Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Filmy

Spravuje: leena
Počet příspěvků: 5807

Výzva první - 7.2.2022-20.2.2022

Film do roku 1945


ČSFD hodnocení: Telemachus | Pike | lagga | leena | S.S.Enterprise

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 355 - 374 / 5807Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 30. leden 2021 10:58sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
leena:
Mr. Morgans letzte Liebe (2013) 4/5
To bylo skvělé, ano.

leena:
Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 3,5/5
A tohle nebylo :) A to jsem Potter-fan.
Telemachus Rhade - 30. leden 2021 10:54sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
S.S.Enterprise: Fakt? Oproti knize pro mě velké zklamání a krom vizuálu a atmosféry to mnoho nemělo.
S.S.Enterprise - 30. leden 2021 10:50sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Annihilation
80%
leena - 29. leden 2021 00:33sipka
ZAMĚŘIT
leena
Dalsi varka :)

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 3,5/5
Jako spin off Harryho to bylo fajn a jsem rada, ze jsem to konecne zkoukla.

Teorie všeho (2014) 4/5
Uz jen diky tomu o kom ten zivotopis byl davam za 4 :)

Mr. Morgans letzte Liebe (2013) 4/5
Jezis tohle bylo tak strane mily!! Rozhodne kouknu jeste jednou :)

Ammonite (2020) 3/5
Tak nejak pul na pul ... namet ok, herecky super, ale to zpracovani bylo pro me nudny.

Spojenci (2016) 2,5/3
Nedokoukala do konce, ale ten zacatek me celkem i bavil.

Juno (2007) 3/5
Docela fajn pubertalni komedie o zbouchnuty 16ti lety holce.

Mí drazí Američané (1996) 2/5
Vypla po cca pul hodine kdy jsem se ztracela o co vubec go.

Legendy zločinu (2015) 3/5
Tak tady nevim, jako namet dobry, ale nedala jsem to do konce. Koukala predevsim diky Tomu Hardymu (ktery me zacina pomalu bavit).

Judy (2019) 1,5/5
Nebavilo me to a ani jsem to nedokoukala
AVip - 28. leden 2021 11:17sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Telemachus Rhade:
A tam ti vážně nejvíc vadí zbraně? :)

To už byla taková příslovečná třešnička na dortu... :-)
Telemachus Rhade - 28. leden 2021 09:44sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
AVip:
scény útěku z Československa v The Living Daylights
A tam ti vážně nejvíc vadí zbraně? :) Jako ve scéně, kde se ze Slovenska utíká do Rakouska sjezdem z Alp a podjetím dřevěné závory opravdu není největším problémem nekorektní použití zbraní ;)

Lazenby byl vůl, že tu roli položil
Jo, ale stejně by pokračování bylo Diany Rigg :-/ Na druhou stranu otázka, jestli je Bond Lazenby nebo Moore, není otázka :)

AVip:
"Octopussy" je jasně točená v Británii
Vlakové scény ano, jinak je to Utah, Rádžastán a Berlín. A východo-německá posunovací lokomotiva bude tím, čím se zdá být, i vzhledem k překročení "checkpointu Charlie".

"Licence to Kill" je lepší než pamatuju
Za mě nejlepší Bondovka ze "starého runu". Ať už záporákem, rolí Bonda, Felixem, Bond-girl, lokacemi, nebo neskutečně bohatým vedlejším castem včetna Benicia del Tora. Song vem čert ;)

Golden Eye, je ryzí 24 karátová sračka
To je krásně řečeno :) A platí to i pro Skyfall, který je profláknutý taky převážně kvůli songu.

Osobně mi nejvíc sedí Dalton a Brosnan. Dalton je akčnější, Brosnan pak zase trochu obhroublejší hovado Conneryho střihu, ale s neskutečným charismatem, a hlavně ví, kdy ho odložit a být plnokrevným Bondem. Za nima pak sestupně Lazenby, Craig, Moore a kdesi v šovinistánu Connery.
AVip - 28. leden 2021 07:13sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mimochodem, k tomu zdejšímu záhlaví.. (Bond 007).

