Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Filmy

Spravuje: leena
Počet příspěvků: 5808

Výzva první - 7.2.2022-20.2.2022

Film do roku 1945


ČSFD hodnocení: Telemachus | Pike | lagga | leena | S.S.Enterprise

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 42 - 61 / 5808Starší   Nejstarší

kapitan Pike - 17. říjen 2023 22:43sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mirak: Mě definitivně přesvědčil o své pitomosti, když youtubera Bratříčka obvinil z toho, že tuneluje peníze vybrané na pomoc ženám, které utekly z Ukrajiny. Přitom ty peníze šly rovnou na transparentní účet neziskovky, která se o ty ženy starala. To bylo tak měsíc nebo dva po začátku války.
Mirak - 17. říjen 2023 17:56sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
kapitan Pike: Jako kdy? Vávra už je jako král pitomců profláklej myslím dost dlouho.
kapitan Pike - 17. říjen 2023 08:34sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Já jsem téhle Vávrově aktivitě ze začátku celkem fandil, ale stočilo se to do naprostého bizáru.
Telemachus Rhade - 16. říjen 2023 21:58sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek:
"Vylepšuje ČSFD recenze filmům s woke propagandou?"

😂😂😂
Mvek - 16. říjen 2023 21:51sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Bez komentáře, protože nemůžu soudit: Ovlivňuje ČSFD svými zásahy hodnocení filmů? (SOSP.cz)
AVip - 01. září 2023 19:57sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Telemachus Rhade:
Upřímně doufám, že to tímhle skončilo.

:-D Tak tohle máme opravdu podobné.

Jurassic World mne před časem vyloženě nadchnul (tedy v rámci možností, po nanicovatém Jurském Parku III zcela určitě).

Jeho pokračování, která jsem viděl teprve nedávno... ne až tak moc, abych tak řekl.
Telemachus Rhade - 01. září 2023 17:14sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Jurassic World - Sympatické béčko za A prachy, co si ale na nic moc nehraje. Havaj + park s dinosaury fungovali napoprvé a fungují i napodruhé. Potěšil Wong, stejně jako Williamsovo téma nebo scénář bez nesmyslů. 4/5

Jurassic World: Fallen Kingdom - Au. Přesný opak svého předchůdce, kde ve scénáři nedává smysl nic. Záporné postavy jsou tak zlé, jako by vypadly z hnědého sektoru. Isla Nublar je najednou aktivní sopka, která zničí všechno, včetně ostrava Sorna? :-D Asi jediný světlý bod toho byla malá Maizee. - 1/5

Jurassic World: Dominion - A máme tu dva filmy v jednom, které spolu moc nesouvisejí a nakonec se všichni potkají v Itálii. Jméno korporace BioSyn je ještě o něco debilnější než WCKD [WICKED] v Labyrintu. Údolí v dolomitech vyhrazené dinosaurům? Co na to Liga severu? :-) Mírou a stylem fanservisu to celé připomínalo S3 Picarda. - 2/5

Dogston. Dogston, people, Dogston is here!
See? Nobody cares 🙂

Upřímně doufám, že to tímhle skončilo.
Telemachus Rhade - 07. srpen 2023 11:35sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Víte, jak na SkyShowtime dlouhodobě chybí Jurská pětka a nepodíval se kvůli tomu ještě na dostupný Dominion? Tak jsem teď pětku našel na Amazonu :)
Telemachus Rhade - 20. květen 2023 09:59sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Alien 3: Theatrical Cut Vs Assembly Cut

Hodinové povídání o rozdílech mezi kinoverzí a obou Assembly Cutech včetně srovnávaček. Je to nesmírně zajímavé a i pro mě tam bylo dost nových informací. Navíc tam souhlasím v podstatě se vším vyřčeným.
S.S.Enterprise - 19. květen 2023 13:43sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Parazit (2019)
moje doporučení :)
S.S.Enterprise - 14. květen 2023 10:39sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Továrna na sny (2019)
... 76%
... rozhodně doporučuju, pitomě německy působí jen první a poslední cca 3 minuty, jinak je to moc pěkný příběh
AVip - 08. květen 2023 22:21sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek:
Zaznamenal jsem, že tvůrci tvrdili už na začátku druhé řady, že mají rozplánované, jak v druhé řadě třeba není žádný filler, ale každá epizoda něco někam posouvá (a to je fakt, i když je to jen drobnost) a hrdinové dostávají nové přátele a pomocníky, v třetí řadě mají být nové hrozby, pak ale někdy má přijít revoluce:-).


