Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Filmy

Spravuje: leena
Počet příspěvků: 5808

Výzva první - 7.2.2022-20.2.2022

Film do roku 1945


ČSFD hodnocení: Telemachus | Pike | lagga | leena | S.S.Enterprise

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1591 - 1610 / 5808Starší   Nejstarší

Zephram - 28. prosinec 2016 14:16sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Já od něj viděl asi jen Pulp Fiction.
Mvek - 28. prosinec 2016 11:39sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nevím, jestli někdy najdu sílu si pustit Kill Bill znovu (a v originále). Ale pro mě to bylo nekoukatelné, ovšem netroufám si hodnotit to. A hlavně dvojka byla nekoukatelná.
Mirak - 28. prosinec 2016 11:26sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Bastardi od něj jsou taky moji neojblíbenější.
kapitan Pike - 28. prosinec 2016 09:27sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Zemřela herečka Claude Gensacová, filmová žena de Funèse

Jako by toho nebylo málo :-(
BorgDog - 28. prosinec 2016 07:53sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Já za nejlepší tarantinovku pokládám "Bastardy" a hned pod ní Kill Billa. "Hrozné" jsem ještě neviděl. Co se mě týče, nějaké "naprogramování" jsou stejné pitomosti jako molekuly vody s pamětí, a u filmu pro zábavu nutně poselství nevyžaduji. Někdy mi snaha "vychovávat diváka" naopak leze silně na nervy. Tarantino je podle mě skvělý "minimalista", dokáže vytáhnout z postav všechno, hlavně když dojde na dialogy, kdy si jenom tak někde povídají, ale člověk má v krku sucho, na zádech husinu, a čeká, co bude. V tom nemá konkurenci, plus, nesouhlasím s tím, že jeho filmy nemají "myšlenku." Třeba celý "Kill Bill" je v podstatě zamyšlení nad tím, jak se láska mění v nenávist, a nad (ne)smyslem pomsty. A nevím, kdo v současném Hollywoodu by měl koule dát do svého filmu postavu, co hraje Jackson v "Djangovi", ale myslím, že moc lidí ne.
Mvek - 27. prosinec 2016 23:57sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Po návštěvě Ischie se chystáme na Nebožtíci přejí lásce (Avanti), neboť se to tam odehrává a je tam pár záběrů. Náhodou jsem to ale chytil v češtině, zřejmě v dabingu ze 70. let (např. Kopecký) na ČT2 a docela si to užil, celkem komorní, a přesto velmi hravé, každou chvíli mě něco zaujalo nebo pobavilo, zajímavé dialogy, atd. Super!
Mirak - 27. prosinec 2016 12:42sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Já nejsem nějaký Tarantinův absolutní fanboy a jeho filmy neřadím mezi to nejlepší, co jsem viděl, ale viděl jsem od něj úplně všechno a ten styl mi prostě sedí. Pochopím, že to nemusí být něčí šálek kávy, ale to co tu psala lagga, tak na to prostě ani nedokážu reagovat :)
Marshall - 27. prosinec 2016 11:26sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Telemachus Rhade: No tak, Hero(s)* (2002) je kromě vizuální stránky, taky dobrý náhled do mentality Číňanů a něco k zamyšlení tam je taky (pro mě osobně VELMI důležité téma).

* troufnu si říct, že by překlad měl být množné číslo, v čínštině to může být obojí.
Mvek - 27. prosinec 2016 10:36sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Můj soused zabiják 2 - Jo, to jsem v češtině nedokoukal, protože mi to nedávalo ani trochu smysl.
Manželka se tváří, že to bylo v pohodě. Tak nevím, asi si dáme týrání, tedy nejprve jedničku, pak dvojku a uvidíme. Na druhou stranu třeba si to plete, Beverly Hills Cop si taky myslela, že nějaký díl viděla, nakonec konstatovala, že nic, jen zná tu klasickou znělku z diskoték atd.
kapitan Pike - 27. prosinec 2016 10:18sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Telemachus Rhade:
Můj soused zabiják 2

Já teď koukám, že jsem tomu dal jen 2 hvězdy, tak to přece jenom asi takový šlágr nebyl.
Telemachus Rhade - 27. prosinec 2016 09:56sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek, Mirak: Dvojka Mužů v černém je otřesná. Viděl jsem poprvé snad loni teprve a docela koukal jsem, jak do dokázali dojebat. Do odpadu to nešlo asi jenom díky protagonistům a vyloženým drobnostem.

