Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Filmy

Spravuje: leena
Počet příspěvků: 5807

Výzva první - 7.2.2022-20.2.2022

Film do roku 1945


ČSFD hodnocení: Telemachus | Pike | lagga | leena | S.S.Enterprise

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 997 - 1016 / 5807Starší   Nejstarší

Mvek - 08. duben 2018 23:01sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: To ano, při televizní premiéře jsem ji neměl sílu sledovat. Teď se asi přemůžu, abych ji mohl s klidným svědomím pohřbít.
Mirak - 08. duben 2018 22:54sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
V kině to byl tehdy skvělý zážitek, opravdu jedna z povedenějších komedií. Je ale lepší předstírat, že dvojka nikdy nevznikla.
Mvek - 08. duben 2018 22:33sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Proč jen se nám oběma plete Dennise Richards a Amanda Peet...?

Každopádně The Whole Nine Yards (2000) je skvělá komedie. Skvělá i v tom, když si divák uvědomí, jak sympatizuje s nájemným vrahem atd., jak je to na jednu stranu děsivé.
Škoda jen, že to podruhé už nepůsobí tak jako poprvé, ale kvalitní je to tak jako tak.
Co mě ale šokovalo, když jsem zjistil, že Amanda Peet je o dva roky starší než Natasha Henstridge, a té je tam 35-36. Amandě bych tipnul ve filmu do 30.
Mvek - 06. duben 2018 23:11sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nevím, jestli jste to řešili, když tak v daných příspěvcích jejich jméno nepadlo. To, že nějaká Lana Wachow něco o nějakém seriálu, který neznám, mě fakt netrkne.
Telemachus Rhade - 06. duben 2018 22:38sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Spíš asi v souvislosti se Sense8, ale řešilo.
Mirak - 06. duben 2018 22:37sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mám skoro pocit, že se to řešilo i tady.
Mvek - 06. duben 2018 21:19sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Vždycky se mluví o bratrech Wachovských a nějak jsem totálně minul, že oba změnili pohlaví a jsou to už nějakou dobu sestry. A dozvím se to až díky korektuře doslovu Ženy s labutí, který nám napsala Draky (což jsem taky nevěděl, dokud jsem ho nedostal do ruky)...
Mvek - 31. březen 2018 15:54sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade 295612: Ano, Enemy Mine na mě taky působil strašně staře. Což o to, některé efekty nebo loutky apod. v pohodě, spíš celkovou atmosférou.
A štvala mě stupidita, kdy opustí skály s možnými jeskyněmi, aby si proti meteorům postavili obydlí ze stromů, WTF? A totéž později, kdy sice měli možná odolný krunýř z těch "želv", ale opět je podstatné, na čem drží...
A dneska už i ve filmu samozřejmě působí trochu lacině, že Draco jsou sice prý velmi odlišní od lidí, ale moc teda ne. A tím nemyslím dvě nohy, dvě ruce, dvě oči... Ale to, že kromě neurčitého pohlaví umí brečet, smát se atd. stejně jako lidé. Těch odlišujících prvků bylo moc málo na to, aby to dobře fungovalo, ale dejme tomu, že v 70. letech by to bylo v pohodě.
leena - 30. březen 2018 21:32sipka
ZAMĚŘIT
leena
Telemachus Rhade 297344: spis jsem chtela vedet kdo to je..byla mi povedoma a pak pomoci googlu jsem zjista, ze jsem ten clanek o ni kde byla ta fotka uz cetla :)
Telemachus Rhade - 30. březen 2018 19:07sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Ready Player One

Tak takhle ano! To je blockbuster podle mého gusta.
A jde o první šanci vidět v Česku *Serenity* na velkém plátně ;)
Těch narážek na všechno je tam tuna a většina v lidí v kině je evidentně nepobrala. U Excaliburu jsem si celkem jistý, že jsme ji dali v celém IMAXu jediní.
Jinak IMAX dosvícení je skvělé - vyloženě příjemné na oči - a 3D je tam přitom nádherně hluboké.

5/5
Telemachus Rhade - 29. březen 2018 14:47sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Dobrý, dobrý :) Sleduješ herečku nějak více?
leena - 27. březen 2018 10:29sipka
ZAMĚŘIT
leena
Telemachus Rhade 297269: Tami Stronach
Telemachus Rhade - 27. březen 2018 10:01sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
The Death of Stalin

Dokoukali jsme do půlky, kde jsme se na sebe podívali a vypnuli to ve prospěch přepínání DVB-T.

Komedie je to prvních 15 minut možná, pak se "humor" začne točit kolem toho, jak se Stalin při mrtvici pochcal.

Film je francouzský a francouzský humor prostě nesedí každému - většinou je vystavěný na přehrávání ala amatérské divadlo a je tomu tak i tady. Buscemi si s tím ještě poradil, ostatní už ne.

Zbytek je prezentace praktik NKVD a ruské absurdity relativně bez příkras, což tomu filmu ubližuje asi nejvíc. Jako kdyby se snažili neustále ukazovat "takhle bizarní to tam bylo". No... Půl Evropy to ale moc dobře ví, čili vám to bude buď nepříjemné, nebo jedno, protože to ve své podstatě nemá děj a je to nuda.

Nerad hodnotím filmy, co jsem nedokoukal, ale z principu logiky bych měl při nedokoukání dát odpad.
Telemachus Rhade - 27. březen 2018 09:45sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Po delší době jeden kvíz...



Hint: Mvek by ji poznat měl.
Mvek - 26. březen 2018 22:45sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip: No, teď zpětně právě vidím i podobné rýpání do komunistických pohlavárů všude možně ve funkcích po revoluci u nás.

