Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Filmy

Spravuje: leena
Počet příspěvků: 5809

Výzva první - 7.2.2022-20.2.2022

Film do roku 1945


ČSFD hodnocení: Telemachus | Pike | lagga | leena | S.S.Enterprise

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 5338 - 5357 / 5809Starší   Nejstarší

BorgDog - 02. říjen 2011 20:39sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
TelemachusRhade: Tipuji variantu B.
Telemachus Rhade - 02. říjen 2011 17:49sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Moc nesleduju události kolem Avatara, každopádně druhý díl byl posunut o 2 roky až na prosinec 2014. Buď se Cameron zase zbláznil a vyvíjí 20 nových technoloií na detailní zachycení žraločího potěru, nebo zafungoval strach z Hobbita..
Mvek - 26. září 2011 16:44sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ale zrovna tak imho není o zachraňování světa... přeháním, ale čtyřka šla moc daleko, a pak tyhle detaily o to víc křičí. Pak mi už vadí.
Mirak - 26. září 2011 16:39sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
O tomhle Die Hard prostě vůbec není, nějaké logické chyby ho prostě vůbec netrápí a jeho diváky taky ne.
Mvek - 25. září 2011 22:01sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Razer: Já to bral tak, že ta Past byla předzvěstí těch současných filmů v otázce nesmyslů.

A mým dalším handicapem bylo, že jsem před pár týdny viděl Oko dravce, které tedy je ještě přehnanější co do neuvěřitelnost (jako zabití neposlušného člověka utrhlými dráty elektřiny), i když pominu sci-fi základ zápletky.


Nepopírám, že jisté kvality to mělo, různé dialogy, monology apod. Johna byly dobré, včetně toho o hrdinství. On vůbec John by mohl sekundovat v hlášce "O'Brien musí trpět" za Mileses, akorát, že v každém filmu musí trpět víc:-) a tady se už z něj stává městský Rambo. Ale to beru.

Ale vadí mě tu strašně moc detailů, které dohromady umoří osla:-).
- Kobra 11 chyby typu zapnemne všude zelenou, a tak všichni slepě jedou a napálí to do sebe; auta v tunelu nesvítí, asi v USA vůbec nemusí svítit za světla
- tak fajn, ujetě kradou auto tou scénou o mrtvém tátovi, hlídací služba jim chce poslat pohotovost, ale přitom je ve městě kolaps...)
- ve městě je kolaps, ale ven se dostat autem už nemají problém
- Warlock má sice generátory, ale jak komunikuje? To měl net přes satelit, že mu nevadilo, že půlka kontinentu byla bez elektřiny?
- jasně, pak ten výtah, ten jsem už nějak nevnímal:-)
- pak ta stíhačka, která honí Johna tak, že letí mezi nájezdy dálnice
- smutné zabezpečení řízení elektrické sítě, když už se děje, co se děje v USA, tak ten přílet asiatky byl směsný
- zabezpečení té zálohy na sociálce bylo ještě smutnější, když to bylo tak důležité
- hláška, že by si zálohy mohl ten záporák odnést na přenosném disku byl největší vtip:-), chtěl bych vidět ten kufr racků s disky, kam by všechna ta data uložil:-)
- nějak vůbec nebylo jasné jak to, že pak zase docela komunikovali, jestli tedy se povedlo vládním složkám obnovit částečnou komunikaci pro prioritní hovory


Jsou to detaily, které by se ale často daly lehce buď napravit, nebo jim vyhnout, aby je nemuseli scénáristé řešit.

Vše mě vede k tomu, že byla chyba, že to šlo na to celostátní měřítko, že tam zatáhli IT bezpečnost. Kdyby si vzali trochu menší sousto, ale koncepci nechali stejnou (John jde vyzvednout někoho, toho pak postupně chrání, jsou naháněni, padnou tam ty hlášky a myšlenky, co padly o hrdinství a jiné, atd), tak by to mohlo být mnohem povedenější.
Razer - 25. září 2011 21:32sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek, příběh jedničky na to rozhodně má, jak vlastně píšu i ve své recce na FA ME vykradl prakticky většinu "velkých" knižních scifáren a semlel je do velmi líbivého mixu se zajímavou myšlenkou jestli je původní netuším) a "next gen" zpracováním .

