Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Filmy

Spravuje: leena
Počet příspěvků: 5807

Výzva první - 7.2.2022-20.2.2022

Film do roku 1945


ČSFD hodnocení: Telemachus | Pike | lagga | leena | S.S.Enterprise

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 888 - 907 / 5807Starší   Nejstarší

S.S.Enterprise - 24. srpen 2018 12:43sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Deadpool 2
... jako nevím , ale já sem od půlky usnul a bylo to pro mě totálně debilní
Telemachus Rhade - 23. srpen 2018 15:02sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
S.S.Enterprise: Yep, to bylo dobré.
Marshall - 23. srpen 2018 13:08sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Ad: Hrdinové ohně / Only the Brave (zmiňované již dříve)

Momentálně hodně aktuální vzhledem k dění v Kalifornii.
S.S.Enterprise - 23. srpen 2018 12:03sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Hrdinové ohně
... poutavý, zábavný, zajímavý, drsný a celkově dobrý film
Mvek - 22. srpen 2018 20:54sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Hoří má panenko (1967)
Ne, tohle prostě docenit neumím. Shodnu se s jedním komentářem na ČSFD, filmařský um je tam vidět často, pěkný střih. Ale já nevím, já prostě neumím docenit ty neherce, kteří "nehrají" tak, že vypadají jako senilní a ožralí nonstop, nejen, když pijou pivo na poradě nebo pak při plese frťany. Občas nedávají smysl moc ani slova, jako kdyby jim navíc režisér a scénárista Forman jen řekl, co zhruba mají říkat, ale nedal přesné dialogy.
Jako jinak satiru budiž, nežil jsem v té době, zvlášť na malém městě, tak nemůžu tušit, jak moc to bylo výstižné a potřebné se do těchto věcí trefovat. Ale i přes celkově krátkou stopáž bych uvítal ještě kratší, protože tahle přehlídka blbosti mě nebavila (zato třeba scéna hořící chalupy byla dobrá).
Telemachus Rhade - 20. srpen 2018 23:14sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Dneska jsem tomuhle citovému vyděračství o hloupých lidech snížil svou jednou hvězdou hodnocení z červených do modrých čísel. Good!
Pozemstan - 20. srpen 2018 00:18sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Včera jsem zhlédl na ČT koprodukční film Krycí jméno Holec/Deckname Holec (dostupný i online v iVysílání), na ČSFD s "krásnými" 47 procenty. -)
Osobně se mi to líbilo, herecké výkony byly myslím velmi dobré, ale je otázkou, nakolik příběh odpovídá realitě tehdejší doby, i když je inspirován osudy režiséra Jana Němce (postava ztvárněná Kryštofem Hádkem, s jiným jménem) a také rakouského televizního moderátora, ředitele ORF a pozdějšího starosty Vídně Helmuta Zilka (pod svým jménem), o kterém se v 90. letech provalily kontakty s StB, což zabránilo jeho vyznamenání Václavem Havlem...

I v diskusi na webu ČT se objevily výtky, které mě též napadly. Ve filmu po obsazení improvizovaného televizního studia okupanty okamžitě převezme vysílání kolaborantka (jinak ve skvělém podání Vilmy Cibulkové). V tehdejší atmosféře (ještě 21.8.) ale bylo obtížné kolaborovat takto veřejně. Např. v tomto článku na Lupě je zmíněno prosovětské TV vysílání až z 24.8., bez tváře moderátora, trvající jen krátce (jinak je tam ale na fotce ze studia vidět pozadí za (nekolaborujícím) moderátorem stejné jako ve filmu).

Také je otázkou, zda by Zilk, byť pod tlakem, zvažoval odvysílání jasně propagandistického filmu a zda skutečně nebylo více informací o tom, co se děje v Praze i z, byť omezeného, vysílání Československého rozhlasu a televize, z telefonních kontaktů s více lidmi atd. Nakonec se to zde vyvine jako dramatická špionážní zápletka, z níž Zilk nevychází nejhůře, byť herec zdařile ztvárňuje jeho spíše pasivní a zmatený výraz.

