Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Doleva, doprava - a třeba i rovně

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 2995
Vzhledem k třem nezávislým diskuzím, které se stočili k MHD, infrastruktuře, nebo dopravnímu spojení jsem se rozhodl konat! Záhlaví bude představeno na IV. ročníku Winterconu :)

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1 - 20 / 2995Starší   Nejstarší

Pozemstan - 27. duben 2024 00:41sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Alespoň ale Flixbus dojel do Liberce včas, takže jsem stihl vlak do Jablonce. -)
Pozemstan - 26. duben 2024 23:43sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Zajímavé také bylo, že se po celou dobu vůbec neobjevovaly aktualizace aplikace Můj vlak, až v době, kdy Berounka, ve které jsem nejel, dorazila do Prahy, před jejím odjezdem z Plzně se neozvali, že jede včas, nebo naopak, že se do ní nemá nastupovat apod.

Cenová politika Flixbusu na trase Praha-Liberec na lince jedoucí dál až přes Vratislav, Lodž, Varšavu a Lublin do Zámośći, je také zajímavá. Účtují si více než dvojnásobek toho, co Jančura a téměř dvojnásobek toho, co Busline z Prahy do Jablonce... Ale možná záleží na době koupě, resp. obsazenosti autobusu, protože teď koukám, že trasu Praha-Varšava prodávají za cca 1200 až 2800 Kč... ČD s In50 mi nabízejí některé spoje do Varšavy i za 1058 Kč. -)
Pozemstan - 26. duben 2024 22:22sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Koukám, že Novinky uvádějí mylně asi o hodinu pozdější časy, pokud se incident neopakoval ještě jednou. Možná policie záměrné informovala se zpožděním...
Policie evakuovala vlakové i autobusové nádraží v Plzni kvůli podezřelému zavazadlu
Viz i... Policejní manévry na hlavním nádraží v Plzni! Probíhala evakuace kvůli nahlášené bombě - FOTKY
Pozemstan - 26. duben 2024 22:08sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Dnes jsem měl jet z Plzně do Prahy rychlíkem Berounka s odjezdem ve 20.21 z plzeňského hlavního nádraží. I když jsem dorazil k nádraží trolejbusem asi ve 20.17, před vstupem do hlavní vstupní chodby byla natažena policejní páska a za ní stáli policisté v baretech. Před páskou čekalo plno lidí včetně cizinců a někteří telefonovali blízkým a říkali, že je policie vyhodila i z nástupiště. Proto jsem zprvu nástup do vlaku vzdal.

Když jsem ale na obrazovce nad chodbou zahlédl, že vlaky mají normální časy odjezdu a dokonce snad odjezdy hlásil rozhlas, přičemž byl slyšet i příjezd velkého vlaku, zkusil jsem jít druhou chodbou od autobusové stanice, do které sestupoval jeden člověk přede mnou a uvnitř šla myslím i nějaká cizinka, možná uprchlice, s velkými taškami, jinak tam bylo prázdno. Dokonce jsem se dostal na nástupiště ke svému vlaku, ale ten právě odjížděl. Poté zaznělo z rozhlasu hlášení, že máme z bezpečnostních důvodů opustit stanici. Raději jsem tedy odešel. V chodbě už nikdo nebyl a před schody k autobusům leželo několik tašek, možná té cizinky. Měl jsem trochu obavy, že jestli byla příčinou opatření bomba, může být tady. Vstup do hlavní chodby byl stále uzavřen a někteří lidé mluvili o hlášení bomby snad až právě v době, kdy jsem přijel k nádraží. Na obrazovce se už začala u vlaků ukazovat zpoždění. V povzdáli byli v chodbě vidět i hasiči s helmami. Vlastně už při příjezdu trolejbusem byla vidět hasičská auta, ale jela po silnici Ukrajinské, kolmé k nádraží, aniž by zatáčela ke vchodu do chodby z Šumavské u soudu, kde jsem stál.

