Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Filmy

Spravuje: leena
Počet příspěvků: 5807

Výzva první - 7.2.2022-20.2.2022

Film do roku 1945


ČSFD hodnocení: Telemachus | Pike | lagga | leena | S.S.Enterprise

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 5376 - 5395 / 5807Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 26. srpen 2011 08:32sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Já teda popravdě jsem úplně udiven, že by se jednalo o post-VGR seriál. A docela tomu fandím. Oproti lens-flare alter-TOSce je to určitě mnohem zajímavější.
Eodeon - 26. srpen 2011 04:37sipka
ZAMĚŘIT
Eodeon
to není dobrý postoj. ono cokoliv je lepší než nic. jakmile Star Treku přestanou dělat reklamu mezi širší obcí diváků třeba i špatná, ale známá pokračování, nikdo si za chvilku ani nevzpomene. což nutně ovlivní produkci všeho ostatního mimo filmy a seriály, románů, komiksů, pc her, conů, informačních webů. buďme rádi už za to, že se vůbec někde uvažuje o možnosti točit další seriál.
BorgDog - 26. srpen 2011 02:28sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Mirak:
I přes nějaký mladý cast si představte, kolik skvělých questů by se tam mohlo objevit!

Možná mohlo. Jenže já si stejně představuju akorát nějakou bandu arogantních spratků z módního katalogu v Abramsově stylu. Trek Hills NCC 90210... než tohle, to už fakt radši nic.
Mirak - 25. srpen 2011 23:53sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
No čte se to krásně, zajímalo by mě, jestli by zachovali i stávající SD, tak jak se to dělalo předtím.
I přes nějaký mladý cast si představte, kolik skvělých questů by se tam mohlo objevit!
Telemachus Rhade - 25. srpen 2011 21:10sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Post VGR seriál? To jsem nečekal.. Ale stejně to IMHO CBS odpíská..
Razer - 25. srpen 2011 21:10sipka
ZAMĚŘIT
Razer
MickTheMage: Škoda, že to neni ST pro děti s tak 10 letejma hercema bylo by to určitě o minimálně dvě třídy kvalitnější než nějakej TNG s plešatým Picardem!
MickTheMage - 25. srpen 2011 20:58sipka
ZAMĚŘIT
MickTheMage
BorgDog Ved to. Ale budem v tichosti dufat, ze tento napad im niekto z hlavy vymlati baseballovou palkou :) Boze, ved tento "teenagersky" trend je ciry kretenizmus :(
BorgDog - 25. srpen 2011 20:52sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
He also said the show would feature a “much younger” cast than previous versions

Tohle mi celkem stačí...
MickTheMage - 25. srpen 2011 20:42sipka
ZAMĚŘIT
MickTheMage
Hmm, novy Star Trek serial vo vyhlade?
Yakuzza - 25. srpen 2011 12:56sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Já jsem zvládl myslím prvních 10 minut, ale pořád mi to leží v must see listu...
BorgDog - 25. srpen 2011 12:48sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
TelemachusRhade: No potěš koště. Máš tedy výdrž, smekám. Já to vypnul po 20 min. a jenom politoval Gibsonova psychiatra. Ten si svoje peníze opravdu zaslouží.
Telemachus Rhade - 25. srpen 2011 09:31sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
BorgDog: yap
BorgDog - 25. srpen 2011 01:29sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
TelemachusRhade: To byla ta Gibsonovo magořina?
Telemachus Rhade - 25. srpen 2011 00:14sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
The Passion of the Christ (Umučení Krista)

To je tak hloupý a tupý film, to už jsem dlouho neviděl.. Ale holt tupá předloha k tomu vybízí. Prvoplánově zapracované hlášky z Bible do extrémě brutálního (prvoplánového) konceptu aka "everything in that book is true". Šílenost.

10 % za piláta a za použití aramejštiny, hebrejštiny a latiny.
Mvek - 24. srpen 2011 17:04sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip:
tým nikdy neměl jasno, jak celou zápletku postaví a na tom filmu je to dost znát.

Možná i proto existuje těch několik cutů, že... Ani sám nevím, který jsem viděl, mám pocit, že ani ne první, ani ne final cut.

Ale nadšen jsem nebyl.


