Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Filmy

Spravuje: leena
Počet příspěvků: 5807

Výzva první - 7.2.2022-20.2.2022

Film do roku 1945


ČSFD hodnocení: Telemachus | Pike | lagga | leena | S.S.Enterprise

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 5728 - 5747 / 5807Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 01. březen 2011 22:04sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: Doporučuju verzi 1999, kde Cleopatru hraje Leonor Varela, Caesara Timothy Dalton a Marca Antonia Billy Zane. Dle mého nejlepší zpracování, byť je televizní.
Mvek - 01. březen 2011 21:35sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Kleopatra (1963) - těžko hodnotit, protože část s Markem Antoniem se mi nelíbila, ale část s Caesarem byla výborná, postava Caesara (Rex Harrison) byla výborná, vtipná, chytrá, zajímavá, prostě charismatická až na půdu. Škoda jen, že interiéry občas vypadají dost slabě (kresleně), tam bych to zrovna tolik nečekal, ale na staré TV by to asi nebylo vidět moc a v kině kdoví, tehdy.


Jinak zaujalo mě, že Asterix a Kleopatra (starý film z 60. let a komiksový sešit taktéž) zjevně jsou tak trošku lehkou parodií i na tento film. Kleopatra je imho i vizuálně stylizovaná do tohoto podání a celkově bych tam viděl víc narážek a podobností, byť děj je samozřejmě jiný. Ale jinak Astérix et Cléopâtre vyšel v roce 1965.
Telemachus Rhade - 28. únor 2011 13:57sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Huš! :) Pokud se tedy oprostím od svého vkusu.. Myslím si, že by se Oscar neměl udělovat za omýlání osmi tónů a práci se zesilovačem. Zvlášť ne pokud se třeba Clint Mansell nemohl účastnit souboje o sošku jen kvůli tomu, že určité party jeho soundtracku nejsou podle té osmi-tónové regulace připustitelné, protože jsou defacto "plagiátem" Labutího jezera.

Aneb když se řekně A, mělo by následovat i B.
Mirak - 28. únor 2011 13:48sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
TelemachusRhade: Klišé jsou klišé z toho důvodu, že bývají často pravdivé :-)
Telemachus Rhade - 28. únor 2011 13:46sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
Nevydávej svoje názory za objektivní pravdu

Zase tohle klišé. Proč já si jen furt myslím, že je tohle diskuzní server? :)
Mirak - 28. únor 2011 13:16sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
TelemachusRhade: Nevydávej svoje názory za objektivní pravdu. SN má pro mě hudbu velice zajímavou, originální a nnudnému filmu dodávala aspoň trochu šťávu.
To, že se tobě nelíbila je druhá věc. Mně se taky nelíbí 10000 BC a neomílám to tu pořád dokola, kdykoliv hu zmíníš.
Telemachus Rhade - 28. únor 2011 13:06sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: V první řadě je to výsměch Hansu Zimmerovi. Sice už má Oscara za Lvího krále, ale tohle si nezasloužil. Sociální síť má jednu z nejjednodušších filmových muzik poslední doby. Má to pár tonů a když už nevěděli kudy kam, tak udělali zesilování do nepříjemných výšin. Na samostatný poslech je potom soundtrack nepoužitelný.

Ale špatný výběr hudby je tak nějak tradicí Akademie, takže se zas nemusím moc rozčilovat. Mistr Goldsmith dostal Oscara taky jenom jednoho, a to ještě za jeho téměř nejhorší počin - Omen.
Mirak - 28. únor 2011 12:36sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
TelemachusRhade: Jestli měl Social Network v nějaké kategorii vyhrát, tak určitě hudba....
Telemachus Rhade - 28. únor 2011 09:37sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
...a několik slov:

Že King's Speech vyžere hlvaní kategirie se čekalo, možná ne u režie, ale čekalo. A taky se čekalo, že z 12-ti nominací promění víc než 4. Natalie Portman se tvrdé lekce baletu z dětství konečně vyplatily; šíleně předimenzovaná výprava Alice z Wonderlandu taky přinesla ovoce.