Nakonec vstup uvolnili asi ve 20.50. Jeden policista komusi říkal, že chvíli trvalo, než vše prošli, ale asi to tedy bylo docela rychlé. Každopádně měli hlídat i vedlejší vstupní chodbu a asi nebylo ideální, pokud zprvu nechávali do stanice normálně vjiždět vlaky.

U přepážek se pak vytvořily dvě fronty, ale nikdo ze zaměstnanců drah nebyl přítomen. Nakonec přišla zaměstnankyně a oznámila, že všichni budeme obslouženi bez přirážky ve vlaku. Kupodivu, i když jsem měl jízdenku s povinnou Berounkou, průvodčí v Bavorském expresu nechtěl ani žádný doplatek.
Mvek - 25. duben 2024 14:40sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pokud máte zkušenosti s přetíženým koridorem na Kolín (případně linkou S1/S7), tak nebojte, od prosince asi bude hůř...

Anebo nová linka S61 kvůli nepostaveným zastávkám nebude jezdit Vršovice - Zahradní Město - Malešice - Běchovice, ale Vršovice - Hlavní nádraží - Libeň - Běchovice a pravděpodobně Úvaly, protože se bojí, že by vozili vzduch.
Jako ano, ve špičce jsou linky S1+S7 přeplněné, jenže taky každou chvíli tam je mimořádnost, která vše rozhodí a znalejší se vyjadřují, že úzké hrdlo je dost v Libni (kvůli ještě nákladní dopravě).

Přitom tangenciála Vršovice - Z. M. - Běchovice, případně ty Úvaly (jo, v rodině bychom uvítali až Český Brod, ale chápu, že to může být výjimka) by mohla být zajímavá vyzkoušet i tak, zvláště, když stejně nemůžou tu linku zrušit, když je pro ni vysoutěžený RegioJet.

Zdopravy.cz - Linka S61 bude jezdit odklonem až do Úval
Mvek - 04. duben 2024 11:26sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Kvůli automatu jsem odepsal auto:-). Sice určitě nejde srovnávat mnohatunovou sklápěčku s osobákem, ale stěžoval si na to ten řidič, co mi nedal přednost/neodhadl odbočování doleva, a já to nedobrzdil. (Odepsané to mělo teoreticky být asi proto, že nešlo o čistě kolmý náraz, ale mírnou rotaci, když to bylo do pneumatik sklápěčky, takže se přerazil několikrát nosník motoru, a to nechtěli původně spravovat, jinak ani nebyly použité airbagy, dveře šly otevírat a auto dokázalo odjet samo na odtahovku.)
Protože s automatem je větší prodleva, než se auto rozhýbe, protože si to usmyslí, že je třeba řadit. Asi čím těžší, tím horší.
AVip - 01. duben 2024 20:25sipka
ZAMĚŘIT
AVip
TBBH, jsem rád, že jsem před dvěma roky přesedlal na automatickou převodovku... těsně před tím, než se D4 změnila na "neprůjezdnou"... teď by to bylo fakt "šaltovando grando". :-/
Telemachus Rhade - 01. duben 2024 19:49sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
AVip:
Jinak pokud někdo chtěl v Praze odlovit tramvaj typu T2
To je dobrý, počkám si na 52T ;)

AVip:
Dálnice D4 je v letošním roce ještě větší parodie
Většina našich dálnic je parodie. D6, 10 a 11 jsou světlé výjimky.
AVip - 01. duben 2024 19:40sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Dálnice D4 je v letošním roce ještě větší parodie, než v tom loňském... jako fajn, že se staví další úsek, s čímž jsou spojené jisté potíže, ale úseky před ním a za ním by nemusely být v permanentních uzavírkách!

