Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Filmy

Spravuje: leena
Počet příspěvků: 5807

Výzva první - 7.2.2022-20.2.2022

Film do roku 1945


ČSFD hodnocení: Telemachus | Pike | lagga | leena | S.S.Enterprise

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1250 - 1269 / 5807Starší   Nejstarší

Seven - 17. srpen 2017 13:40sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Telemachus Rhade 288407: Nějak mi to připomnělo tento měsíc starý hejt.
Telemachus Rhade - 17. srpen 2017 00:49sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Bond 25 - Daniel Craig - vánoce 2019
Mvek - 09. srpen 2017 23:01sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
BorgDog: :-)
BorgDog - 09. srpen 2017 22:39sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Ještě něco drobného k Dunkirku.
AVip - 02. srpen 2017 06:54sipka
ZAMĚŘIT
AVip
BorgDog: No přesně.
Jinak kolonie se v té době do WWII v podstatě nestačily zapojit, protože Británie a Francie měly za to, že válku budou schopné vyřešit silami "z místních zdrojů".

Koloniální armády se začaly na bojištích objevovat až ve druhé polovice roku 1940 a pak v roce 1941, což bylo samozřejmě dáno i tím, že se válka mezitím ke koloniím přiblížila.

Royal Navy byla téměř komplet psaná na Británii, koloniím zůstalo doslova pár lodí jinak největší námořnictvo z kolonií měla -kupodivu- Kanada, což bylo asi dáno i relativní blízkostí severoamerických doků, Austrálie, Indie či Nový Zéland měly námořnictvo vyloženě symbolické a spíš ve války účaastnily jejich pozemní armády (ale ty právě až v oné poněkud pozdější fázi).
BorgDog - 02. srpen 2017 00:17sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
AVip: Vážně je už tohle protivné až běda. Ti lidé podobným magořením dosahují pravého opaku, než chtějí: Oni ten (skutečný) rasismus živí. :-(
AVip - 01. srpen 2017 22:27sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Pozemstan:

Česká média se posmívala kritice, že v Nolanově filmu Dunkirk jsou jen běloši. Kritika měla pravdu


Koukám, že Udavačulík z Blicích Listů už neví co by kde nablil.
Mimochodem, v těch článcích není jediný důkaz na podporu těchto tvrzení.

Francouzská armáda byla složená z koloniálních vojáků až v mnohem pozdější fázi války, ostatně, tatáž úvaha i pro armádu britskou, jakož i britské námořnictvo (u Dunkirku působily z druhé strany kanálu a když jsem se naposledy díval na mapu, tak Indie a pod. je opačném konci světa).
Mirak - 01. srpen 2017 21:44sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Problém je, že obdobná kritika probíhá i v případech, kdy to z historického hlediska vůbec smysl nedává. Pak se nesmíme divit, že jsme cyničtí i v případech, kdy je to třeba relevantní.

Dnešní požadavky na rasovou diverzitu ve filmech a seriálech jsou neskutečně únavné a přijde mi, že to je při obsazování to první, co se řeší.
Pozemstan - 01. srpen 2017 21:37sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Dunkirk jako "rasistická brexiťácká fantazie"? Mimochodem, matně si vybavuji, že v případě francouzské armády se tam vojáci z afrických kolonií mihli...
Česká média se posmívala kritice, že v Nolanově filmu Dunkirk jsou jen běloši. Kritika měla pravdu
Sunny Singh: Why the lack of Indian and African faces in Dunkirk matters
Mvek - 31. červenec 2017 20:55sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Je fascinující, jak ty trailery zatím nic neříkají...
Ready Player One

Možná to bude příšernost, resp. demoverze počítačové herní grafiky (aneb herní atmosféra z té grafiky čiší teď, pro film to asi nevadí, naopak to sedí, ale myslím, že tím je dané, že pokud bude film stavět na spektakulárnosti efektů atd., tak zastará velmi rychle).
Telemachus Rhade - 29. červenec 2017 22:07sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Tak, Dunkirk za mnou a moc nevím, co si o tom myslet. Po technické stránce nelze vytknout nic - plné využití IMAX plátna bylo při 70mm filmu skutečně neskutečné!

Ale film to není. Dokument taky ne. Má-li to sloužit jako historická rekonstrukce, tak pak chybí info o tom, co se stalo s hlavními protagonisty.

Nevím - režijně vynikající, Nolan to špatně asi ani neumí, ale scénáristicky je to Nolanův nejhorší film. O tom jsem přesvědčen. IMHO je to zapříčiněné absencí Jonathana.

Mile překvapil Kenneth Branagh
Mrkni na jeho čytřhodinového Hamleta z 1996. Jeho výkon je dechberoucí.
Pozemstan - 29. červenec 2017 02:25sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Tak jsem byl v Imaxu na Dunkirku v pátek od 13:45. Původně jsem chtěl jít už ve čtvrtek od 20:30, ale bylo vyprodáno (možná jsem dorazil příliš pozdě), navíc jsem si zapomněl deštník a pěkně zmokl... I tentokrát bylo na nejlepších místech docela plno, ale podařilo se mi předem koupit vstupenku na 20. místo v 8. řadě, prakticky uprostřed mezi obsazenými sedadly.

