|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| lagga: Kdoví, třeba ti tělo říká, že ti něco chybí (i když kravská smetana a čokoládový rohlík nebude nejzdravější způsob, jak to doplnit). |
|
|
|
| Popijim smetanu … po letech mam chut na mliko a cokoladovy rohlicek, ale pro ten bych musela zvednout zadek a dojit
Zdrava strava me dneska neba |
|
|
|
| Pozemstan: to uz bych v takovem pripade zkoumala kde a jak byla ta cuketa pestovana a skladovana |
|
|
|
| Pozemstan: Díky, ano, na to jsem narážel.
Jinak samozřejmě, že čekanka je taky hořká, grep taky, a asi s tím běžně problém není:-). |
|
|
|
| lagga - 27. srpen 2015 13:27: No ale, jak koukám, mezi ty hořčiny patří právě i i kukurbitacin...
A v onom článku o smrtelné otravě cuketou psali i toto:
"Stuttgartský chemický a veterinární institut CVUA v souvislosti s mužovým úmrtím uvedl, že při konzumaci hořkých cuket, okurek nebo hořké tykvové polévky je třeba se mít na pozoru. Tykvovitá zelenina totiž může v takovém případě obsahovat jedovatý kukurbitacin, který se varem nezničí. CVUA nicméně dodala, že zmíněné úmrtí je první zaznamenané po pozření cukety."
Asi ale jde o množství a v menších dávkách to může být i zdravé. Tady šlo zřejmě o hodně nešťastnou náhodu, kdy se látky v cuketě nahromadilo hodně a onen muž navíc snědl příliš velkou porci... |
|
|
|
| Telemachus Rhade: ouch :s no určitě je to zajímavě ochucený, aspoň nějaké pozitivum |
|
|
|
| Mveku, obsahuje to hořčiny a ty jsou k životu důležité, ale už to našim zmlsaným jazýčkům nechutná
wtf ! cukety obsahují toxiny jen takové, jaké načerpají z půdy nebo vody |
|
|
|
| A dospěli jste k tomu (např. někde četli), že hořký salát také obsahuje nějaké toxiny, které zatěžují organismus jako ty cukety?
Nebo jde jen o to, že vám prostě nechutná to hořké srdíčko? |
|
|
|
| Marshall: Čím je ľadový šalát ťažší, tým bude srdiečko horkejšie. Súvisí to s kvitnutím, keď už sa chystá šalát "do kvetu", srdiečko pevnie a horkne. |
|
|
|
| Marshall: ocuchat u korene a cim je starsi tim je vic horky, ledovy taky to prostredni zebro ma mirne zbarvene do zluta + co pise Seven
|
|
|
|
| Seven: Aha, jo to je fakt, miluju to hořké srdíčko, takže jsem si to asi neuvědomil. |
|
|
|
| Ledovy je horky pokud ho krajis. Doborucuji obrat, listy natrhat a nepouzivat prostredek, protoze narozdil od hlavkoveho salatku, kde je "srdicko" to nejlepsi, je horky, takze pokud ho rozriznes, dostane se ti horkost na nuz a pokud tim nozem potom salat dal krajis, roztahas si to po cele porci. |
|
|
|
| Palivou papriku poznám: tvar + vůně. |
|
|
|
| Marshall: Římský nebo rosso neznám a nekupuji, ale ty jsi už potkal hořký ledový?
Jinak by to chtělo vzorky a nebalené (což u ledového nejde), třeba by to bylo poznat v pachu, pokud není moc postříkaný chemií. Myslím, že matka takhle poznává docela dobře, zda bílé/zelené papriky pálí (ale jo, to je něco jiného). |
|
|
|
| Mám dotaz (trochu v návaznosti na Poradnu :))
Jak poznáte že salát (ledový, římský, rosso) je nebo není hořký? Myslím než ho koupíte a zakousnete se? |
|
|
|
| pro ty komu hořký dýňový polívky nechutnaj, tak jsem dneska uvařila sojové maso s dýní hokkaido na zelený cibulce a na másle, s majoránkou a solí, je to mňamózní a půjde to k vrtulím z tvrdé pšenice (má to míň lepku) |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|