Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Doleva, doprava - a třeba i rovně

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 2986
Vzhledem k třem nezávislým diskuzím, které se stočili k MHD, infrastruktuře, nebo dopravnímu spojení jsem se rozhodl konat! Záhlaví bude představeno na IV. ročníku Winterconu :)

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 730 - 749 / 2986Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 08. listopad 2017 22:13sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: Asi není náhodou, že jsem futurista :) Nikdy jsem nepochopil zálibu ve starých vlacích. Naopak maglevy, TGV, ICE, odpružené švýcarské sestavy, to jsou vlaky, které stojí za pozornost.

Pantografy mi ovšem přijdou stejně ohyzdné, jako staré cvakačky přestavené do RegioNov. Taková nula, co od nuly pojde. Hlučné je to až běda, pohodlí z jízdy nikde... Přitom ta přestavba není úplně levná - nakoupit místo Stadlery by bylo rozumnější rozhodnutí.
Mvek - 08. listopad 2017 20:39sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Poslední příležitosti projet se v Praze a okolí "pantografem...
Už jezdí poslední dva (tři jsou pojízdné) do Roztok a budou nahrazeny podle technického stavu a poruch.
Telemachus Rhade - 01. listopad 2017 17:01sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: Rychlé řešení. Jako takové hodné obdivu. Ale mělo by být, pokud možno, dočasné.
Mvek - 01. listopad 2017 16:43sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nevím, co si myslet o této čínské tramvaji bez kolejí.
Mvek - 19. říjen 2017 10:01sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jinak mi přijde, že co skončily prázdniny, tak se to s výkopy na chodnících i ulicích zhoršilo, nebo nezměnilo. Jako jo, minimálně ve dvou případech jde o opravu teplovodu, takže to může souviset se začátkem topné sezóny. Ale jindy to bude plánované. Dřívější roky mi to takové nepřišlo, ale možná jsem jen neměl štěstí zrovna na lokace, kde se pohybuji, případně mě to přímo i omezuje.
Mvek - 18. říjen 2017 12:33sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: Ano, vyznat se v těch faktických údajích na konci dá hodně práce, a pak se obávám, jestli autor nenapsal něco jiného, než v tom dešifrujeme my:-).
Pozemstan - 18. říjen 2017 11:05sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Trochu to srovnání zkresluje to, že se nejedná o přímé spoje. Na trase přes Česko jsou dva přestupy, zatímco na nové objížďce jen jeden, ale i tak je to smutný výsledek...
Mvek - 18. říjen 2017 10:38sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Smutný fakt, kdy vlaky z Berlína do Vídně zrychlí objížděním ČR přes Německo a Rakousko (+200 km)
Mvek - 05. říjen 2017 12:27sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Kompilace hazardujících předjíždějících řidičů ze světa (YouTube)

Děsivé a varovné očekávat neočekávatelné za jízdy.
Mvek - 27. září 2017 16:06sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Neznalí končin to asi moc neocení, ale pobavila mě nabídka Idosu, pokud chci v pátek z obce Lobeč (pivovar) do města Mšeno, což je asi 4 km vzdušnou čarou (a pak bychom stejně museli pěšky 4 km ještě dál).

Vyšela mi úžasná trasa na 3 hodiny a 86 km:
Lobeč - Katusice (bus)
Katusice - Čejetičky (Mladá Boleslav) (bus)
Mladá Boleslav hl. n. - Všetaty (vlak)
Všetaty - Byčice (bus)
Byšice - Mšeno (bus)

Našlo to i druhou variantu, o 8 minut delší, která využívá dokonce stejný první bod cesty, akorát pak se tam čeká 2,5 hodiny na vlak přímo do Mšena.
Mvek - 27. září 2017 10:17sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Zajímavé: Přímý nákladní vlak z Číny do Prahy
Mvek - 24. září 2017 16:34sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak dlouho se to řeže na nájezdech, až se světlomet rozbije (o svodidlo při smyku)... Njn, asi jsem si byl už moc jistý po těch letech.
Damar - 22. září 2017 08:08sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Telemachus Rhade: Tak vieš, je to na počesť toho, že sa na tom mieste začínali všetky Damarcony:)
Telemachus Rhade - 21. září 2017 22:38sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Přiznej se, Damare, kdo doporučil ten font na váš nový terminál :-)
Mvek - 20. září 2017 13:29sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak samozřejmě je to s nadsázkou (což někteří jinde nepochopili), potkat se dá ledacos leckdy a leckde. Prý by to mělo být hlášené na tom dopravniinfo.cz, co jsem už před časem žádal dát sem do záhlaví:-).
Ale stejně jsem nečekal, že se tak zdržím.