O to větším překvapením byla trojka, na kterou se milerád podívám někdy znova. Koukám, že jsem tomu dal teda "jenom" 3, ale to bude mojí nesnášenlivostí k časovkám. Mám to zafixované jako v pohodě koukatelný film.

ad Můj soused zabiják 2) Mám to hodnocené, takže jsem to asi dokoukal :)
Telemachus Rhade - 27. prosinec 2016 09:33sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
lagga: Nevim teda, co to bylo za film, ale jinak s tím programováním nesouhlasím. To se dá říct fakt o všem - například rodiče a společnost mě naprogramovali, abych jedl příborem.

Taky nesouhlasím, že film musí mít za každou cenu poselství a kdo ví jak hlubokou myšlenku. Jsou film tvořené na zábavu, odpočinek, i třeba jen vizuální dojem - viz "Hero" z 2002; který tedy mimochodem přivezl z Číny do USA Tarantino a zaplatil jeho tamní distribuci ;)

Jinak tedy jeho tvorbu pokládám za divnou a slabou, vyjma Kill Billů - ty mám rád oba. Otázkou je, nakolik je to jeho zásluhou, když jde o homage žánru, ale tak dejme tomu. (velkou měrou k tomu přispěl taky Morricone)
Mirak - 26. prosinec 2016 16:25sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
David Brent: Life on the Road

Semi-pokračování původní The Office. Moc příjemně mě to překvapilo, zachovává si to ten správnej Office vibe a mockumentary styl. David Brent se snaží stát rockovou hvězdou a vydává se na turné s cílem zaujmout nahrávací společnost. Je to prokládané Brentovými/Gervaisovými songy, které jsou neskutečně vtipné. Všem co mají rádi původní Offce to vřele doporučuju.
Mirak - 26. prosinec 2016 13:38sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
kapitan Pike: Tím bych se nechlubil :)
kapitan Pike - 26. prosinec 2016 13:36sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mirak:
Můj soused zabiják 2

Ten se mi docela líbil :-)
Mirak - 26. prosinec 2016 13:27sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mně teda MiB 2 přišla na úrovni sequelů typu Můj soused zabiják 2.
Mvek - 26. prosinec 2016 08:31sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ale opravil bych se, dal bych té trojce tak 4,5/5, po ulehnutí jsem si uvědomil podstatnější chybu v logice, právě týkající se toho cestování v čase. Ve smyslu, co vše se mění po návratu...
Ale přitom se těm chybám dalo vyhnout, stačilo drobně upravit danou scénu, mít ji o něco méně působivou na průměrného diváka...

Každopádně dvojku mě nikdy nenapadlo nazvat strašnou, jen mě moc nebavila. Nicméně to, že se mi nějak nelíbila, jsem přisuzoval též tomu, jak jsem ji viděl (nic moc kvalita).

Každopádně trojka je imho jinde, přijde mi jako důstojné pokračování. A svým způsobem i zakončení (mohlo by to pokračovat dál, ale nedovedu si to představit) a překvapení o Willově postavě.
Mirak - 26. prosinec 2016 00:18sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Jedničku jsem měl strašně rád, dvojka byla otřesná, trojku jsem neviděl.
lagga - 25. prosinec 2016 23:42sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Bylo mi dnes vysvetleno, ze Tarantino toci nadsazku a ma to byt vtipny - ze tak ukazuje syrovou skutecnost.

Nechapu. Otevru si dejepis nebo socialni studii.
Mvek - 25. prosinec 2016 23:21sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Men in Black III (2012)
Překvapilo mě to, vzhledem k tomu, že tu myslím nikdo o tomhle pokračování nic nepsal, tak jsem si říkal, že to prostě bude slabé pokračování. A nakonec se mi to líbilo víc než dvojka. Měl bych pár výtek, ale co. Bylo tam možná více zajímavých narážek (jako třeba plakát s mluvícím psem z jedničky a dvojky v té chvíli, kdy agenta J chytli policajti, že ukradl auto, nebo i jeho obraz v bytě), mrzí mě, že se tam pes neobjevil, ale tak zase tam necpali za každou cenu všechny postavy, takže proč ne.
Líbily se mi ale drobné vtípky či hříčky se slovy. A postava té bytosti v pátém rozměru, co vidí budoucnost, byla super, i konečná scéna byla fajn, prostě to bylo důstojné pokračování, i když muselo sklouznout k cestě v čase, na druhou stranu u takovéto série se špatně vymýšlí něco zajímavého, aby to nebyl stejný koncept. A s časem si pohráli docela slušně.

Za mě prostě 4,99999/5 v rámci žánru.


Mimochodem u MiB dělal kostymérku někdo s příjmením Vogt, už jsem si toho všiml i u dvojky, možná i jedničky.

Nejnovější   Novější 1591 - 1610 / 5808Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o