Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Filmy

Spravuje: leena
Počet příspěvků: 5807

Výzva první - 7.2.2022-20.2.2022

Film do roku 1945


ČSFD hodnocení: Telemachus | Pike | lagga | leena | S.S.Enterprise

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1179 - 1198 / 5807Starší   Nejstarší

AVip - 19. říjen 2017 22:18sipka
ZAMĚŘIT
AVip
I našimi kiny a TV prošel ještě po revoluci polsko-ruský film Deja Vu, například.

A bylo toho víc, ale samozřejmě, konkrétní tituly si nevybavím, protože si pamatuju jenom útržky ze sovětské televize z konce 80. let, kdy sovětská televize, vysílaná zde pro okupační armády, byla kolikrát objektivnější, než ČST... no, ostatně, ono se to s objektivitou Č(S)T moc nezlepšilo, že...

Long story short - za perestrojky se směla dělat z revoluce a sovětstkého zřízení atp. legrace (samozřejmě, přiměřeně, ale...) a jestli tohle současné Rusko potlačuje, tak je to mnohem děsivější, než cokoliv, co se děje například na východě Ukrajiny.

A třeba závěr Ozerovova filmu Stalingrad, kde je kritizován kult osobnosti (OK, to je válečný film a ne komedie, ale stejně) bude dnes nejspíš v Rusku ustřižen...
Pozemstan - 19. říjen 2017 21:46sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
AVip: "hned několik filmů, které si z těsně porevolučního Ruska dělaly legraci"
Přiznám se, že ta zmínka v článku mě docela překvapila a rád bych takové filmy někdy viděl (ten s Lorcou ovšem také). Zjevně se atmosféra perestrojky opravdu lišila od té československé...
Mirak - 19. říjen 2017 09:07sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Stojí za tím Iannucci, což je pro mě záruka kvality.
AVip - 19. říjen 2017 06:32sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Pozemstan: Tak tohle musím vidět a nejen kvůli Lorcovi - Žukovovi. :-)

Ovšem děsivá je reakce současného Ruska, jak správně poznamenává ten článek z Guardianu, za pozdní sovětské éry nebyly podobné humory nic vyloženě výjimečného...
(možná ne až takto vyhraněné, ale stejně, sám si pamatuju na hned několik filmů, které si z těsně porevolučního Ruska dělaly legraci - a že ruská revoluce nebyla v reálu žádná sranda, to není žádné tajemství).
Pozemstan - 18. říjen 2017 19:56sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Koukám, že představitel kapitána Lorcy z Discovery Jason Isaacs si zahrál i vyšší šarži - v nové komedii Stalinova smrt ztvárnil maršála Žukova...
The Death of Stalin: Armando Iannucci and the Soviet Union’s omnishambles

The Death of Stalin: Armando Iannucci and the Soviet Union’s omnishambles


In Russia, nobody's laughing at Iannucci's The Death of Stalin
BorgDog - 17. říjen 2017 15:03sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Mvek:
Takže je dobré si připomenout první díl?

Nejenom dobré, podle mě NUTNÉ. Navazuje to přímo a nic moc se nevysvětluje, počítá se s tím, že divák bude vědět. A doporučuji verzi "Final Cut."
Mirak - 17. říjen 2017 14:17sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Jo.
Mvek - 17. říjen 2017 13:45sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
BorgDog: Takže to je pokračování toho prvního, nikoliv remake? Takže je dobré si připomenout první díl?
BorgDog - 17. říjen 2017 10:45sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Blade Runner 2049

V první řadě - audiovizuálně je to bomba. Tenhle film se prostě musí vidět na velkém plátně, s pořádným zvukem. Deakins je génius a Zimmer konečně předvádí něco jiného, než n-té verze hrdinských chorálů. Dokonalá implementace Vangelisovy hudby z původního BR to korunuje. Villeneuve přesně ví, jak chce, aby film vypadal a dokáže z té vize vymačkat všechno. Neskutečná depresivní a zároveň nádherná atmosféra skvěle odpovídající původnímu Blade Runnerovi, ale přitom posunutá "o krok dál", přesně, jak si člověk představí, že to bude vypadat po 30 letech a jistých katastrofických událostech. Nad tímhle se hodně, hodně přemýšlelo. Tempo je pomalé, ale kdo si u tohoto filmu stěžuje na nudu, dokazuje, že mu už mozek vymyly superhrdinské mlátičky s rychlostí střihů 2 za vteřinu.

