Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Doleva, doprava - a třeba i rovně

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 2986
Vzhledem k třem nezávislým diskuzím, které se stočili k MHD, infrastruktuře, nebo dopravnímu spojení jsem se rozhodl konat! Záhlaví bude představeno na IV. ročníku Winterconu :)

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 411 - 430 / 2986Starší   Nejstarší

Mirak - 08. červenec 2019 16:13sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Já jel po 7 letech zase jednou vlakem. Jel jsem do Budapešti a měl jsem místenku. Škoda, že jsem byl zrovna v jediném vagonu z celého vlaku, kde nefungovala klimatizace. Neskutečný zlo.
Pozemstan - 07. červenec 2019 23:35sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Poprvé jsem jel s Českými drahami celou trasu Chotěboř - Jablonec nad Nisou (mezi Turnovem a Libercem ovšem bohužel náhradní autobusovou dopravou)... i s čekáním celkem cca 6,5 hodiny... -) Dříve jsem jel vlakem jen z nebo do Rychnova u Jablonce nad Nisou nebo Železného Brodu...

Původně jsem dnes plánoval jet přes Prahu a v Pardubicích využít Leo Express. Jejich prodejny jízdenek v jednom obchodě s časopisy a občerstvením jsem si však všiml až těsně před odjezdem, a navíc si prodavač zrovna někam odskočil. Ještě jsem mohl využít do Prahy jeden zpožděný expres Českých drah, ale bohužel mi došlo pozdě, že zkratka "rj" místo "RJ" znamená "rail jet", nikoli "RegioJet"... -)
AVip - 04. červenec 2019 16:31sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek: V komentářích je tam několik dobrých poznámek na obranu 15T...

...za sebe bych jen dodal, že dnes opravdu panují jiné požadavky na všechno možné, než v dobách, kdy šly do výroby T3.
Mvek - 04. červenec 2019 13:38sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pokud je jen polovina údajů pravda, je to smutné...
Tramvajemi 15T jezdím z principu načerno
Telemachus Rhade - 01. červenec 2019 21:20sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek 306538: Možná je třeba si spíš položit otázku proč je v Česku tak obrovský problém vztyčit protihlukovou bariéru. Jako toto nám opravdu nejde. Přitom jde o řešení finančně skoro nenákladné.
Telemachus Rhade - 01. červenec 2019 21:16sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek:
je hloupé začít stavět trasu D jen v současném rozsahu

Dokonce bych řekl, že úsek Pankrác - Hl. n./Nám. Rep. měl být tím prvním, Libuš až navazujícím. Přetížit Pankrác, PP, Vyšehrad a hlavně IP je opravdu špatný nápad.
Mvek - 01. červenec 2019 20:56sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Až 20 minut čekání na výstup z metra Pražského povstání

Nepíší nikde, jak dopadla večerní špička, tak asi to nebylo tak zajímavé a policií a informátory to víc usměrnili.

Nicméně krásná ukázka, proč je hloupé začít stavět trasu D jen v současném rozsahu, a ne až na Náměstí Míru (nebo dokonce Hlavní nádraží).
Mvek - 01. červenec 2019 20:50sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Zkušební provoz, deset let bez kolaudace - trať Nového spojení (pod Vítkovem)

Je to trochu krátkozraké, když tedy tratě nebyly zkolaudovány, že už dávno snesli starou trať a vybudovali tam cyklostezku. Ale tak asi tohle je u nás normální stav (to, že se to vleče, a že to vyšumí do ztracena). A tedy taky nechápu, jak to, že posuzují pozdější limity, a ne ty z doby stavby.
Pozemstan - 17. červen 2019 00:19sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Marshall: Omlouvám se za pozdní reakci, minulý týden jsem byl na konferenci v Polsku a vrátil se až dnes. Úzkokolejná linka (č. 11) na trase Liberec - Jablonec n. N. je v rámci tramvajové sítě poněkud speciální případ. Tady teď také výluku nevidím.

