Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Filmy

Spravuje: leena
Počet příspěvků: 5808

Výzva první - 7.2.2022-20.2.2022

Film do roku 1945


ČSFD hodnocení: Telemachus | Pike | lagga | leena | S.S.Enterprise

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1563 - 1582 / 5808Starší   Nejstarší

Mirak - 04. leden 2017 19:59sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Jo, tak ze Shreka jsem za tu řadu let viděl spoustu útržků a přišlo mi to dost trapný. Teda pro děcka ok, ale pro dospělý slabý.

Pak jsem ještě viděl někde v autobusu kus Madagaskaru a to bylo ještě horší.
Pozemstan - 04. leden 2017 19:22sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Hmm, asi se dost vymykám průměru, když jsem byl loni v kině (na mě nadprůměrně často) šestkrát: dvakrát na prvním díle ST Diplomacy, jednou na Ikarii XB-1, dvakrát na STB a jednou na Příchozích (Arrival)...
Mvek - 04. leden 2017 19:06sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Třeba proto, že v animácích (v těch "dobrých", které se snaží zaujmout i starší) je jiný druh humoru nebo v nich lépe funguje parodie (otázkou je, nakolik je to jen tím, že je ji snazší udělat než v hrané podobě) atp.
Na druhou stranu nemůžu tolik posoudit, viděl jsem jich možná méně než patnáct a vysloveně vyzdvihuji jen dva, Shreka a WALL-Eho. Přitom Shrek pro mě nebyl první, takže tím to není, jen oproti AntZ byl opravdu parodie, jedna z prvních mezi animovanými (myslím si).
WALL-E by zase šel natočit i jako slušný hraný film, ale muselo by se stejně hrozně hrát s CGI, nebo by baculatí lidé vypadali směšně. A samozřejmě by bylo třeba něco málo dětských prvků ubrat.
Mirak - 04. leden 2017 12:01sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Ještě že to u nás zachraňují skvostné české komedie.

Ale já už skoro na nic jiného než na superhrdinské filmy nechodím, ne proto, že bych se na nic jiného nedíval, ale hlavně proto, že v kině si to mnohem víc užiju, než nekde z ripu na komplu. Navíc na všech marvelovkach za posledních 6 let jsem byl s jedním kamarádem, takže je to pro nás i super tradice.

Ovšem animované filmy, se kterými se v posledních 10 letech roztrhl pytel je fenomén, který jde absolutně mimo mě. Chápu, že je to snesitelná alternativa pro rodice, kteří musí v kině dřepět s dětmi, ale hodně mě minulý týden překvapilo, že celý SN tyhle filmy zjevne aktivně vyhledává :)
Yakuzza - 04. leden 2017 11:41sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
KOMENTÁŘ: Celý svět loni zdětinštěl, chodil jen na zvířátka a komiksy

True true...
Mvek - 01. leden 2017 22:34sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Up
Hm, ne, to nebylo pro mě. Přišlo mi to tak hloupé. Ano, depresivní, pár zajímavých nápadů nebo vtípků (nejlepší vtip pro mě je "spit it up" a vyplivnutí protézy), ale jinak spousta ohýbání logiky, jak se to hodilo. Jasně, nemůžu tu řešit, jak to, že najednou dům odletěl, balónky by ho táhly furt stejně nahoru. Nebudu řešit ani to, jak moc dům pořád nadnášejí i v té Jižní Americe po tolika ztrátách atd.
Ale štvou mě hlavně takové věci, že tedy ptáka "Kevina" jim unesou do vzducholodě, dědek dům uhasí a jde ho odtáhnout. A že by někoho napadlo zkontrolovat ta mláďata, co tam měla být, jestli nepotřebují nakrmit, když už v domě měli to jídlo... To ne.