A teď k tomu, co se mi nelíbí.
- Dát sošku za "original score" té disharmonické příšernosti v Sociální síti?? Opravdu, ctěná poroto, bylo zapotřebí to dát jediné disharmonické hudbě z pěti nominovaných? :-/ Osobně jsem myslel, že Hans Zimmer má sošku jasnou. A za adaptovaný scénář a střih? Za scénář??
- Inception má 4 sošky. Ale pouze v technických kategoriích. Tady vidím velkou nespravedlnost hlavně, co se režie týče, protože zcela upřímě - Firth i Rush by se dokázali klidně odrežírovat sami.
- Ani jedna soška pro True Grit?

Od letošních cen jsem čekal nějakou změnu, ale dopadlo to naprosto stejně jako vždycky. Zkostnatělá Akademie rozdala sošky přesně tak, aby nemusela určovat, který film byl lepší. To není o tom, že v téhle kategii byl lepší ten a ten - "prostě máme 3 filmy, tak jim to rozdáme rovnoměrně, ale aby někdo neremcal, že Facebook má stejně Oskarů jako britský král, tak jim toho 4. nedáme." Z úplně stejného důvodu nedostal před sedmi lety Návrat krále 12-tého Oscara za vedlejší roli pro Seana Austina. Akademii totiž nemohla uznat za nejlepší film své historie Novo-zélandskou fantasy.

Schválně jaké zajímavé projekty se teď okamžitě otevřou Tomu Hooperovi..
Telemachus Rhade - 28. únor 2011 09:12sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
83rd Academy Awards

Actor in a Leading Role
* Colin Firth in “The King's Speech”

Actor in a Supporting Role
* Christian Bale in “The Fighter”

Actress in a Leading Role
* Natalie Portman in “Black Swan”

Actress in a Supporting Role
* Melissa Leo in “The Fighter”

Animated Feature Film
* “Toy Story 3” Lee Unkrich

Art Direction
* “Alice in Wonderland” - Production Design: Robert Stromberg; Set Decoration: Karen O'Hara

Cinematography
* “Inception” Wally Pfister

Costume Design
* “Alice in Wonderland” Colleen Atwood

Directing
* “The King's Speech” Tom Hooper

Documentary (Feature)
* “Inside Job” Charles Ferguson and Audrey Marrs

Documentary (Short Subject)
* “Strangers No More” Karen Goodman and Kirk Simon

Film Editing
* “The Social Network” Angus Wall and Kirk Baxter

Foreign Language Film
* “In a Better World” (Denmark)

Make-up
* “The Wolfman” Rick Baker and Dave Elsey

Music (Original Score)
* “The Social Network” Trent Reznor and Atticus Ross

Music (Original Song)
* “We Belong Together” from “Toy Story 3" Music and Lyric by Randy Newman

Best Picture
* “The King's Speech” Iain Canning, Emile Sherman and Gareth Unwin, Producers

Short Film (Animated)
* “The Lost Thing” Shaun Tan and Andrew Ruhemann

Short Film (Live Action)
* “God of Love” Luke Matheny

Sound Editing
* “Inception” Richard King

Sound Mixing
* “Inception” Lora Hirschberg, Gary A. Rizzo and Ed Novick

Visual Effects
* “Inception” Paul Franklin, Chris Corbould, Andrew Lockley and Peter Bebb

Writing (Adapted Screenplay)
* “The Social Network” Screenplay by Aaron Sorkin

Writing (Original Screenplay)
* “The King's Speech” Screenplay by David Seidler
Mvek - 27. únor 2011 16:14sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TelemachusRhade:
nejsou Himaláje, nýbrž libyjské či alžírské horstvo

Mno, sice budiž, vysoké hory tam jsou, ale někteří z toho kmene mi přišli moc mongoloidní rasy. Ale jo, pak to je ještě reálnější i když i tak mi ta námaha přijde zbytečná, zvláště skrze ty hory (ostatně vezměme, jak nikdo nečekal, že půjde Hanibal přes Alpy).

Samozřejmě jsem se asi sekl, měl to být Ra, ne Apofis.

Jinak ale oni tohohle teoretického goualda zabili, nevyhnali. Nicméně jsem líčil, jak by mohl vypadat prequel SG filmu, a třeba ho Emmerich měl takhle zhruba v hlavě (těžko říct, zda společně s nějakým time travel, když vezmu pak do úvahy konec 7. řady SG-1, ale to samozřejmě s Emmerichem nebude mít nic společného:-D). Pak by mi toto sedělo až na Ra.
Telemachus Rhade - 27. únor 2011 15:11sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: Tohle a film Stargate si vzájemně neodporují, naopak se občas podporují. Tady toho Goa'ulda vyhnali, těžko říct kdo to byl v původním konceptu, ale určitě ne Ra, nebo Apophis, spíš nějaký minoritní, po jehož failu to přišel Ra dokončit a nakonec poslali k šípku i jeho.

