Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Jídlo a pití všeho druhu

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 1810
Aktuální téma: avokáda

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 676 - 695 / 1810Starší   Nejstarší

lagga - 03. prosinec 2015 13:51sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Telemachus Rhade: což mi připomíná jak v Jídlo sro Vaněk chválí českou výrobu a mě občas fakt mrazí z těch surovin
jinak dobrej dokumentární seriál on vždycky zabije těma svejma "mazlíkama"
AVip - 03. prosinec 2015 13:45sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek:
Co je ale fakt, že jsem nedávno v Lidlu nenašel regál s kořením.

Je to stejná ulička, jako jsou konzervy všeho druhu a instantní polévky (a spol.), bývají tam i těstoviny a pod.

Mimochodem, třeba zrovna "in house" instantní polévky má Lidl (interní značka Mikado) pro změnu vyloženě hnusné a jediné, co se z jeho nabídky dá jíst je hrachovka a rajská, jinak je to nic moc a gulášovka je vyloženě hnus...
Dtto. pro instantní nudle.
Takže na to je opravdu lepší chodit jinam - pokud už na to chodit, že.
Telemachus Rhade - 03. prosinec 2015 13:44sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
K hořícím pralesům v Indonésii... To není přírodní katastrofa, ale lidské dílo. Průmysl s palmovým olejem systematicky kácí obrovské úseky lesa a vysazuje palmu olejnou. Výsledný produkt (sračka) - palmový olej - je to, co pomalu zabíjí, převážně Evropskou, populaci. Podíl vysoce nasycené palmitové mastné kyseliny je v něm 44 %! Ale je levný - proto jej dnes najdete téměř ve všem.

Nejnebezpečnější je v margarínech a sladkostech, kde je ještě navíc ztužený, čili koncentrovanější, čili mnohem složitější na rozbití.

Co se cukrovinek týče, tak je dnes v 99 % výrobků prodávaných v řetězcích. Objevil jsem zatím pouze 3 výjimky - Toblerone, Ritter Sport, Lindt - poslední mohykáni používající kakaové máslo bez náhrad i pro produkty běžné ceny.

Na 100 % ho najdete v cukrářských výrobcích levnějších i cenově průměrných cukráren, kde nahrazuje šlehačku. Ale je prakticky ve všem, kde se dá použít, a kde je cena i mírně podezřele lákavá.
lagga - 03. prosinec 2015 13:41sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Mvek: dobrá rada, ale to už bych se do práce rovnou mohla nastěhovat
Mvek - 03. prosinec 2015 13:39sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip: Hm, je fakt, že mražené a maso minimálně kupujeme jen tak v malém obchodě. Ale ok, až si zapamatuji, jak má otevřeno, tak ho začneme využívat, když ho máme po cestě z chalupy hned dvakrát. Zatím jsme se jen naučili na novou Billu (tu jsem doposud taky měl z ruky, na Budějárnu se mi obvykle nechtělo) a uvidíme.

Co je ale fakt, že jsem nedávno v Lidlu nenašel regál s kořením. Možná byl tak důmyslně schovaný, ale fakt jsem nenašel ani ň (a nebylo to tak důležité, abych někoho sháněl na dotaz).
AVip - 03. prosinec 2015 13:35sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Třeba masové výrobky s masem, rybí prsty s rybami... a tak podobně.

Jediný lepší chain je Globus, ale ten mám trochu z ruky.

Naopak mám z důvěrných zdrojů, že konkurence má z Lidlu vítr a že konkurenční chainy v místech, kde působí Lidl, jsou tlačeny k poskytování lepších služeb, zatímco třeba Tesco má na své okolí přesně opačný efekt (samozřejmě, nevím, co to dělá v místech, kde je zároveň Tesco i Lidl :-D)
Mvek - 03. prosinec 2015 13:30sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip: A myslíš které téma?:-)
AVip - 03. prosinec 2015 13:20sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Více reality by to chtělo, přátelé...

