Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Filmy

Spravuje: leena
Počet příspěvků: 5807

Výzva první - 7.2.2022-20.2.2022

Film do roku 1945


ČSFD hodnocení: Telemachus | Pike | lagga | leena | S.S.Enterprise

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1582 - 1601 / 5807Starší   Nejstarší

Marshall - 29. prosinec 2016 23:10sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
MVek: souhlas, dobrý animák na pobavení.

Jestli můžu doporučit, můj nejoblíbenější animovaný film je Brave (2012). Ale myslím, si že nutnost se na to koukat v "angličtině", protože ten jazyk umocňuje kouzlo.
------
Jinak přidám hodnocení:
A Hologram for the King (2016) 2,5 - neurazí
Damar - 29. prosinec 2016 23:09sipka
ZAMĚŘIT
Damar
OK, najnovší Winnetou beží v slovenskej TV, videl som zatiaľ dva diely z troch. Prvý čistá katastrofa, druhý remake strieborného jazera - úplná pohroma...Všetko zle, počnúc plytkými postavami, chabým dejom, imbecilnou zápletkou až po úplné historické nezmysly, ktoré bijú do očí aj v rozprávke tohto typu, napr., že poklad na Striebornom jazere má niečo spoločné s Cortezom... Ešte počkám, kým si to pozrie AVip:)
Mvek - 29. prosinec 2016 22:27sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
To je pravý rodinný vánoční animák... Zootropolis/Zootopia. Rozplývám se roztomilostí zajíčků a lištiček, nebo i lenochodů:-).

Prostě film pro děti, který rodiče přežijou v pohodě a třeba díky krtkovi (nebo čemu) jako Kmotrovi, včetně napodobení celé úvodní scény z prvního filmu, se i pobaví.

A lagga tu má určitě poselství, i když spíš pro děti a mládež.

A připadám si jako zoofil, ale doufám, že mi ta zaječice policajtka přišla jen roztomilá:-).
Mirak - 29. prosinec 2016 00:03sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Já to skipnul, protože nehodlám luštit jména v němčině.
Yakuzza - 28. prosinec 2016 22:57sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Telemachus Rhade: Chybí úniková odpověď :)
Mirak - 28. prosinec 2016 18:16sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: V Sin City myslím natočil jen jednu scénu.

Jinak dost lidí co vidělo Jackie Brownovou neví, že to je od něj.
Mvek - 28. prosinec 2016 18:00sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pulp Fiction? Aha, tak to jo a to bylo celkem fajn. Jinak jsem asi viděl jen Sin City, u kterého má nějaký podíl, a to mi nic moc neřeklo, ale aspoň se dalo.
Telemachus Rhade - 28. prosinec 2016 17:30sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Co anketa? Už nikdo nic?
Zephram - 28. prosinec 2016 14:16sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Já od něj viděl asi jen Pulp Fiction.
Mvek - 28. prosinec 2016 11:39sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nevím, jestli někdy najdu sílu si pustit Kill Bill znovu (a v originále). Ale pro mě to bylo nekoukatelné, ovšem netroufám si hodnotit to. A hlavně dvojka byla nekoukatelná.
Mirak - 28. prosinec 2016 11:26sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Bastardi od něj jsou taky moji neojblíbenější.
kapitan Pike - 28. prosinec 2016 09:27sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Zemřela herečka Claude Gensacová, filmová žena de Funèse

