|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| Vcera jsme meli v Ceskych Budejovicich naprosto uzasny gurmetsky zazitek:
Medium well flank steak s whisky omackou a cuketovymi hranolkami.
Nemuzu to pustit z hlavy :) |
|
|
|
| lagga: Tak se pochlub, já to ocením. Sepíšu si seznam a až nastřádám nějaké ty nápady i částečné pokusy, tak konečně někdy rozjedu plnohodnotný pokus:-). |
|
|
|
| máme momentálně už druhý týden přísnou dietu a zjišťujeme, že je pořád co jíst ...dieta nám skončí za týden a už máme strach, co všechno do té doby nestihneme ochutnat :D dobrý starosti |
|
|
|
| Telemachus Rhade: Jo jo, až konečně zvládnu aspoň týden dietnější bez výjimek, tak pak o tom můžu uvažovat (nejde o akutní stav). |
|
|
|
| Za Mvekovu nevolnost mohou chemtrails, to je snad jasné. |
|
|
|
| Mvek: ad nevolnost)
Na 99,9 % stojí za nespecifickou nevolností potravinová intolerance. Alergolog je schopen ti udělat podrobné sedmistránkové vyšetření krve, kde by mělo být odhaleno, po čem ti není dobře. A to klidně i až třetí den od konzumace. Zaměřil bych se tímhle směrem, vyhodil bych z jídelníčku pečivo a potom by nebylo od věci se trochu pročistit něčím zeleným - chlorela/ječmen. |
|
|
|
| Mvek: to jsou nervy a junkfood |
|
|
|
| nene, jen obyčejná, ale dřív byly v pohodě |
|
|
|
| Marshall: I Figaro 70 %? To jsem kupoval dřív, než se mi přece jen do rozpočtu víc dostaly občas zlevněné Lindt. |
|
|
|
| pokud v tom čokoládovém rohlíku není ten hnusnej palmovej olej* a půjde si tam na hodinku zasportovat, tak to není absolutně problém.
/pardon, ale neskutečně mě teď naštvalo figaro. Jsem se tak na tu čokoládu těšil, kousnu si a myslím, že to vyhodím oknem. blééé |
|
|
|
| lagga: Kdoví, třeba ti tělo říká, že ti něco chybí (i když kravská smetana a čokoládový rohlík nebude nejzdravější způsob, jak to doplnit). |
|
|
|
| Popijim smetanu … po letech mam chut na mliko a cokoladovy rohlicek, ale pro ten bych musela zvednout zadek a dojit
Zdrava strava me dneska neba |
|
|
|
| Pozemstan: to uz bych v takovem pripade zkoumala kde a jak byla ta cuketa pestovana a skladovana |
|
|
|
| Pozemstan: Díky, ano, na to jsem narážel.
Jinak samozřejmě, že čekanka je taky hořká, grep taky, a asi s tím běžně problém není:-). |
|
|
|
| lagga - 27. srpen 2015 13:27: No ale, jak koukám, mezi ty hořčiny patří právě i i kukurbitacin...
A v onom článku o smrtelné otravě cuketou psali i toto:
"Stuttgartský chemický a veterinární institut CVUA v souvislosti s mužovým úmrtím uvedl, že při konzumaci hořkých cuket, okurek nebo hořké tykvové polévky je třeba se mít na pozoru. Tykvovitá zelenina totiž může v takovém případě obsahovat jedovatý kukurbitacin, který se varem nezničí. CVUA nicméně dodala, že zmíněné úmrtí je první zaznamenané po pozření cukety."
Asi ale jde o množství a v menších dávkách to může být i zdravé. Tady šlo zřejmě o hodně nešťastnou náhodu, kdy se látky v cuketě nahromadilo hodně a onen muž navíc snědl příliš velkou porci... |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|