Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Filmy

Spravuje: leena
Počet příspěvků: 5807

Výzva první - 7.2.2022-20.2.2022

Film do roku 1945


ČSFD hodnocení: Telemachus | Pike | lagga | leena | S.S.Enterprise

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1764 - 1783 / 5807Starší   Nejstarší

Yakuzza - 07. září 2016 18:33sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
The Stanford Prison Experiment (2015)

- Well. Wow.
- Jedno z filmovych zpracovani Stanfordskeho vezenskeho experimentu. Dosti vazne psychologicke az psychopaticke :) drama.
- Film je natoceny vcelku zvlastne a po dlouhou dobu mi vyskakovala otazka za otazkou, spousta okolnosti kolem experimentu byla nejasna. Az to zavanelo odflaknutym a zjednodusenym pristupem.
- Po shlednuti a predevsim poradnem se zamysleni nad tim, co clovek prave videl, ale do sebe vsechno pekne zapada.
- Vice nebudu prozrazovat, film urcite doporucuji.
Marshall - 04. září 2016 19:00sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Hardcore Henry (2015) - 5/5
Pozemstan - 30. srpen 2016 23:09sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade: Aha, tak to pak ano, tedy ne... -)
Telemachus Rhade - 30. srpen 2016 22:45sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
MZ (moviezone) Live #87

Recenze pyčo vole!
Práce, za kterou tento tým bere reálné peníze. Kde jsou ty časy, kdy dokázala šokovat Tereza Pergnerová.
Telemachus Rhade - 30. srpen 2016 22:43sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Pozemstan: Sorry, vyjádřil jsem se vágně. Nepředstavuje sama sebe, nýbrž Berlín. Samo sebe tam představuje Studio Barrandov, ale krom toho to má být o pár minut dále i berlínská Ufa ;)

Na druhou stranu nechápu, jak překecali německé úřady k natáčení na Kehlsteinu, které se mermomocí snaží od své historie oprostit a přímo v místě nenajdete o Hitlerovi jedinou zmínku.
Pozemstan - 28. srpen 2016 14:03sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade: "křišťálovou noc v Jindřišské"

Film jsem ještě neviděl, ale je-li myšlena Jindřišská ulice v Praze, a měla-li i ve filmu představovat sebe, tak je to poněkud matoucí... Za 2. republiky se antisemitismus, latentně silně přítomný mezi většinovou populací i předtím, sice již začal projevovat otevřeně, ale, pokud vím, křišťálová noc zasáhla jen území "Říše", tedy např. i čerstvě zabrané Sudety, i když podobné výjevy se mohly později za okupace objevit i v Praze (ale třeba synagogy se v českém vnitrozemí většinou zachovaly)...

"židoněmecké děti" Jasně, pražská židovská komunita byla asi z velké části německy mluvící, jak známe i z jejích známých literárních představitelů, ale na druhou stranu zde byla i řada českých Židů/židů... Ale nevím, oč se zde konkrétně jednalo...
Telemachus Rhade - 28. srpen 2016 12:47sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Chtěl jsem věřit, že by to mohlo být alespoň v podprůměru ;)
Seven - 28. srpen 2016 10:17sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Mela bych k tomu jeden dotaz. Cas kazdeho z nas je vzacny a nervy mame jen jedny. Co te proboha vedlo k tomu si takhle ublizit, zaplatil ti za to nekdo?
Telemachus Rhade - 27. srpen 2016 23:55sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Lída Baarová

- O titěrném inteligenčním kvocientu Lídy Baarové se tu rozepisovat nebudu. Ten musí být jasný každému, kdo "případ" zná.
- Ale jedna věc je, co je tak nějak všeobecně známo, a druhá je tato velice nepodařená fanfikce a krutá, až nesmyslná obžaloba hloupoučké a naivní osoby, na které se dějiny docela vyřádily.
- Film se snaží poukázat na spoustu rysů své doby, ale jediné, co dokáže vyobrazit, je dno a bída současné české kinematografie. A to je skutečně k pláči :-(
- Nejhorší jsou produkční rozdíly, kdy v jedné scéně vidíte externě i interně Kehlsteinhaus, a v druhé křišťálovou noc v Jindřišské, kde židoněmecké děti křičí "dědečku" atp.
- Všichni němečtí a rakouští herci jsou předabováni do češtiny. Výtečné je pak, když tito Češi odnaučují Lídu český přízvuk. Neznám horší zvukový trapas. Nikde! Neskutečné.
- Parta komisaře Rexe je tu komplet - Gedeon Burkhard, Stockinger i německý ovčák. Chybí jen houska se salámem ;)
- Pavel Kříž je asi nejlepší herec filmu. (Teď si představte jaké to asi je, když je Pavel Kříž nejlepší herec filmu) Jeho Hitler je ale překvapivě dobrý, to zas ne že ne.
- Renčova snaha nenechat na Lídě nit suchou, je strašně trapná.
- Ovšem ne tolik, jako finální scéna, kde *si Goebbels, jako Leo z Titanicu, přijde po smrti pro starou Baarovou a symbolicky zhasne světlo.* To prostě ne! :-) To je špatné v jakémkoli vesmíru!