Lidl je t.č. jeden z nejlepších chainů na toto téma v této zemi a Penny se mu snaží konkurovat celkem vydatně.
Mvek - 03. prosinec 2015 12:32sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Yakuzza: Penny je normální sortiment, to spíš ten Lidl, ale i ten má pár extra věcí a mívá lepší zeleninu, nebo míval.
Na druhou stranu se těm obchodům dost vyhýbám, ale to kvůli jejich dostupnosti pro mě.
Yakuzza - 03. prosinec 2015 12:25sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Řetězce zlidšťují prodejny. Nové formáty zkouší Lidl, Penny Market i Tesco

Dokud nezačnou v Penny a Lidlu prodávat něco, co by si člověk byl ochotný i koupit, formát je úplně šumák.
Mvek - 03. prosinec 2015 11:16sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jinak ještě k tomu TEDu, jeden člověk tam taky prezentoval, že můžeme být "weekday vegetarians" a to je něco, co jsem si našel letos už sám.

Prostě omezit maso, jíst ho třeba jen párkrát do týdne. Pomineme-li případná zdravotní pozitiva, tak si totiž člověk pak jakékoliv masné jídlo mnohem více vychutná (i když to není ze superkvalitního masa od známého řezníka atd.).

Za ten požitek to myslím stojí:-).
Mvek - 03. prosinec 2015 09:05sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
lagga: Tak si do práce pořiď rukavice. Taky se už musím dokopat je používat při domácích pracech jako dezinfekce koupelny apod. atd., preventivně.
A pokud vadí latex a já nevím, z čeho jsou ty běžné, tak třeba ("jednorázové") nitrilové, ty by měly nejméně dráždit.
lagga - 02. prosinec 2015 17:26sipka
ZAMĚŘIT
lagga
To je dobrej projekt. Doporucuju jeste Radeji vidlicky nez noze.

Btw marne premyslim, jala je ted sezoni potravina, porek? Jabka ze sklepa urcite :-) v Cine by to bylo cinske zeli.
Zephram - 02. prosinec 2015 08:35sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Plus bych se měl někdy podívat na Supersize Me, jak mi kdysi doporučoval Marshall.
lagga - 02. prosinec 2015 07:58sipka
ZAMĚŘIT
lagga
z mikrovlnky všechno chutná "plastově", máme ji tu, dokonce i plynový sporák, ale to bych zase musela mít nádobí v Jaru, to by mi slezla kůže z rukou ...tákže tisíc a jeden důvod proč ne

Zephrame záleží na podniku, když si zjistíš složení potravin, tak tě přejde chuť
+ doporučuju pokus: měsíc zalévat kytku vodou která prošla mikrovlnkou (samozřejmě vychladlou) a srovnat ji s kytkou zalévanou s běžně odstátou vodou
Zephram - 01. prosinec 2015 18:47sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Já bych si tipnul, že lagga má k mikrovlnce podobný vztah jako k fastfoodu. :-)
Mvek - 01. prosinec 2015 09:22sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Bohužel z toho, co většinou z mikrovlnky v práci jím, mi nemusí vždy sedět zažívání i proto, co jsem do toho dal, takže tohle posuzovat nemůžu:-D (jako třeba ten kýbl jablečné drtě s vločkami...).
Ale ano, rodiče ji též nechtěli, jednak ji hned kolem revoluce koupili a úspěšně vyreklamovali, jak zlobila, jednak máma k tomu má taky trochu odpor. No a teď spíš není místo na lince, jinak by se to občas na ohřátí toho jídla uvařeného předchozí den hodilo.
kapitan Pike - 30. listopad 2015 23:58sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Nadpis "Vaření v mikrovlnce" u mě evokuje Láďu Hrušku :-)
Pozemstan - 30. listopad 2015 22:40sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Svého času jsem zaznamenal zprávu, podle které mikrovlnné trouby nepřirozeně mění např. složení ohřátých bílkovin apod. Proto zřejmě moje mamka nikdy mikrovlnku používat nechtěla. S tátou ji ale používáme léta bez problémů.

Třeba tady kritiku vyvracejí: O vaření v mikrovlnce koluje mnoho nesmyslných mýtů

Telemachus Rhade: Ano, mikrovlnka dost vysušuje. Proto jídlo většinou polévám vodou a zakrývám plastovým poklopem, který částečně zadržuje páru...
Telemachus Rhade - 30. listopad 2015 22:30sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Záchvat konspirace :) Ne, doma jí mám a používám, ale bez ohledu na studie, které občas uvádějí úbytek nutriční hodnoty ohřívaného pokrmu, mi občas po takto ohřátém jídle není úplně hej. Taky mi přijde, že jídlo při ohřevu dost vyschne.

Nejnovější   Novější 676 - 695 / 1810Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o