***

Jinak pokud někdo chtěl v Praze odlovit tramvaj typu T2, tak už jezdí na lince 23 a dá se relativně často zachytit na konečné na Zvonařce (tam jsem ji nakonec loni na podzim po x letech úspěšně odlovil i já, mockrát jsem ji viděl, jak mi mizí v dáli její koncová světla).
Mvek - 01. březen 2024 21:58sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ale souhlas, že mi to posouzení EIA lanovky trochu smrdí. Ale jen trochu, některé argumenty byly řečeny a proces neznám.
Mvek - 01. březen 2024 21:57sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jasně, že neznám moc tu lokalitu, kromě toho, že jsme zvažovali novostavbu v Brnkách, ale mít 110kV vedle zahrady jsme fakt nechtěli.
Nicméně také vidím v mapě, že je to nyní to nejlepší místo. Jistě, že by bylo asi fajn ještě víc ekoduktů, nebo zahloubení, tam jsem pro, ať místní tlačí co nejvíc, když už je to tak důležitá stavba pro tolik tranzitní dopravy. A suchdolskou část teď nemám nastudovanou, tam taky nevím, jak přesně, něco mě myslím zarazilo, ale opět to bylo kvůli dílčím věcem.

Nicméně jinak by to muselo být fakt až u Kralup, a to sice by bylo fajn pro tranzit ze severu, ale co tranzit od Mělníku, nebo z D10, D11? Pochybuji, že by jeli až do Kralup, nebo jihem, takže pojedou stejně přes Prahu.

Nemluvě o tom, že když nebude ta lanovka, teoreticky by po tom okruhu mohl jezdit BUS, kdyby tedy bylo dost řidičů (i proto prý neplánuje Praha zatím další trasy po "dálnicích" jako třeba tunely v centru, další důvod byl, že prý ani nemůžou do Strahovského tunelu, dokud se nezrenovuje).

No a v tuhle chvíli je to nejhorší varianta, protože většina kamionů a tranzitu tedy pojede přes Prahu, třeba Holešovičkami. Jo, někdo možná jihem, což nyní je průser pro nás a Spořilov, ale to by se mělo vyřešit dřív než ten sever.
Telemachus Rhade - 28. únor 2024 16:02sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
leena:
jde to primo tim nejvic cistym mistem na P8
Kromě jednoho jediného místa přes Zámeckou rokli to jde polem. V případě Vltavy nad Prahou se můžeme maximálně bavit o tom, který přírodní PP/PR je víc a proč.

Klidne at si automobilisti hodi lano
A přesně proto ta diskuze nefunguje :) Pokud někdo nechápe důležitost rychlého vybudování tranzitní cesty, tak se není moc o čem bavit. Alternativou stavby za 500 mld není stavba za bilion :-)

ale mit v prirodni pamatce obchvat je kravina
Podívej se na mapu ;) Přírodní památka se nepřerušovaně táhne od trojské ZOO po Chvatěruby, což jsou Kralupy nad Vltavou. Takže kde přesně v tomto 25 km úseku by měl ten obchvat vzniknout, aby žádnou plochou nebyl v přírodní památce?
Pozemstan - 26. únor 2024 22:36sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Pozemstan 327220:
"Pokud vím, schémata celého metra jsou nalepená u každých dveří na jednom bočním skle, ale v rámci jednotlivých linek tam jsou označeny jen konečné a asi i přestupní stanice, jinak tam jsou pro orientaci významné pamětihodnosti (což, pravda, může některým turistům stačit)."

Tak ne, před chvílí jsem na lince B viděl na skle u dveří kompletní schéma, i když u některých dveří jsou jen reklamy, ale snad je to schéma umístěno střídavě vždy na jednom skle u dveří na jedné či druhé straně (tj. střídavě u protějších dveří). Zjednodušené schéma a popisem jen u konečných je napravo od jezevčíka (ačkoli i ten byl zde kompletní)...

