|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| Já bych si tipnul, že lagga má k mikrovlnce podobný vztah jako k fastfoodu. :-) |
|
|
|
| Bohužel z toho, co většinou z mikrovlnky v práci jím, mi nemusí vždy sedět zažívání i proto, co jsem do toho dal, takže tohle posuzovat nemůžu:-D (jako třeba ten kýbl jablečné drtě s vločkami...).
Ale ano, rodiče ji též nechtěli, jednak ji hned kolem revoluce koupili a úspěšně vyreklamovali, jak zlobila, jednak máma k tomu má taky trochu odpor. No a teď spíš není místo na lince, jinak by se to občas na ohřátí toho jídla uvařeného předchozí den hodilo. |
|
|
|
| Nadpis "Vaření v mikrovlnce" u mě evokuje Láďu Hrušku :-) |
|
|
|
| Svého času jsem zaznamenal zprávu, podle které mikrovlnné trouby nepřirozeně mění např. složení ohřátých bílkovin apod. Proto zřejmě moje mamka nikdy mikrovlnku používat nechtěla. S tátou ji ale používáme léta bez problémů.
Třeba tady kritiku vyvracejí: O vaření v mikrovlnce koluje mnoho nesmyslných mýtů
Telemachus Rhade: Ano, mikrovlnka dost vysušuje. Proto jídlo většinou polévám vodou a zakrývám plastovým poklopem, který částečně zadržuje páru... |
|
|
|
| Záchvat konspirace :) Ne, doma jí mám a používám, ale bez ohledu na studie, které občas uvádějí úbytek nutriční hodnoty ohřívaného pokrmu, mi občas po takto ohřátém jídle není úplně hej. Taky mi přijde, že jídlo při ohřevu dost vyschne. |
|
|
|
| Telemachus Rhade: Cože? To vyplývá z čeho? Neříkám, že jsem fanda mikrovlnky, domů ji ani nechci, ale tohle jsem ještě neslyšel. |
|
|
|
| Marshall: Mikrovlnka dělá ze všeho beznutriční bazmek. |
|
|
|
| lagga: To nemáš v práci mikrovlnku? |
|
|
|
| lagga: No, já se dneska a zítra k snídani a obědu budu cpát lisovanými jablky a něčím k tomu (vločky, pohanka, pufovaná rýže, semínka...), protože je mi líto ten odpad z výroby moštu vyhodit.
"Mňam"
Ale zahřátí taky pomáhá. |
|
|
|
| dnešní oběd se mi moc nepovedl - nejde jíst za studena, ale za tepla určitě bude dobrý ....grrr |
|
|
|
| Český "rum", který stál ještě Kčs, měl 40 procent, zatímco dnešní Tuzemák s jinak velmi podobnou etiketou je na 38.
Ale pochybuji, že by byl chuťově o tolik lepší, nicméně myslím, že přijde jedině do pečení apod. |
|
|
|
| Chtěl jsem se nadšeně pustit někdy do mochyně na chalupě, ale zjistil jsem, že ona není mochyně jako mochyně...
V obchodě se dá koupit peruánská Physalis peruviana, zatímco u nás se dá pěstovat pro ozdobné úřely židovská Physalis alkekengi, která se sice prý taky dá konzumovat, ale asi bude mít více alkaloidů, takže to není dobrý nápad místo ovoce:-). |
|
|
|
| Hmm, co si dnes nastrouhám do očí? :) |
|
|
|
| Yakuzza: :-D Myslel jsem pochopitelně, že pálí do očí, při strouhání, ne při strouhání do očí:-). Ok, asi jsem se nominoval do Lingvistického okénka... |
|
|
|
| Ten domácí křen vůbec nepálí při jídle, pouze při strouhání do očí. Ale pomazánce dal dobrou chuť. Zajímavé. |
|
|
|
| Yakuzza: Ten titulek sedí k našemu bytu... V bývalém mém pokoji a také špíži se nedá pořádně hnout kvůli bedýnkám. A ještě je to třeba furt probírat a vyhazovat ta černá. |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|