Bohužel, dějově je to problematičtější. Gosling hraje dobře, přesto si film pro sebe krade Ford. Ten si roli starého chlapa, co už obětoval všechno, ale pořád stojí rovně, vyloženě užívá. Jeho pomyslný plivanec do ksichtu hlavního záporáka (který je ovšem na plátně celkem tak 5 minut), je vrchol filmu i hereckého umění. Kromě nápadité akce "švédská trojka s hologramem" však film nemá žádnou výraznější "momentku" ani scénu. Ano, kdovíjaký příběh neměl ani původní BR, v tom ohledu ten nový je lepší, ale zápletka stojí až příliš na tom, že se na některé věci postavy ani divák prostě neptá. Například je s podivem, jak K jako zkušeného policajta vůbec nenapadne, že *pravost vzpomínek ještě neznamená, že jsou také jeho.* Nebo, že *Wallace se bojí mučit Deckarda na Zemi poté, co jeho podřízená vraždí lidi rovnou na policejní stanici* Finále zcela postrádá sílu Fordova skákání přes střechu, a zabijácké androidky-replikantky jsou už také dost ohrané. Roy Betty by tohohle "anděla" sežvýkal k svačině. Navíc se ani nepodařilo vytvořit typicky "dickovskou" paranoiu, atmosféru, kdy už si postavy nejsou jisté vůbec ničím, dokonce ani tím, co jsou samy zač.

NEZNAMENÁ to, že je příběh špatný. To ani zdaleka. Logikou je stále hodně nad průměrnou úrovní a hlavně zápletka s Joi funguje výborně. Skutečně palčivě klade otázky, jak bude asi vypadat vztah lidí s AI (něco jako Joi tu přitom můžeme mít dost brzy), i co vlastně dělá někoho "skutečným." Je to citová vazba? Vzpomínka? Ochota se pro něj obětovat? Velice potěšil i částečný non-happyend. Přesto v porovnání s vizuální stránkou jsem čekal víc a polootevřený konec je příslibem těžkého braku, pokud se někdo mnohem méně schopný než Villeneuve pokusí někdy natočit trojku.

Celkově bych dal tak 85-90%. A Deakensovi zlatého plešouna bez debaty.



P.S.: Otázka, zda je Deckard replikant, zůstává vtipně nerozhodnuta, narážek na původního BR je přitom spousta.

P.P.S.: Co se týče Duny - vizuálně to bude nepochybně úžasné. Chleba se ale bude lámat na scénáři, protože Villeneuve prostě JE typ "vizualisty" a ne režisér, který dokáže uplést z lejna bič. Potřebuje ten bič dostat už připravený, pak s ním předvede mistrovské číslo.





Telemachus Rhade - 12. říjen 2017 09:32sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Tak jsem viděl Anthropoid...

Jakého mam*da napadlo natáčet zastřelení Heydricha na rohu Chotkovy a Badeniho? A ještě ke všemu směrem do kopce! Když už naučili Irčana vyslovovat správně česká jména, tak si mohli dát práci i s tímhle.
AVip - 10. říjen 2017 08:52sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Marshall:
Škoda, že se Norové nepřipravili... no pořád mají u mě větší respekt než Francouzi.

Je málo známým faktem, že se v severním Norsku podařilo stabilizovat frontu, která by pravděpodobně byla dokonce i udržitelná dlouhodobě, pokud by se Francie úplně nesložila (v tem moment měli spojenci starosti pochopitelně úplně jiné - viz film Dunkerk).
Telemachus Rhade - 09. říjen 2017 22:37sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Marshall:
Kongens Nei (2016)

Chystám se...
Marshall - 09. říjen 2017 22:13sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Ještě dodám něco co obvykle nedokážu posoudit. Řekl bych, že to bylo dost dobře zahraný.
Marshall - 09. říjen 2017 22:08sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Kongens Nei (2016)
- První 4 minuty jsou historické záběry.
- Odhadem bych řekl, že je to docela přesné, ale nevím toho tolik, abych posoudil víc než první "incident".
- Film popisuje dramatickým a lehce rozvláčným způsobem začátek Norského angažmá v 2. světové válce. Škoda, že se Norové nepřipravili... no pořád mají u mě větší respekt než Francouzi.
Telemachus Rhade - 06. říjen 2017 20:45sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Pacific Rim: Uprising - Trailer

Kompletně čínský blockbuster se zdá drží pevně v konvencích těch částečně čínských :)
Telemachus Rhade - 06. říjen 2017 17:07sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Nevíte jestli existuje nějaký portál na trailery ne-USA filmů.Kanadské a korejské ještě tak nějak dám, ale třeba ke Skandinávii, Španelsku, Jižní Americe, etc. se nemám jak dostat :-/
Mirak - 04. říjen 2017 13:31sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Přirozeně.
Mvek - 04. říjen 2017 13:26sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Pokud tě chápu dobře, tak jsi ještě zapomněl na Asterixe:-).
Mirak - 04. říjen 2017 13:07sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Všechny animované věci jsou blbost jenom starý Duck Tales jsou top :)
Mvek - 04. říjen 2017 10:24sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade 290625:
Nejrychlejší ježek světa. Paramount připravuje celovečerní film o Sonicovi

Budiž... Asi to bude hovadina, ale svého času jsem ježka hltal, a to i jako seriál, když u nás dávali hlavně jeden z nich. Tak třeba to pro děti bude. Ale teda kombinace reálných herců a počítačové grafiky zní na jednu stranu děsivě.

Nejnovější   Novější 1179 - 1198 / 5807Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o