Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Doleva, doprava - a třeba i rovně

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 2998
Vzhledem k třem nezávislým diskuzím, které se stočili k MHD, infrastruktuře, nebo dopravnímu spojení jsem se rozhodl konat! Záhlaví bude představeno na IV. ročníku Winterconu :)

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 53 - 72 / 2998Starší   Nejstarší

AVip - 08. leden 2024 22:50sipka
ZAMĚŘIT
AVip
leena:
platim kartou v mobilu, kartu fyzickou uz skoro nenosim a kdyz uz tak v penezence, ktera je vecne veku na dne baglu

Whatever floats your boat, so to speak...
... ale tím spíš nechápu, proč neuděláš i ten poslední krok s InKartou a Lítačkou. A do pouzdra mobilu se vejde i platební karta, když na to přijde.


leena:
vyrizeni bylo na pet minut pres portal a jediny problik byla nejaka ok fotka :)

A karta se ti materializovala vedle počítače, že jo. ;-)
To asi ne, že...

Sorryjako, v tomhle fakt stačila mi Bémova OpenKrad, které jsem se hrozně rád zbavil, jakmile to bylo možné.

Platební karty se mění povinně každých pár let a i když se se recyklují čísla, pořád se mění pomocné kódy (platnost a CVC), takže ve srovnání s do bezvědomí recyklovanými jednoúčelovými čipovkami s dávno prolomeným algoritmem se fakt jedná o bezpečnější řešení (už v oboru nedělám ale to pořád neznamená, že o něm nevím víc, než zbytek Starnetu dohromady).


Ale zase, cokoli ti vyhovuje je OK, to se zas nepochopme špatně.

Mvek - 08. leden 2024 22:16sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
leena: Už jsi zkusila Rekola, nebo co všechno za sdílená kola/koloběžky je k dispozici asi na 15 minut zdarma pro uživatele Lítačky?
Ale možná to jde jen s appkou.
Mvek - 08. leden 2024 22:15sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Při selhání karty až při kontrole bude asi taky problém. Trochu vidím výhodu, že u telefonu to člověk ví spíš, než u té karty. Ale vůbec nevím, jak se to řeší, našel jsem nedávno náhradní jízdní doklad k Opencard, který byl fraška, nebylo mi jasné, jestli se měl vozit furt s sebou, aby se to zapsalo při té kontrole revizorem, nebo ne, a byl jen na 24 hodin.

Navíc pokud vím, tak snad jde snadno si kdykoliv převést kupón z mobilu na kterýkoliv registrovaný doklad, tedy jinou appku, Lítačku nebo kreditku...

Takže já asi zůstanu i přes počáteční nelibost, ale nutnost kvůli vzpomenutí si na poslední chvíli, u mobilu, protože stejně jsem dospěl do stavu nošení dvou telefonů, takže v případě i krádeže nebo rozbití si to můžu převést v terénu (no, tedy pokud na tom druhém budu mít data, ale ta možná drahá mám i přímo mobilní v něm v nejhorším případě).
Na druhou stranu samozřejmě zjištění nefunkčnosti při kontrole by taky asi nešlo řešit. Protože převedení dokladu před revizorem není akceptováno (aby si lidé nepůjčovali kupóny). Takhle si naběhl kolega, že má dva telefony, ale měl s sebou zrovna ten, kde to neměl nahrané.

leena - 08. leden 2024 19:41sipka
ZAMĚŘIT
leena
AVip 326976: no ja ti nevim litacku jsem si vyrizovala tenkrat hned jakmile zacla platit a koncila mi opencard mno a vyrizeni bylo na pet minut pres portal a jediny problik byla nejaka ok fotka :)
leena - 08. leden 2024 19:39sipka
ZAMĚŘIT
leena
AVip 326972: asi takhle .. ja mam pomene rada veci oddelene ... platim kartou v mobilu, kartu fyzickou uz skoro nenosim a kdyz uz tak v penezence, ktera je vecne veku na dne baglu ... mobil mam bud v ruce a nebo hned nahore batohu a ja dost casto v HMD spim takze kdyz prijde kontrola tak capnu jen plastovou karticku co mam v pouzdre u mobilu a dam ke kontrole a nebo kdyz nespim tak netim na mobilu a opet jen vytahnu a hotovo, zadny loveni apek spousteni apod. Proste mobil a dve plastovy karty v pouzdre a jsem spoko :)