Jako by toho nebylo málo :-(
BorgDog - 28. prosinec 2016 07:53sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Já za nejlepší tarantinovku pokládám "Bastardy" a hned pod ní Kill Billa. "Hrozné" jsem ještě neviděl. Co se mě týče, nějaké "naprogramování" jsou stejné pitomosti jako molekuly vody s pamětí, a u filmu pro zábavu nutně poselství nevyžaduji. Někdy mi snaha "vychovávat diváka" naopak leze silně na nervy. Tarantino je podle mě skvělý "minimalista", dokáže vytáhnout z postav všechno, hlavně když dojde na dialogy, kdy si jenom tak někde povídají, ale člověk má v krku sucho, na zádech husinu, a čeká, co bude. V tom nemá konkurenci, plus, nesouhlasím s tím, že jeho filmy nemají "myšlenku." Třeba celý "Kill Bill" je v podstatě zamyšlení nad tím, jak se láska mění v nenávist, a nad (ne)smyslem pomsty. A nevím, kdo v současném Hollywoodu by měl koule dát do svého filmu postavu, co hraje Jackson v "Djangovi", ale myslím, že moc lidí ne.
Mvek - 27. prosinec 2016 23:57sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Po návštěvě Ischie se chystáme na Nebožtíci přejí lásce (Avanti), neboť se to tam odehrává a je tam pár záběrů. Náhodou jsem to ale chytil v češtině, zřejmě v dabingu ze 70. let (např. Kopecký) na ČT2 a docela si to užil, celkem komorní, a přesto velmi hravé, každou chvíli mě něco zaujalo nebo pobavilo, zajímavé dialogy, atd. Super!
Mirak - 27. prosinec 2016 12:42sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Já nejsem nějaký Tarantinův absolutní fanboy a jeho filmy neřadím mezi to nejlepší, co jsem viděl, ale viděl jsem od něj úplně všechno a ten styl mi prostě sedí. Pochopím, že to nemusí být něčí šálek kávy, ale to co tu psala lagga, tak na to prostě ani nedokážu reagovat :)
Marshall - 27. prosinec 2016 11:26sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Telemachus Rhade: No tak, Hero(s)* (2002) je kromě vizuální stránky, taky dobrý náhled do mentality Číňanů a něco k zamyšlení tam je taky (pro mě osobně VELMI důležité téma).

* troufnu si říct, že by překlad měl být množné číslo, v čínštině to může být obojí.
Mvek - 27. prosinec 2016 10:36sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Můj soused zabiják 2 - Jo, to jsem v češtině nedokoukal, protože mi to nedávalo ani trochu smysl.
Manželka se tváří, že to bylo v pohodě. Tak nevím, asi si dáme týrání, tedy nejprve jedničku, pak dvojku a uvidíme. Na druhou stranu třeba si to plete, Beverly Hills Cop si taky myslela, že nějaký díl viděla, nakonec konstatovala, že nic, jen zná tu klasickou znělku z diskoték atd.
kapitan Pike - 27. prosinec 2016 10:18sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Telemachus Rhade:
Můj soused zabiják 2

Já teď koukám, že jsem tomu dal jen 2 hvězdy, tak to přece jenom asi takový šlágr nebyl.
Telemachus Rhade - 27. prosinec 2016 09:56sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek, Mirak: Dvojka Mužů v černém je otřesná. Viděl jsem poprvé snad loni teprve a docela koukal jsem, jak do dokázali dojebat. Do odpadu to nešlo asi jenom díky protagonistům a vyloženým drobnostem.

O to větším překvapením byla trojka, na kterou se milerád podívám někdy znova. Koukám, že jsem tomu dal teda "jenom" 3, ale to bude mojí nesnášenlivostí k časovkám. Mám to zafixované jako v pohodě koukatelný film.

ad Můj soused zabiják 2) Mám to hodnocené, takže jsem to asi dokoukal :)
Telemachus Rhade - 27. prosinec 2016 09:33sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
lagga: Nevim teda, co to bylo za film, ale jinak s tím programováním nesouhlasím. To se dá říct fakt o všem - například rodiče a společnost mě naprogramovali, abych jedl příborem.

Taky nesouhlasím, že film musí mít za každou cenu poselství a kdo ví jak hlubokou myšlenku. Jsou film tvořené na zábavu, odpočinek, i třeba jen vizuální dojem - viz "Hero" z 2002; který tedy mimochodem přivezl z Číny do USA Tarantino a zaplatil jeho tamní distribuci ;)

Jinak tedy jeho tvorbu pokládám za divnou a slabou, vyjma Kill Billů - ty mám rád oba. Otázkou je, nakolik je to jeho zásluhou, když jde o homage žánru, ale tak dejme tomu. (velkou měrou k tomu přispěl taky Morricone)

Nejnovější   Novější 1582 - 1601 / 5807Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o