A přitom jsem se ani moc nepobavil, ani mě to moc nedojalo. Asi jsem od toho filmu měl velká očekávání, ale takhle mi to přijde jen jako depresivní poučný film pro děti, nic víc.
Marshall - 31. prosinec 2016 14:35sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Ad animáky 2:
Hotel Transylvania: 3/5 - bavil jsem se dobře
Hotel Transylvania 2: 0,5/5 - neskutečná nuda, jediné co se mi líbilo byla hlavní píseň.
Mvek - 31. prosinec 2016 12:06sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ještě jednou
Avanti! (Nebožtíci přejí lásce)
Tak jsem neodolal a dali jsme si to v originálním znění (ne, že by to české ze 70. let s Kopeckým bylo špatné), nyní jsem tedy viděl i úvodních 20 minut.

Skvělé, sice je tedy smutné, že tvůrce to nechtěl mít jako komedii a je zklamán, jak to vyznívá divákům, ale mně se ten podivný mix komedie a smutných událostí a romantiky líbí. Je to zajímavá koprodukce, italský vliv je tam silný. Jack Lemmon je super (jen mi takhle starší připomíná chvílemi z některých úhlů McKaye a chvílemi Kirka z pozdějších ST filmů:-)). Pro méně znalé nebo gloglující je to herec "Dafné" z Někdo to rád horké.
Clive Revill jako ředitel hotelu na Ischii je také super.
Celkově se mi herectví hlavně mužských postav velmi líbí, je tam hodně mimiky, ale zase mi to nepřijde nějak přehnané, byť to asi bude více divadelní herectví. Celkově se mi líbí spousta vtípků a narážek. Děsivé je, jak některé výroky jsou nadčasové. Ať už je to kritika Američanů, že se všude vnucují, vše si berou a diví se, že je cizinci nemají rádi, nebo pro někoho možná přepísklý vtípek, kdy správce heliportu nejprve amerického ministra odmítá, že je oběd (siesta), a když mu ministr řekne, že je to hrozné, že to v dřívějších dobách nebylo, on se zeptá překvapeně, jestli ministr znal Mussoliniho. Pak je střih, takže neznáme reakci. Ale o něco později je vidět, že dovezl ministra na korbě minidodávky k hotelu a loučí se s ním zvednutím pravice (po chvilce si to uvědomí a rozpačitě ji stáhne a odjíždí).
Je úžasné, že spousta záběrů je skutečně z Ischie. A ačkoliv márnice je kostel, který imho nikdy márnicí nebyl, tak některé záběry i z cesty minibusem odpovídají. Samozřejmě část záběrů, včetně exteriéru hotelu je odjinud (Sorrento) a třeba ten heliport je na Capri. Vše je ale aspoň blízko. Navíc sedí i další věci a zmínky, nebo nátura.
Romantické obrázky plachetnice a soptícího Vesuvu v pozadí v apartmá patří k drobnému koření tohoto filmu, díky kterému ho fakt nelze brát vážně. Těch komediálních prvků je tam prostě hromada. Nenapadá mě, jak by to někdo mohl myslet vážně.
AVip - 31. prosinec 2016 06:19sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Telemachus Rhade: Teď už rozhodně ano... :-)
On to popravdě nikdy nebyl žádný zázrak, ale t.č. už je to definitivně pouhá pověst... protože na jeden "Inside Out" připadají nejméně dva "The Good Dinosaur"(s)... a to jsem ještě optimista.

A z tohoto hlediska hodnotím čistokrevné "princeznovské" Disneyovky výš, protože tam vím, že to budou zpívající barbíny a přizpůsobím tomu svá očekávání, zatímco u Pixaru můžu chytnout jak velice slušný film a tak i nekoukatelný odpad
(film Frozen je samozřejmě poněkud specifický tím, že ukazuje jak to dopadne, když se "Villain song" povede v procesu přípravy filmu až moc -ne nadarmo se říká, "nové koště dobře mete", bude strašně zajímavé sledovat, jestli to Lopezovým vydrží-... a ono to vynikne ještě víc při konfrontaci s Tangled, kde byl evidentně Menken už totálně vyšťavený, takže soundtrack je tam pro změnu dost "meh").
Telemachus Rhade - 30. prosinec 2016 23:10sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mno, jestli to s tou Pixarovou kvalitou není trochu over-hype ;)
AVip - 30. prosinec 2016 21:37sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Nojo, jenže zatímco u Disneyho něco takového člověk +/- očekává, tak u Pixaru má člověk přece jenom očekávání trochu větší... řešit rodinný spor podstrčením čehosi pochybného původu vlastní matce mi jako optimální řešení fakt nepřipadá...
Telemachus Rhade - 30. prosinec 2016 21:00sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
AVip:
...a Frozen jsou o dost lepší...

