Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Filmy

Spravuje: leena
Počet příspěvků: 5806

Výzva první - 7.2.2022-20.2.2022

Film do roku 1945


ČSFD hodnocení: Telemachus | Pike | lagga | leena | S.S.Enterprise

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1106 - 1125 / 5806Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 28. prosinec 2017 23:24sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Tvl, Paramount už nemá ani na distribuci :-/

Zfilmovanou Anihilaci v kině neuvidíme
Seven - 28. prosinec 2017 16:52sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Telemachus Rhade: kdysi jsem to jednou viděla, nepříjemně mě tehdy jako fanynku překvapilo, jak moc se to liší od knihy. Přičemž samotná původní kniha je silně romantizovaná představa civilní války od autorky, která ji nikdy nezažila.
Telemachus Rhade - 28. prosinec 2017 09:54sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Gone with the Wind z '39 je teda dobrá šílenost :-)
Kam se hrabe Esmeralda.
Seven - 26. prosinec 2017 12:20sipka
ZAMĚŘIT
Seven
A Christmas Prince
Samozřejmě předvídatelné, takových filmů existuje asi milion, ale k úklidu dobrý. Bod za Alice Krige a Rose McIver. A samozřejmě Deathwalker (Babylon 5) aka Ursa (Superman II) v roli přísné majordomky nebo co to bylo.
Seven - 26. prosinec 2017 12:16sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Nejhorší na tom byly asi ty písně a vtipy. Pro představu - týpek ve špatném kostýmu si opakovaně stěžuje, že mu vypili svatomartinské víno a převrátili pekáč se svatomartinskou husou, protože je to svatý Martin, takže jí jen husy a pije jen víno, chápete, hahaha, to je řachanda, co? A taky týpek rok parkuje stánek s párky a vyřvává chudé švadleně pod okny, aby si ho všimla a poté, co jí Polívka vyhodí z dílny a bytu, nabídne jí práci a bydlení, protože ji miluje. Ano, protože třeba přes rokem jí nemohl nabídnout nějakou tu uzeninu zdarma a seznámit se s ní, ne, číhat na ni pod okny, až se stane bezdomovcem dává větší smysl hádám...A samozřejmě vtipy typu "Ježíši Kriste" a asi osmiletý Ježíš...ne, prostě...au.
kapitan Pike - 26. prosinec 2017 11:29sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mvek: Tak aspoň že je tam *boj proti buržoazii*. :-)
Mvek - 25. prosinec 2017 22:51sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
kapitan Pike: Vůbec tam žádný král není.

*Anděl a čert u příjmu u Petrovy brány se hašteří a upustí jablko poznání na zemi (do Č. Krumlova) a musí pro něj dojít, jinak by je bůh (Bartoška) nepustil na nebesa zpátky. A je to zrovna na Mikuláše a jablko se dostane k holce, která má jít za Mikuláše, ale nemá čerta a anděla... No a ti ještě vytrestají (do pekla) zlého vlastníka krejčovské dílny (Bolek), který týrá švadleny.*

Taky jsem to přetrpěl u rodiny a nebavil se. Neznám tedy jedničku. Tohle mi ale přišlo jako taková televizní silvestrovská scénka nebo krátká pohádka z pořadu pro děti natažená do filmu.
kapitan Pike - 25. prosinec 2017 20:16sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Seven: Je to taková typická česká pohádka s generickou zápletkou o tom, že zemi vládne dementní král a ten způsobuje spoustu problémů, ale nejsou schopni se ho zbavit a na závěr vládne dál? Podle toho to v této zemi taky vypadá.
BorgDog - 25. prosinec 2017 14:05sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Bright

Zaujal mě námět, fantasy "posunutá" do současného světa. Mělo to bezpochyby potenciál, ale výsledek je tragický. Působí to, jako by scénárista vyslechl ve vlaku rozhovor party nerdů, jak by asi vypadal svět Tolkiena po 2 000 letech od Sauronova pádu, a ještě před příjezdem do další stanice podle něj napsal scénář na rub jízdenky. Navíc snaha montovat "vážné" policejní drama řešící např. důvěru mezi parťáky, křivácké policajty nebo rasismus, na námět slušící spíš do Mužů v černém, věci také nepomohla, a kadence šitů a faků deset za minutu to rozhodně nezachrání.

