|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| Mrkvová polévka se zázvorem, mňam...
Na Express Sandwich na Brumlovce (a zřejmě též Andělu...) nedám dopustit, teda občas:-). |
|
|
|
| Jídlo s.r.o - Zmrzlina Míša
https://www.stream.cz/jidlo-s-r-o/10007913-zmrzlina-misa
Za mne jen dvě poznámky:
1. za bolševika panoval zrovna v této sféře neskutečný binec a bez přehánění se dalo tvrdit, že "co výrobní série, to originál".
Z toho pak plyne to, že někomu současné provedení nechutná (není to můj případ), protože se prostě kdysi naučil na jinou chuť.
2. Míša vanička. Upřímně řečeno, nejlepší by to bylo celé zrušit.
Ono totiž když se řekne "A", mělo by se říci i "B" a to "B" je o tom, že pokud by se do vaničky nalila stejná hmota, jaká se používá k výrobě nanuků, tak jí bude zákazník dostávet ven dynamitem, Míša nanuk je po zmražení pekelně tvrdá záležitost (shodou okolností a náhod jsem kdysi dávno s první -ještě "poctivou- šarží Míši ve vaničce měl tu čest a dostat to ven bylo opravdu peklo -na talíři-). |
|
|
|
| díky za dporučení, muž už týden slintá po indii |
|
|
|
| Včerejší rekreační den jsme zakončili degustačním menu v indické Golden Tikka na Starém městě a musím říct, že to byla nejlepší Indie, jakou jsme kdy měli. Jejich máslové krevety jsou z obláčku číslo 9 a celkově to byl úcvatný chuťový zážitek (a i výzva vhledem k porcím), ovšem - ochutnal jsem poprvé dezert s název gulab jamun... Poprvé v životě se mi stalo, že mi vyhrkli slzy jak moc vynikající to bylo! Opravdu vřele doporučuji. |
|
|
|
| Ochutnal jsem Pardál - bezové pivo (od Budvaru). Velmi příjemně mě to překvapilo. A podle složení to opravdu obsahuje bez (taky citrón) a kromě věcí jako arabská guma apod., snad nic extra odpudivého.
Chuťově bych to nejvíce přirovnal Sládkově limonádě (která mi ale nechutná) s alkoholem a opravdu chutí bezu.
Rozhodně si zkusím sehnat nějakou lahev na doma. |
|
|
|
| Taky jsem si už před pěti lety říkal, že bych Karavanseraj navštívil. Jen mě odrazovalo to jejich dobrodružné poznávání, kde proklamovali, že se člověk seznámí i s kousnutím štírem nebo co:-). |
|
|
|
| Restaurace je skvělá a baklava ještě lepší :-) |
|
|
|
| Restaurace Klub cestovatelu mezi vodarnou Manes a Narodnim divadlem … moc dobry, masovy i bezmasi, nekuracky, ale teda cucela sem do jidelnicku dlouho protoze sem ty veci vubec neznala :-D
Pepa tu ted bojuje s desertem "baklavou", rehta se ze je to strasne sladky a tvrdy:-D |
|
|
|
| včera jsem si po 2,5 měsíci dala kávu, bez cukru a mléka ...dneska mě svědí kůže, shit to bylo rychlý |
|
|
|
| Seven: vidíš, to jsou taky inspirativní nápady :)
(já si pořád rozšiřuju koření, baví mě to, i když teda nemám 5 druhů pepře jako Telemachus) |
|
|
|
| Seven:
takze je to proste nejaka omacka a lze vydedukovat, ze ji Mvek delal z jablek.
Přesně tak.
Kdybych to měl k něčemu hodně přibližně přirovnat, bylo by to asi ke kečupu... ale je to opravdu velmi, velmi přibližné přirovnání. |
|
|
|
| AVip: takze je to proste nejaka omacka a lze vydedukovat, ze ji Mvek delal z jablek.
lagga: zkusim to rizoto uvarit na obed zitra, nemam muskatovy orisek ani tymian a kazdotydenni trestnou vypravu do obchodu uz jsem absolvovala. :D Jinak jsem ji uz delala na panvi s cibuli a kurecim masem, s cibuli a jatry a nakonec ted o vikendu s cibuli a zelenymi fazolkami na masle. |
|
|
|
| Seven:
Co je to čatní?
Anglicky "chutney"...
Jednoduše řečeno, je to indická ovocná či zeleninová omáčka.
Pozor, opravdu existují různé druhy z různých druhů zeleniny a ovoce, v podstatě se použije to, co je po ruce.
Pro jakékoli seriózní vaření indické kuchyně je to v podstatě nezbytný základ, ideálně samozřejmě několik druhů.
https://en.wikipedia.org/wiki/Chutney |
|
|
|
| dýňové kostky na páře - troška oleje, muškátový oříšek, pepř, troška vody, podusit v hrnci do změknutí - k rýži, k těstovinám, výborné je to s bramborama
dýňové rizoto - cibuli zpěnit na oleji, přihodit dýni, 1/4 zeleninového masoxu a zalít vodou, jakmile začne bublat, přisypat rýži, pepř, vařit dokud rýže nezměkne a dýně se stane kaší, nakonec přidat něco nasekanýho zelenýho (šnytlík, nať od mrkve nebo celeru), rozpustit trošku másla a trochu sýru (ideální je parmazán, ale to si člověk může vybrat, podle chuti)
restovaná dýně (normálně se to peče ale na pánvičce to jde taky) - olej, česnek (opatrně!), sůl, tymián - jí se to třeba s chlebem, i za studena |
|
|
|
| lagga: v pennaci meli ve sleve hokkaido dyne, tak mi zbylo 1.5 dyne. Nenapada te nejaky recept na zpracovani? Nevlastnim nasledujici veci - mixer, trouba, stouchadlo. |
|
|
|
| vařená čočka na kari + bulgur a quinoa |
|
|
|
| První pokus o domácí čatní dopadl slušně. Ale je tam moc cítit cibule.
Každopádně to ani sušička mi na likvidaci cca 50 kilo jablek moc nepomůže. |
|
|
|
| :-)
Faktem je, že "Mengelez" si už udělal špatnou pověst aférou s tatrankami... a v případě piškotů si naběhnul radostně sám na vidle. |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|