Zatímco třetí sezónu bych označil asi jako nejinvenčnější (byť za cenu nikam nevedoucích a šokujících de facto fillerů), tak je fakt, že nejvíc posunula děj ta druhá.
Čtvrtá a současná pátá...
no, možná ten film ukáže původní tvůrčí záměr, abych tak řekl a ne jeho evidentně totálně vykolejenou verzi.
(první sezóna je ryzí utrpení a řekl bych, že to musí vadit i inteligentnějším dětem, ale aspoň má v sobě důkladný worldbuilding, takže pak není vysvětlovat úplně všechno)

Já jsem o ten seriál zavadil už kdysi dávno, když šla ven první sezóna a to čistě ve formě ukázek a upoutávek - více-méně jsem nad tím pokrčil rameny s tím, že se třeba časem uvidí.
Dostal jsem se k němu, když byly venku první dvě sezóny a konsenzus byl, že první je třeba přetrpět a že druhá je naopak velmi dobrá.
Což se i potvrdilo.

No však postupně uvidíš sám.
Mvek - 08. květen 2023 22:11sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Zajímavé.

A Legend... mám i s odkazem někam sem v poznámkách:-), jen tedy mezi hromadou jiných.
Mirak - 08. květen 2023 20:24sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek:
GITS se mi líbily dost, druhá řada mi ale moc neseděla, ale taky jsem řešil "technické" problémy, snad někdy.

Nevím, jestli jsi zaznamenal, že na Netflixu vyšla i "třetí" řada (původně rozdělená na dvě půlky). Bohužel poněkud slabší příběhem i vizuálním zpracováním. Řekl bych ale že pořád stojí za to vidět, už jen proto, že se vrací všechny původní postavy.

No a po xté doporučím Legend of Galactic Heroes, které nehledě na formát považuju za top 10 sci-fi seriál ever.
S.S.Enterprise - 08. květen 2023 19:54sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Avatar 2
90%

Není to sice už takové zjevení, jako první díl, ale po těch letech to pořád funguje, rozhodně je to něco, co nenudí (tedy pro mě s výjimkou asi prvních 20minut představování nového vodního světa). Trojka si určitě zaslouží vzniknout, jestli uspějou i další díly, asi to půjde pomalu z kopce.

Pokud jde o děj: Zdá se mi, že 2+3 bude jen recyklace prvního dílu s tím, že velký boj za záchranu planety uvidíme až ve 3. díle. Vzhledem k představení dětských hrdinů zároveň očekávám, že tentokrát ve třetím díle Navi prohrajou a teprve až nová generace doroste, svede ve 4+5 finální vítěznou bitvu, vlastně odhaduju, že v posledním díle dojde kesmíření obou ras, resp. prozření u mnohem více lidí...
Mvek - 08. květen 2023 19:09sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip:
anime seriály, které nejsou japonského původu

Tam asi bude patřit i W.I.T.C.H., na kterém pracoval jako animátor i jeden z tvůrců Miraculous, a doporučoval mi to taky někdo v rámci těchto "dětštějších" seriálů.

Já nevím, já nejsem ani anime fan. Viděl jsem dodnes jen GITS animovaný film a první řadu/seriál a pár těch filmů jako Howl's Wandering Castle nebo ještě jedno (opravdu asi doslova pár), a jasně, kdysi ty Dobrodruhy z vesmíru trochu. A jako jo, GITS se mi líbily dost, druhá řada mi ale moc neseděla, ale taky jsem řešil "technické" problémy, snad někdy. Ono teď vůbec nekoukáme už skoro rok na nic, co nemůžou nějak aspoň napůl vidět děti.

