Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Filmy

Spravuje: leena
Počet příspěvků: 5808

Výzva první - 7.2.2022-20.2.2022

Film do roku 1945


ČSFD hodnocení: Telemachus | Pike | lagga | leena | S.S.Enterprise

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 2744 - 2763 / 5808Starší   Nejstarší

Mirak - 22. říjen 2014 20:28sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Samozřejmě, že jsou tam dost ikonické a na tehdejší dobu poměrně brutální scény, ale film je populární kvůli zcela jiným věcem. Například Marlonu Brandovi.
Mvek - 22. říjen 2014 17:14sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: To byl samozřejmě vtip, ale tak na 90 %. Věřím, že popularitu film určitě získá, když ukáže explicitní scény (do určité míry), což kniha tolik nepředvádí (nejen díky formátu).

Mirak - 22. říjen 2014 16:54sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek:
Jasně, protože byla krvavější...

Blábol.
Mvek - 22. říjen 2014 15:22sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mimochodem hlavní problém jsem měl v orientaci v postavách v prvních dvou filmech. Knížka a druhé zhlédnutí mi v tom pomohly, ale věřím, že knížka by stačila, pokud bych si ta jména trochu víc pamatoval.
Mvek - 22. říjen 2014 15:20sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Jasně, protože byla krvavější...

Ne, já Kmotra četl (a doporučuji). Knížka pokrývá v podstatě první film, s tím, že je pár věcí ještě v druhém (jako dětství Vita).

Film se mi nelíbil, asi sotva po roce jsem se pustil do knížky a líbila se mi hodně, film se mi pak už docela líbil (ale trojka se mi líbila i napoprvé).


Když se na to snažím dívat objektivně, tak jsou na tom imho stejně co do kvality.
Mirak - 22. říjen 2014 14:31sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Puzzova Kmotra jsem necetl, ale myslim, ze filmy taky udelaly do sveta vetsi diru
Telemachus Rhade - 22. říjen 2014 13:53sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
Vykoupeni z veznice Shawshank, Forrest Gump nebo Zelena Mile

Pravda, Shawshank jako povídka je docela dost slabý.
Mirak - 22. říjen 2014 12:46sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Urcite najdeme tunu dalsich pripadu, to jen lagga ma jeden ze svych zachvatu pravdolaskovosti.
Namatkove: Vykoupeni z veznice Shawshank, Forrest Gump nebo Zelena Mile jsou obecne povazovany za mnohem lepsi, nez jejich knizni predlohy a k tomu jsou povazovany za jedny z nejlepsich filmu vsech dob
Telemachus Rhade - 22. říjen 2014 10:58sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Novelizace jsou téměř ze sta procent vždy horší než filmy. Naopak pokud film má knižní předlohu, je většinou lepší kniha, ale neplatí to vždy. Viz třeba Pán Prstenů, nebo teď i Hobbit. (extended myšleno, samozřejmě) Jakákoli Jacksonova změna mi přišla vždy k lepšímu.
Yakuzza - 22. říjen 2014 10:53sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mvek: Mel jsem na mysli spis prepisy obecne popularnich filmu. Treba takova kniha Kolja neni nic jineho nez prepis dialogu z filmu s nulovou pridanou hodnotou.
Mvek - 22. říjen 2014 10:42sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
lagga: Nepotřeboval, vím:-).

I Yakuzzův případ není vždy špatný, pokud to opravdu není jen těžení. Třeba staré ST adaptace jsou fajn, konkrétně Khanův hněv nebo Nejzazší hranice mi přišly jako film slabé, jelikož z knížky jsem čekal více (tedy pravda, u Khana je možná dobře, že tam není ta vyvražďovačka stanice).
Yakuzza - 22. říjen 2014 10:37sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
lagga:
knížky jsou vždycky lepší než filmy, vždycky :)

