Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Doleva, doprava - a třeba i rovně

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 2986
Vzhledem k třem nezávislým diskuzím, které se stočili k MHD, infrastruktuře, nebo dopravnímu spojení jsem se rozhodl konat! Záhlaví bude představeno na IV. ročníku Winterconu :)

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 401 - 420 / 2986Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 30. červenec 2019 21:35sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
AVip: Za posledních 14 dní jsem do syta okusil dálniční systémy Maďarska, Chorvatska, Itálie, Slovinska a Rakouska. Po Rakousku jsou naše dálnice zdaleka nejlepší, čili já si teď nějakou chvíli stěžovat nebudu ;)

Nicméně v ČB tě to z jihu nekompromisně hodí na čtyřku.
AVip - 30. červenec 2019 21:23sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Telemachus Rhade: Nevím, jak je to značené v ČB, ale vím, že v Písku je to podle hesla "kníže Potěmkin by měl radost".
Mmch. letošní "D4" si s D1 zas až tolik nezadá...
Telemachus Rhade - 30. červenec 2019 20:57sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Heh, cedule v Českých Budějovicích navádějí na Prahu skrz (D)4 :-)
Marshall - 29. červenec 2019 12:27sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Bohužel šetření nehody nákladního vlaku u Mariánských Lázní ukazuje, že strojvedoucí zřejmě trojnásobně překročil povolenou rychlost.

WTF?

Tady (Twitter) je video.
Mvek - 24. červenec 2019 16:33sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: Jako Smíchovské nádraží jsem poznal po dlouhé době (text jsem tehdy ještě nečetl) a Karlštejn dále od Berounky zahlédl ještě později. O tohle ale nejde. Spíš o provedení té výplně mezi unikátními pamětihodnostmi ze sériových dílů.
Pozemstan - 24. červenec 2019 13:24sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Zajímavé. Je fakt, že "unikátní model Prahy, Středočeského, Libereckého, Ústeckého, Karlovarského a Plzeňského kraje v měřítku H0 (1:87)" s počtem budov 1071 a rozlohou 574 resp. plánovaných 1008 m2 (odpovídá v daném měřítku jen asi 7,6 km2) asi úplně věrný (kompletní) nebude, ale vypadá to obdivuhodně...
Mvek - 24. červenec 2019 12:52sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Z trochu jiného soudku...
SlowTV - Království železnic

Mno, kvalita přenosu je tedy dost zpátečnická, u modelu fakt je potřeba, aby těch maximálních 720p bylo aspoň minimálně ztrátově komprimovaných.
Jinak super, mám dojem, že tyhle živé přenosy mě postupně odradí od toho do Království železnic jít:-). Protože roztomilé to je, práce je tam hromada, ale nějak mi nesedí ta snaha nacpat na omezený prostor co nejvíc všeho možného. A přijde mi pak, že kvantita a občasné specialitky převládají nad kvalitou celku. Ostatně mi přijdou i nějaké tunely nepřirozeně široké na jednokolejnou H0 trať. Některé dvojkolejné mosty vypadají jak ze staré hry, chybí jim provázání mezi oblouku napříč, nebo něco, nevím. Budovy se dost často opakují atd.

Asi jsem moc náročný, a mnoha dětem to bude asi fuk. Ale když už platit dost, tak bych si radši ještě připlatil a jel do Německa na jejich modely. Nebo bych radši za menší cenu viděl důkladně zpracovaný malý model.
Pozemstan - 10. červenec 2019 11:28sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Železniční dopravci pátrají po strojvedoucích, slibují jim štědré mzdy. Vlaky již mají
Mvek - 08. červenec 2019 18:07sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Když v City Elefantu (pražská S1 pozdravuje) vypadne vzduchotechnika v jednom vagónu, jede zavřený prázdný, lidi tam nepustí. Obvykle to bývá druhá třída, takže zbytek 2. třídy je narvaný. Je to docela často.
Bohužel za 1. třídu si nelze připlatit, když máte předplacenou PID, museli byste si koupit celou jízdenku u průvodčího.
Pozemstan - 08. červenec 2019 17:00sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mirak: Když jsme jeli v Červnu na konferenci vlakem do Varšavy (Pendolinem od Ostavy - Svinova a odtamtud expresem Vídeň - Gdaňsk), tak na polském území se nám také zdálo, že je klimatizace vypnutá. Až těsně před cílem ji zapnuli.

