|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| AVip: takze je to proste nejaka omacka a lze vydedukovat, ze ji Mvek delal z jablek.
lagga: zkusim to rizoto uvarit na obed zitra, nemam muskatovy orisek ani tymian a kazdotydenni trestnou vypravu do obchodu uz jsem absolvovala. :D Jinak jsem ji uz delala na panvi s cibuli a kurecim masem, s cibuli a jatry a nakonec ted o vikendu s cibuli a zelenymi fazolkami na masle. |
|
|
|
| Seven:
Co je to čatní?
Anglicky "chutney"...
Jednoduše řečeno, je to indická ovocná či zeleninová omáčka.
Pozor, opravdu existují různé druhy z různých druhů zeleniny a ovoce, v podstatě se použije to, co je po ruce.
Pro jakékoli seriózní vaření indické kuchyně je to v podstatě nezbytný základ, ideálně samozřejmě několik druhů.
https://en.wikipedia.org/wiki/Chutney |
|
|
|
| dýňové kostky na páře - troška oleje, muškátový oříšek, pepř, troška vody, podusit v hrnci do změknutí - k rýži, k těstovinám, výborné je to s bramborama
dýňové rizoto - cibuli zpěnit na oleji, přihodit dýni, 1/4 zeleninového masoxu a zalít vodou, jakmile začne bublat, přisypat rýži, pepř, vařit dokud rýže nezměkne a dýně se stane kaší, nakonec přidat něco nasekanýho zelenýho (šnytlík, nať od mrkve nebo celeru), rozpustit trošku másla a trochu sýru (ideální je parmazán, ale to si člověk může vybrat, podle chuti)
restovaná dýně (normálně se to peče ale na pánvičce to jde taky) - olej, česnek (opatrně!), sůl, tymián - jí se to třeba s chlebem, i za studena |
|
|
|
| lagga: v pennaci meli ve sleve hokkaido dyne, tak mi zbylo 1.5 dyne. Nenapada te nejaky recept na zpracovani? Nevlastnim nasledujici veci - mixer, trouba, stouchadlo. |
|
|
|
| vařená čočka na kari + bulgur a quinoa |
|
|
|
| První pokus o domácí čatní dopadl slušně. Ale je tam moc cítit cibule.
Každopádně to ani sušička mi na likvidaci cca 50 kilo jablek moc nepomůže. |
|
|
|
| :-)
Faktem je, že "Mengelez" si už udělal špatnou pověst aférou s tatrankami... a v případě piškotů si naběhnul radostně sám na vidle. |
|
|
|
| Stačilo by jim podávat jejich produkty :) |
|
|
|
| Mně to připomnělo některé pozdněbolševické a ranněkapitalistické výrobky z přelomu 80. a 90. let... každopádně:
manažeři Mondelez,
patří vsadit do želez... :-)
(a nacpat do koše a pořádně vymáčet v řece v souladu s národními tradicemi, případně, vyválet v dehtu a peří) |
|
|
|
|
Aha, už napsali na Novinkách i o těch Mengeleho piškotech. Tak takové jsem skutečně ještě neměl, ale silně mi jen podle obrázků a popisu připomínají některé mé pokusy, jaké jsou laciné značky, zejména Tesco. |
|
|
|
| Kečup, další věc, co nejim! Na parky jedině hořčice, na pizzu Sriracha! |
|
|
|
| Mvek: To si po sedmnacti letech nepamatuju, jen to, ze me donutili snist piskot. |
|
|
|
| Myslel jsem, jaké očkování. Jiné tekuté léky jo. |
|
|
|
| Jídlo s.r.o. - kečup
Nevím nakolik je košer kupovat protlak s Číny, ale pokud vzorkují, tak asi ok; každopádně škrobáka už asi vynechám :) |
|
|
|
| Mvek: Cokoli, co teče. U nových piškotů to ovšem už neplatí, protože ty nic nevsáknou :) |
|
|
|
| Seven: Co se dává na piškot? |
|
|
|
| Svyho casu u doktorky jsem se na ockovani sklebila znechucenim a myslela, ze se udavim.
"Ale no tak, vzdyt to nemuze byt tak hrozny, vzdyt jsme ti to dali na piskot."
"Kdyz ja nenavidim piskoty, zadnej jsem patnact let nejedla, priste prosim rovnou ten dryjak."
"Ale to je strasne horky."
"Lepsi nez piskot..."
(popravde, co v tom je, mouka a cukr, takze hnus s nulovou nutricni hodnotou a odpornou chuti) |
|
|
|
| Tradiční piškoty Opavia
https://www.stream.cz/adost/10007550-tradicni-piskoty-opavia#nejnovejsi
Docela síla...
ale nebyla by to dryjáčnická "Tuna sra*ek", aby si nedokázala poplést pojmy s dojmy a zaměnit tak pečivo (piškot, ze stejného pradávného kořene jako "biscuit") a obuv používanou při baletu... (a ani tady si nejsem 100% jist, jestli je ženský rod "lege artis") |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|