Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Doleva, doprava - a třeba i rovně

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 2990
Vzhledem k třem nezávislým diskuzím, které se stočili k MHD, infrastruktuře, nebo dopravnímu spojení jsem se rozhodl konat! Záhlaví bude představeno na IV. ročníku Winterconu :)

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 539 - 558 / 2990Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 24. červenec 2018 08:46sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: Takový zákaz může přijít, ale ne dříve než v 2045, a i takový termín je téměř nereálný. Německé koncerny totiž stále chrlí relativně dost vznětových motorů ;) O zážehových ani nemluvě.
Mvek - 24. červenec 2018 08:40sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
To mi připomíná, že pro německy zdatné (případně jen na kouknutí na obrázky) ADA udělala větší analýzu ale jen na produkci CO2 různých motorů. Benzín vede u malého nájezdu a elektrická auta vedou někde od nájezdu 150 tisíc kilometrů, takže zatím ne moc pro sváteční a sezónní řidiče. Cenově netuším a zajímavé by navíc bylo, jaké a jak toxické dopady zůstanou a co se s nimi musí udělat při likvidaci (baterií). Zkrátka samotné CO2 není směrodatné. Ale opět se obávám, abychom se jednou nedostali do situace, že nám v EU třeba Němci zakážou spalovací plošně, jako nám zakázali žárovky. A přitom to v nezanedbatelném procentu bude kontraproduktivní. Samozřejmě třeba do té doby budou elektromobily tak zdokonalené, že budou na předních místech i v celkovém dopadu, ne jen lokálně na těch frekventovaných silnicích a ve větších městech.
Telemachus Rhade - 24. červenec 2018 08:21sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Z Prahy do Bibione elektromobilem zadarmo. Jde to, ale dře to

Ono se už dá sockovat i na energii do auta? :-/
Marshall - 17. červenec 2018 13:08sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Seven: No v sobotu jsem díky ní nemusel čekat v Bráníku ;)
Seven - 17. červenec 2018 11:57sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Pozemstan: Přesouvají linku 2, stejnou trasu jede až po Novoměstkou radnici trojka ze stejné konečné. Z druhé strany od Hradčanské po Karlák jede osmnáctka. Každý rok je zcela běžné, že kvůli různým rozkopaninám jsou odklony linek, nějak nechápu tu hysterii, holt místo každé čtyři minuty se z Braníku na Karlák dostanete každých osm. Stejnak je to taková jednovozová tramvaj na hovno, z Palečáku na Braník je narvaná k prasknutí a zbytek času jezdí skoro prázdná.
Telemachus Rhade - 17. červenec 2018 11:03sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Jo, to je ono.
Seven - 17. červenec 2018 10:25sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Telemachus Rhade:
Tak je to Zákon o pozemních komunikacích 13/1997, § 23

§ 23

(1) Pro účely organizování dopravy na území obce může obec v nařízení obce vymezit oblasti obce, ve kterých lze místní komunikace nebo jejich určené úseky užít za cenu sjednanou v souladu s cenovými předpisy12)

a) k stání silničního motorového vozidla v obci na dobu časově omezenou, nejvýše však na dobu 24 hodin,

b) k odstavení nákladního vozidla nebo jízdní soupravy v obci na dobu potřebnou k provedení celního řízení,

c) k stání silničního motorového vozidla provozovaného právnickou nebo fyzickou osobou za účelem podnikání podle zvláštního právního předpisu,12a) která má sídlo nebo provozovnu ve vymezené oblasti obce, nebo k stání silničního motorového vozidla fyzické osoby, která má místo trvalého pobytu nebo je vlastníkem nemovitosti ve vymezené oblasti obce,

nebude-li tímto užitím ohrožena bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích a jiný veřejný zájem. V nařízení obce stanoví obec způsob placení sjednané ceny a způsob prokazování jejího zaplacení.

(2) Místní komunikace nebo jejich určené úseky podle odstavce 1 musí být označeny příslušnou dopravní značkou podle zvláštního právního předpisu.2)

(3) V nařízení obec může vymezit oblasti obce, ve kterých nelze místní komunikace nebo jejich určené úseky užít k účelům uvedeným v odstavci 1 písm. a) až c).

(4) Pro účely organizování dopravy na území obce může obec v nařízení obce vymezit oblasti obce s časovým a druhovým omezením zásobování. V nařízení obce stanoví obec druhy a kategorie silničních vozidel, časové vymezení a činnosti, které jsou předmětem omezení.
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1997-13
Marshall - 17. červenec 2018 09:08sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Malá odbočka: Dneska jsem jel do práce 6:40 a silnice z Vozovny Kobylisy do centra byla ucpaná jak sviň.
Mvek - 17. červenec 2018 07:45sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: Mea culpa, ale pak to moc nechápu, tak by to odesrala hranice P10 s P4 apod.

Jinak viz http://www.parkujvklidu.cz/parkovani-pro-rezidenty/:
"Ostatní motoristé mohou na modré zóně parkovat časově omezeně, a to jen po platbě přes webovou aplikaci Virtuální parkovací hodiny (mpla.cz/praha)."
Telemachus Rhade - 16. červenec 2018 22:12sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek:
přes den za peníze i na modré
S tím jsem se ještě nesetkal. Vždy pouze na oranžové nebo fialové.