Btw inkarta mi tenhle rok konci, ale litacku mam krasne jeste dva a pul roku a mozna bude mit trvanlivost jeste delsi. Takze asi tak nejak.
AVip - 08. leden 2024 19:16sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Marshall: To riziko rozhodně není nepřiměřené a TBBH je menší, než to, že leakne databáze původní Lítačky, například.
Plus je tu i to, že platební kartu člověk obvykle už má a nemusí o ni potupně žádat. :-)
Marshall - 08. leden 2024 10:26sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Tak teď jsem si to přečetl. Jsem neměl tušení.
Marshall - 08. leden 2024 10:20sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
AVip: Počkej, to jakože ti DPP spáruje tvoji kreditní kartu VISA/Mastercard s jejich účtem a pak dáváš revizorovi kreditku? Není to bezpečnostní riziko?
AVip - 08. leden 2024 06:55sipka
ZAMĚŘIT
AVip
leena: Ok, ty jakés - takés slevy jsem ochoten uznat (ne, opravdu, tohle beru, i když s velkými výhradami), zbytek je o prodejní infrastuktuře, která funguje bez ohledu na platformu + pokud máš Inkartu, tak do jisté míry nechápu použití dvou karet i tak, protože kupón DPP můžeš nahrát i na InKartu.
leena - 08. leden 2024 02:26sipka
ZAMĚŘIT
leena
Nehlede na litacku mas po Praze obcas i celkem zajimavy slevy na pamatky apod :)
leena - 08. leden 2024 02:25sipka
ZAMĚŘIT
leena
AVip 326960: ano pouzivam, beru to jako jednu z nejvic praktickych veci. Mam kartu v pouzdre na mobilu (stejne jako incartu) takze kdyz me chytne kontrola, tak klidne v polospanku jen vytahnu plastovou karticku a muzu spat dal :) plus je fajn, ze me tyden pred vzdycky upozorni, ze mi konci platnost, ale to uz mam roky zazity, ze proste novy kupon kupuju jeste v prosinci neb proste kdyby nahodou od novyho roku zvysovali rocni jizdenku tak at koupim jeste za stary ceny :)
AVip - 07. leden 2024 22:39sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek: Používám platební kartu - o telefonu jsem jednu dobu taky uvažoval, ale tam se mi nelíbí, že v případě selhání není možno snadno provést náhradu (čímž to úplně nezavrhuju, jen mi připadá praktičtější na to používat něco z té mé platební kartotéky).
Mvek - 07. leden 2024 22:15sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip: A co používáš ty?

Já teda Opencard vyzkoušel jen chvilku a pak jsem přešel zas na papírové a to mi zůstalo až do loňského roku, kdy jsem si pořídil rovnou kupón do telefonu do PID Lítačky.
AVip - 07. leden 2024 18:23sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Líta...co? On ještě někdo tuhle "krndovinu" používá? :-D
leena - 07. leden 2024 16:01sipka
ZAMĚŘIT
leena
Mvek 326957: vtipny je, ze moje litacka s platnosti na karte cca pulka 2020 uz ma platnost az do pulky 2026 :D tak jsem rada, ze minimalne jeste dva a pul roku to nemusim resit :)
Mvek - 07. leden 2024 11:36sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Informace pro cestující
Karty Lítačka, kterým končí platnost během letošního roku, budou automaticky prodlouženy do roku 2023.


Informace na hlavní stránce eshopu DPP. Hm, tak jo no:-).
Mvek - 06. leden 2024 17:15sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Svíčky se i u toho zážehového mají měnit každé 3 roky, nehádal jsem se v pětileté záruce, ale bylo to úplně zbytečné. jiná věc je případně je seřídit.
Mvek - 06. leden 2024 17:14sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: Kdybych jezdil denně, taky jsem ještě s tou svojí spokojený a nevím, že je problém. Ale stačilo ji měřit při odstavení na týden a víc a bylo to špatné. Podle testerů jako ještě použitelná, takže riziko bylo hlavně při tom zimním odstavování.
Telemachus Rhade - 06. leden 2024 13:17sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: Na FIATu stále používám baterii z 2016. Mimo Alpy s tím motorem nebrzdím.

Co mi naopak ale odchází jak na běžícím pásu, jsou žhavící svíčky. Tak že by diesel šetřil baterii na úkor těch svíček? Ale to je asi blbost :)
Mvek - 06. leden 2024 13:12sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Vlastně se ale tím spíš i vyplatí doporučovaný mód zrychlovat a pak brzdit motorem a zas zrychlovat (jelikož prý motor mívá úspornější mód vzhledem k otáčkám a kroutícímu momentu při tom zrychlování v určitých mezích, než při udržovacím běhu za stálých otáček), protože při tom brždění bude motor alternátor víc dobíjet.

Každopádně tedy to jsem na tom dobře, když jsem tu baterii měnil až po 5 letech (a to jen kvůli zimě, jinak by to určitě ještě rok vydrželo), když běžně lidi mění po 4 letech.

Nejnovější   Novější 53 - 72 / 2998Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o