Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Filmy

Spravuje: leena
Počet příspěvků: 5807

Výzva první - 7.2.2022-20.2.2022

Film do roku 1945


ČSFD hodnocení: Telemachus | Pike | lagga | leena | S.S.Enterprise

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 821 - 840 / 5807Starší   Nejstarší

Mvek - 02. únor 2019 22:02sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Na Road to Perdition je krásně vidět, jak se dá jednoduchý příběh natočit slušně působivě. Ono to není nic zvláštního, ale režisér krásně pracuje s mimoslovní komunikací postav a různými obrazy, které vypovídají dostatečně, ale ne doslovně.
BorgDog - 02. únor 2019 17:38sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Telemachus Rhade: Jo, a myslíme si to dva. Proto mě hlavně tahle informace, kterou potvrdil Kevin J. Anderson, když tu byl, tak "potěšila."
Telemachus Rhade - 02. únor 2019 17:27sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
BorgDog: Mám takové tušení, že víš, co si myslím o Dunách Briana Herberta ;)
BorgDog - 02. únor 2019 17:20sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Telemachus Rhade: Dva filmy jsou potvrzené. Recast spekuluji, ale když se na to dívám, smysl by mi to dávalo. Jo, a Brian Herbert má pravomoc nejenom nahlížet, ale i vetovat scénář nebo jeho části.
Mirak - 02. únor 2019 16:24sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mně by se stejně nejvíc líbil seriál s aspoň GoT like rozpočtem.

Btw. "mladej" Herbert je celkem komunikativní na twitteru, párkrát mi tam odpovídal na nějakou moji reakci pod svým tweetem.
Telemachus Rhade - 02. únor 2019 16:11sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
BorgDog:
Jenomže mají být dva filmy

To jsem netušil. Pokud pak přijde recast, dává to větší smysl.
BorgDog - 02. únor 2019 16:04sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Telemachus Rhade: Jenomže mají být dva filmy a tohle je zřejmě casting jenom pro první část. Pokud prodlouží tu, kde je Paulovi 15, a pak "skočí dopředu" možná to přeobsadí znovu.
Telemachus Rhade - 02. únor 2019 14:38sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Na začátku je mu 15, ano, ale sám víš jak dlouho se v tomhle věku děj odehrává ;)
Mirak - 02. únor 2019 14:33sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Paulovi i Chani je v původní Duně kolem patnácti, což se ti nemusí líbit, ale tvoje rozhořčení o pošlapání originálu je v tomhle ohledu úplně mimo.
Telemachus Rhade - 02. únor 2019 14:12sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Tak jasně, jako dětské porno to vypadalo i bez ní, ale tohle už staví do kladného světla i Briana Herberta nebo tu Lynchovu šílenost. Když už musí po něčem šlapat, tak si mohli vybrat něco méně kvalitního a zásadního.
Mirak - 02. únor 2019 13:42sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Tak stejně užs avizoval, že se na to nebudeš dívat, ne?
Telemachus Rhade - 02. únor 2019 12:59sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Nová Duna - Chani - Zendaya - Why? Da fuck why?!

Telemachus Rhade - 28. leden 2019 13:38sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
A Star Is Born - 4/5

Na rozdíl od La La Landu tady ty oscarové nominace relativně chápu :) Mít to o hodně svižnější nůžky, šel bych s hodnocením i výš. Je to sice remake filmu z '54, ale řemeslně velice zdařilý. Herecky bych vyzdvihl spíš Gagu než Coopera. Potěšila mě velká míra cilivnosti a naopak relativně málo šokantních twistů.
Marshall - 27. leden 2019 21:42sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
kapitan Pike: Souhlasím, byl jsem na něm v kině jako mladiství a tenkrát mě to naprosto dostalo, protože to bylo během několika týdnů po problémech v Čečně (myslím, že to byla první válka v 95) a byl to naprosto realistický scénář. A navíc to jak je to natočené na mě tenkrát hodně zapůsobilo. Hunter Killer nemá takovou sílu a více zdůrazňuje sounáležitost námořníků (i mezi národy), ale i tak myslím, že z dnešní mainstreamové produkce patří k těm lepším filmům.
kapitan Pike - 27. leden 2019 21:36sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
To zní zajímavě.