Rozpočet jako Avatar by to samozřejmě mít nemuselo, zato by to muselo mít někoho s mozkem co nejde jen po fast money, jako je Spielberg/Jackson/Cameron v plné formě a to jak víme je čirá utopie.



Smrtonosná past 4.
Mveku, ty jsi asi v posledních letech nechodil do kina na většinu filmů? :-) (legrace!) Ne jde o to, že DH4 je oproti většině "akční" konkurence z posledních let krutě promyšlený insight do tajů informační války 21. století.

To, že obsahuje zcestné momenty jako "zapnutí" jediného výtahu s dcerou Mclaina po té co do sítě nejde proud jsou v dnešní době Transformers 3 úplné, takřka nepostřehnutelné detaily.

Osobně sem ocenil, že se autorům i ve 4. díle (které obvykle nestojí vůbec za nic) podařilo připravit poměrně zajímavou, novou zápletku, ve které se alespoň vzdáleně reálně mohl jako hrdina uplatnit stále pouze jeden jediný obyčejný muž. (Všimněme si, že se i ve filmech ze "současné ameriky" osamělí hrdinové takřka nevyskytují, vždy musí být minimálně členem nějakého federálního teamu s přístupem k satelitu a samozřejmě pitevně...).

Také jsem z filmu ocenil právě tu Johnovu hořkost, kdy např. říká "a co z toho hrdinství kurva mám, poplácaj mě po zádech a řeknou, ty seš chlapák a tím to hasne".
A samozřejmě dobře zvládnuté akční scény, které byly znovu až na pár momentů poměrně realistické.
BorgDog - 25. září 2011 21:30sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Když Uwe onemocní zastoupí ho P.S Anderson.
Mvek - 25. září 2011 21:04sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Bych se měl někdy na něco od něj podívat:-). Koukal jsem na IMDB a snad nic neznám, takže nemohu docenit ty neustálé narážky a rýpání do něj (hlavně SCORE ho asi "miluje").
Mirak - 25. září 2011 20:47sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
A režírovat bude Uwe Boll, ne? :-)
Telemachus Rhade - 25. září 2011 19:55sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Příběh na to má jednoznačně. Ale je to tak vizuálně náročné, že pro zachování autentičnosti by to muselo mít rozpočet jako Avatar.
Mvek - 25. září 2011 19:50sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A odhlédneme-li od toho, že často filmová zpracování her se od her absolutně odkloní, má na to ten příběh, co myslí ti, co hráli?
Telemachus Rhade - 25. září 2011 19:48sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mass Effect (1) se dočká filmového zpracování. A to poměrně brzy.. Měl by to být hlavní tahák letní sezóny 2012, nebo konkurent první části Hobbita o vánocích. Tak že by proto odklad Treku na 2013?
Mvek - 25. září 2011 16:22sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Dal jsem tomu 6/10, uvidíme, jak se mi budou líbit první dva díly.

Ale stručně řečeno prostě z tohohle dílu mám pocit, že ho dostal do rukou amatér, který si s ním nevěděl moc rady, ačkoliv předchozí díly znal. A chtěl to udělat velkolepé, ale přestřelil. Přestřelil námětem, který se tady zdá hrozně těžko uvěřitelný a zjednodušený, ale i v detailech, jako celé té scéně se stíhačkou. WTF?! Vojenský letec poletí mezi nájezdy dálnice?! To tak možná Arnie (viz. Pravdivé lži) a další hrdinové, ale ne řadový pilot. A odolnost Johna by mi nevadila v celém filmu až právě na tuto pasáž.