Prokousávám se kolekcí 007 filmů na HBO Go... a mám jako vždy pár dodatečných poznámek.

Nejprve obecně - HBO Go z nějakého důvodu trpí strašnou vinětací, když je přehráváno přes prohlížeč ve Windows (v některých prohlížečích větší, v některých menší), v android app nicméně nikoliv.

Nebudu rozebírat jednotlivé filmy, to nemá smysl, spíš telegraficky, jak to na mne doposud působilo (zatím jsem zvládnul roky 1962 - 1989, kdy pak došlo k přerušení série, takže to lze svým způsobem považovat za uzavřený cyklus, ve kterém panuje i jakás takás vnitřní kontinuita).

Především, Dr. No má neuvěřitelný binec ve vybavení, zbraních zvlášť (za chaos v bambitkách, který tam panuje, by se nemusel stydět žádný "hezký, český film") - tohle se postupně zlepšilo a už druhý film má sice rovněž strašně eklektickou směs palných zbraní, ale aspoň to působí věrohodně, že SPECTRE coby organizace stojící mimo oficiální struktury používá vše, co se najde.
Československé zbraně se v sérii vyskytujín někdy i nečekaně, ale paradoxně, tam kde by měly být nejviditelnější (scény útěku z Československa v The Living Daylights) nejsou... zjevně v britském fundusu měli v té době jen jednotky kusů samopalů vzor 58 (v jiných bondovkách se SA-58 objevují a dokonce z něj jednou střílí i Bond) a nestačilo by to na vybavení celé jednotky.

Pak je tu moje oblíbené téma - železnice. Vždycky říkám, že podle železničního vybavení se dá určit, kde a kdy byl film natočen a není tomu jinak ani u série 007, kde asi nejdelší sekvence na železnici jsou v "From Russia with love" a "Octopussy". "Octopussy" je jasně točená v Británii, v pozadí jsou vidět typické britské mechanické semafory a přejezdy (vlak jako takový je sice rovněž britský, ale to nevadí, spousta britských vozidel má papíry na kontinentální provoz), naopak oceňuju snahu o použití "východoněmecky" vypadající posunovací lokomotivy.
Největší fór ovšem na diváka čeká už v klasice FRWL. Orient Express, který jede potemnělým Balkánem jede v reálu potemnělou... britskou krajinou (do záběru se připletlo pár kusů vybavení, které se na Balkáně na železnici nikdy nepoužívalo, obecně, balkánské železnice jsou v hodně věcech podobné tem našim -člověk by jedovatě řekl, že více, než by bylo vhodné- proto taky potom v roce 2006 mohlo naše Pendolino zaskočit do Casino Royale - ale to leží pro tuhle chvíli mimo můj záběr). Fór je v tom, že nebýt těch několika kiksů na téma železniční vybavení, tak by si toho člověk ani nevšiml - britské soupravy se na Orient Expresu běžně vyskytovaly a v noci je jak známo "každá kočka černá".

K hercům se ani nebudu moc vyjadřovat... Lazenby byl vůl, že tu roli položil (sice byl dřevěněj, ale hodil se na to), Roger Moore dělal co mohl, dokud mohl, na Connerym je vidět už záhy, jak ho to jednak štve a jednak i o, že v jeden moment strašlivě zestárnul (to se stává).
Snad ještě, že Dalton mi přišel lepší, než ho pamatuju (nojono, když holt Bonda hraje Putin, to je pak těžký - to jen nic proti Danielu Cragovi coby herci, ale bohužel vše proti němu coby Bondovi a jak známo, bude ještě mnohem hůř) a obecně i "Licence to Kill" je lepší než pamatuju, ale co ji sráží, jsou dvě věci - je to špatný film poslední film před pauzou a producenti v něm měli mimořádně špatnou ruku při výběru songů, ale velice mimořádně špatnou, svým způsobem je to tam se soundtrackem přesně obráceně, než v Golden Eye, které má dobrý song a mizernou hudbu, LtK má skvělou hudbu, ale silně podprůměrné songy (to ten film neuvěřitelně sundalo, mezi námi Golden Eye, je ryzí 24 karátová sračka, ale Tina Turner znějící z rádia pomalu každou chvíli, ho dostala do kolektivního povědomí natolik, že to už nikdo nevnímá).

