pominu-li Berušku, tak já jdu poprvé do kina za cca pět let, a to doslova za pět minut dvanáct, protože to vypadá na předposlední projekci Bodu obnovy v ČR. Chci ho podpořit, trailer mě zaujal, recenze beru tak, že nemám mít velká očekávání, a pak to bude asi fajn.
Mvek - 07. leden 2024 22:14sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Marshall 253985:
Lifeforce 1985 - Picard, je tam Picard... :D a vcelku zajímavé efekty na tu dobu.

Vida, právě jsem to taky objevil, tedy jen trailer a Stewarta jsem si tam všiml:-). Na film asi nenajdu čas, asi nemám chuť na tento druh hororu, ale může to být fajn.
Telemachus Rhade - 07. leden 2024 09:21sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
TCM Remembers 2023

Každej rok to bolí, ale těch jmen, co je tam za loňský rok... 😥
Nevím, koho jmenovat dřív: André Braugher, Lance Reddick, Julian Sands, Ray Stevenson !!!, Matthew Perry, Michael Gambon, Chaim Topol, Gina Lollobrigida, Raquel Welch a prázdné místo z největších... Treat Williams.
Telemachus Rhade - 30. prosinec 2023 15:41sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Migration (Ptáci stěhováci)

Illumination Studio mi dělá čím dál větší radost. Po Mimoňích a skvělém Mariovi je tu další dětský animák, který jsem si v kině beze zbytku užil i já. Krom toho, že je to vizuálně moc pěkný, tak to má dobrý milý příběh a je tam spousta černohumorného obsahu i pro rodiče.

Dabing taky úplně OK. Doporučuju v 4DX, dokud to tam je. Byť ta cena je teda v oblacích podobně jak ty ptáci.
kapitan Pike - 27. prosinec 2023 16:17sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Určitě zajímavá úvaha, na kterou ale nemám jasný názor, protože nové filmy moc nesleduju. Z katastrofických filmů jsem naposledy viděl Don't look up, který jsme tu probírali před dvěma roky a to mi rozhodně přišlo dobré. Čekal jsem, že Leave the World Behind se ponese v podobném duchu.

Jinak jestli tě chápu správně, tak kritizuješ krajní proudy z konzervativního i progresivního směru. S tím v podstatě souhlasím, oba tyto proudy jsou škodlivé, pokud přejdou do extrému. Ale v kinematografii se IMHO projevuje především ten progresivismus. Je ale asi pravda, že to přiživuje extremismus i na opačné straně spektra.
Telemachus Rhade - 27. prosinec 2023 15:41sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
S.S.Enterprise:
Osm hrozných, vynikající konverzační drama

Mno, Tarantino teda taky zrovna není mistr pera a jeho filmy jsou vyložená tvůrčí onanie, ale chápu, jak to myslíš.
Telemachus Rhade - 27. prosinec 2023 15:33sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Marshall: Z toho tvého seznamu jsem viděl Tetris a Dungeon & Dragons a u obojího souhlasím.

Ten tvůj film je katastrofický
Papírově možná :-) Jinak je o latentním rasismu a Přátelích, takže zásadní otázka, která mě provázela po jeho konci je: "Jak to vlastně tehdy dopadlo s Rossem a Rachel"?

poslední katastrofický film, na který si matně pamatuju a byl ok, byl The Core
Jádro je ale taky, podobně jako Master & Commander, v podstatě vystrukturované jako dvojepizoda Treku ;) Ale nejde mi úplně o to, co je dobré, a co dementní, ale z hlediska katastrofického žánru je úplně OK i 2012. Jde tam o katastrofu. Tady ne. To je ten problém. Greenland a tohle jsou rodinná dramata s uměle nastaveným problémem, který je nelogický a nezajímavý. Minimálně proto, že jsem chtěl vidět katastrofický film, který mi byl advertován. Místo toho dostanu věc o černé holce, které se nelíbí, že ji bílý kluk fotí u bazénu v plavkách.
Marshall - 27. prosinec 2023 13:40sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Telemachus Rhade: Podívej se na můj seznam z 04. listopad 2023 a řekni mi, co si o tom myslíš, protože v obecné rovině s tebou souhlasím. Ať už jsou to barevné filtry nebo dialogy, které vypadají jakoby je psaly děti.
ALE! Ale sem tam něco najdeš, možná je to množstvím filmů a máme "survival bias", nevím jaká je reálná statistika. Ten tvůj film je katastrofický a ty jsou pro mě docela odpad, poslední katastrofický film, na který si matně pamatuju a byl ok, byl The Core (2003).
S.S.Enterprise - 27. prosinec 2023 11:53sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
... nicméně „Leave the World Behind" jsem ještě neviděl, takže nemůžu hodnotit

Nejnovější   Novější 1 - 20 / 5806Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o