|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| K hořícím pralesům v Indonésii... To není přírodní katastrofa, ale lidské dílo. Průmysl s palmovým olejem systematicky kácí obrovské úseky lesa a vysazuje palmu olejnou. Výsledný produkt (sračka) - palmový olej - je to, co pomalu zabíjí, převážně Evropskou, populaci. Podíl vysoce nasycené palmitové mastné kyseliny je v něm 44 %! Ale je levný - proto jej dnes najdete téměř ve všem.
Nejnebezpečnější je v margarínech a sladkostech, kde je ještě navíc ztužený, čili koncentrovanější, čili mnohem složitější na rozbití.
Co se cukrovinek týče, tak je dnes v 99 % výrobků prodávaných v řetězcích. Objevil jsem zatím pouze 3 výjimky - Toblerone, Ritter Sport, Lindt - poslední mohykáni používající kakaové máslo bez náhrad i pro produkty běžné ceny.
Na 100 % ho najdete v cukrářských výrobcích levnějších i cenově průměrných cukráren, kde nahrazuje šlehačku. Ale je prakticky ve všem, kde se dá použít, a kde je cena i mírně podezřele lákavá. |
|
|
|
| Mvek: dobrá rada, ale to už bych se do práce rovnou mohla nastěhovat |
|
|
|
| AVip: Hm, je fakt, že mražené a maso minimálně kupujeme jen tak v malém obchodě. Ale ok, až si zapamatuji, jak má otevřeno, tak ho začneme využívat, když ho máme po cestě z chalupy hned dvakrát. Zatím jsme se jen naučili na novou Billu (tu jsem doposud taky měl z ruky, na Budějárnu se mi obvykle nechtělo) a uvidíme.
Co je ale fakt, že jsem nedávno v Lidlu nenašel regál s kořením. Možná byl tak důmyslně schovaný, ale fakt jsem nenašel ani ň (a nebylo to tak důležité, abych někoho sháněl na dotaz). |
|
|
|
| Třeba masové výrobky s masem, rybí prsty s rybami... a tak podobně.
Jediný lepší chain je Globus, ale ten mám trochu z ruky.
Naopak mám z důvěrných zdrojů, že konkurence má z Lidlu vítr a že konkurenční chainy v místech, kde působí Lidl, jsou tlačeny k poskytování lepších služeb, zatímco třeba Tesco má na své okolí přesně opačný efekt (samozřejmě, nevím, co to dělá v místech, kde je zároveň Tesco i Lidl :-D) |
|
|
|
| AVip: A myslíš které téma?:-) |
|
|
|
| Více reality by to chtělo, přátelé...
Lidl je t.č. jeden z nejlepších chainů na toto téma v této zemi a Penny se mu snaží konkurovat celkem vydatně. |
|
|
|
| Yakuzza: Penny je normální sortiment, to spíš ten Lidl, ale i ten má pár extra věcí a mívá lepší zeleninu, nebo míval.
Na druhou stranu se těm obchodům dost vyhýbám, ale to kvůli jejich dostupnosti pro mě. |
|
|
|
| Jinak ještě k tomu TEDu, jeden člověk tam taky prezentoval, že můžeme být "weekday vegetarians" a to je něco, co jsem si našel letos už sám.
Prostě omezit maso, jíst ho třeba jen párkrát do týdne. Pomineme-li případná zdravotní pozitiva, tak si totiž člověk pak jakékoliv masné jídlo mnohem více vychutná (i když to není ze superkvalitního masa od známého řezníka atd.).
Za ten požitek to myslím stojí:-). |
|
|
|
| lagga: Tak si do práce pořiď rukavice. Taky se už musím dokopat je používat při domácích pracech jako dezinfekce koupelny apod. atd., preventivně.
A pokud vadí latex a já nevím, z čeho jsou ty běžné, tak třeba ("jednorázové") nitrilové, ty by měly nejméně dráždit. |
|
|
|
| To je dobrej projekt. Doporucuju jeste Radeji vidlicky nez noze.
Btw marne premyslim, jala je ted sezoni potravina, porek? Jabka ze sklepa urcite :-) v Cine by to bylo cinske zeli. |
|
|
|
| Plus bych se měl někdy podívat na Supersize Me, jak mi kdysi doporučoval Marshall. |
|
|
|
| z mikrovlnky všechno chutná "plastově", máme ji tu, dokonce i plynový sporák, ale to bych zase musela mít nádobí v Jaru, to by mi slezla kůže z rukou ...tákže tisíc a jeden důvod proč ne
Zephrame záleží na podniku, když si zjistíš složení potravin, tak tě přejde chuť
+ doporučuju pokus: měsíc zalévat kytku vodou která prošla mikrovlnkou (samozřejmě vychladlou) a srovnat ji s kytkou zalévanou s běžně odstátou vodou |
|
|
|
| Já bych si tipnul, že lagga má k mikrovlnce podobný vztah jako k fastfoodu. :-) |
|
|
|
| Bohužel z toho, co většinou z mikrovlnky v práci jím, mi nemusí vždy sedět zažívání i proto, co jsem do toho dal, takže tohle posuzovat nemůžu:-D (jako třeba ten kýbl jablečné drtě s vločkami...).
Ale ano, rodiče ji též nechtěli, jednak ji hned kolem revoluce koupili a úspěšně vyreklamovali, jak zlobila, jednak máma k tomu má taky trochu odpor. No a teď spíš není místo na lince, jinak by se to občas na ohřátí toho jídla uvařeného předchozí den hodilo. |
|
|
|
| Nadpis "Vaření v mikrovlnce" u mě evokuje Láďu Hrušku :-) |
|
|
|
| Svého času jsem zaznamenal zprávu, podle které mikrovlnné trouby nepřirozeně mění např. složení ohřátých bílkovin apod. Proto zřejmě moje mamka nikdy mikrovlnku používat nechtěla. S tátou ji ale používáme léta bez problémů.
Třeba tady kritiku vyvracejí: O vaření v mikrovlnce koluje mnoho nesmyslných mýtů
Telemachus Rhade: Ano, mikrovlnka dost vysušuje. Proto jídlo většinou polévám vodou a zakrývám plastovým poklopem, který částečně zadržuje páru... |
|
|
|
| Záchvat konspirace :) Ne, doma jí mám a používám, ale bez ohledu na studie, které občas uvádějí úbytek nutriční hodnoty ohřívaného pokrmu, mi občas po takto ohřátém jídle není úplně hej. Taky mi přijde, že jídlo při ohřevu dost vyschne. |
|
|
|
| Telemachus Rhade: Cože? To vyplývá z čeho? Neříkám, že jsem fanda mikrovlnky, domů ji ani nechci, ale tohle jsem ještě neslyšel. |
|
|
|
| Marshall: Mikrovlnka dělá ze všeho beznutriční bazmek. |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|