Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Doleva, doprava - a třeba i rovně

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 2986
Vzhledem k třem nezávislým diskuzím, které se stočili k MHD, infrastruktuře, nebo dopravnímu spojení jsem se rozhodl konat! Záhlaví bude představeno na IV. ročníku Winterconu :)

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 2967 - 2986 / 2986Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 30. červenec 2011 11:41sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
:-D
Yakuzza - 30. červenec 2011 11:31sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Včera jsem jel z hospody domů noční 97 a nestalo se vůbec nic zajímavého :-)
Mvek - 29. červenec 2011 18:31sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Aneb doslova využijeme provokativní hlášky, že Brno je obydlená zatáčka na cestě Praha-Vídeň.
Mvek - 29. červenec 2011 18:30sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ty z Brna ne :)

Ale jo, když nebude nic zajímavějšího, tak je to taková dopravácká samomluva:-).

Navíc možná poslední týden v srpnu se s přítelkyní objevíme v Brně, abychom ho vzali nejen jako cíl výletu, ale i jako výchozí bod pro výlet do Vídně.
Telemachus Rhade - 29. červenec 2011 18:06sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza, the joke killer :)
Yakuzza - 29. červenec 2011 17:42sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
TelemachusRhade: Tak si to fórum přejmenuj tak, aby odpovídalo tématu.
Telemachus Rhade - 29. červenec 2011 16:23sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza:
Opravdu tyto neuvěřitelně zajímavé historky někoho zajímají? :-)

Ty z Brna ne :)
Yakuzza - 29. červenec 2011 15:28sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Nedávno jsem jel z práce, a na Mendláku zjistím, že opravují ostrůvek a že 37 spolu s 25/26 odjíždí z náhradní zastávky u pivovaru, kousek od zastávky 84, taky jsem nikde neviděl oznámení.

A před začátkem prázdnin dosahovalo zpoždění ranních spojů 51 od Barvičovy ve směru na Zvonařku až 15 minut, což bylo způsobeno pravděpodobně totálně zacpanou křižovatkou Úvoz x Tvrdého od Žlutého kopce.

Asi dva týdny zpátky jsem jel z Kohoutovic do Soběšic, tzn. z Pisárek 84 na Královo pole, nádraží. Řidiči se povedlo naprosto odignorovat zastávku Anthropos (i když je na znamení až od 20h) a nebohé slečně zastavil až na zastávce Pod Jurankou. Se asi trochu prošla kolem řeky.

---

A tak dále. Opravdu tyto neuvěřitelně zajímavé historky někoho zajímají? :-)
Mvek - 29. červenec 2011 15:12sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak bod s neaktuálností změn v dopravě na webu DPP už prý řeší delší dobu a chtějí udělat ty informace skutečně aktuální.
Mvek - 29. červenec 2011 13:22sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Poslední cca měsíc a půl si se mnou pražská MHD hraje:-).

Někdy v červnu jsem přijel pozdě, protože u nás autobus přejel zastávku, asi když na řidiče cestující začali hulákat, zastavil o blok dál, blokujíc dopravu, takže bych ho nedoběhl, kdybych se zbláznil.

(Ještě dříve jsem tu zmiňoval, jak dráhy vynechaly spoj, a tak šetřily na S lince)

Před dvěma týdny jsem měl štěstí na transformaci BUSu v hoblík, kdy odřel vyjíždějící auto z řady zaparkovaných (a ženská si troufla tvrdit, že je to jeho vina, byť na ni těsně předtím zatroubil, asi se holt lekla:-)).

No a včera jsem dal na oznámení DPP, že je tu výluka a BUSy jezdí jinudy do odvolání, bohužel asi 4 dny po začátku už odvolání zřejmě proběhlo, což na webu nemají, takže jsem se kýženého BUSu nedočkal.
Po cestě zpátky jsem zase chytil zpožděný BUS, který si to navíc v Satalicích spletl a vydal se po objetí daných zastávek zpátky do Kbel, odkud přijel, takže se musel točit, a v důsledku se zpozdil, že mi těsně ujela návazná tramvaj.

Ale nic extrémního, spíš se to tak hezky sešlo.
Mvek - 18. červenec 2011 18:32sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Já se po cestě z Mariánek vlakem nachytal, snad už podruhé, na kupé přednostní pro matky s dětmi do 15 let. Průvodčí byl nepříjemný, ale nevyhnal nás, když už jsme byli v kupé s nějakou matkou a s velkými zavazadly, takže putování po vlaku by bylo problematické.

