Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Filmy

Spravuje: leena
Počet příspěvků: 5809

Výzva první - 7.2.2022-20.2.2022

Film do roku 1945


ČSFD hodnocení: Telemachus | Pike | lagga | leena | S.S.Enterprise

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 2223 - 2242 / 5809Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 29. červen 2015 20:47sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
lagga: Odpad!
lagga - 29. červen 2015 20:41sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Kingsman
ten film mě dostal, protože veselé barevné ohňostroje z hlav živých lidí za zvuků veselé hudby tvoří tak protichůdný mix !
a mám podezření že ta holka na chůdách je hraná herečkou, kterou slibují do dalšího treku ...a pak bych ji asi i byla ochotná dát šanci
sebevědomí a slušní chlapi v dobře padnoucím obleku mi vždycky byli schopní učarovat a zároveň se dobře bavím u teorie celoplanetárního spiknutí telekomunikačních služeb
takže prostě bych tomu dala 1* ale taky 5* ...těžký
lagga - 28. červen 2015 11:02sipka
ZAMĚŘIT
lagga
to je boží, maminka v Popelce 2015 je Agent Carter :)
Mvek - 28. červen 2015 08:42sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Bohužel tohle srovnání na YouTube ukazuje jen Staloneho, nikoliv "Humphryho": https://www.youtube.com/watch?v=gpRzusd9Yi8
Telemachus Rhade - 27. červen 2015 23:19sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: Tak nějak. Nejhorší je, že se Taco Bell verze jaksi nedá sehnat. Objednávat si kvůli tomu US BD mi přijde jako trochu drahý a zbytečný špás.
Mvek - 27. červen 2015 22:09sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
FUJ! Viděl jsem evropskou BR verzi Demolition Mana. Vzhledem k tomu, že Pizza Hut zazněl i z úst Nigela Hawthrona, tak tam je předabování slyšet hodně (tipuji, že on už nežil), u Staloneho, jak kdy, ale prostě někde je vidět, že to nesedí na pohyb pusy. Kdyby se změnilo billboard, nebo prostě loga, snad i kdyby se změnil McDonald v Fifth Element na KFC, tak by mi to nepřišlo tak strašné a mávl bych rukou, ale tady je to mnoho replik.
Mvek - 27. červen 2015 22:06sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: Myslím, že nic nebylo počítačové (tedy efekt průletu "bránou" tak vypadal, ale snad ne), ale říkal jsem si, jestli to jen čistili a upravovali barevně apod., nebo jestli třeba vzali záběry s green/blue screenem a sesadili je znovu z originálních zdrojových záběrů.
Mně totiž právě přišlo, že nevidím v podstatě žádné kontury a že různé počítačové obrazovky nebo pohyby za okny stanice apod. jsou plynulé, přesné. Jak říkáš, přišlo mi, že mnohé filmy o více jak deset let vypadají hůře.

Nicméně pochopením filmu si nejsem jist, na interpretaci a čtení různých interpretací si však počkám, až si přečtu novelu.
Pozemstan - 27. červen 2015 21:18sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: "nebo se třeba sesazovaly opět záběry do obrazu s modrým pozadím"

Myslíš opětovné složení původních záběrů, nebo přidání nových efektů?

Jinak se domnívám, že i původní záběry (alespoň ve verzích, co jsem viděl v televizi a také někde našel) působí skvěle. Možná jsou někde před pozadím vidět kolem modelů černé okraje, ale ne víc než třeba v o 14 let mladším ST II. Dnešnímu divákovi snad může vadit zaostření na blízké vesmírné objekty i pozadí zároveň. Pohyb lodě nad měsíčním povrchem myslím také není zcela plynulý, ale celkově působí pohyby vesmírných přístrojů a objektů dost přirozeně, spolu s hudbou až ladně. Navíc se tam mihne i velice plynule letící asteroid, který jsem zde myslím chválil už před lety. To, spolu s některými dalšími záběry, podle mě svým způsobem překonává i dnešní různě roztřesené nebo jinak "vyumělkované" efekty.
lagga - 27. červen 2015 20:25sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Popelka (2015) od Disneyho - nádherná
have courige and be kind
Mvek - 26. červen 2015 20:52sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Blbý dotaz, protože se mi to nedaří dohledat (v pauze uprostřed filmu), 2001 bylo remasterováno jen ve smyslu úprav barev, čistění obrazu apod., nebo se třeba sesazovaly opět záběry do obrazu s modrým pozadím apod.? Přijde mi to úchvatné, tak mi vrtá hlavou, jak moc je to jen vyčištěné, nebo něco předělané.
lagga - 25. červen 2015 15:53sipka
ZAMĚŘIT
lagga
včera večer sem před spaním načala Watchmeny - chyba, veliká chyba
Telemachus Rhade - 25. červen 2015 12:11sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Já zase musím doporčit Belle. Další britská vynikající věc o otroctví v Impériu, tentokrát ale z úplně jiného úhlu.
lagga - 24. červen 2015 23:15sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Woman in gold
doporučuji
kupodivu budu schopná po tomto filmu vypořádávajícím se s druhou světovou spát
(zatím mi nejde ohvězdičkovat na čsfd, je to moc nové)
Telemachus Rhade - 24. červen 2015 23:01sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Terminator Genisys Movie CLIP - I've Been Waiting For You (2015) - Arnold Schwarzenegger Movie HD

