Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Doleva, doprava - a třeba i rovně

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 2990
Vzhledem k třem nezávislým diskuzím, které se stočili k MHD, infrastruktuře, nebo dopravnímu spojení jsem se rozhodl konat! Záhlaví bude představeno na IV. ročníku Winterconu :)

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 337 - 356 / 2990Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 18. srpen 2020 22:56sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Nádhera! A koukám jezdí dodnes. Asi důvod k návštěvě Wuppertalu :-)
Pozemstan - 18. srpen 2020 21:58sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Filmové záběry ze závěsné tramvaje ve Wuppertalu, 1902
Marshall - 08. srpen 2020 11:39sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
AVip: Krásná mašina.
AVip - 08. srpen 2020 08:05sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Už jsem to sem chtěl dát onehdá, ale naštěstí podobné věci mají jistou trvanlivost...

OBRAZEM: První elektrický krokodýl se objevil po Velké válce
AVip - 17. červenec 2020 06:52sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek: Ale to už byl v obvodu staničních výhybek a tam už platí normální RNS a hlavně to podělal někdo na stavědle a fíra té montážní soupravy to opepřil tím, že ignoroval že jede evidentně na špatnou kolej (silně pochybuju, že si to nechal postavit blbě na svou zodpovědnost).

Jakékoli návěstidlo, které kryje výhybky, má stůj absolutní a je více-méně jedno, jak přesně je to návěstidlo definováno.

Prolétnul jsem debaty na K-reportu a pokud je všem fírům při přezkušování vtloukáno do hlavy, že "můžou až 100 km/h" (jak se píše v předpise) - tak to teda pámbu potěš... a samozřejmě LVZ hodí "modrou" a naprosto dlabe na ztrátu signálu, což je taky blbě. Silně pochybuju, že německý PZB nechá jet vlak víc jak 40/45 (podle toho, do jakého režimu to v Německu spadne), není náhoda, že prakticky u všech velikých bumbáců v Rajchu se vyšetřováním ukázalo, že PZB byl z nějakého důvodu vypnutý.
Mvek - 16. červenec 2020 21:00sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Každopádně ČD/ROPID se vyznamenali a podle všeho včera jezdila náhradní autobus jen Český Brod-Úvaly, do Rostoklat a Tuklat nezajížděl. Tedy ČD uváděli, že ne, ROPID, že ano, a rodiče viděli autobus, jak pádí po silnici č. 12 bez zastávek, ale třeba jich jelo víc.
Mvek - 16. červenec 2020 20:59sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip:
což se koneckonců nestalo ani zde, že

Letos ne... Ale před pár lety se tam dva dny po sobě vlaky proti sobě potkaly bez následků a v jednom případě byl právě tento strojvedoucí. Ten případ s Leo Express i viděla moje matka z mostu Rostoklaty, jak na sebe vlaky houkaly. I když měla dojem, že to byl Regiojet, tak leda by se tam stalo ještě něco podobného v posledních letech.
AVip - 16. červenec 2020 15:17sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Marshall: Signalizace v metru je hybrid autobloku a RNS, mocně říznutý zkušenostmi soudruhů z NDR.

Taky si lze všimnout, že pokud je v metru za stanicí výhybka - a je celkem jedno, kam vede, tak má i odjezové návěstido červenou.
Marshall - 16. červenec 2020 14:17sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
AVip: Tak jsem právě zjistil, že jsem žil v omylu týkající se metra a oranžové. Jsem si myslel, že blikající znamená vlak ob 1 segment dále je vlak a ono to ve skutečnosti znamená 40 km/k a očekávat stůj nebo návěst opatrně - což je v běžném provozu znamená často právě vlak o úsek ve předu, ale stejně.

Tu stovku taky nechápu.
AVip - 16. červenec 2020 12:40sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Jen k tomu Českému Brodu...

Strojvůdce vlak zastavil, pak se prudce rozjel. Střet byl v rychlosti 67 km/h

Pár poznámek - na tz. autobloku lze červenou projet, je to AFAIK jediný případ, kdy je červená na železničním návětidle permisivní (tedy u nás).
V pražském metru plní stejnou úlohu žlutá, proto taky má spousta odjezdových návěstidel ve stanicích jen dvě světla, červená je v metru vždy absolutní, bohužel na železnici má žlutá význam výstraha - tu má mmch. v metru kombinace žlutá/zelená, zelená kupodivu znamená totéž).

Permisivní stůj lidsky popsáno znamená "zastav a pokračuj podle rozhledu". Idea je taková, že autoblok je pouze na vícekolejných tratích, kde nehrozí srážka s protijedoucím vlakem (což se koneckonců nestalo ani zde, že) a že fíra si dá pozor, aby to do ničeho před sebou vyloženě nenabombil...