Mně spíš asi chybělo něco hrající na určitou nostalgickou strunu po teen období (nebo možná ujíždím na černém koženém obleku, nebo nevím:-D).
Mvek - 08. květen 2023 19:05sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip: Ano, mělo to být 2D a ano, má to i tak prvky anime, zajímavě hozené do evropského hávu, i když je to prostě zjednodušené jak prase, ale tak je to dětské. Dospělému bych to nedoporučil, pokud bych nevěděl, že ujíždí na něčem infantilnějším.
Teprve začínáme třetí řadu a samozřejmě to nešlo udržet ve stejném duchu. Zaznamenal jsem, že tvůrci tvrdili už na začátku druhé řady, že mají rozplánované, jak v druhé řadě třeba není žádný filler, ale každá epizoda něco někam posouvá (a to je fakt, i když je to jen drobnost) a hrdinové dostávají nové přátele a pomocníky, v třetí řadě mají být nové hrozby, pak ale někdy má přijít revoluce:-).

Film bude svým způsobem bokem, protože nebude ladit se seriálem, takže si myslím, že seriálové fanoušky úplně uspokojit nemůžou, a bude z toho přinejmenším takový Abrams. Podle traileru je vidět, že bude popisovat počátky jinak než dvojepizoda z první řady. Nevím, co s tím chtějí dělat, ale možná oni taky ne. Protože jak říkáš, jednak mi nepřijde, že by dokázal seriál držet pohromadě tolik řad a ještě k tomu film, jednak už slibovali dávno i ten 2D seriál, když měli peníze z 3D verze, a spoustu dalších věcí.

A musím nadávat na dabing... Teda jako kupodivu hlasy mi sedí asi nejvíc (i ve srovnání s francouzštinou), nicméně v druhé řadě začali často přejímat neartikulované vzdechy, výkřiky apod. z angličtiny.
AVip - 08. květen 2023 08:55sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek:
Miraculous: Tales of Ladybug and Cat Noir.

Když jsem se před dvěma roky (+) ptal vedle, jak to mají anime fans s anime seriály, které nejsou japonského původu, tak se nikdo neozval. :-)
Tehdy jsem měl na mysli i toto (například zrovna Miraculous je příklad takové anime, dá se dokonce dohledat leaknutý prototyp 2D animace, akorát kvůli rozpočtu je už dělaná ve 3D a ano, "trochu" se to šouplo do infantilnější podoby).

Miraculous má OK premisu, ale zápletka se podle všeho autorům +/- rozpadá pod rukama (což je nejspíš způsobeno i tím, že po počátečním úspěchu ten seriál dostal daleko víc sezón, než autoři původně plánovali).

Takže je otázka, jestli ten film bude bomba nebo výbuch, nějak si nedovedu představit, jak někdo udělá film, který uspokojí jak fanoušky seriálu (který dějovými meandry pomalu ale jistě "došel" do reality, která je od té naší už docela výrazně odlišná a která má už svoje etablovaná pravidla) a zároveň i náhodné diváky z ulice, kteří o tom univerzu netuší vůbec nic.
Mvek - 27. duben 2023 12:40sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pamatujete si ještě, že první hraný Asterix a Obelix byl nejdražším francouzským filmem do té doby?
Nevím, jestli přišlo něco mezi, ale pak ho překonalo sci-fi Valerian...

To si první místo ještě udrží, ale šokuje mě, že na druhém místě nyní má být film podle 3D animovaného (dětského) seriálu Miraculous: Tales of Ladybug and Cat Noir.
Vždyť je to jen animák, co je na něm tak drahého?

A to říkám, i když se mi ten seriál stal guilty pleasure. Přes prvotní pohrdání nebo posměch, co to je, když jsem to viděl přes rameno, jak si to pouštěla dcera, jsem mu propadl a je to pro mě další Nekonečný příběh, Chuck atp.


(A ne, objektivně si nemyslím, že bych to dospělým doporučoval, byť to má i slovní humor a francouzský přístup k superhrdinské tématice je osvěžující.)
S.S.Enterprise - 09. duben 2023 15:01sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Z pekla (2001)
... doporučuju, pro mě to mělu tu správnou atmosféru

91 %

Nejnovější   Novější 42 - 61 / 5808Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o