Co film také nedělá, ale u BR stojí za zmínku, je hudba.
AVip - 22. srpen 2011 15:12sipka
ZAMĚŘIT
AVip
BorgDog: To je pravda, i když u Total Recallu bych nebyl až tak přísný, byť je fakt, že zápletku původní povídky dost osekal a zploštil... u BR je problém i v tom, že produkční tým nikdy neměl jasno, jak celou zápletku postaví a na tom filmu je to dost znát.

P.K. Dick stojí za přečtení sám o sobě...
BorgDog - 22. srpen 2011 14:39sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
AVip:
v původní předloze se o radikální přestavbu města postarala atomová válka...

Původní předloha je vůbec o dost jiná, a povídka, která byla na samém začátku, ta už nemá s filmem společného vůbec nic. Obecně... z P.K. Dicka se stala "móda" a za adaptaci jeho děl se označuje i to, co s nimi objektivně nemá společného nic nebo tak 10%. To je případ BR, Total Recallu, Minority reportu... etc. Osobně za skutečné adaptace aspoň z těch povídek, co jsem četl pokládám možná Temný obraz, Screamers a se zavřenýma očima Impostora.
AVip - 22. srpen 2011 11:43sipka
ZAMĚŘIT
AVip
TelemachusRhade:
Ale mám na mysli vzezření světa - co se dá a nedá stihnout za 37 let

Snad se nedopustím velkého spoilu, když napíšu, že v původní předloze se o radikální přestavbu města postarala atomová válka...

Jinak v zásadě souhlas, pořád kacířsky tvrdím, že přes všechny oprávněné výhrady pro mne nejlépe funguje původní verze s voice-overy (a optimistickým závěrem - OK, tohle tam být nemuselo), protože jinak má člověk dost problém vůbec chytit, co se na plátně děje a já obvykle při sledování filmů používání křišťálové koule neholduji.

Holt, "inteleguáni" potřebují své pseudoumělecké modly na které se přes kvalitní předlohu, obsazení či režiséra v podstatě nedá koukat a BR tento požadavek splňuje +/- beze zbytku.
Telemachus Rhade - 22. srpen 2011 11:18sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Ne, já nemyslím replikanty. To by ještě celkem šlo. Ale mám na mysli vzezření světa - co se dá a nedá stihnout za 37 let. A tohle prostě nejde. Stejně jako v "I, Robot" jsem neměl na mysli přímo ty roboty, ale elektrická auta na 20-ti produdých dálnicicíchcentrem měst a nejlépe ještě vertikálně po paneláku.

Rozhodně nechci realitu za každou cenu, ale holt mi to přijde prvoplánově na efekt. Takové to "jé, my to umíme lépe než v SW".
Razer - 22. srpen 2011 10:55sipka
ZAMĚŘIT
Razer
TelemachusRhade: Zase jako pozor s tím Já robotem.

Vždy jde o to, aby se doba "zlomila" a nějaká korporace/ vláda začala mít zájem na prosazení určité technologie jako se to stalo třeba s počítači. Během 30 let se odporné velké rabice pro pár vědátorů nacpali snad úplně všude včetně mikrovlnek a daleko překonali drtivou většinu i těch nejodvážnějších představ z 70-80 let o tom co bude za 30 let.

S roboty v Já, robot je to to samé. Pokud by neexistovala Čína a byla dostatečně velká poptávka po mechanických ne biologických robotech vývoj už by nějakých 15-20 let mnohem intenzivnější běžel a za já nevím v roce 2025 bychom se nějaké obdoby Ns-5 co umí utřít obívák a makat na stavbě jak divej dočkali.

Pak už by to šlo raketově mrakodrapy by se nestavěly 3 roky ale třeba jen 3 měsíce a každej by toho svého robota za každou cenu chtěl, aby za nej makal třeba doba chodil mu nakoupit a tak.


Jinak se s tebou ale tedy shoduji, že Blade Runner pro mě určitě není "tím" filmem o robotech a umělé inteligenci. Kdyby byl o nějakých čínských dělnících co se snaží utéct z fabriky FoxConu byl by xnásobně realističtější.

Pokud totiž jako v BL zkopíruješ 100, nebo 99% lidský mozek co asi dostaneš jiného než "člověka", pak se o nějaké Ai nedá moc mluvit, nějaká bílá krev či co to rozhodně nezachrání.

Já bych filmu dal tak 60-70%

Nejnovější   Novější 5376 - 5395 / 5807Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o