Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Jídlo a pití všeho druhu

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 1810
Aktuální téma: avokáda

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 666 - 685 / 1810Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 10. prosinec 2015 15:23sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza: Hmm, to jsem nevěděl.

kapitan Pike: Nejim, nechutná. Zeleninu už nakupuju pouze na trzích a v Makru. Ale co jsem koukal, tak konzervanty v tom nejsou, čili bych s tím neměl problém.
kapitan Pike - 10. prosinec 2015 15:18sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Celkem by mě zajímal názor místního osazenstva na mraženou zeleninu. V poslední době jsem ji párkrát měl a musím přiznat, že mi chutná více než rádoby čerstvá, která je dovezená (v lepším případě) přes půl Evropy :-)
Yakuzza - 10. prosinec 2015 15:15sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Kdyby to někoho zajímalo... .) Párek v rohlíku se u nás prodává od roku 1972. Přišel s tím nějaký českobudějovický řezník, který to viděl na dovolené v Madridu.
lagga - 05. prosinec 2015 15:47sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Mvek: no nevím co mají jiný lidi v hlavách, ale mě to napadne často, když jsme v krámě

tempeh podruhé - taky dobrý
Mvek - 04. prosinec 2015 09:25sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
lagga: Jasný to je, když se nad tím zamyslíš, že ho je asi hodně, na to, aby se jen tak občas někde objevila plantáž. Ale neměl jsem důvod se zamýšlet, jsem proti rostliným tukům ve všem možném tak jako tak, nepotřebuji další důvody:-).

Nicméně předpokládám, že stejně tak to nenapadne skoro nikoho jiného, přitom to pro mnohé může být taky důvod proti jeho konzumaci.
lagga - 04. prosinec 2015 06:44sipka
ZAMĚŘIT
lagga
průmysl palmového oleje, já myslela že to jsou jasný věci Mveku

Je ničen původní biotop, aby mohly existovat plantáže. Tak člověk narušuje koloběh vody přirozeného prostředí, likviduje původní floru a faunu. Následkem jsou místa kde je příliš sucho. A ty potom hoří. Plus to, že se doposavad kácí vypalováním jak ve středověku, to je skutečnost.
Druhá věc je, že se to používá jako pojivo a konzervant ve všem, i tam, kde to původně nebylo potřeba, protože je to plnidlo. Je to byznys s naším zdravím, vlastně si nás pěstujou, abychom měli srdečně cévní choroby.

(voda na můj mlýn)
Zephram - 03. prosinec 2015 21:19sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Nedávno nám nedaleko otevřeli supermarket Iceland, který se profiluje jako britský. Máte s tím někdo zkušenosti? Nebo názor na šokově zmrazené potraviny vůbec?
Párkrát jsem tam už něco koupil a zatím jsem docela spokojen. Díky tomu, že začínají, mají některé docela zajímavé akce (Např jsem kupoval chedar 200g za 40 Kč, mraženého lososa 5 kousků za 99 Kč). Naopak jejich pizza za 35 Kč mi moc nechutnala. A palmový olej je i místních "britských" čokoládách.
Mvek - 03. prosinec 2015 13:56sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: A pointa měla být, že ta palma na olej lépe hoří, nebo že kácí pralesy vypalováním?

Jinak ano, v podstatě jsem přestal kupovat cukrovinky. Musí to být buď dost drahé, aby právě neobsahovaly ztužené rostlinné tuky. S piškotami je to zase horší z jiného důvodu:-).
Ze slaného pečiva až na výjimky kupujeme např. preclíky Rýdl dovážené z Lázní Bělohrad, které např. lze sehnat na mělnickém tahu u Labe. Obsahují sádlo, ale není to z nich cítit na rozdíl od nějakých tyčinek z Tesca.
Nebo si radši osolím namočené kešu:-)

A dodám, že jako člověk, který "trpí" údajně podle cévního jen dědičnými křečovými žílami v nějaké té povrchové části, takže k řešení jedině z kosmetických důvodů a pocity škubání nebo svědění jsou prý nervové... jsem si odzkoušel, že mám pocit těžkých nohou či jiné ty pocity mnohem méně, pokud e zvládnu třeba měsíc téměř vyhýbat pečeným, smaženým či ztuženým rostlinným tukům.
Telemachus Rhade - 03. prosinec 2015 13:53sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
lagga: Za "kamarády zlatý" a "šmakulády" jsem na něj přestal koukat.
lagga - 03. prosinec 2015 13:52sipka
ZAMĚŘIT
lagga
do Lídlu chodím pro zeleninu a ovoce, nebo pro levné oblečení :)
lagga - 03. prosinec 2015 13:51sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Telemachus Rhade: což mi připomíná jak v Jídlo sro Vaněk chválí českou výrobu a mě občas fakt mrazí z těch surovin
jinak dobrej dokumentární seriál on vždycky zabije těma svejma "mazlíkama"
AVip - 03. prosinec 2015 13:45sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek:
Co je ale fakt, že jsem nedávno v Lidlu nenašel regál s kořením.