I když zrovna Crimson Tide je imho i dnes naprosto v pohodě koukatelný film.
Marshall - 27. leden 2019 18:51sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Hunter Killer (2018) - 4/5 Moderní pojetí motivu Crimson Tide (1995). Nečekal jsem nic hlubokého (hehe), jen dobrou akci a drama... Dostal jsem to.
Mvek - 21. leden 2019 17:42sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Po prostudování materiálů kolem to vypadá, že jedna z variant je nevolit nic, že pak možná film/hra zvolí podle vůle hlavního hrdiny a takto se dá postupně projít takřka celý film se všemi variantami.

A jedna z variant, kterou jsme měli i během prvního zhlédnutí obsahuje po titulcích kód pro ZX Spectrum. Je moc krátký, hra to není, a podle internetu to při nahrání v emulátoru vede k zobrazení QR kódu (https://www.youtube.com/watch?v=UBJNXzfZ4p), což dává smysl, hry se nahrávaly i s titulním obrázkem, který tam pak zůstával do konce. QR kód vede na fiktivní web herní společnosti Tuckersoft, kde jsou easter eggy, včetně zdrojového kódu k jedné z her prezentovaných ve filmu, které opravdu jdou do emulátoru nahrát.
Mvek - 21. leden 2019 15:53sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Rok je 2018.
Mvek - 21. leden 2019 15:51sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Black Mirror: Bandersnatch (2019)
Takže interaktivní film... Čekal jsem pár kosmetických voleb a např. tři různé konce podle větvení v jednom nebo dvou místech.
A dostal jsem to?
Odpověď je jak z Chytré horákyně: ano i ne.
Předně není tak jednoduché definovat, kolik to má konců. Má jich to rámcově několik, cca 4. Ale liší se v dílčích bodech pro ty které postavy a i v některých detailech. Příběh sám o sobě v těch hlavních variantách není nic extra, taková průměrná epizoda Black Mirror, a to i délkou. Je ale hezké vidět (britské) herní prostředí v roce 1984 (hlavní hrdina je 19letý programátor nadšenec, který přišel s novou hrou - zpracováním nějakého psycho gamebooku) a slyšet hudbu té doby (Limahl, Thompson Twins, Frankie Goes to Hollywood, Tangerine Dream...). Je tam pár odkazů na epizody B. M., ale nejsou vůbec podstatné, takže se na to může dívat i někdo, kdo žádnou nikdy neviděl.
Čím to ale vyniká, je ta propletenost. Protože jednak drobné volby mají drobný dopad i později (spíše jen věta navíc), jednak některé volby se náhodně mění, když to zkoušíte znovu a mají opět maličko jiný dopad, ale hlavně film si s vámi hraje! Nemůžu to úplně prozradit, a také nevím, nakolik bych si to užil, kdybych nepostupoval tak, jak jsem poprvé postupoval, ale samotné opakování se totiž bere v potaz. Třeba zvolíte volbu, která vede k rychlému nezajímavému konci a pak vám film stylem "v minulém díle jste viděli" zrekapituluje dosavadní běh a někde se opět zastaví na volbě (některé už udělá za vás, některé můžete rozhodnout znovu) a něco je třeba trochu jinak ve stylu epizod s časovkami, kdy si někdo najednou jakoby něco pamatuje.
A asi je docela slušný spoiler (i když ne jediná zajímavost), *že hrdina zjistí, že je ovládán a divák je vlastně zapojen do děje*.

Štve mě jediná věc, možná je to kanadský žertík, že některé volby si člověk nemůže zkusit jinak při opakování, které mu film nabízí, aniž by zresetoval celý průběh a nezačal to odznovu, což je otravné, jelikož film nejde proklikat, a to ani v pasážích mezi rozhodnutím. Jedině pauza funguje (a to ještě ne v době, kdy máte asi deset sekund na volbu).

Celkově za mě - palec nahoru, je to zajímavý experiment a je tam dost drobných vtípků nebo zajímavostí, třeba jen tím, že se něco maličko změní. Nedalo nám to a pustili jsme si to ještě na pozadí dvakrát a objevili dost drobných odboček, které jsme předtím minuli.
Telemachus Rhade - 11. leden 2019 18:46sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Nová Duna pozná svojho Harkonnena

Ten casting je mi sympatický asi jako osoba režiséra. Nic proti těm třem hercům, mám je rád – Stellana fakt hodně, ale on a Harkonnen? Nope :-)

Nejnovější   Novější 821 - 840 / 5807Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o