Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Filmy

Spravuje: leena
Počet příspěvků: 5807

Výzva první - 7.2.2022-20.2.2022

Film do roku 1945


ČSFD hodnocení: Telemachus | Pike | lagga | leena | S.S.Enterprise

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 67 - 86 / 5807Starší   Nejstarší

S.S.Enterprise - 14. leden 2023 17:55sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Telemachus Rhade:
Tak já viděl CZ verzi a Roden byl dobrej, na to že hrál krále ho tam moc neprotlačovaly... I všechny ostatní postavy super, snad jen mihnoucí se Vetchý mi tam nesedl

problém byl příběh, byl sice uvěřitelný, ale prostě nebylo to bombastické.. a ze závěrečné scény lze odtušit, že kdyby měl Jákl násobně víc peněz, tak by zvládl i to Hollywoodské A a to se musí ocenit
Telemachus Rhade - 14. leden 2023 13:37sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Tomu jsem dal 4*, protože na české poměry je to vážně zjevení. Produkce je tam mezi A a B, ale věcí, které tam oceňuju, je bezpočet. Rozhodnutím točit výlučně v reálných lesích a hradech, je to v podstatě reklama na Česko. Díky castingu se herecky nedá nic vytknout, ale trochu mě mrzel fakt, že tady Rodena přehrál i Christovao :-)

A Rodena czenglish je i po třiceti letech zahraničních produkcí neustále stejně strašná.
S.S.Enterprise - 14. leden 2023 12:20sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Jan Žižka

Ten film skutečně vypadá jako Hollywoodská produkce, bohužel Béčková. Zpracováním je to ale pořád jeden z nejlepších českých novodobých historickým filmů. 60%
S.S.Enterprise - 31. prosinec 2022 16:38sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
no a když jsem u těch tipů, orientuju se na ty indické filmy a tyto jsou taky velmi dobré:

Manikarnika: The Queen of Jhansi

Padmaavat

Kesari

Bajirao Mastani

Krycí jméno Tygr + Tiger Zinda Hai
Telemachus Rhade - 30. prosinec 2022 19:02sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
S.S.Enterprise: Florence Pugh, Ciarán Hinds, Toby Jones? Dík, to je povinnost :-)
S.S.Enterprise - 30. prosinec 2022 15:31sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Irský zázrak
... toto stojí za shlédnutí, i když dávám jen 64 %
Mvek - 23. prosinec 2022 19:32sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Avatarovi často kritika vyčítala, že vykradl Pocahontas apod. No, já nevím, Disneyho Pocahontas vykradla kdeco, a vlastně byla takový generický příběh, dala by se třeba označit za West Side Story ve Virginii 17. století... Navíc Avatar byl aspoň dobře odvedený. Já souhlasím s většinou kritiky té doby, že Pocahontas má slabý příběh atd. Nevadí mi tedy, že nemá žádné rychle mluvící komické zvíře:-), ale vadí mi, že na to, že je to pořád pro děti (já vím, že ne pro 4leté, ale i tak), tak jsou snad všechny scény za úsvitu, západu slunce, takže temné a rudé nebo modravé (odtud asi Avatar vykradl noční džungli:-)). A ta animace mi nepřijde nějak kvalitní ve srovnání třeba s Kráskou a zvíře.

Pominu teď překroucení historie a otázku, jestli to indiány spíš nepošlapává (podle nich jo), ale i fyzikální zákony a základní poznatky tu nějak haprují... Nevím, jak vlastně střílely tehdejší "muškety" (ale to může být i chyba překladu), ale určitě jim hrozně svědčilo proskočení vodopádem, takže následné míření mušketou na Pocahontas Johnem působí fakt komicky.
Nejvíc to ale korunuje to, že John je postřelen, není to s ním dobré, musí ho rychle odvézt do Anglie, snad to stihnou!:-)

To jako vážně chtějí namluvit divákům, že ve skupině kolonistů není žádný felčar, který by uměl vyndat kulku, a tedy pak s indiánskými znalostmi bylinek atp. by ho neuměli vyléčit o dost pravděpodobněji, než že vydrží nevím kolika týdenní plavbu plachetnicí do Londýna, a tam ho potká tehdejší lékařství, takže o moc lepší než to indiánské asi ne?
Mvek - 22. prosinec 2022 14:06sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
V rámci doplňování znalostí jsem viděl Disneyho Růženku z 50. let. Je to absolutně jiné, než zná asi většina lidí tady předlohu. Moc mě to nebavilo, tak jsem to úplně nevnímal, ale víceméně Růženku vychovávají sudičky až do svatby, nějak tím chtějí předejít kletbě, kterou na princeznu uvalila nepřizvaná kmotra Zloba. Pak teprve království zamrzne a Zloba na něj sešle i růžový prales, kterým se princ musí prodrat a pak princeznu probudit z pravé lásky... Je tam ještě víc zvratů a plánů, ale přišlo mi to nějak podivné.