Cestou do Chotěboře a zpět jsem naopak ve vlacích i bez klimatizace (jen s průvanem) docela vymrzl... V expresech mezi Plzní a Prahou také občas fouká studený vzduch na nohy, i když je tam někdy zase vedro...
Mirak - 08. červenec 2019 16:13sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Já jel po 7 letech zase jednou vlakem. Jel jsem do Budapešti a měl jsem místenku. Škoda, že jsem byl zrovna v jediném vagonu z celého vlaku, kde nefungovala klimatizace. Neskutečný zlo.
Pozemstan - 07. červenec 2019 23:35sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Poprvé jsem jel s Českými drahami celou trasu Chotěboř - Jablonec nad Nisou (mezi Turnovem a Libercem ovšem bohužel náhradní autobusovou dopravou)... i s čekáním celkem cca 6,5 hodiny... -) Dříve jsem jel vlakem jen z nebo do Rychnova u Jablonce nad Nisou nebo Železného Brodu...

Původně jsem dnes plánoval jet přes Prahu a v Pardubicích využít Leo Express. Jejich prodejny jízdenek v jednom obchodě s časopisy a občerstvením jsem si však všiml až těsně před odjezdem, a navíc si prodavač zrovna někam odskočil. Ještě jsem mohl využít do Prahy jeden zpožděný expres Českých drah, ale bohužel mi došlo pozdě, že zkratka "rj" místo "RJ" znamená "rail jet", nikoli "RegioJet"... -)
AVip - 04. červenec 2019 16:31sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek: V komentářích je tam několik dobrých poznámek na obranu 15T...

...za sebe bych jen dodal, že dnes opravdu panují jiné požadavky na všechno možné, než v dobách, kdy šly do výroby T3.
Mvek - 04. červenec 2019 13:38sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pokud je jen polovina údajů pravda, je to smutné...
Tramvajemi 15T jezdím z principu načerno
Telemachus Rhade - 01. červenec 2019 21:20sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek 306538: Možná je třeba si spíš položit otázku proč je v Česku tak obrovský problém vztyčit protihlukovou bariéru. Jako toto nám opravdu nejde. Přitom jde o řešení finančně skoro nenákladné.
Telemachus Rhade - 01. červenec 2019 21:16sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek:
je hloupé začít stavět trasu D jen v současném rozsahu

Dokonce bych řekl, že úsek Pankrác - Hl. n./Nám. Rep. měl být tím prvním, Libuš až navazujícím. Přetížit Pankrác, PP, Vyšehrad a hlavně IP je opravdu špatný nápad.
Mvek - 01. červenec 2019 20:56sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Až 20 minut čekání na výstup z metra Pražského povstání

Nepíší nikde, jak dopadla večerní špička, tak asi to nebylo tak zajímavé a policií a informátory to víc usměrnili.

Nicméně krásná ukázka, proč je hloupé začít stavět trasu D jen v současném rozsahu, a ne až na Náměstí Míru (nebo dokonce Hlavní nádraží).
Mvek - 01. červenec 2019 20:50sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Zkušební provoz, deset let bez kolaudace - trať Nového spojení (pod Vítkovem)

Je to trochu krátkozraké, když tedy tratě nebyly zkolaudovány, že už dávno snesli starou trať a vybudovali tam cyklostezku. Ale tak asi tohle je u nás normální stav (to, že se to vleče, a že to vyšumí do ztracena). A tedy taky nechápu, jak to, že posuzují pozdější limity, a ne ty z doby stavby.
Pozemstan - 17. červen 2019 00:19sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Marshall: Omlouvám se za pozdní reakci, minulý týden jsem byl na konferenci v Polsku a vrátil se až dnes. Úzkokolejná linka (č. 11) na trase Liberec - Jablonec n. N. je v rámci tramvajové sítě poněkud speciální případ. Tady teď také výluku nevidím.

S Opuscard nemám osobní zkušenost (i když táta ji myslím má). Sám používám z jablonecko-liberecké MHD právě jen několikrát do roka tramvaj č. 11, naposledy asi před měsícem, když mi vlivem zpoždění vlaku z Plzně ujel autobus z Prahy do Jablonce. Jinak chodím po Jablonci a Liberci (kde jsem ale jen občas) pěšky. Podle webu Opuscard.cz by mělo jít získat kartu na počkání "kromě Liberce i v České Lípě (IK v Tržní ulici) a v Jablonci nad Nisou (Informační středisko magistrátu)".
Marshall - 11. červen 2019 10:16sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Pozemstan: a jak je těžké si udělat tu opuscard? Na počkání?? Chtěl bych totiž tu sedmidenní jízdenku :)

Nejnovější   Novější 401 - 420 / 2986Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o