Některé nelogičnosti přitom neskutečně bijí do očí. V daném světě je možné čarovat za pomoci artefaktu, magické hůlky. Tu může použít jenom ten, kdo je "Bright" (z toho je odvozen název), což je zhruba definováno jako "ryzost srdce." Ne nutně dobra, "bright" může být i zlý, na druhou stranu se implicitně říká, že tuto schopnost má jeden z milionu lidí a jeden z dvaceti tisíc elfů. Pokud se hůlky dotkne někdo jiný, shoří nebo vybuchne. Toto je očividně veřejně známo, nejde o žádnou utajenou znalost. Přesto, když se *při razii najde půltucet ohořelých mrtvol a magická hůlka, policajti začnou rozvíjet úvahy o přičarování milionu dolarů a během deseti minut se o hůlku postřílí navzájem. A NIKOHO z nich nenapadne, že by asi bylo lepší koupit si spíš stírací los, protože šance jedna k milionu vychází podobně, a když prohraju, neskončím jako halda spáleného pudinku. A nenapadne to ani nikoho z těch snad padesáti lidských i orkských gangsterů, co následně protagonisty kvůli hůlce nahání přes celé město.*

K tomu navíc dialogy, které oscilují od nuceného "nigga style" k nechtěné směšnosti, nebo spíš trapnosti. Proslovy jako "Jsem válečnice. Jsem kněžka. Jsem milenka. Jsem vše, co si můj pán přeje," patří do úst pracovnici vykřičeného domu, nikoliv elfské asasínce, která si s nožem k snídaní krájí policejní SWAT tým.

Je to škoda. Nápad měl potenciál, svět měl potenciál. Nakonec ale jediný opravdu skvělý je tam Edgerton jako orkský policajt. Jenom za něj 20%.
Marshall - 24. prosinec 2017 21:31sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Seven: Joooo. Konečně se mnou někdo souhlasí... jsem to musel přetáčet, když jsem se na to koukal... vydrželo mi to na cca 40 min. Brrrrr.
Seven - 24. prosinec 2017 20:06sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Abdel Pane 2 - jak by rekl Komiksak: “Nejhorsi film vsech dob.”
Mvek - 23. prosinec 2017 23:33sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A Christmas Prince (Netflix, 2017) je samozřejmě naivní slaďák s hezkými pohledy na zámek Peleș v Rumunsku (sídlo krále ve fiktivní Aldovii).

Ale zajímavostí je, že královnu hraje Alice Krige. Ještě větší zajímavostí pro mě je, že hrála borgskou královnu i v Endgame, zatímco předtím si ji střihla jiná herečka. Myslel jsem si, že Krige ji už ve VOY nehrála vůbec nikde.

No a ještě jednou zajímavostí je, že shodou náhod jen pár dní před úmrtím krále ve filmu zemřel bývalý rumunský král Michal I., kterému zámek doopravdy patřil. To datum je jen pár týdnů zpátky, tedy až po premiéře filmu, ale jestli se o rok nepletu, ve filmu se asi události odehrávaly tyto Vánoce.
Pozemstan - 18. prosinec 2017 22:10sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Seven: Pěkné. -)
Mvek: Je o rok mladší než Trump, ale bohužel není podle ústavy "natural born Citizen, or a Citizen of the United States, at the time of the Adoption of this Constitution"...
Mvek - 18. prosinec 2017 21:39sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
No, dějou se věci. Já už jen čekám, kdy bude ten Arnie prezidentem, škoda, že na to už asi věk nemá.
Seven - 18. prosinec 2017 21:18sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Simpsons, 1999:
Seven - 17. prosinec 2017 14:39sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Telemachus Rhade: Což znamená, že je teď xenomorph oficiálně Disney princeznou a mohl by se objevit v příštích Star Wars, čímž by se naplnilo dávné proroctví Spaceballs.
AVip - 16. prosinec 2017 09:17sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Já osobně silně pochybuju, že Disney tohle dlouhodobě ustojí - buď se časem rozvalí vlastní vahou (nebyl by první), nebo bude rozvalen DoJ (opět, nebyl by první)...
BorgDog - 16. prosinec 2017 08:13sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
AVip: Zrovna to chci napsat - jak se na tohle tváří antimonopolní úřady?
AVip - 16. prosinec 2017 08:04sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Myslím, že zbytková konkurence právě horečně najímá právníky s dobrou znalostí antimonopolního zákona...
tz - 16. prosinec 2017 07:46sipka
ZAMĚŘIT
tz
Telemachus Rhade
Docela by mě zajímalo, co chce podojit natolik, aby se to vůbec vyplatilo :

Když pominu, že budou moci hodit na plátno k Avengers i X-meny s Deadpoolem a Fantastickou čtyřkou, tak navíc získali práva na sérii Vetřelce, Predátora a Planety opic. Nedivil bych se novým dílům těchto sérií...


Nejnovější   Novější 1106 - 1125 / 5806Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o