Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Doleva, doprava - a třeba i rovně

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 2986
Vzhledem k třem nezávislým diskuzím, které se stočili k MHD, infrastruktuře, nebo dopravnímu spojení jsem se rozhodl konat! Záhlaví bude představeno na IV. ročníku Winterconu :)

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 690 - 709 / 2986Starší   Nejstarší

Mvek - 18. prosinec 2017 21:08sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: Na Nyxu bys dopadl mnohem hůř. Tamní řidičské fórum (klub slušných řidičů) jsem už opustil, když jsem pochopil, že jediný jeho účel je nadávání, co kde zas kdo potkal za strašné chování, což tam patří, ale jako jediná náplň fóra mi to přijde nedostatečné.
Mirak - 18. prosinec 2017 20:55sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: To podle mě nikdo netvrdí, sám občas dělám to co ty, ale jsem si vědom, že část viny by byla na mě, kdežto ty to tu prezentuješ stylem, že debil je jenom chodec.
Telemachus Rhade - 18. prosinec 2017 20:36sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
V USA vykolejil vlak, vagony se zřítily na dálnici.

Blbá shoda náhod :-/
Telemachus Rhade - 18. prosinec 2017 20:36sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Hezky mi to tu analyzujete, jen co je pravda :) OK, do vašich přechodů je vidět, jedete před ním nulou, všechny pouštíte a já řídím blbě. #starnet :)
Mvek - 18. prosinec 2017 18:48sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Já taky souhlasím s Mirakem. Ano, takový člověk je nezodpovědný, ale prostě to patří k základu, na co dávat pozor (koukat skrz sklo, mezi koly, a když není vidět, tak opravdu hodně přizpůsobit jízdu), protože tam může být dítě, pes jak kráva apod.
A zároveň na spoustě přechodů to tak extrémní není, něco vidět je, nebo by bylo vidět na poslední chvíli, ale pořád tak, že na suché vozovce má člověk ještě trochu času k brždění. A na ledu holt musí zpomalit, nebo riskovat.
leena - 18. prosinec 2017 15:54sipka
ZAMĚŘIT
leena
Marshall 294005: autch :/

se mnou to v patek svihlo v tranvaji (nastesti umim padat a pani na ktere jsem skoncila to brala sportovene).
Marshall - 18. prosinec 2017 15:32sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Jsem se dnes stal nepřímím účastníkem nehody - jel jsem tramvají (nová 15T) a mezi Ruskou a Jana Masaryka nám tam vlítla nějaká ženská s takovým pidi autíčkem. No řidič dupnul na brzdu a zvonil, marně. Autíčko odletělo dobré dva metry... (a s náma to skoro nehlo).
kapitan Pike - 18. prosinec 2017 14:51sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Já jsem zvyklý před vstupem na přechod počkat, než řidič viditelně zpomalí, čímž dává najevo, že mě viděl. Přechod pak většinou přebíhám a málokdy se stane, že by řidič kvůli mě musel přímo zastavit (pokud tedy přecházím sám). Ale málokdy se stane, že bych na přechodu čekal nějak dlouho, většina řidičů v Plzni chodce bez problémů pouští. Do práce i z práce chodím většinou pěšky.

Nevím, kolik je v Praze přechodů a jak daleko to má Telemachus domů, ale troufnu si tvrdit, že já svým přecházením zdržím řidiče tak o 20-30 sekund, takže na tři hodiny by jich muselo být hodně :-)
Mirak - 18. prosinec 2017 14:40sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
To není úplně trolling, spíš se snažím dobrat časové hodnoty, kterou skutečně ztratíš pribržďováním u nebezpečných přechodů, protože ty 3 hodiny to asi nebudou :)

Chápu, že všichni spěcháme, ale ten tvůj apel mi přijde celkem mimo. Že tam vběhne bába, která má mít rozum je jedna věc, u děcka už to tak jednoznačný není. Ono otázka je, co je u tebe "vběhne". Někteří řidiči za "vběhne" totiž považujou situaci, kdy chodec nepočká až jeho auto projede :)

Aby bylo jasno, tak situaci vnímám z obou pohledů, protože řídím často, ale třeba z práce chodím pěšky.

Jinak si všímám, že největší problém s dáváním přednosti na přechodu mají řidičky. Často lidi na přechodu snad ani nezavnímají :)
Telemachus Rhade - 18. prosinec 2017 14:26sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Promiň, nepoznal jsem trolling na první dobrou, zlepším se ;)
Mirak - 18. prosinec 2017 14:25sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Tri hodiny nebo spíš 15 minut? :)
Telemachus Rhade - 18. prosinec 2017 14:17sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: V Praze ale fakt nejde přibrzdit před každým přechodem, do kterého není vidět :-) Bych dojel domů o tři hodiny pozděj.
Mirak - 18. prosinec 2017 14:15sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Nervy si případně ušetříš i tím, že před přechodem přibrzdíš :)
Telemachus Rhade - 18. prosinec 2017 13:36sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Chodci si absolutně neuvědomují, že, když stojí před přechodem zaparkovaná auta, řidič za roh nevidí. Dneska mi tam vlítla nějaká baba a na ledu jsem sotva dobrzdil. Jak jsem na ní řval, museli slyšet na 3 bloky. Krom toho, že jde o děsnou nezodpovědnost vůči sobě samému, jak k tomu přijdu já, jako řidič? Mám zapotřebí stírat krev z nárazníku a řešit s policií protokol? No nemám.

Nenechte se zajíždět. Ušetříte mi tím nervy. (Druhotně pak i sobě život.)
Mvek - 11. prosinec 2017 17:36sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: Děsivé. Jako třeba to tam funguje lépe než u toho Renaulta Captur, co jsem měl v Portugalsku, tam to totiž právě fungovalo hodně nahodile. Takže jsem to taky mockrát nezkoušel.
Telemachus Rhade - 11. prosinec 2017 17:20sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: Mimojiné právě Hyundai i30 :) Čili věřím, že to bude mít i i20. 35 už je SUV, tam bych to nepředpokládal, ale nevylučuju.
Mvek - 10. prosinec 2017 21:48sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: Jaké auto má nevypnutelného asistenta rozjezdu do kopce?
Telemachus Rhade - 10. prosinec 2017 19:20sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Asi bych spíše uvítal hybrid
Byť teda se spotřebou Priuse na náročných tratích 16/100, bych raději jezdil i plyn :-D
Telemachus Rhade - 10. prosinec 2017 19:18sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
jestli TSI je řešení
*myšleno hodnoty okamžité spotřeby
Telemachus Rhade - 10. prosinec 2017 19:17sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek:
Diesel bych prostě z principu nikdy nechtěl

Já mám rád požitek z jízdy. To, jaký komfort nabízí diesel - hrátky se spojkou třeba - to mi benzín nikdy nenabídne. U něj se na horských silnicích budu muset vždycky soustředit na nedokonalosti převodů dochytávané softwarem. On takový nevypnutelný asistent rozjíždění do kopce pro idioty, je šílené zvěrstvo. Ale jasně, diesel zanikne, budu se muset chtě nechtě vydat jinam. Jen přemýšlím, jestli TSI je řešení. Asi bych spíše uvítal hybrid, ale to bych zase musel šáhnout mimo Škodu.

Nejnovější   Novější 690 - 709 / 2986Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o