Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Filmy

Spravuje: leena
Počet příspěvků: 5807

Výzva první - 7.2.2022-20.2.2022

Film do roku 1945


ČSFD hodnocení: Telemachus | Pike | lagga | leena | S.S.Enterprise

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 5356 - 5375 / 5807Starší   Nejstarší

Mvek - 13. září 2011 15:35sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ale koukám, že v moderní době umějí i docela zajímavé efekty. Něco z toho, kdyby sloužilo jako inspirace pro akční filmy z Hollywoodu, nebylo by to zas na škodu: Best Action Scenes Ever!!! (Indian Robot Endhiran)
Mvek - 13. září 2011 15:21sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ještě, že nejsme v Indii, to bychom se bavili nad filmy asi ještě víc...

Indian Superman and Spiderwoman (pro otrlé:-), ti mohou i proklikat)
Mirak - 10. září 2011 23:32sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Razer: 8. řada je asi nejlepší
Razer - 06. září 2011 00:56sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Southpark 8x02 Awesom-o, při téhle epizodě sem se málem pochcal smíchy, nejlepší southpark co sem kdy viděl.
Yakuzza - 02. září 2011 13:15sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
TelemachusRhade: Jagelka mě praštil do uší hned při prvních větách, ale kupodivu jsem si dost rychle zvykl. Co se týče oslovování, no jo no, když ho Thomas More oslovuje "Jindro" a on zpět "Tome", je to prostě divné a opravdu to zavání Jaroslavem Foglarem :-)

Ale tohle mě ani moc nenapadlo vytýkat, protože mě nenapadlo jiné řešení. Spíš mě zarazila občasná nekonzistence překládání jmen do češtiny. Pravděpodobně způsobena historickou nekonzistencí překládání jmen postav historie. Učíme se o Jindřichu VIII., Kateřině Aragonské, ale také o Thomasi Morovi nebo Tomáši Akvinském.
Konkrétně jsem si těch nekonzistencí všiml právě u Thomas/Tomáš nebo Jane/Jana. Ale nic, co by nějak zvlášť rvalo uši.
Telemachus Rhade - 02. září 2011 12:58sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza:
děj první sezóny odehrává v průběhu 22 let

Podle změn vzhledu protagonistů to není ani 22 týdnů :)

Dabing pánů "Jindry" a "Tomíka" mě nikdy neuchvátili. Už jenom proto, že "Jindra" je Michal Jagelka a ten už je v Česku stilizovaný pomalu na víc rolí než Ladislav Cigánek. Navíc taky nemám úplně rád, když se Henrymu říká Jindřich. Evokuje se mi Jindra Hojer.
Mvek - 02. září 2011 11:39sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TelemachusRhade: Copak siréna, ale i celá ta scéna se zjevením sirén měla výbornou atmosféru.
Jinak jako jo, mělo to asi doslova pár vtipných scén, svým způsobem by stačilo, kdyby film skončil po Jackově útěku na začártku. Pak by byl dobrý:-).
Telemachus Rhade - 01. září 2011 23:14sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Jo a ještě jsem zapoměl k těm X-Menům.. Na to že jde o úplně nový snímek koketující s ambicemiblockbusteru, to mělo velice špatné efekty.
Telemachus Rhade - 01. září 2011 23:05sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
X-Men: First Class (X-lidé: První třída)

Hmm.. Matthew Vaughn. Jeho tupě rozvrkočenou režii nemám rád. Krom toho byl film neuvěřitelně uspěchaný, a že se všechno tohle odehrálo během několika týdnů mu prostě nežeru. Nepřirozená Němčina Kevina Bacona dost tahala za uši. Zas to ale mělo světlé chvíle, takže budu hodný a dám tomu celých 50 %.

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (Karibští piráti: Na proudech tajemníka)

No tak to fakt ne. Tupé, ale bohužel ani ne tolik, aby mě bavila aspoň ta špatnost. Hezká mořská víla a tak 2 - 3 dobré vtipy - víc ani ťuk. 10 %.
Yakuzza - 01. září 2011 22:26sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Sjíždím teď po večerech znovu Tudorovce, tentokrát v českém dabingu. Dívá se na to příjemně. Druhým shlédnutím jsem přišel na pár dalších poznatků:

- Opravdu by nebylo od věci diváka lehkým titulkem uvést do časového umístění epizody, ani po druhém shlédnutí by mě nenapadlo, že se děj první sezóny odehrává v průběhu 22 let. (I když to samozřejmě dává logiku - tehdy cesta z Londýna do Říma zabrala trochu více času než dnes atd.)

- Jak Telemachus kdysi dávno poznamenal, děsné efekty. Myšleno "letecké" záběry na město ve dne a v noci. Detaily asi byly pěkně propracované, ale nějak tomu něco chybělo... možná to schovat za nějakou mlhu, trochu animace létajícího listí nebo tak nějak... Záběry v noci vypadaly, jak kdyby město leželo na planetě bez atmosféry. Detailní pohledy, scény z dvorů apod ale byly moc pěkné.

