Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Filmy

Spravuje: leena
Počet příspěvků: 5807

Výzva první - 7.2.2022-20.2.2022

Film do roku 1945


ČSFD hodnocení: Telemachus | Pike | lagga | leena | S.S.Enterprise

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1037 - 1056 / 5807Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 14. březen 2018 22:07sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Nová Lara - 2/5

Jen o fous staré ženy lepší než Abrams Trek.
Mvek - 10. březen 2018 22:43sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: Párkrát jsem si říkal, jak by mohl vypadat novodobý Karel Zeman, ale samozřejmě srovnávat to nejde. Ale po chvíli později to pak vypadalo jak běžný 90kový temný film (narážím na pasáž, když šli do pekla a z trikových sekvencí to přešlo do obyčejných ala Vodní svět, či nějaký kyberpunk té doby). Nicméně ano, stylově je to velmi povedené.

No a zapomněl jsem na to, že mě tu překvapila paní O'Brienová.
Telemachus Rhade - 10. březen 2018 20:34sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: Tohle bych asi zařadil někam do mých TOP 30. Možná i 20. Z hlavy mě nenapadá film, který mě svou vizuální stránkou okouzlil víc, než tenhle. Jasně, malba je nádherná, ale zdaleka tam není jen to - styly se střídají jak to scénář potřebuje, propojení obou světů, dětské fantazie vs peklo... vždyť tady dokázali udělat mistrovské dílo i z červeného šátku ve větru.

A Annabella Sciorra hrála fantasticky! On ostatně i Robin Williams.
Mvek - 10. březen 2018 19:56sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
What Dreams May Come (1998)
Vizuálně velice zajímavá první část po smrti hlavního hrdiny. Jinak nijak překvapivé, prostě takové post mortem drama o lidské psychice, které neurazí. Vizuálně je to celé celkem zajímavé, ale ta část s malířskými barvami je nejzajímavější, kdyby se v ní odehrávala celá pasáž v hrdinově postmrtném světě, bylo by to lepší, ale tak asi by to bylo drahé a pro někoho matoucí no, co se dá dělat.
Marshall - 10. březen 2018 00:30sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
No mě by se spíš líbilo, kdyby pokračovali v těch miniseriích v podobném stylu.
Telemachus Rhade - 09. březen 2018 22:26sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Je celkem jedno, kolik toho natočí - jeho autorská vize mě nezajímá. Příchozí jsem protrpěl a BR2049 mě nezaujal ani v trailerech.
Mirak - 09. březen 2018 21:38sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Denis Villeneuve Is Planning At Least Two ‘Dune’ Films, If Not More: ‘It Will Probably Take Two Years to Make’
Telemachus Rhade - 06. březen 2018 22:27sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Úžasné video k 90. Oscarům.

90 Years of going to the Movies, an editing montage by The Academy #Oscars
Mvek - 02. březen 2018 23:07sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Der Untergang (2004) - Pád třetí říše
Dlouho se mi do toho filmu nechtělo, vlastně jsem měl možnost ho vidět už někdy chvíli po vyjití a odkládal jsem to. Ale jsem rád, že jsem se rozhoupal, a to nejen proto, že konečně znám pořádně, o čem se baví v podkladu toho nespočtu parodií.
Působivé to je dost, puberťák by se u toho asi nudil, ale dospělý člověk rozhodně ne, tedy možná až na někoho, kdo má nastudovánu historii do detailů.
Mvek - 25. únor 2018 22:26sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Donutil jsem se přežít Snowboarďáky. Bylo to blbé, jak jsem čekal, akorát bylo zajímavé slyšet Harryho Pottera a vidět herce z Cimrmanů o čtrnáct let mladší...:-)

Ale zajímavostí je snad jediná věc, a to že na začátku v herně, kde jezdí na virtuálním snowboardu je vidět v několika záběrech velká (placatá) maketa hvězdné brány na zdi.
Mirak - 20. únor 2018 07:39sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Transformers 6 nebo reboot.

Není to úplně jedno? :)
Telemachus Rhade - 20. únor 2018 03:19sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Transformers 6 canceled. A proč? Protože bude reboot! :-)
Mvek - 18. únor 2018 08:12sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Napsal jsem to ve zkratce blbě, nemyslel jsem "bylo to zvrhlé, bylo mi blbě, už to nechci vidět", ale že už by mě to nebavilo víckrát. Závěr je fakt, že je hloupý, ať už je to myšleno jako realita, nebo ne. Protože nám ho vlastně prozradí o minutu dřív.
BorgDog - 18. únor 2018 02:27sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
"Smrt démonce Allegře Gellerové!" :-)