Zato Aladdin z 90. let mě velmi potěšil. Džin mi byl vždy v animovaném seriálu sympatický a ve filmu má také hodně prostoru a mnoho anachronických vtípků (kdy se mění na letušku, letadlo, něco z televizních šou atd. atd.). Jen pak člověk zjistí, jak v Disney kašlou na kontinuitu, nenamáhají se vysvětlit, proč je džin u Aladdina opět i s kovovým náramkem symbolizujícím jeho poslušnost pánovi před splněním tří přání, ačkoliv ve filmu mu Aladdin dá svobodu.
Totéž Ariel v seriálu nenavazuje na film.
S.S.Enterprise - 07. prosinec 2022 10:32sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Padmaavat
.. další skvělá indická pohádka odehrávající se ve 13.stol, postavy jsou zdá se reálné, ale příběh je založený na románu z 16 stol.

87%
Telemachus Rhade - 20. listopad 2022 20:20sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Prey (Predator 5)

Ženy dvojí duše, tedy indiánské válečnice, existovaly, ale jejich nativním jazykem nebyla angličtina. Úplně mi to tahalo za nerv. Výborný byl ten Francouz "I speak many languages" – jo a stejně se i v nejzapadlejší divočině domluvíš anglicky. (Zdravíme Hvězdnou bránu.) No a teď k ostatním nepřesnostem... Území Komančů se rozkládalo - hodně zjednodušeně - v dnešním severním Texasu a Oklahomě. Jistě si řeknete, že je to skoro u Mexika, tak co tam dělali medvědi, severské lesy, louky a hory? No a to si řeknete správně. Stejně tak francouzští lovci kožešin by tam ulovili prd a vzhledem ke klimatickým podmínkám i prd prodali. Další věc je, že by se v tomto časovém rámci s Komanči vůbec nepotkali, nebo neboť se mezi Komanči a Francouzi rozkládala území dvou dalších větších kmenů. Střetli se až náhodou v roce 1739, a to ještě v Coloradu :-) Jo a taky v tomhle filmu byl Predátor :-D Jako epizodka ucházející, filmařsky velmi povedené, ale prostě co tam mohlo být historicky špatně, bylo.

3/5
Telemachus Rhade - 13. listopad 2022 18:03sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Skočil na mě další trailer na Genesis: Paradise Lost a opět je i na YT :-)

Genesis: Paradise Lost Trailer #1

A jak jsem pochopil, tak je to už nějakou dobu i k "obsatarání", pokud by někdo toužil být kacíř lvl. 100 a dá si u toho drinking game :-)
AVip - 02. listopad 2022 19:30sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Telemachus Rhade: No tak nějak... viděl jsem a popravdě, první co mne napadlo bylo: proč bych na tohle měl jít do kina?
Telemachus Rhade - 02. listopad 2022 19:15sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Avatar: The Way of Water | Official Trailer

V roce 2009 to bylo zjevení, dneska je to sled hezkých barviček s od pohledu tuctovým příběhem z jen o trochu mokřejšího indiánského bojiště.
Telemachus Rhade - 28. říjen 2022 22:24sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Nebe – iVysílání České televize

Nevím, jak dlouho to tam bude, ale podle mě je to jeden z těch zásadních dokumentů, co by člověk měl vidět. Moje mrzké mínění o Číne je nyní ještě níž.
Marshall - 23. říjen 2022 01:23sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Bullet train (2022) - Vtipné a celkem originální. 4/5
Telemachus Rhade - 14. říjen 2022 19:29sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Robbie Coltrane: Harry Potter actor dies aged 72
Pozemstan - 04. říjen 2022 22:04sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Ach ti (někteří) evangelikálové... -)
leena - 03. říjen 2022 23:12sipka
ZAMĚŘIT
leena
Jezis! tvl! kazdopadne fakt sileny cemu lidi veri ...
AVip - 03. říjen 2022 19:31sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Telemachus Rhade: Teda to by mne fakt zajímalo, jak na tohle doporučení ten algoritmus přišel... :-)
Telemachus Rhade - 03. říjen 2022 19:24sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Tohle na mě dneska skočilo na facebooku jako "sponsored" a já se rozhodl se o to s vámi podělit ;)

Nejnovější   Novější 67 - 86 / 5807Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o