A vyznamenání, hm, to tedy vysvětluje i ten metál, co strašidla nabízejí policajtovi na nádraží později, když má přijet vlak s cizincem a šperky. Pěkné, pěkné. Ale předpokládám, že taková soudobá a případně stárnoucí satira ve trojce chybí a v jedničce asi taky ještě nebyla.
AVip - 26. březen 2018 22:15sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek:
le neproklikat si toto originální znění s anglickými titulky a mimo jiné pár vysvětlujícími poznámkami, tak bych netušil, že tahle hudební sekvence je satira na bývalé nacisty a lidi spjaté s předchozím režimem, a že tedy má úplně jiný význam. Pak teprve pochopím hlubší význam některých konkrétních scén, a proč tam zrovna je ten hákový kříž v soudní síni, nebo i proč asi má soudce jizvu a vypadá tak nevraživě opravdu jak nějaký pohlavár z gestapa apod.

:-D
Tomu se opravdu říká generační rozdíl... tady asi opravdu pomáhá zkušenost s totalitou... jinak co hákenkrojcu v soudní síni týče, tohle byla oblíbená "maskirovka" nacistických symbolů, občas se to vylepšovalo tím, že se do toho věnce namaloval železný kříž místo hákového (a samozřejmě, byla to tehdy i reakce na znovuvyzbrojení západního Německa koncem 50. let a hlavně "denacifikaci" vyznamenání z časů Třetí Říše).
Mvek - 26. březen 2018 21:30sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Kdyby někoho zajímalo to originální znění s anglickými titulky, je na YouTube... Odkaz vede na tu zmíněnou písničku "o nacistech".
Mvek - 26. březen 2018 21:26sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nepamatoval jsem si, že je třetí díl série ze Spessartu takový odpad. Holt v dětství to člověka taky pobavilo, ale dneska mu tedy těch možná doslova pár zajímavých vtípků nestačí.

Každopádně...
Hospoda ve Spessartu (1958)
Pohádka se vším všady. Je to naivní, je to málo humorné... Ale pokud se to bere jako pohádka, budiž, pak je to asi provedeno standardně.

Strašidla ze Spessartu (1960)
Tak to už je lepší až na hrozně zdlouhavý a nudný úvod po titulcích. Rozvláčné scény duchů na stromě, v dnes navíc strašně zastaralých efektech... Nebo i rozvláčné rozhovory ve sklepě zámku a tak dále. V podstatě se to rozjede až teprve po příjezdu plešatého pana rady. A osciluje to mezi francouzskou a italskou komedií, když nám tam přijede ten východní princ. Přesto taková scéna na lodi asi na italské riviéře s Američankami, je neobvykle surrealistická na mainstream.
No pak je tu asi vrchol v podobě "Tak vy tvrdíte, že tu v Bonnu nejsou strašidla...". Ale neproklikat si toto originální znění s anglickými titulky a mimo jiné pár vysvětlujícími poznámkami, tak bych netušil, že tahle hudební sekvence je satira na bývalé nacisty a lidi spjaté s předchozím režimem, a že tedy má úplně jiný význam. Pak teprve pochopím hlubší význam některých konkrétních scén, a proč tam zrovna je ten hákový kříž v soudní síni, nebo i proč asi má soudce jizvu a vypadá tak nevraživě opravdu jak nějaký pohlavár z gestapa apod.
Jiné narážky jsem asi pochopil. To západní Německo 15 let po válce mi v něčem strašně připomíná konce 90. let u nás. Ať už to jsou zašlé domy, nebo asi i narážky, že tam mluví o chudé zemi, a o nutnosti podpory atd.
Tak si říkám, kolik další satiry je v tom filmu, která mi unikne neznalostí, nebo taky třeba díky dabingu.
I když dabing je dobrý, cizí slova návštěvy zůstala zachována vesměs komplet, i když jsou taky taková mezinárodní. Akorát jsem myslel, že "mačky" jsou českým výtvorem, a ono toto označení ženy je už v němčině.
Dabing pak hezky využil příležitost, a když vrchní rada na cizince promluví prý s kolínským přízvukem, tak v českém dabingu je to slovenština...

Zlaté časy ve Spessartu (1967)
Tak o tom je škoda mluvit. Nejen, že je to pitomé, pro děti a celou sérii to potápí. Navíc nechápu, proč navazují na první film a druhý přeskakují, až na jeho konec. Kdyby jen použili některé stejné herce (když jiné naopak vyměnili u stejných postav), jako generála a komtesu, tak budiž, ale že v případě komtesy ji tak i strašidla poznávají a zase si myslí, že je to ona, to je blbé.

No a prý existuje čtvrtý počin z tohoto století a je taky špatný, možná něco jako naše druhá Saxana...
Pozemstan - 21. březen 2018 10:58sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
BorgDog: "řeči o bombách mi zní, že předloha zas jednou dostala pěkně na prdel"
Je tam scéna, kdy řadový voják z ostrahy, pod vlivem xenofobní mediální masáže v televizi, odpálí v mimozemské lodi bombu, která zabije jednoho z mimozemšťanů (mimozemšťané ale, pokud si dobře vzpomínám, lidi ještě před výbuchem z lodi vystrčí)... Vzhledem k ději je to spíše peripetie, která zdánlivě zastaví jednání, dovede svět víc ne pokraj války, když se např. Čína připravuje k útoku, ale výsledek neovlivní, nebo mu možná i pomůže...
BorgDog - 21. březen 2018 01:25sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Na Anihilaci se podívám rozhodně, zajímá mě jak to vychází ve srovnání s knížkou. :-) Pak dám ohlas. Ale nic moc nečekám, Garlandova tvorba mi nesedne "zu grunt." Arrival jsem neviděl, ale ty řeči o bombách mi zní, že předloha zas jednou dostala pěkně na prdel.

Nejnovější   Novější 997 - 1016 / 5807Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o