Obecně a závěrem... jestliže první čtyři filmy mají ještě jakž takž uvěřitelné zápletky (jakž takž), tak od pátého filmu letí jakákoli uvěřitelnost doslova komínem (rakety v "You live only twice") a od toho se pak odvíjí vyznění celé série
S.S.Enterprise - 27. leden 2021 22:11sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Tahle země není pro starý (2007)

... vůbec sem to neznal, dávám "jen" 70%, nečekaný konec byl trošku slabší
leena - 27. leden 2021 22:03sipka
ZAMĚŘIT
leena
Ptaci zpev 4,5/5

Davam to sem ted ne az pak do nejaky vetsi vycet..

.. ja nevim jak to napsat, ale uz delsi dobu se mi fakt nestalo, ze by me nejaky film takhle dostal ... je to drsny film (vznikl podle stejnomeny knihy) ty pasaze z valky sileny ... a o to je to vetsi konstrast s tim co se delo pred valkou a zaver filmu proste pokud zvladnete skoro tri hodiny tak si to puste.

Osobne asi si ho delsi dobu nepustim znovu, kdovi jestli vubec ... ale jsem neskutecne rada, ze jsem se hecla a fakt jsem ho videla cely bez preskakovani a mozna si jednou prectu i knizku.
S.S.Enterprise - 25. leden 2021 11:35sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Projekt Power
... 70%
... 54% na CSFD i 60% na IMDB je myslím příliš málo, ten film jsou v podstatě další Xmeni a asi ho tedy hodnotili lidé ovlivnění Marvelem, ale myslím, že kdo má žánr rád, určitě stojí za zhlédnutí už proto, že na mě prostě působí komorněji, byť kvalitních efektů je tam hodně, jen ne tak bombastických
S.S.Enterprise - 24. leden 2021 10:23sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Dva filmy, ve kterých má ústřední roli internet:

LX 2048
... za mě výborné komorné a přitom moderní sci-fi

Odpojit
... toto mě prostě zatěžovalo

Obecně mám raději, když je film z minulosti, budoucnosti, nebo fantasy, takže moje hodnocení je přesně opačné, než hodnocení většiny u těchto dvou filmů na ČSFD...
Telemachus Rhade - 22. leden 2021 09:29sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Dotaz... Nebylo někdy natočeno něco o 7. prezidentovi USA Andrew Jacksonovi? Klidně i minisérie nebo seriál. Díky.
S.S.Enterprise - 21. leden 2021 09:38sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Téměř dokonalý zločin
... Tak toto bylo velmi dobré, vůbec jsem nevěděl, že to existuje.
leena - 17. leden 2021 13:21sipka
ZAMĚŘIT
leena
Tak zas par filmu:
S láskou, Rosie 3/5
Moc hezky romanticky film s hezkym koncem, ale teda cely pribeh byl souhrn jednoho blbyho rozhodnuti za druhym.

Jen blazni spechaji 3,5/5
Jako takova klasicka romanticka komedie, ale viidela jsem ji uz xkrat a mam ji fakt rada :)

The Choice 4/5
Dalsi film s Terezou Palmer :) je to jak pisou lidi v komentech romantika jako cukr, ale je tam par fakt hodne vtipnych okamziku a ja se proste do Terezy dokazu vzdycky dost vcitit :)

Spojené království 4/5
Tak tohle fakt jo. Rosamund Pike skvela a musela jsem si pak vygooglit oba hlavni protagonisty jak Seretse tak Ruth.

Jíst, meditovat, milovat 3/5
Jo jsem lehce pozadu, ale videla jsem teprve poprvy minuly tyden. A za me takovy lepsi prumer.