Ale jinak celá Prha 4 to rozhodně není
Hele, to už je po několikáté. Čti mě pozorněji.

trať pod nemocnicí z Vinohradské na Kubáň
Tam jsem se nedíval, ale nemyslel jsem úplně budování nové trati. Ona by úplně stačila ta zrušená devatenáctka :)

Pozemstan:
ve sporu Ropid a DPP
DPP na rozdíl od Ropidu občas ten mozek použije :)
Pozemstan - 16. červenec 2018 21:04sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade: Ano, proti samotné změně moc nemám, Palackého náměstí a Národní divadlo lze skutečně logičtěji propojit po nábřeží, i když v článku zmiňují, že zvláště nyní o prázdninách omezený provoz tramvají nemůže auta blokovat. Jen mě překvapilo, že je zde ve sporu Ropid a DPP.
Mvek - 16. červenec 2018 20:44sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: Ano, myslel jsem všechny ty faktory, včetně toho, že jen v některých čtvrtích můžeš parkovat přes den za peníze i na modré (stejně jako jen někde můžeš platit kartou, jestli to už nesjednotili).

Ale jinak celá Prha 4 to rozhodně není, Spořilov zóny nemá a Michle jen část, třeba u Michelské restaurace ještě jsou, ale o ulici vedle pak ne.

Telemachus Rhade 300127:
Největší krpou tramvajové sítě nicméně zůstává neexistence přímého spojení Želivského-Kubáň.

No, v metropolitním plánu tě berou doslova, tam je dokonce územní rezerva pro tramvajovou trať pod nemocnicí z Vinohradské na Kubáň a pak dále přes bazén na Bohdalec (jestli si to pamatuji dobře).
Telemachus Rhade - 16. červenec 2018 18:48sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Největší krpou tramvajové sítě nicméně zůstává neexistence přímého spojení Želivského-Kubáň.
Telemachus Rhade - 16. červenec 2018 18:46sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Pozemstan: Vidím v tom docela logický krok, navíc návaznost na M-B zůstane zachovaná.
Pozemstan - 16. červenec 2018 18:39sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
DPP versus Ropid?
Praha přesune tramvajovou linku z Karlova náměstí, aby se lépe jezdilo autům
Telemachus Rhade - 16. červenec 2018 16:58sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek:
Sviňárna je ale hlavně to, že návštěvy a řemeslníci prostě mají problém.

Řemeslníci musí promítnout parkovné do ceny služby, to je celkem bez problémů. Problém je, že na Praze 2, 1 a 7 technicky vzato nezaparkují, protože modrých a oranžových zón je minimum. A v tomto se P4 už poučila - modrých je tu málo, většina je fialová.

Co vidím jako nešťastné, je nezavedení zón na celé P4, protože to logicky odsere nárazový Braník a nahoře pak Krč.

No a samozřejmě návštěvy. Plán magisrátu je takový, že o víkendu se nepracuje a v týdnu je tu P+R a metro ;) Hodila by se hláška o tom, že co si Praha volí, to má.
Telemachus Rhade - 16. červenec 2018 16:49sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Seven: Praha jako Hlavní město nemá úpravu, respektive jde o sdružení obcí, respektive o Kraj. Obec jako taková je městská část, čili s tou žalobou nikdo neuspěje.

Viz § 150 Zákona o obcích:
„Tento zákon se nevztahuje na hlavní město Prahu.“
Seven - 16. červenec 2018 16:45sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Probírali jsme s Barclayem, že v tom zákonně je, že obec může stanovit oblasti, které budou zpoplatněny, ale už v tom zákoně nikde nestojí, že každou z těchto oblastí je třeba platit zvlášť. Pokud tedy zaplatíme obci (Praze) za modré stání, mělo by platit, že můžete stát na kartu z Prahy 2 na Praze 6. Problematické je, že abychom vytvořili nějaké projednávání v této věci a otevření debaty, je třeba zaparkovat auto takto, nechat si dát pokutu a poté to soudně vymáhat. Takže kdybyste se někdo nudil.
Mvek - 16. červenec 2018 14:00sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Sviňárna je ale hlavně to, že návštěvy a řemeslníci prostě mají problém. Já mám taky doma parkovací místo, takže až to přijde sem, tak tohle bude v klidu. Ale skoro to vypadá, že si budu muset zaplatit kartu taky, a když budu čekat návštěvu, tak vždy zkusit včas vyhodit auto (a doufat, že zrovna najdu místo).
Mvek - 16. červenec 2018 13:59sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jj, nejen modré zóny, ale navíc i přitom byli pilní při značení, takže na místech, kde se dříve stavělo a tolerovalo, už to stát nejde, protože to neodpovídá předpisům (o volných pruzích), a tak tam je modrá zóna na jedné straně a na druhé už oranžová čára.

Nejnovější   Novější 539 - 558 / 2990Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o