Každopádně tedy neplatí, že by byl turista se znalostí pouhého názvu cílové stanice z jiné linky ve vagónu s jednolinkovými jezevčíky zcela ztracen.
Pozemstan - 26. únor 2024 22:03sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
leena: Nevím, zda je to i tento případ, ale někdy byly na podobné stavby vymezeny územní rezervy jíž třeba za první republiky, takže se tam pak nesmělo stavět, případně jen dočasné stavby typu zahrádkářských kolonií, a mohla se paradoxně více zachovat příroda. Na druhou stranu, i kdyby tomu tak bylo, máme dnes k životnímu prostředí odlišný přístup, takže zvážení možné změny původních záměrů může být na místě.
leena - 26. únor 2024 21:10sipka
ZAMĚŘIT
leena
Telemachus Rhade 327236: jde to primo tim nejvic cistym mistem na P8 ... obchvat tady je proste picovina, ktera doufam, ze nakonec nevznikne. To samy na druhym brehu ... proste dodelat tudy obchvat fakt ne. Klidne at si automobilisti hodi lano, ale mit v prirodni pamatce obchvat je kravina. Jediny co jsem ochotna pripustit je to komplet od Zdib do Tuchomeric nebo kde to ma koncit vest tunelama ... a jen ten most pres reku nejak hodne citlive zbudovat ... ale proste aby tam kde to bylo planovany ne a ne.
Telemachus Rhade - 26. únor 2024 16:04sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Takhle, jakákoli liniová stavba je vždycky z určitého ohledu komplikace. Most přes rybník je celkem elegantní řešení, stejně tak exit v poli mimo červenou, kde přibude dost stromů, které tam teď nejsou.

Dálnici překračujeme všichni – tady v Komořanech jdeš do Lahovic v závěsné konstrukci pod tou dálnicí, což je IMO horší. Pokud si pořídíš děti, bude čučenda na auta oblíbenou kratochvílí.

Vizuálně hnusný bude most přes Zámeckou rokli, ale jako to jsou tam ty elektrický dráty taky.

EIA mimo jiné hodnotí i stupně dopadu s ohledem na alternativy a nemůžu si pomoct, alternativy mi přijdou horší.
Marshall - 26. únor 2024 15:40sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Dále pak na sever, mi to přeruší moji oblíbenou pěší cestu do Zdib, ale tam si tím nejsem jist, protože vizualizace jsem pro to místo neviděl, tak třeba udělají nadchod.
Marshall - 26. únor 2024 15:37sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Telemachus Rhade:
1) Přímo přes Draháň jde most vizu1

2) Zhorší to dostupnost, protože teď je tam větrolam, kterým můžu pohodlně jít. Pak tam nebude, ale bude tam lávka asi o 400-500 metrů dál vizu2 (efektivně mi to prodlouží cestu o kilometr) a budu muset překračovat šestiproudou dálnici, což je taky eňo ňůňo. Další důsledek je přivedení dopravy na Čimickou, otázkou je kolik.

Jinak přírodní ochranu "má" celá oblast v červeném PP
Telemachus Rhade - 26. únor 2024 08:48sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Marshall: OK, emoce nechme stranou. Když si studuju výkres jižní varianty severní části PO, tak vidím, že to těmi Čimicemi jde polem s čtyřmi tunely a dvěma mosty kompletně mimo Drahanské údolí. V čimickém údolí přibude stín, jasně, ale jinak? Ptám se, protože mi to není jasné.
Marshall - 26. únor 2024 00:33sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Telemachus Rhade: To je jedno jestli to je nebo není nutnost. Nechceme lanovku? OK, řekneme, že na ni nedáme peníze. Ale nemůžeme měřit dvojím metrem. EIA není o užitečnosti. Chceme dálnici nalepenou na Čimice? OK, ale netvařme se, že je to něco ekologického a dostane ta stavba kladné stanovisko EIA, protože to omezí výlety (i mě osobně) do Draháně a Čimického údolí, což jsou přírodní památky.

Nejnovější   Novější 1 - 20 / 2995Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o