Mně se trojka líbila rozhodně víc, v podstatě si je se čtyřkou dost podobná, padouch chce ukrást prachy, a tak vodí policii za nos, aby odlákal pozornost.
Mirak - 25. září 2011 14:21sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mně na čtverce vadil leda tak slabší záporňák a ta asiatka.
Telemachus Rhade - 25. září 2011 13:17sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: Nesouhlasím. Téměř bez vtipu je i druhý díl, a to že je John nerozbitný, je součástí žánru..
Mvek - 24. září 2011 23:54sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ale nevím, proč jsem častěji slyšel hudební doprovod připomínající ten ze hry Mafia. Styl melodie, a tak, nástroje ne.



Jinak souhlas s Telemachem kdysi, potěšilo, že "Tuvoka" (malá rolička s pár slovy) daboval dabér Tuvoka.
Mvek - 24. září 2011 23:13sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A co konkrétně mě v tomhle zrovna zklamalo?

Live Free or Die Hard (Smrtonosná past 4)

Tohle prostě je jen akční jízda zakončená extrémním vodopádem nerealisticky působících efektů a extrémně nerealistické odolnosti Johna. Myslím tím tu pasáž se stíhačkou na dálnici a s kamionem.
Vtipů tam pár bylo, ale málo, já si pamatuji jen ten "došly mi náboje" po sestřelení vrtulníku autem, to je nezapomenutelné, ale ostatní mě vedly leda k úsměvu, a i to bych překousl, ale bylo jich málo.
No a přivírat oči nad chybami "vizuálními" (auta vůbec nesvítí atd.) nebo logickými je tu třeba často.

Ve výsledku jsem měl pocit, že sleduji nízkonákladový film, občas i pustší, jako Terminátor 3, kde taky nikdo moc neřešil, jak co funguje, a nesnažil se to zastřít, oproti dřívějším filmům (kde hlavně funkce IT bývá vždy pokažená).
Mvek - 24. září 2011 23:06sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jsem zklamán, čím dál víc si při sledování novějších filmů uvědomuji, že takové příběhy jsem chtěl psát už v pubertě, akční, velkolepé, s výbuchy atd. Ale většinou jsem došel k trpkému uvědomnění, že netuším, jak většina věcí funguje. Ať už je to nějaká konkrétní technologie, funkce policejního oddělení, nebo co jde vůbec čekat, že by udělaly armádní složky v takové a takové situaci, atd.

Bohužel spousta scénáristů trpí stejným problémem, ale vůbec jim to nevadí.
Razer - 14. září 2011 01:10sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Hmm nevím jestli to bude tady někoho zajímat, ale po asi 15 letech od doby kdy skončil animovaný spiderman sem našel první kreslený animak západní produkce pro děti co mě zaujal.

Jde o seriál Ben 10, je sice určen primárně právě tak pro ty 10 leté, ale míra nápadů (a vykrádání) je taková, že se u toho bavím daleko víc než u hodně celovečeráků typu Ironman 2.


http://www.postavy.cz/svet/ben-10/video-4702/

Perlička je, že stejný nápad na seriál sem dostal před pár lety nezávisle na těch chlápcích z USA, chjo si chci taky vydělat nějaké miliony dolarů na seriálu pro děcka, další nápad v čudu :-D
Razer - 13. září 2011 16:46sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek:Ty indické triky sem už tuhle viděl, tak ono se není čemu divit když parta studentů (přeháním ale ne až tak) před lety na počítačích co máme dnes doma dokázala narenderovat hodně i dnes působivých triků (dělali nějaké části na orbitě a tak) do Dnu nezávislosti

Proč by to nemohli dokázat indové... . Kecy o tom, že dnes stojí počítačové triky pro běžný film 150 000 000 usd jako před 20 lety jsou asi stejně uvěřitelné jako 50 000 náklady u nás na zalejvání kytek týdně na ministerstvu.

Mimochodem mě tak napadá tuhle mi někdo postoval tohle video japonské alterace na BSG
http://www.youtube.com/watch?v=Row0rYFQCHs

(asi to bude sračka, ale efekty dobrý)

Nejnovější   Novější 5338 - 5357 / 5809Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o