Ne. Krome pripadu, kdy je knizka napsana podle filmu za ucelem vytezeni co nejvice penez.
lagga - 22. říjen 2014 10:05sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Going Postal je nejlepší.
jinak jsou vždycky lepší knížky, samozřejmě s měsíčními pauzami, jinak ti to všechno přijde stejný - knížky jsou vždycky lepší než filmy, vždycky :) tos potřeboval vědět, viď
Mvek - 20. říjen 2014 17:28sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip: Je pravda, že z Barvy kouzel vynechali spoustu věcí, které by to asi udělaly ještě více mozaikovité a narvané (např. jsem při svém čtení nepochopil, jestli má nějaký význam, že se Mrakoplaš objeví na chvíli v letadle v našem světě po pádu z draka).
Ale fakt mě to překvapilo, třeba si vůbec nepamatuji, že bych kdy měl dojem, že mágové jsou takoví "klingoni" vraždící se kvůli postupu. Jen jsem je měl spíš za takové dumající bez nějakého smyslu a možná chlastající nebo něco jiného návykového provozující.


Jinak pořadí zfilmování jsem tak nějak vždy chápal tak, že prostě chtěli něco zkusit, ale věděli, že na to nemají dostatečný budget a je to experiment, tak nechtěli pomrvit úvodní film, který by měl představovat důležité postavy.

(Tak mě napadá, že je ve výsledku moc nepředstavuje, protože jednak myslím, že Mrakoplaš apod. není v Going Postal, ale nečetl jsem, jednak třeba Smrtě vůbec neobjasnili, ten je víc jasný z Otce prasátek.)
AVip - 20. říjen 2014 16:43sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Going Postal je asi nejlepší z Pratchettovských adaptací...
a "The Colour of Magic" je taková lehce chaotická záležitost i ve své knižní předloze.

Co jsem nikdy nepochopil, bylo rozhodnutí natočit "Otce Prasátek" jako první adaptaci...
Mvek - 20. říjen 2014 16:36sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Řeknu vám, asi by mě ani Hogfather Day, ani The Colour of Magic nenalákalo na Zeměplochu. Going Postal jsem ještě neviděl.

I když je Barva kouzel už přece jen víc na úrovni, tak i když odhlédnu od nízkého rozpočtu (myslím, že TV produkce), tak mi to přijde takové poslepované z humorných epizodek, něco jako ST XI je poslepovaný z akčních epizodek a humorných. Ale budu si muset po letech přečíst znovu knížky (a pokračovat dál podle návazností), abych to mohl plně posoudit.

Mirak - 19. říjen 2014 15:45sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Razer: Jo, a asi souhlasím, teda viděl jsem to fakt dávno tak cca 2006 a nevím, kolik jsi toho viděl ty, ale myslím, že během druhé půlky první řady se seriál místy trochu hledá (imho sklouznutí do podprůměru je až trochu moc příkré), ale druhá řada tyhle nešvary pěkně odstranila a udala tomu směr.
Jako celek to teda hodnotím výhradně pozitivně, hlavně kvůli dost originálnímu pojetí, dobové atmosféře a vůbec snaze něco tak ambiciózního v roce 2003 natočit.
Razer - 19. říjen 2014 15:31sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mirak: Carnivale sem kdysi na tvé doporučení sledoval (je to takové to jak putujou puští v USA?) a začátek poměrně dobrej, ale celkem brzo to taky sklouzlo do podprůměru.
Yakuzza - 19. říjen 2014 14:52sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mirak: Dik, asi zkusim. Divam se, ze tam hraje muj oblibenec Ransom z Equinoxu.

TelemachusRhade: Ja myslim, ze jsem to tady zminoval hodnekrat. Firefly jsem zkousel asi trikrat a vzdycky me to prestalo bavit u nektere z prvnich epizod hlavne kvuli tomu, ze mi drtiva vetsina hlavnich postav byla nesympaticka. Treba nekdy hodne v budoucnu.
Telemachus Rhade - 19. říjen 2014 14:48sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Jinak jsem z toho viděl tak zhruba polovinu a u všech zmíněných mnou viděných je to tak. Jericho, Pushing Daisies, Dead Like Me, etc.. Všechny skvosty.

Nejnovější   Novější 2744 - 2763 / 5808Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o