Ty hory opravdu nejsou Himaláje, nýbrž libyjské či alžírské horstvo ze severu, na jehož jižním úpatí dříve začínala sahara.

A jinak jo, až na eskapádu se šavlozubým tygrem si mi to líbí.
Mvek - 27. únor 2011 14:13sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
10 000 BC

Jelikož jsem viděl pár horších blbostí, tak dávám 3-4/10. Ale jinak opravdu hrozná slabota. Mamuti mi nevadili, proč ne, nemusel tehdy být v té oblasti tak vedro, atd. ale mnohem reálnější a taky trochu sci-fi myšlenka je, že se bloky pyramid lily z "betonu" na místě, viz některé nálezy stále odmítané vědeckou obcí.
Ale těch prohřešků proti logice tam bylo i tak dost. A jinak tedy Hvězdná brána na mě působí mnohem více, a začínám si uvědomovat, jak je to dobrý film, kdyby se opravily nějaké drobnosti, mohl by být výborný, a je tomuhle dost podobný (vzpoura, domorodci, "patricij", ať už je to gouald):
- proč tahají otroky takové týdny daleko, z hůře dostupných oblastí hor, když mají spoustu otroků blíže? ostatně kdyby lépe probrali blízké okolí, neměl by je kdo svrhnout (a přitom na tom celém stojí příběh)
- kdo ty pyramidy dostavěl? no dobře, TR to při svém komentáři uvedl, tedy že Apofis, tak ok:-), ale pro cizího diváka je to moc otázek, buď měla být nějak překvapivě odhalena totožnost toho "patricije",a čkoliv tam bylo vidět, že je to asi bílý stařík, nebo měly ty pyramidy být hotové, nebo něco, prostě to bylo takhle naprosto vytržené z kontextu
- není v těch Himalájích nějak moc teplo, že jsou pořád polonazí
- a spousta drobností, které na příběh nemají vliv, tak budiž, nechce se mi je dolovat z paměti

Na druhou stranu nevím, zda to byl jen šálení mých smyslů, ale jednou jsem slyšel křičet ty sluhy "patricije" cosi jako "šapa-ájí" a nebyl jsem sám i táta to slyšel:-).

A uvědomil jsem si, jestli náhodou tenhle námět neměl Emmerich původně pro vysvětlení, jak goualdi opustili Zemi. Kdyby tento "patricij" byl Apofis, a ta kultura v Egyptě byla o trošku víc egyptská, tak to celkem sedí, takhle si dovedu představit to povstání proti němu, že by musel odletět (třeba by mu zabili jen hostitele, takže by se zachránil symbiont). Ale díky seriálu SG-1 měl Emmerich smůlu, a tak to musel přepracovat na tento paskvil.
Telemachus Rhade - 27. únor 2011 12:18sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Výsledky včerejšího udílení Zlatých malin:

Worst Picture
* 'The Last Airbender'

Worst Actor
* Ashton Kutcher, 'Killers' and 'Valentine's Day'

Worst Actress
* The Four Gal Pals, 'Sex and the City 2'

Worst Supporting Actor
* Jackson Rathbone, 'The Last Airbender' and 'The Twilight Saga: Eclipse'

Worst Supporting Actress
* Jessica Alba, 'The Killer Inside Me,' 'Little Fockers,' 'Machete' and 'Valentine's Day'

"Worst Eye-Gouging Mis-Use of 3-D" ( To je špičková kategirie :-D )
* 'The Last Airbender'

Worst Screen Couple / Ensemble
* The Entire Cast, 'Sex and the City 2'

Worst Director
* 'The Last Airbender,' M. Night Shyamalan

Worst Screenplay
* 'The Last Airbender,' M. Night Shyamalan

Worst Prequel, Remake, Rip-Off or Sequel
* 'Sex and the City 2'