Projekce přinesla vedle uměleckých zážitků ještě netradiční překvapivé okamžiky. Hned ze začátku se mi trochu nezdálo mírné blikání obrazu a po chvíli se objevilo pár momentů černého plátna s pokračujícím zvukem střelby. Myslel jsem, že je to normální součást filmu - možná i byla... Poté ale obraz zmizel na delší dobu, odmlčel se i zvuk, a uvaděč se do mikrofonu (za promítání čehosi, možná anglických titulků na křivou zeď nad jeho hlavou) omluvil za technické problémy, které budou brzy odstraněny. Naštěstí měl pravdu a po pár minutách se film opět rozběhl, i když zprvu beze zvuku. Netuším, zda jsme nebyli o něco málo z filmu vůbec ochuzeni. Jak někdo poznamenal, asi už s analogovou technikou neumí pracovat... -)(

Dříve jsem sedával v Imaxu v posledních řadách a možná to bylo lepší. I v 8. řadě jsem měl chvílemi pocit, že jsem nalepený na plátně. To jen umocňoval blízký zvuk střelby až vibrující tělem. Při některých leteckých scénách se mi i při "pouhém" 2D obrazu skoro zatočila hlava jako při pouťové atrakci s projekcí horské dráhy. Rozlišení bylo opravdu dobré, i když samozřejmě bylo vidět filmové zrno a občas drobné kazy, takže to na mě zprvu působilo jako lehká bariéra ztěžující "vžití se" do děje, který mě ale záhy stejně "vtáhl". Myslím, že zde zase chybělo zkreslení rychlého vodorovného pohybu známé z digitálních záznamů a televize.

Souhlasím s Pikem, že je to opravdu skvělý válečný film, syrový a netradiční oproti klasickým válečným velkofilmům 20. století. Svým způsobem je - z podstaty věci - dosti brutální, ale přitom se nevyžívá v explicitním ukazování prvoplánových nechutností. Možná *smrt chlapce, byť opět vyobrazena decentně, na mě zprvu působila jako zbytečné emotivní klišé, ale i ta má nakonec v příběhu docela hluboký význam a rozhodně nestojí mimo pravděpodobnost tehdejší kruté reality.* Dlouho jsem si říkal, že je film velice výmluvnou ukázkou, jak je válka odporná, výzvou k pacifismu, jenže jde přece o defenzivní operaci, nutnou obranu, a poselství naznačí až závěr, kdy nakonec i jasně zazní *v posledních slovech Churchillova projevu: "Nikdy se nevzdáme!"* Herecké výkony byly myslím velmi přesvědčivé. Mile překvapil *Kenneth Branagh, představitel hlavní postavy anglické mutace švédského detektivního seriálu Wallander.*

Zprvu mě trochu mátlo *střídání několika příběhových linií, zejména když se odehrávaly v různém čase (dokonce den versus noc), jenže všechno mělo svůj účel.* Režisérovi se podařilo *zajímavě vystavět děj na spojení několika různě dlouhých příběhových linií a jejich aktérů v jednom okamžiku, zachyceném z mnoha úhlů pohledu.*

Hudba byla myslím velice úsporná, ale přesně podtrhovala atmosféru filmu.
BorgDog - 29. červenec 2017 00:18sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Telemachus Rhade: Že by někdo konečně zadaptoval/vykradl (nehodící se škrtněte) Fordovo "The Last Hot Time?"
Telemachus Rhade - 28. červenec 2017 23:10sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Taky jste si říkali, že vám hrozně chybí nějaké policejní fantasy? :-)

Bright | Official Trailer [HD] | Netflix
Zephram - 27. červenec 2017 09:04sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
V sobotu jdeme na Piráty z Karibiku.
Praotec trekkie - 27. červenec 2017 08:37sipka
ZAMĚŘIT
Praotec trekkie
V pražském Cinestaru na Smíchově jsem viděl s titulky anglickou 2D verzi.
Mvek - 27. červenec 2017 08:19sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Na válečný film asi chuť nemám(e), ale o Valerianovi jsme tady při blbém počasí uvažovali, bohužel jak malé kino v Turnově, tak Cinestar nebo kdo v Mladé Boleslavi mají jen dabingovou verzi. Nepátral jsem, zda je to v angličtině, či francouzštině, ale i tak bych radši titulky.
Seven - 26. červenec 2017 18:09sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Telemachus Rhade:
odpočinul jsem si

Neodpočinul sis náhodou jako já na nějaké té Době ledové, kam mě zatáhli trekijové a třikrát mě během toho filmu Lina probouzela.
Telemachus Rhade - 26. červenec 2017 11:50sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
My jdeme v sobotu.

Btw, minulou sobotu jsme byli na Valerianovi. Já jsem se bavil a odpočinul jsem si, čili za mě dobrý.
Pozemstan - 26. červenec 2017 11:44sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Asi na něj do toho Imaxu tento týden zajdu.

Nejnovější   Novější 1250 - 1269 / 5807Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o