|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| lagga: Ta čočka vypadá zajímavě, ale předám obojí Dáše:-). Tak dík.
Já jsem včera akorát narychlo přihodil kus rozkrájené kapusty do těstovin se strouhaným sýrem (a zbytečkem kečupu).
Mimochodem četl jsem nejprve "kuřecí voda":-). |
|
|
|
| kapustový hrnec: brambory, kapusta, kuřecí, voda, polévkový hrnec, troška soli a kmínu
kapusta s červenou čočkou na pánvičce: cibulka, nudličky kapusty,po chvíli nahoru namočená červená čočka, troška pepře, sůl, zakrýt a počkat
:) |
|
|
|
| Kapusta koupena, bude se experimentovat. |
|
|
|
| lagga:
Jinak se mrazena zelenina doporucuje na zimu jak nejlepsi zdroj neceho zdraveho
Díky, to jsem chtěl slyšet :-) |
|
|
|
| Mrazenou neochucenou a nepredvarenou zeleninu jim casto, ale vybiram si aby tam nebyla mrkev, porek nebo cibule, ty po rozmrazeni sou fujtajblovy. Jinak se mrazena zelenina doporucuje na zimu jak nejlepsi zdroj neceho zdraveho, pak je susena a az na konci konzervy.
Han Solo taky zustal k sezrani po rychlem hlubokem zmrazeni. :-D |
|
|
|
| https://cs.wikipedia.org/wiki/Párek_v_rohlíku :-) |
|
|
|
| Mvek: Myslím to obecně, třeba ty různé směsi, které zmiňuješ.
Spíš nemám moc jasno v tom, jak moc se zelenina znehodnotí krátkým vložením do horké vody. |
|
|
|
| kapitan Pike: Tím myslíš něco speicálního, nebo obecně třeba krájené mražené směsi?
Jestli tam byl obrázek, proxy mi ho zablokovala:-). |
|
|
|
| Yakuzza:
českobudějovický řezník, který to viděl na dovolené v Madridu
To je docela zajímavá záležitost, zejména v souvislosti s tím, že se skutečně v okolí ČB říká párku v rohlíku "pikador"... |
|
|
|
| Yakuzza: Hmm, to jsem nevěděl.
kapitan Pike: Nejim, nechutná. Zeleninu už nakupuju pouze na trzích a v Makru. Ale co jsem koukal, tak konzervanty v tom nejsou, čili bych s tím neměl problém. |
|
|
|
| Celkem by mě zajímal názor místního osazenstva na mraženou zeleninu. V poslední době jsem ji párkrát měl a musím přiznat, že mi chutná více než rádoby čerstvá, která je dovezená (v lepším případě) přes půl Evropy :-) |
|
|
|
| Kdyby to někoho zajímalo... .) Párek v rohlíku se u nás prodává od roku 1972. Přišel s tím nějaký českobudějovický řezník, který to viděl na dovolené v Madridu. |
|
|
|
| Mvek: no nevím co mají jiný lidi v hlavách, ale mě to napadne často, když jsme v krámě
tempeh podruhé - taky dobrý |
|
|
|
| lagga: Jasný to je, když se nad tím zamyslíš, že ho je asi hodně, na to, aby se jen tak občas někde objevila plantáž. Ale neměl jsem důvod se zamýšlet, jsem proti rostliným tukům ve všem možném tak jako tak, nepotřebuji další důvody:-).
Nicméně předpokládám, že stejně tak to nenapadne skoro nikoho jiného, přitom to pro mnohé může být taky důvod proti jeho konzumaci. |
|
|
|
| průmysl palmového oleje, já myslela že to jsou jasný věci Mveku
Je ničen původní biotop, aby mohly existovat plantáže. Tak člověk narušuje koloběh vody přirozeného prostředí, likviduje původní floru a faunu. Následkem jsou místa kde je příliš sucho. A ty potom hoří. Plus to, že se doposavad kácí vypalováním jak ve středověku, to je skutečnost.
Druhá věc je, že se to používá jako pojivo a konzervant ve všem, i tam, kde to původně nebylo potřeba, protože je to plnidlo. Je to byznys s naším zdravím, vlastně si nás pěstujou, abychom měli srdečně cévní choroby.
(voda na můj mlýn) |
|
|
|
| Nedávno nám nedaleko otevřeli supermarket Iceland, který se profiluje jako britský. Máte s tím někdo zkušenosti? Nebo názor na šokově zmrazené potraviny vůbec?
Párkrát jsem tam už něco koupil a zatím jsem docela spokojen. Díky tomu, že začínají, mají některé docela zajímavé akce (Např jsem kupoval chedar 200g za 40 Kč, mraženého lososa 5 kousků za 99 Kč). Naopak jejich pizza za 35 Kč mi moc nechutnala. A palmový olej je i místních "britských" čokoládách. |
|
|
|
| Telemachus Rhade: A pointa měla být, že ta palma na olej lépe hoří, nebo že kácí pralesy vypalováním?
Jinak ano, v podstatě jsem přestal kupovat cukrovinky. Musí to být buď dost drahé, aby právě neobsahovaly ztužené rostlinné tuky. S piškotami je to zase horší z jiného důvodu:-).
Ze slaného pečiva až na výjimky kupujeme např. preclíky Rýdl dovážené z Lázní Bělohrad, které např. lze sehnat na mělnickém tahu u Labe. Obsahují sádlo, ale není to z nich cítit na rozdíl od nějakých tyčinek z Tesca.
Nebo si radši osolím namočené kešu:-)
A dodám, že jako člověk, který "trpí" údajně podle cévního jen dědičnými křečovými žílami v nějaké té povrchové části, takže k řešení jedině z kosmetických důvodů a pocity škubání nebo svědění jsou prý nervové... jsem si odzkoušel, že mám pocit těžkých nohou či jiné ty pocity mnohem méně, pokud e zvládnu třeba měsíc téměř vyhýbat pečeným, smaženým či ztuženým rostlinným tukům. |
|
|
|
| lagga: Za "kamarády zlatý" a "šmakulády" jsem na něj přestal koukat. |
|
|
|
| do Lídlu chodím pro zeleninu a ovoce, nebo pro levné oblečení :) |
|
|
|
| Telemachus Rhade: což mi připomíná jak v Jídlo sro Vaněk chválí českou výrobu a mě občas fakt mrazí z těch surovin
jinak dobrej dokumentární seriál on vždycky zabije těma svejma "mazlíkama" |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|