|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| S kapustou choďte do kelu:) |
|
|
|
| Já mám radši kapustu na Slovensku. |
|
|
|
| Kapustu mám docela rád, rozhodně lepší než zelí. |
|
|
|
| Fuj fuj fuj fuj fuj... hlavně při vaření. :-D |
|
|
|
| Kapusta kapusta kapusta kapusta kapusta |
|
|
|
| Četl jsem Mvekova polévka .) |
|
|
|
| Mrkvová polévka se zázvorem, mňam...
Na Express Sandwich na Brumlovce (a zřejmě též Andělu...) nedám dopustit, teda občas:-). |
|
|
|
| Jídlo s.r.o - Zmrzlina Míša
https://www.stream.cz/jidlo-s-r-o/10007913-zmrzlina-misa
Za mne jen dvě poznámky:
1. za bolševika panoval zrovna v této sféře neskutečný binec a bez přehánění se dalo tvrdit, že "co výrobní série, to originál".
Z toho pak plyne to, že někomu současné provedení nechutná (není to můj případ), protože se prostě kdysi naučil na jinou chuť.
2. Míša vanička. Upřímně řečeno, nejlepší by to bylo celé zrušit.
Ono totiž když se řekne "A", mělo by se říci i "B" a to "B" je o tom, že pokud by se do vaničky nalila stejná hmota, jaká se používá k výrobě nanuků, tak jí bude zákazník dostávet ven dynamitem, Míša nanuk je po zmražení pekelně tvrdá záležitost (shodou okolností a náhod jsem kdysi dávno s první -ještě "poctivou- šarží Míši ve vaničce měl tu čest a dostat to ven bylo opravdu peklo -na talíři-). |
|
|
|
| díky za dporučení, muž už týden slintá po indii |
|
|
|
| Včerejší rekreační den jsme zakončili degustačním menu v indické Golden Tikka na Starém městě a musím říct, že to byla nejlepší Indie, jakou jsme kdy měli. Jejich máslové krevety jsou z obláčku číslo 9 a celkově to byl úcvatný chuťový zážitek (a i výzva vhledem k porcím), ovšem - ochutnal jsem poprvé dezert s název gulab jamun... Poprvé v životě se mi stalo, že mi vyhrkli slzy jak moc vynikající to bylo! Opravdu vřele doporučuji. |
|
|
|
| Ochutnal jsem Pardál - bezové pivo (od Budvaru). Velmi příjemně mě to překvapilo. A podle složení to opravdu obsahuje bez (taky citrón) a kromě věcí jako arabská guma apod., snad nic extra odpudivého.
Chuťově bych to nejvíce přirovnal Sládkově limonádě (která mi ale nechutná) s alkoholem a opravdu chutí bezu.
Rozhodně si zkusím sehnat nějakou lahev na doma. |
|
|
|
| Taky jsem si už před pěti lety říkal, že bych Karavanseraj navštívil. Jen mě odrazovalo to jejich dobrodružné poznávání, kde proklamovali, že se člověk seznámí i s kousnutím štírem nebo co:-). |
|
|
|
| Restaurace je skvělá a baklava ještě lepší :-) |
|
|
|
| Restaurace Klub cestovatelu mezi vodarnou Manes a Narodnim divadlem … moc dobry, masovy i bezmasi, nekuracky, ale teda cucela sem do jidelnicku dlouho protoze sem ty veci vubec neznala :-D
Pepa tu ted bojuje s desertem "baklavou", rehta se ze je to strasne sladky a tvrdy:-D |
|
|
|
| včera jsem si po 2,5 měsíci dala kávu, bez cukru a mléka ...dneska mě svědí kůže, shit to bylo rychlý |
|
|
|
| Seven: vidíš, to jsou taky inspirativní nápady :)
(já si pořád rozšiřuju koření, baví mě to, i když teda nemám 5 druhů pepře jako Telemachus) |
|
|
|
| Seven:
takze je to proste nejaka omacka a lze vydedukovat, ze ji Mvek delal z jablek.
Přesně tak.
Kdybych to měl k něčemu hodně přibližně přirovnat, bylo by to asi ke kečupu... ale je to opravdu velmi, velmi přibližné přirovnání. |
|
|
|
| AVip: takze je to proste nejaka omacka a lze vydedukovat, ze ji Mvek delal z jablek.
lagga: zkusim to rizoto uvarit na obed zitra, nemam muskatovy orisek ani tymian a kazdotydenni trestnou vypravu do obchodu uz jsem absolvovala. :D Jinak jsem ji uz delala na panvi s cibuli a kurecim masem, s cibuli a jatry a nakonec ted o vikendu s cibuli a zelenymi fazolkami na masle. |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|