Síla lásky 3/5
O vydani a vzniku O vzniku druhů přírodním výběrem - aneb jak Darwin ke svoji nejslavnejsi publikaci dospel na pozadi rodinne tragedie :/
Mirak - 30. prosinec 2020 11:59sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Nebude tam nějaký problém s právy? Britové a Francouzi mají taky Le Mans '66.
leena - 30. prosinec 2020 11:00sipka
ZAMĚŘIT
leena
Telemachus Rhade 314990: no tak hlavni linka je ta, ze to prave cil byl vyhrat Le Mans 66 rocnik. Jako Ferrari a Ford zna kde kdo, ale to co se odehralov tom filmu se tyka toho konkretniho jednoho zavodu - jasne, jeste Ken Miles vyhral predtim ty dva zavody, ale hlavni byl Le Mans :)

Telemachus Rhade 314989: ono muj system je takovy, ze na petku to pro me musi mit dle me opravdu dobry film, na ktery se klidne kouknu po desaty, dvacaty a nikdy nedavam pet hvezd napoprvy. To si to ty filmy musi zaslouzit.
Na ctyri hvezdicky davam pri tom kdyz me to napoprvy uplne odrovna necim a je jedno cim (postavy, dej,proste neco) nebo kdyz koukam na nejaky film opakovane, ale zas si nemyslim, ze by byl nejak extra vyjimecny.
No a tri hvezdy davam v momente kdy se mi film libil, dokoukala jsem ho, ale nebylo tam nic uplne na prvni zkouknuti vyjimecnyho. Pokud se k danemu filmu pak vratim vicekrat a najdu si tam to svoje a mam pocit, ze si ty ctyri hvezdy zaslouzi tak pak jde do ctyrky.
Dvojku davam v momente, kdy jsem danny film nedokoukala nebo mi proste necim nesedl nebo se mi nelibil.
Telemachus Rhade - 30. prosinec 2020 07:49sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Jinak povětšinou souhlasím, ale ty české názvy nedávám :) Ford vs. Ferrari se jmenuje Le Mans '66 jakože proč? Koho napadlo, že víc Čechů zná Le Mans než značky Ford a Ferrari? :-)
Telemachus Rhade - 30. prosinec 2020 07:48sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
leena:
Nezlomná vůle 3/5

Jak těch mých TOP10 postupně odsuzuješ do průměru... :)
leena - 29. prosinec 2020 23:36sipka
ZAMĚŘIT
leena
Dalsi varka filmu :)

Vzorec nahody 3/5
Takovy mysteriozni triler/romantika s Terezou Palmer. Jako nakonec jo. Ma to mozna trosku pomalejsi nabeh a obcas sem tam neco nedava uplne smysl, ale nakonec ten konec nebyl uplne spatnej.

Zakletý v čase 3/5
Takovy zajimavy romanticky film s cestovanym v case. Myslenka minimalne alespon pro me originalni.

Kdo veri na lasku 3/5
Takova ta romanticka blbost, kterou si pustite jednou na nejaky vecer, kdy nemate co delat. Spatny to uplne nebylo.

Nezlomná vůle 3/5
Historicky snimek o tom jak se zrusilo otroctvi v Anglii. Asi ne uplne presny, ale i tak zajimavy na doplnenych nekterych momentu z historie.

Jak ukrást nevěstu 3,5/5
Ale jo, jako uznavam, ze z romantaren asi takovy stredni prumer, ale proste Patrick Dempsey asi jeste pred Chirurgy to proste chcete videt (hlavne holcici osazenstvo) :)

Le Mans '66 3,5/5
Konecne zkouknuto. Trosku me mrzi osud jednoho z hrdinu, ale to bouzel k moto sportu i porad plati ... jinak z historickeho hlediska, je to proste porad to stejny a porad stejne tezky vyrobit mistrovske auto a udrzet si ho.
Telemachus Rhade - 23. prosinec 2020 12:20sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Coming 2 America - Official Trailer

Na tomhle je jednak fascinující, že to vůbec vzniklo, druhak že Eddie Murphy a Arsenio Hall vypadají pořád stejně.

Nejnovější   Novější 355 - 374 / 5807Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o