Spíš mě zaráží, proč opravdu zavřeli most v obou měrech, laicky bych si řekl, že je naopak blbé zatížit jen jednu stranu mostu, když má tuším lana uprostřed, ne na stranách.
Navíc tedy skončit v té koloně potmě mezi kamiony, když jsou občas schopní nějací řidiči usnout a prostě kolonu i někoho s červeným ukazovátkem a bílou svítilnou odignorovat a všechny slisovat, by se mi asi nechtělo, to bych asi uvažoval vzít vestu a jít za sodidla, než se to vyřeší (i když v horším počasí je to horší.
Pozemstan - 20. září 2017 11:59sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: "Asi není dobré jezdit kolem půlnoci po dálnicích."
To ano, i když nás zdržely ty náklady jen na okresní silnici. Na dálnici už provoz neblokovaly a daly se předjet. Jinak je snad ani nedoprovázela policie, jen několik aut se žlutými majáčky a řidiči s červenými svítícími ukazovátky (svítící tyč, ne laser).
AVip - 20. září 2017 10:34sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek: Ono je hlavně úchylné, že se podobná monstra vozí auty...

Pamatuju si na ty šílené policejní c. a k. manévry, když přes Jihočeský kraj vezli nový kotel do Samsonu v Budějovicích...
Mvek - 20. září 2017 10:18sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: Ad samomluva - no, tak včera jsme jeli po jedenácté z Hradce po D11. Někde u Sadské, jak je ten vysoký lanový most, nás a ještě jedno auto jako první zastavila policie ve svých pruzích a postupně tak za námi vytvořila velkou kolonu, než v protějším proudu projela dvěma tahači tažená "kostka", pak ještě pár doprovodných vozidel, pak teprve dálnici zase pustili (po 15 minutách, kdy nám nic neřekli).

Netuším, jestli šlo o tak těžký náklad, že nechtěli zatěžovat druhou stranu mostu... Pak jsme ještě viděli kousíček za Prahou v odstavném pruhu naložené obří válce a doprovodná vozidla kolem.

Asi není dobré jezdit kolem půlnoci po dálnicích.
Mvek - 17. září 2017 09:03sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Kdo neví...
Mezi Bratislavou a Vídní prý vedla asi 69 km dlouhá tramvajová linka až do rozpadu Rakousko-Uherska, a pak ještě (už s hraniční kontrolou) mezi léty 1919 a 1938. Je to docela fascinující. Byť je pravda, že z hradu Devín jsem na Vídeň předevčírem koukal (45 km).

Fascinující je ale i neschopnost novinářů na Euronews, kteří napsali v roce 2014, že tato tramvaj byla obnovena. Ve skutečnosti jen vyjely historické vozy po Bratislavě.
Viz. Historic Vienna - Bratislava tram is recreated
Tram to Vienna returned to Bratislava streets for a day
Mvek - 14. září 2017 22:17sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Fujtajxl, parkování poblíž centru Bratislavy (Šantova) je ještě horší než v Lisabonu. A hlavně je tu problém odbočit doleva, to skoro nikde nejde:-). Takže jsem si musel zapnout navigaci, abych se po pár pokusech vrátit se na místo z protisměru opravdu zpátky trefil.


Když k tomu připočtu dnešní vichřici na slovenské D1, kdy jsme jeli od Nitry do Blavy většinu času kolem 70 km/h a i tak to občas s autem cloumalo a já se pral s volantem a čekal, kdy nás sejme větev, nebo něco jiného než jen prach z polí, listí a suché listy kukuřic, tak to byl zábavný přesun ze Štiavnice do Bratislavy.

Nejnovější   Novější 730 - 749 / 2986Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o