Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Doleva, doprava - a třeba i rovně

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 2995
Vzhledem k třem nezávislým diskuzím, které se stočili k MHD, infrastruktuře, nebo dopravnímu spojení jsem se rozhodl konat! Záhlaví bude představeno na IV. ročníku Winterconu :)

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 560 - 579 / 2995Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 16. červenec 2018 16:49sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Seven: Praha jako Hlavní město nemá úpravu, respektive jde o sdružení obcí, respektive o Kraj. Obec jako taková je městská část, čili s tou žalobou nikdo neuspěje.

Viz § 150 Zákona o obcích:
„Tento zákon se nevztahuje na hlavní město Prahu.“
Seven - 16. červenec 2018 16:45sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Probírali jsme s Barclayem, že v tom zákonně je, že obec může stanovit oblasti, které budou zpoplatněny, ale už v tom zákoně nikde nestojí, že každou z těchto oblastí je třeba platit zvlášť. Pokud tedy zaplatíme obci (Praze) za modré stání, mělo by platit, že můžete stát na kartu z Prahy 2 na Praze 6. Problematické je, že abychom vytvořili nějaké projednávání v této věci a otevření debaty, je třeba zaparkovat auto takto, nechat si dát pokutu a poté to soudně vymáhat. Takže kdybyste se někdo nudil.
Mvek - 16. červenec 2018 14:00sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Sviňárna je ale hlavně to, že návštěvy a řemeslníci prostě mají problém. Já mám taky doma parkovací místo, takže až to přijde sem, tak tohle bude v klidu. Ale skoro to vypadá, že si budu muset zaplatit kartu taky, a když budu čekat návštěvu, tak vždy zkusit včas vyhodit auto (a doufat, že zrovna najdu místo).
Mvek - 16. červenec 2018 13:59sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jj, nejen modré zóny, ale navíc i přitom byli pilní při značení, takže na místech, kde se dříve stavělo a tolerovalo, už to stát nejde, protože to neodpovídá předpisům (o volných pruzích), a tak tam je modrá zóna na jedné straně a na druhé už oranžová čára.
AVip - 16. červenec 2018 11:02sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Já věděl, proč jsem si tenkrát koupil kvartýr i s garážovým stáním... (nahoře v Krči je to nemlich stejný).
Seven - 16. červenec 2018 10:48sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Ty špíny zavedli kolem Budějárny ty modrý zóny a včera jsem nemohla dole u nás v Braníku najít parkovací místo ani v místech, kde to bylo vždycky prázdný. Nedík.
Mvek - 15. červenec 2018 21:57sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mimochodem ještě 12 dní lze připomínkovat návrh pražského Metropolitního plánu.
K nahlédnutí je zde
A připomínkování a nutná registrace jsou tady: https://plan.iprpraha.cz/cs/metropolitni-plan
Mvek - 15. červenec 2018 19:24sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
O vlacích jsem nevěděl a o vedení trati na Těšnov asi také ne, to nezmiňuje asi ani velká kniha historie pražské dopravy, kterou jsem od DPP před lety koupil (a která končí asi přelomem století, takže tam už jen tři konečné metra odpovídají současnosti).
Pozemstan - 15. červenec 2018 16:29sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Marshall: Zajímavé, pozůstatky u Karlova znám, ale jiné ne. Vlaky v ulicích musely být opravdu působivé. -)
Marshall - 15. červenec 2018 15:40sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Praha a její železná minulost.
Mvek - 12. červenec 2018 08:13sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A pokračujeme na pro většinu samozřejmé nótě, ale přesto běžném nešvaru.
Řidiči běžně ničí brzy zacházením, které považují za správné
Pro mě tam snad byla jen zajímavá informace, že vedle destiček a kotoučů se zahřívá také brzdová kapalina a je tam určité riziko vzniku plynu, a tedy špatného přenosu brzdění na brzdy.

Jen mě mrzí, že ty nové nízkoobjemové motory houby brzdí, takže z každého kopce musím přibrzďovat každou chvilku.
Pozemstan - 10. červenec 2018 14:40sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Nové eskalátory na metru Anděl mají po měsíci provozu problémy
Telemachus Rhade - 10. červenec 2018 11:11sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: Taky mám diesel bez "ad blue" ;)
Mvek - 10. červenec 2018 10:52sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Seven: Jasně, tak starší modely netuším, navíc tam ještě asi diesel ani nechtěl močovinu atd. Ty náklady u dieselu mezitím o něco vzrostly.
Seven - 10. červenec 2018 10:36sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Mvek: obě dvě auta měla 10+ let, obě najeto více než sto tisíc, spotřeba na 100km se na cestě kombinaci okreska, dálnice, město lišila o dva litry.
Mvek - 10. červenec 2018 10:01sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Seven: Já nevím, ale podle papírů má moje únorová Fabie III combi s 1.0 TSI 70 kW spotřebu 5.2, 3.9, 4.4 a faktem je, že se držím kolem 5 litrů, ale mám teprve 3 tisíce km. A srovnávat ceny Octavií a Fabií znamená zpravidla sto a více tisíc (u ojetých to bude asi trochu jiná otázka). Podle různých techniků se diesel vyplatí až přes dvacet nebo kolik tisíc km ročně. A to i vzhledem k dražší STK, močovině, nebo řešení vypálení filtru částic.
Takže vzhledem k tomu, že Němci jsou dost šílení, aby ty diesely za pět let zakázali do některých měst úplně bez ohledu na emisní třídu, tak děkuji, nechci, smysl v tom vidím spíše u služebních aut, kde bude denní nájezd ke sto kilometrům.
AVip - 10. červenec 2018 06:29sipka
ZAMĚŘIT
AVip
(tohle by napůl patřilo do politiky, ale...)

áS metrem D je čas zatáhnout za brzdu, míní Marvanová

Dojemná shoda s "pravicovou stranou leninského typu" (ze které ostatně původně pochází), jejíž pražské křídlo se dodnes nepřeorientovalo na pozemky na Praze 4...

To zas bude na webísku "Bémova dítěte - modrokomsomolce" O.H. nablito... (ODS by si až do Babišova příchodu dát do znaku heslo "conflicts of interests are us" a dle absence jakékoli sebereflexe z jejich strany soudě, pasovalo by tam dodnes).
Seven - 09. červenec 2018 16:54sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Vzhledem k tomu, že jsem viděla, kolik má spotřebu na 100km dieselová oktávka kombík, kolik má moje benzínová Fabie a kolik stojí diesel vs. natural 95 se tomu dieselovému motoru ani nedivím.
Telemachus Rhade - 09. červenec 2018 11:59sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Ještě teda dodám, že je čtyřválec a čtyřválec. 8V má radši menší otáčky, 16V zase vyšší, čili na tohle univerzální rada asi neexistuje. Ideální je přečíst si manuál a pak sdělit údaje o motoru známému, co ví, oč jde :)
Telemachus Rhade - 09. červenec 2018 11:40sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: To je úsměvné :) Kdo to neslyší, by měl používat automatickou převodovku - je určená přes pro tyhle lidi.

Navíc diesel sám operuje na ~1000rpm, provozovat ho na ~1500 se dá na čtyřku po rovině, ale i naprostému lajkovi musí být jasné, že jinak to "nějak nejede" :)

Ale když vidím to, co vedle mě na těch silnicích jezdí...

Nejnovější   Novější 560 - 579 / 2995Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o