Je to stejná ulička, jako jsou konzervy všeho druhu a instantní polévky (a spol.), bývají tam i těstoviny a pod.

Mimochodem, třeba zrovna "in house" instantní polévky má Lidl (interní značka Mikado) pro změnu vyloženě hnusné a jediné, co se z jeho nabídky dá jíst je hrachovka a rajská, jinak je to nic moc a gulášovka je vyloženě hnus...
Dtto. pro instantní nudle.
Takže na to je opravdu lepší chodit jinam - pokud už na to chodit, že.
Telemachus Rhade - 03. prosinec 2015 13:44sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
K hořícím pralesům v Indonésii... To není přírodní katastrofa, ale lidské dílo. Průmysl s palmovým olejem systematicky kácí obrovské úseky lesa a vysazuje palmu olejnou. Výsledný produkt (sračka) - palmový olej - je to, co pomalu zabíjí, převážně Evropskou, populaci. Podíl vysoce nasycené palmitové mastné kyseliny je v něm 44 %! Ale je levný - proto jej dnes najdete téměř ve všem.

Nejnebezpečnější je v margarínech a sladkostech, kde je ještě navíc ztužený, čili koncentrovanější, čili mnohem složitější na rozbití.

Co se cukrovinek týče, tak je dnes v 99 % výrobků prodávaných v řetězcích. Objevil jsem zatím pouze 3 výjimky - Toblerone, Ritter Sport, Lindt - poslední mohykáni používající kakaové máslo bez náhrad i pro produkty běžné ceny.

Na 100 % ho najdete v cukrářských výrobcích levnějších i cenově průměrných cukráren, kde nahrazuje šlehačku. Ale je prakticky ve všem, kde se dá použít, a kde je cena i mírně podezřele lákavá.
lagga - 03. prosinec 2015 13:41sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Mvek: dobrá rada, ale to už bych se do práce rovnou mohla nastěhovat
Mvek - 03. prosinec 2015 13:39sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip: Hm, je fakt, že mražené a maso minimálně kupujeme jen tak v malém obchodě. Ale ok, až si zapamatuji, jak má otevřeno, tak ho začneme využívat, když ho máme po cestě z chalupy hned dvakrát. Zatím jsme se jen naučili na novou Billu (tu jsem doposud taky měl z ruky, na Budějárnu se mi obvykle nechtělo) a uvidíme.

Co je ale fakt, že jsem nedávno v Lidlu nenašel regál s kořením. Možná byl tak důmyslně schovaný, ale fakt jsem nenašel ani ň (a nebylo to tak důležité, abych někoho sháněl na dotaz).
AVip - 03. prosinec 2015 13:35sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Třeba masové výrobky s masem, rybí prsty s rybami... a tak podobně.

Jediný lepší chain je Globus, ale ten mám trochu z ruky.

Naopak mám z důvěrných zdrojů, že konkurence má z Lidlu vítr a že konkurenční chainy v místech, kde působí Lidl, jsou tlačeny k poskytování lepších služeb, zatímco třeba Tesco má na své okolí přesně opačný efekt (samozřejmě, nevím, co to dělá v místech, kde je zároveň Tesco i Lidl :-D)
Mvek - 03. prosinec 2015 13:30sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip: A myslíš které téma?:-)
AVip - 03. prosinec 2015 13:20sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Více reality by to chtělo, přátelé...

Lidl je t.č. jeden z nejlepších chainů na toto téma v této zemi a Penny se mu snaží konkurovat celkem vydatně.
Mvek - 03. prosinec 2015 12:32sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Yakuzza: Penny je normální sortiment, to spíš ten Lidl, ale i ten má pár extra věcí a mívá lepší zeleninu, nebo míval.
Na druhou stranu se těm obchodům dost vyhýbám, ale to kvůli jejich dostupnosti pro mě.
Yakuzza - 03. prosinec 2015 12:25sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Řetězce zlidšťují prodejny. Nové formáty zkouší Lidl, Penny Market i Tesco

Dokud nezačnou v Penny a Lidlu prodávat něco, co by si člověk byl ochotný i koupit, formát je úplně šumák.

Nejnovější   Novější 666 - 685 / 1810Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o