Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Jídlo a pití všeho druhu

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 1807
Aktuální téma: avokáda

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 773 - 792 / 1807Starší   Nejstarší

lagga - 09. září 2015 15:22sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Popijim smetanu … po letech mam chut na mliko a cokoladovy rohlicek, ale pro ten bych musela zvednout zadek a dojit

Zdrava strava me dneska neba
lagga - 28. srpen 2015 14:23sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Pozemstan: to uz bych v takovem pripade zkoumala kde a jak byla ta cuketa pestovana a skladovana
Mvek - 27. srpen 2015 15:18sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: Díky, ano, na to jsem narážel.

Jinak samozřejmě, že čekanka je taky hořká, grep taky, a asi s tím běžně problém není:-).
Pozemstan - 27. srpen 2015 14:22sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
lagga - 27. srpen 2015 13:27: No ale, jak koukám, mezi ty hořčiny patří právě i i kukurbitacin...

A v onom článku o smrtelné otravě cuketou psali i toto:

"Stuttgartský chemický a veterinární institut CVUA v souvislosti s mužovým úmrtím uvedl, že při konzumaci hořkých cuket, okurek nebo hořké tykvové polévky je třeba se mít na pozoru. Tykvovitá zelenina totiž může v takovém případě obsahovat jedovatý kukurbitacin, který se varem nezničí. CVUA nicméně dodala, že zmíněné úmrtí je první zaznamenané po pozření cukety."

Asi ale jde o množství a v menších dávkách to může být i zdravé. Tady šlo zřejmě o hodně nešťastnou náhodu, kdy se látky v cuketě nahromadilo hodně a onen muž navíc snědl příliš velkou porci...
lagga - 27. srpen 2015 13:28sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Telemachus Rhade: ouch :s no určitě je to zajímavě ochucený, aspoň nějaké pozitivum
lagga - 27. srpen 2015 13:27sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Mveku, obsahuje to hořčiny a ty jsou k životu důležité, ale už to našim zmlsaným jazýčkům nechutná
wtf ! cukety obsahují toxiny jen takové, jaké načerpají z půdy nebo vody
Marshall - 27. srpen 2015 12:13sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
mě to hořký nechutná
Mvek - 27. srpen 2015 10:43sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A dospěli jste k tomu (např. někde četli), že hořký salát také obsahuje nějaké toxiny, které zatěžují organismus jako ty cukety?
Nebo jde jen o to, že vám prostě nechutná to hořké srdíčko?
Marshall - 27. srpen 2015 10:28sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
oukej dokey, dík všem :)
Lania - 27. srpen 2015 09:16sipka
ZAMĚŘIT
Lania
Marshall: Čím je ľadový šalát ťažší, tým bude srdiečko horkejšie. Súvisí to s kvitnutím, keď už sa chystá šalát "do kvetu", srdiečko pevnie a horkne.
Telemachus Rhade - 26. srpen 2015 20:42sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Knorr - produkty...
lagga - 26. srpen 2015 18:42sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Co je to primapauza?
lagga - 26. srpen 2015 18:30sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Marshall: ocuchat u korene a cim je starsi tim je vic horky, ledovy taky to prostredni zebro ma mirne zbarvene do zluta + co pise Seven

Mvek - 26. srpen 2015 15:28sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Seven: Aha, jo to je fakt, miluju to hořké srdíčko, takže jsem si to asi neuvědomil.
Seven - 26. srpen 2015 15:21sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Ledovy je horky pokud ho krajis. Doborucuji obrat, listy natrhat a nepouzivat prostredek, protoze narozdil od hlavkoveho salatku, kde je "srdicko" to nejlepsi, je horky, takze pokud ho rozriznes, dostane se ti horkost na nuz a pokud tim nozem potom salat dal krajis, roztahas si to po cele porci.
Marshall - 26. srpen 2015 14:37sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Palivou papriku poznám: tvar + vůně.
Mvek - 26. srpen 2015 14:29sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Marshall: Římský nebo rosso neznám a nekupuji, ale ty jsi už potkal hořký ledový?
Jinak by to chtělo vzorky a nebalené (což u ledového nejde), třeba by to bylo poznat v pachu, pokud není moc postříkaný chemií. Myslím, že matka takhle poznává docela dobře, zda bílé/zelené papriky pálí (ale jo, to je něco jiného).
Marshall - 26. srpen 2015 14:24sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Mám dotaz (trochu v návaznosti na Poradnu :))

Jak poznáte že salát (ledový, římský, rosso) je nebo není hořký? Myslím než ho koupíte a zakousnete se?
lagga - 25. srpen 2015 20:39sipka
ZAMĚŘIT
lagga
pro ty komu hořký dýňový polívky nechutnaj, tak jsem dneska uvařila sojové maso s dýní hokkaido na zelený cibulce a na másle, s majoránkou a solí, je to mňamózní a půjde to k vrtulím z tvrdé pšenice (má to míň lepku)
Telemachus Rhade - 25. srpen 2015 19:24sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
WOW! :-)

Nejnovější   Novější 773 - 792 / 1807Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o