Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Jídlo a pití všeho druhu

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 1807
Aktuální téma: avokáda

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 727 - 746 / 1807Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 01. listopad 2015 17:12sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Včerejší rekreační den jsme zakončili degustačním menu v indické Golden Tikka na Starém městě a musím říct, že to byla nejlepší Indie, jakou jsme kdy měli. Jejich máslové krevety jsou z obláčku číslo 9 a celkově to byl úcvatný chuťový zážitek (a i výzva vhledem k porcím), ovšem - ochutnal jsem poprvé dezert s název gulab jamun... Poprvé v životě se mi stalo, že mi vyhrkli slzy jak moc vynikající to bylo! Opravdu vřele doporučuji.
Mvek - 24. říjen 2015 22:12sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ochutnal jsem Pardál - bezové pivo (od Budvaru). Velmi příjemně mě to překvapilo. A podle složení to opravdu obsahuje bez (taky citrón) a kromě věcí jako arabská guma apod., snad nic extra odpudivého.

Chuťově bych to nejvíce přirovnal Sládkově limonádě (která mi ale nechutná) s alkoholem a opravdu chutí bezu.

Rozhodně si zkusím sehnat nějakou lahev na doma.
Mvek - 24. říjen 2015 22:01sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Taky jsem si už před pěti lety říkal, že bych Karavanseraj navštívil. Jen mě odrazovalo to jejich dobrodružné poznávání, kde proklamovali, že se člověk seznámí i s kousnutím štírem nebo co:-).
Telemachus Rhade - 24. říjen 2015 18:09sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Restaurace je skvělá a baklava ještě lepší :-)
lagga - 24. říjen 2015 18:08sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Restaurace Klub cestovatelu mezi vodarnou Manes a Narodnim divadlem … moc dobry, masovy i bezmasi, nekuracky, ale teda cucela sem do jidelnicku dlouho protoze sem ty veci vubec neznala :-D
Pepa tu ted bojuje s desertem "baklavou", rehta se ze je to strasne sladky a tvrdy:-D
lagga - 22. říjen 2015 11:51sipka
ZAMĚŘIT
lagga
včera jsem si po 2,5 měsíci dala kávu, bez cukru a mléka ...dneska mě svědí kůže, shit to bylo rychlý
lagga - 20. říjen 2015 19:30sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Seven: vidíš, to jsou taky inspirativní nápady :)
(já si pořád rozšiřuju koření, baví mě to, i když teda nemám 5 druhů pepře jako Telemachus)
AVip - 20. říjen 2015 14:30sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Seven:
takze je to proste nejaka omacka a lze vydedukovat, ze ji Mvek delal z jablek.

Přesně tak.
Kdybych to měl k něčemu hodně přibližně přirovnat, bylo by to asi ke kečupu... ale je to opravdu velmi, velmi přibližné přirovnání.
Seven - 20. říjen 2015 13:14sipka
ZAMĚŘIT
Seven
AVip: takze je to proste nejaka omacka a lze vydedukovat, ze ji Mvek delal z jablek.

lagga: zkusim to rizoto uvarit na obed zitra, nemam muskatovy orisek ani tymian a kazdotydenni trestnou vypravu do obchodu uz jsem absolvovala. :D Jinak jsem ji uz delala na panvi s cibuli a kurecim masem, s cibuli a jatry a nakonec ted o vikendu s cibuli a zelenymi fazolkami na masle.
AVip - 20. říjen 2015 11:44sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Seven:
Co je to čatní?

Anglicky "chutney"...

Jednoduše řečeno, je to indická ovocná či zeleninová omáčka.
Pozor, opravdu existují různé druhy z různých druhů zeleniny a ovoce, v podstatě se použije to, co je po ruce.

Pro jakékoli seriózní vaření indické kuchyně je to v podstatě nezbytný základ, ideálně samozřejmě několik druhů.

https://en.wikipedia.org/wiki/Chutney
lagga - 20. říjen 2015 11:39sipka
ZAMĚŘIT
lagga
dýňové kostky na páře - troška oleje, muškátový oříšek, pepř, troška vody, podusit v hrnci do změknutí - k rýži, k těstovinám, výborné je to s bramborama


dýňové rizoto - cibuli zpěnit na oleji, přihodit dýni, 1/4 zeleninového masoxu a zalít vodou, jakmile začne bublat, přisypat rýži, pepř, vařit dokud rýže nezměkne a dýně se stane kaší, nakonec přidat něco nasekanýho zelenýho (šnytlík, nať od mrkve nebo celeru), rozpustit trošku másla a trochu sýru (ideální je parmazán, ale to si člověk může vybrat, podle chuti)

restovaná dýně (normálně se to peče ale na pánvičce to jde taky) - olej, česnek (opatrně!), sůl, tymián - jí se to třeba s chlebem, i za studena
Seven - 20. říjen 2015 10:56sipka
ZAMĚŘIT
Seven
lagga: v pennaci meli ve sleve hokkaido dyne, tak mi zbylo 1.5 dyne. Nenapada te nejaky recept na zpracovani? Nevlastnim nasledujici veci - mixer, trouba, stouchadlo.
Seven - 20. říjen 2015 10:54sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Co je to čatní?

lagga - 19. říjen 2015 20:06sipka
ZAMĚŘIT
lagga
vařená čočka na kari + bulgur a quinoa
Mvek - 19. říjen 2015 15:40sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
První pokus o domácí čatní dopadl slušně. Ale je tam moc cítit cibule.
Každopádně to ani sušička mi na likvidaci cca 50 kilo jablek moc nepomůže.
AVip - 12. říjen 2015 16:41sipka
ZAMĚŘIT
AVip
:-)
Faktem je, že "Mengelez" si už udělal špatnou pověst aférou s tatrankami... a v případě piškotů si naběhnul radostně sám na vidle.
kapitan Pike - 12. říjen 2015 14:34sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Třetí světová válka bude o piškoty

Celkem zajímavý komentář, i svým způsobem do značné míry přehnaný. Potěší hlavně AVipa :-)
Telemachus Rhade - 08. říjen 2015 12:34sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Stačilo by jim podávat jejich produkty :)
AVip - 08. říjen 2015 12:07sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mně to připomnělo některé pozdněbolševické a ranněkapitalistické výrobky z přelomu 80. a 90. let... každopádně:
manažeři Mondelez,
patří vsadit do želez...
:-)
(a nacpat do koše a pořádně vymáčet v řece v souladu s národními tradicemi, případně, vyválet v dehtu a peří)
Mvek - 08. říjen 2015 10:10sipka
ZAMĚŘIT
Mvek

Aha, už napsali na Novinkách i o těch Mengeleho piškotech. Tak takové jsem skutečně ještě neměl, ale silně mi jen podle obrázků a popisu připomínají některé mé pokusy, jaké jsou laciné značky, zejména Tesco.

Nejnovější   Novější 727 - 746 / 1807Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o