Přiznám se, že "eXistenZ" mám z Cronenbergových filmů asi nejradši, protože obsahuje pro mě optimálně vyvážený mix relativně pochopitelného, logického děje a cronnenbergovského bizáru. Věci jako "Videodrome" jsou už trochu moc bizár a "Mrtvá zóna" naopak mdlá. Viděl jsem ten film víckrát a určitě ještě někdy uvidím. Jistá pistole rulez. :-)
Mirak - 17. únor 2018 23:16sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Cronenberg no, viděl jsem to určitě víckrát, mám pocit, že to tehdy dost vysílalo HBO. Celkem se mi to líbilo, slušná atmosféra, Jude Law, jen ten závěr takovej lame.
Mvek - 17. únor 2018 23:08sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ale je mi jasné, že konec století, rozvoj počítačů atd. ovlivnilo naše vnímání reality a pochybnosti o ní atd., takže v té době frčel obecně i kyberpunk. Byť eXistenZ, je spíš "biopunk".

Je otázkou, co za téma najdeme v jiných letech nebo dekádách...
Mvek - 17. únor 2018 23:07sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
eXistenZ (po deseti letech podruhé)

Hm, tak je to zvrácené, víckrát to asi už nemusím, ale aspoň jsem viděl nějaké souvislosti. A díky tomu *si myslím, že závěr není realita, protože jak Jude Law tam moc hraně křičí heslo, tak všichni v místnosti jsou moc klidní, ani nekřičí, ani nejsou zděšení,
nic. Ale samozřejmě se to dá o to víc vykládat jako mrazivé, že po té sérii her nevědí, jestli to je realita, tak jsou klidní.
*
Je zajímavé, že se v roce 1999 a vlastně i o kus předtím sešlo tolik filmů na téma virtuální reality, nebo toho, že svět není, jak se zdá. V podstatě tam můžu připočíst i Dark City, Třinácté patro, Truman Show...
Mvek - 12. únor 2018 13:12sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Johnny English Reborn (2011)
Dostal jsem, co jsem čekal, takže jsem spokojený, English mi přišel méně tupý, možná se opičil od Smarta. Toshiba's MI7 byl docela kameňák, ale proč ne. Gillian Anderson jako vedoucí agentury potěšila.
A docela jsem zvědav na další kariéru Daniela Kaluuye, který si zde zahrál takového štěněcího mladého agenta. Ale podle traileru na loňské Get Out dokáže hrát ledacos, a i v tom roce 2011 si střihnul různé polohy v třetí epizodě Black Mirror (ta se "Super Star" a vyděláváním si na rotopedu).

Tale of Tales (2015)
Tuhle italskou věc jsem asi nepochopil. Bylo mi to doporučeno, ale asi toho jen lituji.
Ano, dočetl jsem se, že to vychází z knížky pohádek ještě před Grimmy atd. Nicméně propojení bylo takové jen naoko a naopak mi to asi díky tomu připadalo zdlouhavé. Přitom pohádka se "Zlatovláskou" provdanou králem za orka, která nakonec přinese jeho hlavu svému otci, který více než na dceru dbal na svého mazlíčka - přerostlou blechu - byla v rámci morbidních pohádek asi ok. Pohádka o albínských bratrech zplozených ze srdce vodního netvora také měla slušnou pointu. Jen ta se "svléknutím" kůže a smilným králem mi přišla jak nechutná, tak hloupá.
Ale to zpracování bylo podivné a nezáživné, byť tam bylo pár zajímavých exteriérů (upravených) z Itálie.
Telemachus Rhade - 09. únor 2018 11:29sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Zase jsem se trochu filmově dovzdělal.

C'era una volta il West (Tenkrát na západě) - 4/5

Jeden z nejkrásnějších atmosférických filmů, jaké jsem viděl. Morriconeho práce s hudbou je jedinečná a zmizí společně s ním :-( Takovou práci s tématem nikdo jiný neumí. (Horner uměl, ale ten se zabil.)

Plný počet to ale nedostane, protože to prostě je spaghetti western :) Určitě se třeba do jinak výborného příběhu nehodili "spencerovské" facky. Určité scény byly také delší než dlouhé, jen aby se zdůraznilo, že zrovna prezentovaná postav je drsnější než drsná, což už po deseti minutách působilo lehce úsměvně. Největší příklad toho je asi úvodník.

Herecky mě nejvíc zaujal Jason Robards, poté Claudinka a až daleko za nimi Henry Fonda. Bronson nějak ani ne.
Mirak - 03. únor 2018 10:54sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Hannibal byl slabej, ale docela se mi líbil prequelový Červený Drak, hlavně herecké obsazení.

Nejnovější   Novější 1037 - 1056 / 5807Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o