|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| Marshall: Čím je ľadový šalát ťažší, tým bude srdiečko horkejšie. Súvisí to s kvitnutím, keď už sa chystá šalát "do kvetu", srdiečko pevnie a horkne. |
|
|
|
| Marshall: ocuchat u korene a cim je starsi tim je vic horky, ledovy taky to prostredni zebro ma mirne zbarvene do zluta + co pise Seven
|
|
|
|
| Seven: Aha, jo to je fakt, miluju to hořké srdíčko, takže jsem si to asi neuvědomil. |
|
|
|
| Ledovy je horky pokud ho krajis. Doborucuji obrat, listy natrhat a nepouzivat prostredek, protoze narozdil od hlavkoveho salatku, kde je "srdicko" to nejlepsi, je horky, takze pokud ho rozriznes, dostane se ti horkost na nuz a pokud tim nozem potom salat dal krajis, roztahas si to po cele porci. |
|
|
|
| Palivou papriku poznám: tvar + vůně. |
|
|
|
| Marshall: Římský nebo rosso neznám a nekupuji, ale ty jsi už potkal hořký ledový?
Jinak by to chtělo vzorky a nebalené (což u ledového nejde), třeba by to bylo poznat v pachu, pokud není moc postříkaný chemií. Myslím, že matka takhle poznává docela dobře, zda bílé/zelené papriky pálí (ale jo, to je něco jiného). |
|
|
|
| Mám dotaz (trochu v návaznosti na Poradnu :))
Jak poznáte že salát (ledový, římský, rosso) je nebo není hořký? Myslím než ho koupíte a zakousnete se? |
|
|
|
| pro ty komu hořký dýňový polívky nechutnaj, tak jsem dneska uvařila sojové maso s dýní hokkaido na zelený cibulce a na másle, s majoránkou a solí, je to mňamózní a půjde to k vrtulím z tvrdé pšenice (má to míň lepku) |
|
|
|
| Mvek: cukety rostou ted taky ;-) |
|
|
|
| Mvek: Výzva pro příští rok :-) |
|
|
|
| Ještě, že jsme přeskočili okurkovou sezónu... |
|
|
|
| Musime udrzovat zahlavi aktualni, ze :-D |
|
|
|
| No velice pěkné, vskutku! :-) |
|
|
|
| melouny jsou out, je tu nová sezóna
|
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|