Pohledná Vica Kerekes zde měla významem spíše vedlejší roli *Zilkovy milenky a režisérovy ex*. Jen doufám, že její volnou předlohou neměla být Marta Kubišová, od 1969 krátce Němcova manželka (Kerekes ale představuje spíše herečku, která přejde i ke zpěvu). -)

Jiří Vyorálek zde se vzhledem a výrazem spojovaným s jeho rolí Gottwalda kupodivu ztvárňuje protipól Cibulkové - proreformního šéfa filmařů a improvizujícího moderátora... -)
____________________

Poté jsem ještě zhlédl zajímavý film z roku 1967 Čekej do tmy/Wait Until Dark s Audrey Hepburn(ovou) v hlavní roli. Oproti třeba romantické a komediální Snídani u Tiffanyho z roku 1961 zde ukazuje Hepburn(ová) úplně jinou hereckou stránku, když v tomto komorním kriminálním thrilleru velmi zdařile ztvárňuje nevidomou oběť... I když možná na dnešní dobu občas reaguje poněkud příliš hystericky a nevyužívá všechny příležitosti, jak zavolat pomoc/policii, hlavní postava jinak ukazuje své skvělé sluchové, mentální, a dokonce až taktické bojové schopnosti, což jsem velmi ocenil. Celý film myslím i dnes působí docela uvěřitelně (snad až na věčně odemčené dveře bytu nebo odeslání dívky od sousedů samotné na noc čekat na autobusové nádraží, což bude znak jiné doby a částečně asi též kulturního prostředí). Možná trochu naivními se nakonec ukážou spíše někteří vzájemně se zrazující protivníci. -)
kapitan Pike - 17. srpen 2018 09:25sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Já se minulý týden díval na film The Kissing Place, který jsem viděl dvakrát zhruba kolem roku 1994 v televizi. Od té doby zřejmě vysílán nebyl, nyní je k vidění, v pohříchu poměrně špatné kvalitě, na Youtube. Je to hodně dětský film, je tam spousta naivních momentů a logických chyb, ale herecký výkon Meredith Baxter je velmi zajímavý. Jen jí je (zřejmě nejen kvůli akcentu, ale i z důvodu špatné kvality zvuku) nepříliš dobře rozumět. Zajímavé je, že tam hraje Nicole de Boer jednu ze svých prvních filmových rolí.
Pozemstan - 17. srpen 2018 08:42sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek, Damar: Zajímavé!

Z 90 let si pamatuji zprávy o přípravě či premiéře nějaké nové české koprodukční sci-fi se známými českými herci, snad natáčené kdesi v pralese (není tedy jisté, zda šlo vůbec o příběh související s vesmírem), ale možná se mi to jen spletlo s níže zmíněnou starší Akcí Bororo, kde se o jihoamerických pralesích také hovoří...
Damar - 17. srpen 2018 08:22sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Mvek: Neviem, či poznáš film Tretí šarkan z roku 1985, je to teda skôr určené pre mládež, ale pozrieť sa to dá.

POPIS: "Vedecko-fantastický film o snových dobrodružstvách troch školákov zo základnej školy v Atómovej Lehote - Paťa, Jána a Borisa. Keď neďaleko ich rodnej obce v skalách objavia ukrytú mimozemskú kozmickú loď, s jej pomocou odletia na neznámu planétu, ktorú zničila ekologická katastrofa."

Tu je link na film:
Tretí šarkan
Mvek - 16. srpen 2018 19:11sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Konečně jsem našel název toho českého sci-fi, který jsem hledal od 90. let.
Nesmluvená setkání (1995)
Na YT jsou jen strašné verze, budu ho muset někde sehnat. Je to asi slabé i podle hodnocení, ale říkám si, že kromě tohoto a XB-1 vlastně neznám žádná česká vesmírná sci-fi. Když už sci-fi s vesmírem, tak se o něj jen lehce otře a samozřejmě je to většinou navíc nějakým způsobem komediální (Muž z prvního století, Akce Bororo).