No nevím.. Frozen je poměrně nezáživná fantasy o dvou zpívajících barbínách bez hudebního vzdělání v krajině zvané Finskorusko, kde se kdo-ví-proč 2x se otočí norští trollové.
AVip - 30. prosinec 2016 20:11sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek:
Brave a Tangled mi splývá z trailerů, takže už nevím, který z nich mě tehdy zaujal, že asi jo, i když mi nesedí vizuál

Teda zrovna tyhle dva filmy jsou dost odlišné, pochopil bych, kdyby sis pletl Tangled a Frozen, ale tyhle dva... :-D
Je fakt, že u Brave člověka poněkud mate, že na Pixarovku je to ještě větší hovadina než většina Disneyovek a že poněkud paradoxně, právě Tangled a Frozen jsou o dost lepší...
Damar - 30. prosinec 2016 11:18sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Aby som to ešte upresnil, tou plytkosťou som myslel hlavne to, že im chýba charizma. Ale možno je to len môj dojem, v každom prípade som mal z toho pocit, akoby som pozeral pokračovanie Saxany.
kapitan Pike - 30. prosinec 2016 10:22sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mirak:
A postavy v původních filmových Mayovkách plytké nejsou? Mně přijde, že strašně, ale u tohohle žánru to moc nevadí.

Podle mě to k těm filmům naopak patří. Winnetou a Old Shatterhand jsou ztělesněním dobra a padouši naopak ztělesněním zla. Imho by ty filmy s nečernobílými postavami tak dobře nefungovaly.
Mvek - 30. prosinec 2016 08:49sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jo, Brave a Tangled mi splývá z trailerů, takže už nevím, který z nich mě tehdy zaujal, že asi jo, i když mi nesedí vizuál:-). Ale proč ne. A Up je pořád na seznamu, to je fakt. Takže zatím u mě pořád vede WALL-E.
Damar - 30. prosinec 2016 00:11sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Mirak: Sú, ale aspoň sú zábavné... Tu ma ani tí zloduchovia nebavili, sú to úplní slabosi a to žiaľbohu platí aj o hlavných postavách.
Aby sme si rozumeli, mne by nevadilo, keby to bola dobrá rozprávka z "divokého západu", ale toto je nízkorozpočtová nuda.
Telemachus Rhade - 30. prosinec 2016 00:05sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Marshall:
Jestli můžu doporučit, můj nejoblíbenější animovaný film je Brave (2012).

Brave je fajn, Tangled je lepší ;)

Vhodný animák na "poselství" je potom ještě Up, ale u toho mám pocit upadnou do deprese asi všechny děti pod 10 let :)
Telemachus Rhade - 30. prosinec 2016 00:03sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Damar: Zatím jsem z toho viděl asi 3 minuty a hned na začátku mě štvala stará dáma ve vlaku nadávající na ty 'zpustlé rudochy'. Což by tak nevadilo, kdyby to nebyla Maria Versini :-(

To mě zatím od dalšího odradilo. A asi zkusím sehnat německý originál.
Mirak - 29. prosinec 2016 23:58sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Damar: A postavy v původních filmových Mayovkách plytké nejsou? Mně přijde, že strašně, ale u tohohle žánru to moc nevadí.

Nejnovější   Novější 1563 - 1582 / 5808Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o