Za hodně peněz už asi efekty fakt nejsou problém.
Mvek - 22. červen 2015 22:32sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Bezpochyby.
Mirak - 22. červen 2015 17:45sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
A nejsou Hunger Games primárně teen záležitost?
Seven - 22. červen 2015 15:37sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Ale co se tyce filmu samotneho:
- touzila jsem jit jim koupit stativ, hrozna roztresena kamera
- za "nasviceni" a "strih" by mel jit nekdo sedet

Predpokladam, ze to asi bylo drahy, ale vypada to jak natoceny na iphone.

A adaptace knihy samotna byla dost spatna. Prislo mi, ze v zadnym pripade nelze pochopit o co tam jde a proc se deje, co se deje. Navic se mi nezda, ze by tam ta Lawrence hrala. Dalsi problem je, ze knizka samotna je v ich-forme, takze ve filmu vidime, ze se hlavni hrdinka chova jako krava, ale uz nezname myslenkovy pochod, co ji k tomu vedl.
Seven - 22. červen 2015 15:23sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Co si mlhave pamatuju z knizek, uz je to par let - zeme je po valce, tech jedenact okrsku prohralo bitvu s Capitolem, takze proto jsou v jejich podruci.

District 13 - ta zakladna - je puvodne vojenska a proto tam taky maji vsichni stejny hadry - byly tam v zasobach a vetsina obyvatel v te chvili jsou uprchlici, kteri tam mohou byt radi za alespon nejaky hadry v celku.

Hovorit o te jedne postave je bezpredmetne, protoze do filmu je kvuli sve popularite u fanousku - nechapu - dopsana, v puvodni knizce se tam vubec nevyskytuje.
Pozemstan - 22. červen 2015 12:02sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade, Mvek: Zajímavé, z toho mála, co jsem o tom zaslechl, jsem myslel, že se ty filmy odehrávají v době jakéhosi návratu feudalismu, případně "kapitalismu bez přívlastků", kde jsou sociální rozdíly opravdu extrémní, neexistuje již rovné občanství, a vládnoucí oligarchická třída se drží u moci nedemokraticky, silou... Takové prostředí je v řadě (často béčkových) postapokaliptických filmů a částečně i třeba v Past Tense v DS9... Ano, odpovídá to kritice kapitalismu z úst části levice, např. sociologa Kellera, který říká, že příští, nebo možná už naše, generace se dožijí návratu feudalismu. Podle mě je to představa dosti přitažená za vlasy, i když jisté reálné základy mít může a měla by být pro nás varováním.

Dovedu si představit, že v reakci na takový (neo)feudální systém by se mohly prosadit i (neo)komunistické ideály. Ale u holywoodského trháku je to tedy poněkud překvapivé (byť třeba Hvězdná pěchota zase ukázala společnost s fašisticko-nacistickými prvky).

Každopádně je to nutno chápat až jako reakci na předchozí extrémní režim umožňující takovou krutou zábavu, nikoli jako odpověď přímo na současnou společnost (byť to, pravda, může běžný divák pochopit jinak)... V rozumném společensky odpovědném díle by podle mě měla následovat i kritika takové přehnané, "uniformně" rovnostářské reakce a snaha o návrh nějakého udržitelného liberálně-demokratického a sociálně citlivého (smírného) společenského uspořádání (které se ale i v realitě potýká s problémy). -)
Mvek - 22. červen 2015 11:25sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: Z toho prvního filmu to tak tedy nečišelo, nevím, jak z knížek. Protože aspoň tady je zatím Capitol vykreslen dostatečně zvráceně a je tu ten kontrast vůči jednotlivým okrskům. Ale dovedu si představit, že tam ty komunistické prvky jsou a sílí v dalších 3 filmech a 2 knihách. Myslím ale, že na to chuť nebudu mít, kdybych neměl, co číst nebo sledovat, tak proč ne, ale takhle sáhnu po jiných věcech s chutí.

Wikipedie mi zatím moc nepomohla, ale z filmu jsem měl dojem, jako by ten svět měl hluboké kořeny ve starém Římě, nebo se k němu navracel (i když tedy podle knížek to má být v Severní Americe a zřejmě po nějaké katastrofě). Samotný Capitol samozřejmě může odkazovaz i k USA, ale Hunger games jsou v podstatě podobné gladiátorským hrám, i to, jak to lidé berou. Dělení na patricije a plebejce je tu též. No a když přidáme, že účastníci přijíždí na vozech tažených koňmi nebo i některé prvky výzdoby a architektury...
Takhle by to mělo vypadat v Bread and Circuses v TOSce:-D.

Nejnovější   Novější 2223 - 2242 / 5809Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o