Co mě zarazilo, a v čem mám šedou zónu, je chování pražského četnictva v roce '45, zde zastoupeného Michalem Dlouhým. V tomto podání se jednalo o to nejhorší zrno bolševického výslechu, kde se zabíjelo na služebnách z hecu. Co se dělo v pohraničí vím dobře, ale v Praze? Co mi k tomu řeknou místní historikové?

Každopádně ale najisto 0/5.
Telemachus Rhade - 24. srpen 2016 15:55sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
O tom, o čem jsou lepší Marvelovky. (Miraku, dýchej!) Tedy o Infinity stones. Připravilo to půdu pro Avengers III a IV. Ale teda příště prosím do klubu Marvel.
lagga - 24. srpen 2016 15:53sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Guardiens of the Galaxy

ok, neznám komixovou předlohu, chvílema jsem se zahihňala, ale jinak WTF ? o čem že to bylo ?
Telemachus Rhade - 23. srpen 2016 22:50sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Guardians - Official Trailer (2017)

No... Pak že Čína krade :)
Zephram - 23. srpen 2016 20:54sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Telemachus Rhade: Těším se :-).
Telemachus Rhade - 23. srpen 2016 15:38sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Zephram: Děkuji za pěkné srovnání. Odpovím v Blu-ray & DVD.
Telemachus Rhade - 23. srpen 2016 14:20sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Dlouho předlouho jsem neviděl dobrý evropský film.
Dlouho předlouho jsem neviděl dobrý válečný film.

A Perfect Day

4/5
Pozemstan - 23. srpen 2016 11:31sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Zephram: Pěkné srovnání, byť s asi nepřekvapivé...

Zephram 271737: Tak to musel být také pěkný zážitek. ;-) Původně jsem chtěl jít na Ikarii právě na Nákladové nádraží Žižkov, ale šel jsme na poslední chvíli a nádraží nenašel včas.

Jinak, jak koukám, ta travnatá plocha před plátnem v Jablonci je přímo vyhrazena lidem s dekami a karimatkami... :-)
Zephram - 23. srpen 2016 11:23sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Včera jsem si zkoušel dělat srovnání kvality obrazu dvou verzí filmu (u Atlasu Shrugged 1). Srovnával jsem XVID 640x272 a H264 1920x816.
Pokud by to někoho zajímalo, je to tady. Nebo lepší verze, kde jsou ty menší snímky upscalované a jde vidět srovnání, zde.
Je tam 2x devět snímků, vždy low-quality a high-quality. Spoilery tam, dá se říci, nejsou - pokud vám nevadí vyspoilovat si zajímavé herce na posledních dvou obráczích. A u třetího obrázku od konce je vlastně ukázáno, co se ve filmu podaří. Ale zase je na něm asi nejlépe vidět rozdíl v kvalitě.
Zephram - 23. srpen 2016 11:08sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Ty hvězdy k tomu musely být pěkné. ... Když jsem byl na Upíra Nosferatu v "letním kině" na Nákladovém nádraží Žižkov, tak na samotný závěr ( předpokáldám neplánovaně :-) ) prolétl nad obzorem jasný bolid.
Pozemstan - 22. srpen 2016 23:16sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Zephram 269054: "Úplně jsem zapomněl, jak je Ikarie XB-1 dobrá. Kdysi jsem to videl, ale pamatoval si jen kousky a konec. Rozhodně doporučuji, pokud jste ještě neviděli."

Mám podobné pocity. Tedy na to, že to bylo docela dobré, jsem si vzpomínal, ale už jsem si nepamatoval, kolik je tam propracovaných detailů, logických prvků v ději, občas i humorných narážek atd.

Dnes jsem Ikarii zhlédl v jabloneckém letním kině (kde jsem byl asi podruhé v životě a poprvé v tomto desetiletí). Bylo tam sice celkem prázdno, ale možná více lidí než v Radnici na STB. -) I když jsem měl tři vrstvy oblečení, v nějakých 14 stupních jsem docela "vymrzl"... Někteří si přinesli velké batohy se spacáky. -) Jinak trochu nechápu, že jsou sedačky, resp. lavice, rozmístěny až od vzdálenosti delší, než je delší strana plátna, přičemž je před nimi zábradlím ohraničený travnatý svah (který však také obsadilo několik diváků)... I tak to byl vizuálně i zvukově dobrý zážitek, jen občas rušený vzdáleným hlukem kolem jedoucích aut (jednou i světlem reflektoru do očí), blikajícím letadlem "visícím" těsně nad plátnem, letícím bohužel zjevně přesně rovně od nás, nebo vzdáleným štěkotem psů právě při scéně se psem (jestli nešlo o součást filmu; nevím, zda film obsahuje třeba i ultrazvukový záznam psího pištění, reprodukovatelný technikou kina, restaurovaná verze však, prý vychází z původního negativu obrazu i zvuku)... Občas nad plátnem proletěl nějaký osvětlený hmyz (či světluška). Pěkně se k filmu krátce po skončení před rozsvícením lamp hodil pohled na hvězdné nebe, i téměř v centru Jablonce s náznakem Mléčné dráhy... -)
Marshall - 19. srpen 2016 11:41sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
jj, vynikající film

Nejnovější   Novější 1764 - 1783 / 5807Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o