Dost jednostranné, víceméně ale souhlasím.
Mvek - 25. únor 2011 19:00sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Uznávám, že v případě Bad Boys 2 mi to ještě zkazil český dabing, zatímco u jedničky mi nějak nevadil, nejsem tak háklivý a běžně nepoznám špatný (i když je jasné, že černochy tohoto typu se dabuje a překládá vždycky špatně), ve dvojce změnili dabéra Willa Smithe i kapitána, a bylo to docela i znát, u Smithe to extrémně kazilo dojem.
Mvek - 25. únor 2011 18:51sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Bad Boys
Jo, to neurazí, působí ještě "starým dobrým stylem" akčních filmů 90. let, pobaví, ale nepřehání to, i když občas to Martin Lawrence přehání se svojí ukecaností, jako snad všude. Rozhodně zhlédnutí takového filmu subjektivně nepovažuji za ztrátu času.
Hudba je fajn (připomíná Nebezpečnou rychlost (Speed) i Con Air a hle, dělal ji tentýž člověk Mark Mancina).
Bay je tady jako režisér zjevně v plné síle. Je to fajn, oproti pokračování...

8/10

Bad Boys 2
Jít na tohle do kina, tak... tak možná bych se docela pobavil, v té době to možná ještě byl trochu film pro mě, tedy pro puberťáky. Jinak je to děs. A i hudba nic moc, škoda, že už tu není Mark Mancina.
Dvojka je pro mě jen o kus lepší pokračování než pokračování Můj soused zabiják. Protože tady to dává aspoň smysl. Ale ty postavy jsou úplně jiné. Hlavně Marcus (Martin Lawrence) je najednou hysterka, přecitlivělý, strašpytel. V jedničce si párkrát postěžoval, že to Michael přehání, ale tady je to extrém. Michael se celkem ani nezměnil, ale kapitán je taky vyhnaný do extrému, v jedničce to vypadalo spíš, že svoji podrážděnost hraje, tady byl taky zralý na výslužbu pro psychické narušení.
Navíc fúra přiblblých vtípků, navíc postavených na nelogičnostech. Např. falešná deratizace, to byly strašné scény, nebo i scény v márnici. Jasně, akční to bylo dost, a mnohé scény byly efektní (a beru i tu honičku s pohřebákem, i když to občas bylo zas extrémní a zbytečně moc morbidní), ale bylo to dlouhé, a přitom mi tu chyběl vtip. Ani na pousmání tu nic nebylo.

3/10
Telemachus Rhade - 22. únor 2011 11:06sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Pozemstan:
jeho hereckém výkonu v ST11. Tam myslím nezklamal

To souhlasím. A to mě právě neuvěřitelně udivuje :) Vulkánská (pseudo-vulkánská) roucha jsou na akademickém senátu skutečně zvláštní, ale tak co na tom filmu je normální, že :)
Pozemstan - 22. únor 2011 10:09sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
TelemachusRhade: Zajímavé, ale to, jaký je v "zákulisí" nebo v jiných "dílech" ještě nic nevypovídá o jeho hereckém výkonu v ST11. Tam myslím nezklamal, trochu narozdíl od jeho kostýmu, který měli v souladu s tradicí předchozích ST počinů nosit vulkánci...
Telemachus Rhade - 22. únor 2011 09:50sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Valene! Samozřejmě, že ne. To je prostě novinka ohledně Hobita.

Ten/ta černoch je Tyler Perry, nebo-li admirál Richard Barnett ze STA.



A proč to zmiňuju? On platí za, jakkoli to zní neuvěřitelně, podobnou sázku na jistotu jakou mají studia třeba v Michaelu Bayovi. Točí filmy téměř výhradně pro černošskou křesťanskou komunitu za minimum dolarů s obrovským úspěchem. Ale z vlastního potom produkuje rok co rok nová pokračování jeho transsexuálního eposu "Madea", kolem kterého pravidelně spouští téměř virální kampaň založenou čistě na strhávání jiných filmů a filmařů. (a většinou to nedává vůbec smysl)



A takoví lidé hrají u Abramse "za zásluhy". A mezi jeho poslední výroky patří, že svou účast v STXII zváží, bude-li podle něj kvalitné scénář :)
Mvek - 22. únor 2011 09:05sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TelemachusRhade: Asi opět nemluvím tvou řečí, přece z té fotky nikdo není ten, co je namaskovaný dole...

Nejnovější   Novější 5728 - 5747 / 5807Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o