- Dabing povedený, nemám poznámek.
Mvek - 01. září 2011 11:11sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ale ono teda obecně, když vidím ty komentáře na FB, kam jsem se podíval, jestli tam tenhle nesmysl také nemají...
Mvek - 01. září 2011 11:09sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Myslím, že bych si už měl odhlásit ty novinky z Bontonlandu na mail (něco jsem tam jednou koupil). Protože tentokrát mi nabízí "Filmový hit září: Piráti z Karibiku 4: Na Vlnách Tajemna".
Asi se jim původní název nelíbil.
Razer - 29. srpen 2011 23:49sipka
ZAMĚŘIT
Razer
TelemachusRhade: Tak vytýkat by se toho dalo hodně, ale oproti ostatním komixovkám je to bomba, která se dokázala vymanit z "origin" patosu se skvělou lehkostí.
Telemachus Rhade - 29. srpen 2011 23:37sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Thor

Takhle si já představuju blockbuster. Supr příběh, žádná vata, žádný špatný herec, skvělá výprava, dokonalá režie. Prakticky nemám co vytknout.
Telemachus Rhade - 28. srpen 2011 23:03sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Fast Five (Rychle a zběsile 5)

Takhle se má točit akční film! Sice jednička byla ještě o chlup lepší, ale i tak supr. Justin Lin režíroval třetí díl v řadě a díl od dílu se zlepšuje. Díky tomu, že se každý díl odehrával někde jinde a s někým jiným, se mohlo spojit enormní množství jmen.

Mám rád všechny díly, byť prakticky každý reprezentuje jiný žánr, ale tenhle mix Expendables a Dannyho parťáků je vpravdě vydařený - 85%
Telemachus Rhade - 28. srpen 2011 01:54sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Director's Cuts:

Kingdom of Heaven (+48 min) - 5/5 - Dříve relativně podivný snímek dostal úplně novou rovinu. Konečně se postavy nezdály tak ploché. Což je ostatně problém všech Scottových filmů s krátkou stopáží.

Troy (+33 min) - 3/5 - Pořád stejná nuda a při pohledu na Pitta a Blůmu se mi pořád otevírá kudla v kapse, ale těch málo přidaných scén celkem stojí za to. Většinou rozvíjejí postavu Odyssea a Seana Beana není nikdy dost.

The Chronicles of Riddick (+15 min) - 5/5 - Na to, že přidaných scén není mnoho, to konečně dává bezezbytku smysl. Škoda, že studio nemělo koule v dobře rozehrané sérii pokračovat. Zdá se ale, že "Riddick: Dead Man Stalking" konečně začíná dostávat reálnou podobu..
Telemachus Rhade - 26. srpen 2011 10:53sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Diskuzi přesouvám do Budoucnosti Treku..
Razer - 26. srpen 2011 10:07sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Eodeon: S tím, že "něco" je lepší než nic nesouhlasím po názorném příkladu jak odstřelit téměř nepotopitelný brand předěláním pro "mladší" publikum v Stargate Universe bych možná preferoval i to nic.

Ale je pravda že i zázraky se dějí, možná ten Brandon se Steevem budou dobří akční mlátiči mimozemšťanů, moje jediná naděje, když už to musí bejt pro "mladší".


Jen tak na okraj pro mladší znamená v překladu, bude to hloupější, aby na to koukalo víc lidí.
Znamená to úplně to stejné jako když teď v herním průmysl říkají, že hra má být "přístupnější" tj. že v ní je automíření, šipky vás naváděj kam jít a projistotu se vám doplňuje automaticky zdraví každou vteřinu a snesete zásah z 10 raket... je to prostě pak "přístupnější" pro všechny.
Yakuzza - 26. srpen 2011 10:06sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
O konceptu v after-VOY době se snad mluví úplně poprvé, ne? Až na to mladé obsazení to zní dost lákavě, to ale teď prostě frčí. Třeba takoví Tudorovci jsou ale důkazem toho, že úspěšná show může v dnešní době uspět i se "středně starými herci".
Obávám se ale, že kvalitního Treku se (alespoň v seriálové podobě) už nedočkáme. Nejoptimističtěji bych to viděl tak, že by se to utlo po nebo během první sezóny. Pokud by se to čirou náhodou schválilo nebo dokonce i natočilo.

A proč se tohle vůbec řeší v Nestartrekových tématech? :-)
Damar - 26. srpen 2011 09:44sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Ak by tam robila aspoň polovica ľudí, ktorí mali na svedomí DS9, či poslednú sezónu Enterprise, určite by to stálo za to...

Nejnovější   Novější 5356 - 5375 / 5807Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o