Nebo mi něco uniká? Je to velká škoda, že nemohlo něco ve stylu XB-1 vzniknout i později. Chtěl bych vidět takový český Star Trek, přitom by něco ve stylu ST asi ideologicky nebylo problematické, nějaká ta utopie doby TNG, oslava sovětského vesmírného dobývání atd. A pak zkoušet kličkovat kolem různých témat, co by cenzurou prošlo, a co ne.
Telemachus Rhade - 11. srpen 2018 14:48sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
S.S.Enterprise: Včera jsem kamarádovi říkal, jak rád bych v té roli viděl Elbu :-D Tak snad to klapne.
S.S.Enterprise - 11. srpen 2018 13:52sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Přišel čas pro černého Bonda. Kdo je na roli favoritem?
tz - 11. srpen 2018 01:23sipka
ZAMĚŘIT
tz
Telemachus Rhade: Fallout jsem tenhle týden propásnul, tak snad ten příští. Všude slyším, jak je to dobrý, tak jsem zvědavej, jak se mi to trefí do vkusu. Zatím se mi nejvíc líbil Birdův hravý Ghost Protocol a Palmova "devadesátková" jednička.
Telemachus Rhade - 10. srpen 2018 22:51sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mission: Impossible - Fallout

Nejlepší Bodovka za posledních 15 let a patrně i nejlepší Neproveditelná mise. Nenudil jsem se ani minutu z celkem obří stopáže 147 min. Hóóódně si to půjčuje od Nolana - Inception a Dark Knight z toho čiší častokrát - ale je to vypůjčení decentní, vkusné, žádná přímá vykradačka. /No, možná kromě té Paříže :)

Z předešlých to nejvíce navazuje na trojku, což je docela zvláštní a odvážné, ale funguje to skvěle!

5/5
Mvek - 10. srpen 2018 21:57sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Aby to bylo kontinuální, měl bych se už potřetí zeptat "Znáte někdo The Man from Earth?" Je fascinující, že jsem si teď pamatoval, že se to líbilo Dominice, ale zjistil jsem, že to tu má dlouhou historii, nejprve to chválil Charles s jednou reakcí od Valerise v roce vydání, pak o tom psala jednou lagga a já se o pár měsíců později na to ptal, že jsem o tom četl a lagga s Vyslancem to chválili. A z nějakého důvodu jsem se znovu na film ptal po dvou letech a opět mi ho lagga chválila.

Tak lagga tu není, tak teď by mohl někdo jiný...


Každopádně dějově a dialogy super, fajn komorní film a tři herci ze Star Treku.
S.S.Enterprise - 10. srpen 2018 18:20sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Telemachus Rhade:

Souvislost s Black Pantherem mi nedošla, oni to snad vážně zavedli právě teď, kvůli němu :D
Pozemstan - 10. srpen 2018 12:51sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade: Zároveň ale má být slavnostní ceremonie zkrácena na tři hodiny (kdosi se na Twitteru už před pár dny vysmíval termínu "svižná tříhodinová show"). Vybrané méně významné kategorie budou vyhlašovány jen v sále během komerčních přestávek (a v případně potřeby pak pouštěny ze záznamu)...
Oscars Won't Televise All Awards Live, Adds "Popular" Film Category
Telemachus Rhade - 10. srpen 2018 10:02sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Oscar se bude od aktuálního ročníku udělovat i za nejlepší blockbuster! Těšíte se na sošku pro Black Panthera? :-D
Telemachus Rhade - 04. srpen 2018 23:12sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
ad Telemachus Rhade 300588:
Střídal jsem Jurský Park a Vyvoleného na Nově a Cinemě

Uvědomil jsem si díky tomu čtyři věci:
- Jak se dříve točilo vše světlé a jak skvěle to vypadalo.
- Jak důležitá je pro reálný dojem absence komplikovaných CGI.
- Jak se dařilo zaujmout příběhem a scénou.
- A jak strašně moc za 20 let upadla výprava :-/

Poslední bod mě mrzí asi ze všech nejvíc, ale oba filmy doslova řvali: "Podívej se na všechny detaily v téhle jedné jediné scéně!"

Shodou okolností jsme odpoledne dali třetí Avengers, protože je Marťa ještě neviděla, a ve srovnání jde o vizuálně zcela nezajímavý film.

Nejnovější   Novější 888 - 907 / 5807Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o