Co mne překvapuje (a já ty drážní předpisy zas až tak dalece "nefetuju"), že i po rozjezdu na červenou lze jen až rychlostí 100 km/h, tady bych opravdu čekal restrikci na obligátních železničních 40 km/h (ze čtyřicítky lze většinu souprav prakticky "zaflekovat", ze stovky je to trošku složitější).

Každopádně to opět ukazuje na jisté nedostatky RNS a LVZ a opět to ukazuje, že Slovensko se možná rozhodlo lépe, když se na základě stejných výchozích ex-ČSD pravidel a postupů rozhodlo preferovat místo autobloků spíš automatická hradla, kde je stůj absolutní, ovšem je také pravda, že autoblok má obecně vyšší propustnost právě i díky permisivní červené.


Každopádně, červenec 2020 je pro naše železnice hodně smůlovatý a obávám se, že se čím dál víc ukazuje, že náš ležérní přístup ve stylu "ono se to nepotento" začíná přinášet své neblahé ovoce...
(fakt nechápu, proč se nikdy ani neuvažovalo o implementaci něčeho ve stylu Indusi/PZB, jasně, taky to má své mouchy a že jich je, ale je to pořád lepší, než to nic, co nyní na mnoha místech máme).
leena - 15. červenec 2020 21:46sipka
ZAMĚŘIT
leena
... co tyden, ale ocividne mesic ... po vcerejsku u Brodu dneska kousek od rodneho mesta ...
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/na-chrudimsku-vykolejil-osobni-vlak-40330653
kapitan Pike - 11. červenec 2020 07:00sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
A ještě to nekončí, teď zase nejezdí vlaky mezi Berounem a Prahou.
leena - 10. červenec 2020 23:28sipka
ZAMĚŘIT
leena
Koukkam, ze vlaky zas nemeli svuj tyden ... :/ predevcirem nebo kdy ta nehoda osobaku a dneska kvuli dalsi srazce kompletne zkolabovana trat Praha / Morava ...
Telemachus Rhade - 22. duben 2020 10:51sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
anubis: Takhle:



Jinak zajímavý odkaz. Nenapadlo by mě, že něčeho takového existuje kompletní fan fotodokumentace :-)
Pozemstan - 22. duben 2020 09:38sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
anubis: Za href musí být celá adresa včetně Mvekem zmíněného http:// nebo https://, a to v těch anglických uvozovkách, které vygeneruje tlačítko Odkaz. Mezi špičaté závorky je ale nutné také napsat nějaký text, aby se něco zobrazilo.


leena - 22. duben 2020 08:32sipka
ZAMĚŘIT
leena
Ono by bylo uplne nejlepsi aspon ty odkazy zde nakodit tak aby kdyz da clovek treba
www.facebook.com tak se mu to po odeslani na ten odkaz prevedlo samo klidne i s nejakou hlavickou.
anubis - 22. duben 2020 06:37sipka
ZAMĚŘIT
anubis
Mvek: Jenže když to dám za href=, tak se mi v náhledu nic neukáže a nedaří se to pak ani odeslat
Mvek - 21. duben 2020 21:39sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
anubis: Protože dáváš adresu mezi lomené závorky, ale tam patří zobrazený text. Adresa, kam odkaz vede, je v uvozovkách za href=. A proč to vede sem? Protože adresa se bere relativně, pokud nezačíná protokolem (tedy http:// nebo https:// nebo třeba ftp://). Takže to bere výchozí stránku tu, kde je odkaz umístěn a k tomu prázdné uvozovky, takže nic.
Měl jsem dojem, že ti to už tady někdo před týdnem vysvětloval, ale možná to bylo jinému méně častému uživateli bez ikonky.
anubis - 21. duben 2020 20:52sipka
ZAMĚŘIT
anubis
Přidávám odkaz na mé oblíbené stránky, sice již 3 roky neaktivní, ale i tak snad zaujmou. Jsou tam, sice v angličtině, všechny zastávky MHD v Praze s vysvětlením původu jejich názvu. A nevím, proč ale odkaz posílá zpět na Starnet https://everypublictransitstopinprague.tumblr.com/
Mvek - 09. duben 2020 21:52sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
leena: A v Německu u Rýna spadl rozestavěný most před vlak s kamiony, zemřel strojvůdce a zranili se řidiči kamionů v jediném osobním vagónu. Připomíná to Studénku.

Nejnovější   Novější 337 - 356 / 2990Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o