S Opuscard nemám osobní zkušenost (i když táta ji myslím má). Sám používám z jablonecko-liberecké MHD právě jen několikrát do roka tramvaj č. 11, naposledy asi před měsícem, když mi vlivem zpoždění vlaku z Plzně ujel autobus z Prahy do Jablonce. Jinak chodím po Jablonci a Liberci (kde jsem ale jen občas) pěšky. Podle webu Opuscard.cz by mělo jít získat kartu na počkání "kromě Liberce i v České Lípě (IK v Tržní ulici) a v Jablonci nad Nisou (Informační středisko magistrátu)".
Marshall - 11. červen 2019 10:16sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Pozemstan: a jak je těžké si udělat tu opuscard? Na počkání?? Chtěl bych totiž tu sedmidenní jízdenku :)
Marshall - 11. červen 2019 09:46sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Pozemstan: Prosím tě, jak to vypadá s tramvajovou sítí Liberec-Jablonec? Někde jsem četl, že je výluka, ale na stránkách vaší MHD to nemůžu nikde najít. Už to skončilo nebo teprve bude?
Marshall - 05. červen 2019 19:15sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Irská skládačka (Časosběrné video stavby.)


AVip: :-O
AVip - 05. červen 2019 19:07sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Soudruzi, trasa D bude!

Ne, seriozně, bydlím přímo nad plánovaným tunelem D a teď právě u nás probíhá pasportizace objektu. A pochybuju, že Metrostav si ta data nechá jen tak expirovat...
Marshall - 05. červen 2019 16:37sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Před chvílí nevydržel můj letos první autobus :) Utavila se 145 na Kobylisích...
Mvek - 20. květen 2019 12:18sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Detektor překážky způsobil nehodu na cyklistickém závodu

Konkrétní případ mi přijde směšný už tím, že nechápu, proč to auto jede tak blízko (vždyť ho někteří cyklisté předjíždějí). To, že samozřejmě auto není určeno k tomu, aby někdo z jeho střechy mával praporem, je jedna věc, ale dovedu si představit, že se totéž může stát kvůli jiným "překážkám".

V rodině máme už tři případy, kdy antikolizní systém u vozu Škoda Fabia III (dva různé ročníky a modely po stránce výbavy) spustil naprosto nesmyslně, nicméně ve všech případech snad šlo jen o děsící alarm, nikoliv zastavení.
Jednou to bylo za větrného počasí, jednou projela poblíž hodně hlasitá motorka. Třetí případ nevím. Já zažil jen ten první (ale na kameře jsem žádné letící listí nebo něco podobného neviděl).
Pozemstan - 14. květen 2019 23:33sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Marshall: Zajímavé, a trochu smutné. Někdy tamtudy jezdívám cestou do Chotěboře... -) Liberecký kraj je tuším jediný, kde nejsou elektrifikované tratě.
Marshall - 09. květen 2019 18:09sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Rychlíky Liberec – Pardubice jezdí pomaleji než na stejné trase před 80 lety parní vlaky
AVip - 03. květen 2019 09:05sipka
ZAMĚŘIT
AVip
kapitan Pike:
Lidé by více ocenili, kdyby spoje přijely alespoň občas dle jízdního řádu :-)

No tak nějak.
A taky kdyby jízdní řády nedělaly na cestující vyložené "trololo".
Abych byl fér, na několika relacích v Praze si to asi někdo zvládnul vyřvat, ale pořád je toho moc a moc a pokud doba cesty se díky blbým návaznostem zvyšuje běžně o 25% (nebo více), tak je to opravdu řešení hodně suboptimální.
kapitan Pike - 03. květen 2019 08:05sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Wifi v tramvaji slibovala i spousta stran v Plzni. Přitom je to totální nesmysl. Lidé by více ocenili, kdyby spoje přijely alespoň občas dle jízdního řádu :-)
Mvek - 02. květen 2019 22:18sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Praha končí s bezplatnou wi-fi v metru, prioritou je pokrytí mobilním signálem

No sláva. Pořád žasnu nad populistickými (a přitom stejně jen naoko pozitivními) výdaji typu chytré lampy s dobíječkou, a hlavně wi-fi, nebo wi-fi v tramvaji apod. Vždyť je to stejně nespolehlivé, v případě wi-fi i potenciální bezpečnostní problém, a ještě to stojí peníze a bylo by lepší, kdyby lidem s příjmy pod životním minimem rozdávali chleba...

Nejnovější   Novější 411 - 430 / 2986Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o