Asi jsem symbol na vagonu přehlédl, ale výpravčí, nebo co to bylo za ženu v ČD stejnokroji, nás s přítelkyní nechala nastoupit bez jakékoliv poznámky a holt řazení vozů hlásí nebo na tabuli ukazují jen na málo nádražích, aby si člověk všiml spíš než někde možná na vagonu malé podivné ikonky (je pak i na kupé).
Telemachus Rhade - 18. červenec 2011 16:40sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Dnes jsem musel do horních Hodkoviček. Vskutnku krásná cesta.. Na Výtoni přestup na X3, od Černého koně pěšky do supr-kopce a asi půl kilometru vlevo. Při zpáteční cestě jsem potřeboval jet na Kačák, tak jsem zvolil 106-ku a šel asi 2 kilometry někam lesem.. Docela by mě zajímalo, proč zrovna sem ta MHD nezajíždí. A přitom by se to dalo vyřešit třema zatáčkama třeba 121-ky..
Mvek - 07. červenec 2011 21:48sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TelemachusRhade: Neříkal jsem to, jen jsem říkal, že v Praze snad žádné nejsou.
Naopak souhlasím, že jsou zastávky, kde by to vůbec nevadilo, třeba Plynárna nebo Teplárna Michle, které fungují jen ve špičce, jedna z nich i přes den, kdy je kontaktní centrum otevřené.

A ano, Hloubětíny budou taky dobrý příklad.

Celkově mi to přidání nevadí, byť v mnoho z těch zastávek, couž jsou i od jara, v 90% má aspoň jednoho čekajícího člověka.
Telemachus Rhade - 07. červenec 2011 19:37sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: Vzpoměl jsem si jak jsi říkal, že tram zastávky na znamení nejsou dobrým nápadem.. Dneska jsem jel po delší době 19-tkou z Lehovce a musím číct, že Starý i Nový Hloubětím by klidně na znamení být mohly..

Jinak zvýšení zastávek na znamení celkem chválím. Z aktuální zkušenosti nejvíc na linkách 101, 104 a 120.

Co nechválím je jízdné za 32. To je za současného stavu opravdu nemístné..
Mvek - 07. červenec 2011 17:23sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Fórum... ale proč ne, třeba bude žít více než zvířátka.

Doplním tedy své předchozí sdělení. DPP je jako MS, zavede zlepšení, a zároveň něco pokazí, nebo ho nedotáhne.
Nově skutečně hlásí autobusy zastávku na znamení nějakou dobu po oznámení příští zastávky (zatím to v 90% případů vyšlo na chvíli po rozjezdu z předchozí), a to hláškou "(gong) Příští zastávka je na znamení", ovšem když se zastávka přiblíží, nebo když ji projede, už hlásí jen její název, nikoliv to "zastávka na znamení".

No, možná jim to dojde, až se pár lidí, co dotyčnou zastávku jako na znamení znát nebudou, a hlášku přeslechnou, bude rozčilovat, že tam řidič nezastavil (ne, že by se občas někdo nedivil i tak, ale teď bude mít i z hlášení dojem, že má pravdu, a řidič tam měl zastavit).
Ale tak mě to snad nepálí, DPP jistě ví, jak má postupovat...
Yakuzza - 07. červenec 2011 11:45sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
To myslíte vážně? Jste neměli přes FFko co dělat? :-)
Pozemstan - 04. červenec 2011 00:19sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
TelemachusRhade: Nakonec jsem jel přes Prahu a autobusem to také vyšlo na čtyři hodiny, a to měl ještě autobus do Chotěboře asi 15 minut zpoždění...
Telemachus Rhade - 03. červenec 2011 23:17sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Pozemstan:
autem by to snad bylo přece jen rychlejší. Takto je to paradoxně někdy i "kratší" přes Prahu

Mno.. Já to jel autem právě přes Prahu a je to trasa ve tvaru nedokončeného kosočtverce, přičemž taky není vyloženě časově úsporná. Při dodržování rychlosti je to něco kolem čtyř hodin. Zajímavá je ale možnost Jablonec > Ml. Boleslav > Nymburk > Kolín > Čáslav, což je nějakých 160 km a teoreticky by se to dalo vzít za 2 hodiny.
Pozemstan - 03. červenec 2011 12:56sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Ad jisté fórum vedle, ano, mezi naším domem a KD v Chotěboři je to opravdu 117 km, resp. přesně podle Google Earth 117,77 km. -) Ale pokud jde o dobu cesty 4-5 hodin, uvažuji jen vlakové a autobusové spoje, autem by to snad bylo přece jen rychlejší. Takto je to paradoxně někdy i "kratší" přes Prahu, podobně jako v rámci Prahy např. cesta z Jižního Města na Černý Most metrem přes centrum... Přitom je Chotěboř směrem od nás (podobně jako je na "křižovatce" i z jiných míst, protože se nachází poblíž Golčova Jeníkova - geografického středu Česka), na cestě mezi krajskými městy: Liberec - Hradec Králové - Pardubice - Jihlava, kde by mohlo jezdit něco rychlejšího...
Telemachus Rhade - 03. červenec 2011 09:13sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Nyní je zde první anketa.

Nejnovější   Novější 2967 - 2986 / 2986Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o