|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| Ochutnal jsem Pardál - bezové pivo (od Budvaru). Velmi příjemně mě to překvapilo. A podle složení to opravdu obsahuje bez (taky citrón) a kromě věcí jako arabská guma apod., snad nic extra odpudivého.
Chuťově bych to nejvíce přirovnal Sládkově limonádě (která mi ale nechutná) s alkoholem a opravdu chutí bezu.
Rozhodně si zkusím sehnat nějakou lahev na doma. |
|
|
|
| Taky jsem si už před pěti lety říkal, že bych Karavanseraj navštívil. Jen mě odrazovalo to jejich dobrodružné poznávání, kde proklamovali, že se člověk seznámí i s kousnutím štírem nebo co:-). |
|
|
|
| Restaurace je skvělá a baklava ještě lepší :-) |
|
|
|
| Restaurace Klub cestovatelu mezi vodarnou Manes a Narodnim divadlem … moc dobry, masovy i bezmasi, nekuracky, ale teda cucela sem do jidelnicku dlouho protoze sem ty veci vubec neznala :-D
Pepa tu ted bojuje s desertem "baklavou", rehta se ze je to strasne sladky a tvrdy:-D |
|
|
|
| včera jsem si po 2,5 měsíci dala kávu, bez cukru a mléka ...dneska mě svědí kůže, shit to bylo rychlý |
|
|
|
| Seven: vidíš, to jsou taky inspirativní nápady :)
(já si pořád rozšiřuju koření, baví mě to, i když teda nemám 5 druhů pepře jako Telemachus) |
|
|
|
| Seven:
takze je to proste nejaka omacka a lze vydedukovat, ze ji Mvek delal z jablek.
Přesně tak.
Kdybych to měl k něčemu hodně přibližně přirovnat, bylo by to asi ke kečupu... ale je to opravdu velmi, velmi přibližné přirovnání. |
|
|
|
| AVip: takze je to proste nejaka omacka a lze vydedukovat, ze ji Mvek delal z jablek.
lagga: zkusim to rizoto uvarit na obed zitra, nemam muskatovy orisek ani tymian a kazdotydenni trestnou vypravu do obchodu uz jsem absolvovala. :D Jinak jsem ji uz delala na panvi s cibuli a kurecim masem, s cibuli a jatry a nakonec ted o vikendu s cibuli a zelenymi fazolkami na masle. |
|
|
|
| Seven:
Co je to čatní?
Anglicky "chutney"...
Jednoduše řečeno, je to indická ovocná či zeleninová omáčka.
Pozor, opravdu existují různé druhy z různých druhů zeleniny a ovoce, v podstatě se použije to, co je po ruce.
Pro jakékoli seriózní vaření indické kuchyně je to v podstatě nezbytný základ, ideálně samozřejmě několik druhů.
https://en.wikipedia.org/wiki/Chutney |
|
|
|
| dýňové kostky na páře - troška oleje, muškátový oříšek, pepř, troška vody, podusit v hrnci do změknutí - k rýži, k těstovinám, výborné je to s bramborama
dýňové rizoto - cibuli zpěnit na oleji, přihodit dýni, 1/4 zeleninového masoxu a zalít vodou, jakmile začne bublat, přisypat rýži, pepř, vařit dokud rýže nezměkne a dýně se stane kaší, nakonec přidat něco nasekanýho zelenýho (šnytlík, nať od mrkve nebo celeru), rozpustit trošku másla a trochu sýru (ideální je parmazán, ale to si člověk může vybrat, podle chuti)
restovaná dýně (normálně se to peče ale na pánvičce to jde taky) - olej, česnek (opatrně!), sůl, tymián - jí se to třeba s chlebem, i za studena |
|
|
|
| lagga: v pennaci meli ve sleve hokkaido dyne, tak mi zbylo 1.5 dyne. Nenapada te nejaky recept na zpracovani? Nevlastnim nasledujici veci - mixer, trouba, stouchadlo. |
|
|
|
| vařená čočka na kari + bulgur a quinoa |
|
|
|
| První pokus o domácí čatní dopadl slušně. Ale je tam moc cítit cibule.
Každopádně to ani sušička mi na likvidaci cca 50 kilo jablek moc nepomůže. |
|
|
|
| :-)
Faktem je, že "Mengelez" si už udělal špatnou pověst aférou s tatrankami... a v případě piškotů si naběhnul radostně sám na vidle. |
|
|
|
| Stačilo by jim podávat jejich produkty :) |
|
|
|
| Mně to připomnělo některé pozdněbolševické a ranněkapitalistické výrobky z přelomu 80. a 90. let... každopádně:
manažeři Mondelez,
patří vsadit do želez... :-)
(a nacpat do koše a pořádně vymáčet v řece v souladu s národními tradicemi, případně, vyválet v dehtu a peří) |
|
|
|
|
Aha, už napsali na Novinkách i o těch Mengeleho piškotech. Tak takové jsem skutečně ještě neměl, ale silně mi jen podle obrázků a popisu připomínají některé mé pokusy, jaké jsou laciné značky, zejména Tesco. |
|
|
|
| Kečup, další věc, co nejim! Na parky jedině hořčice, na pizzu Sriracha! |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|