Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Jídlo a pití všeho druhu

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 1810
Aktuální téma: avokáda

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 653 - 672 / 1810Starší   Nejstarší

Zephram - 22. prosinec 2015 18:45sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Bramborový salát a na oběd krupicová kaše (s jednou mandlí) :-)
Pozemstan - 22. prosinec 2015 14:00sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
lagga: "mám problém, potřebuju vegetariánský recept na štědrý den"

To by snad takový problém být neměl, vzhledem k tomu, že podle tradice se na Štědrý den maso jíst nemá, nanejvýš večer ryba, takže by mělo být i českých vánočních bezmasých receptů dost... -)
lagga - 22. prosinec 2015 13:40sipka
ZAMĚŘIT
lagga
dýně, pokus co se povedl - cibule nebo pórek, mrkev a dýně, pomalu na oleji na pánvičce do změknutí, sůl, špetka pepře, muškát


mám problém, potřebuju vegetariánský recept na štědrý den - maso doma neudám, ani na něj nemám chuť
Telemachus Rhade - 19. prosinec 2015 18:14sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Inspirace:
Chicken Tajine with Apples

Zvolili jsme variantu bez česneku a chilli, protože to jsou zabijáci ostatních chutí, a bez cibule, protože alergie. A vyplatilo se. Směsice chutí, kde v jednou soustu cítíte každou jednotlivou složku, je nepřekonatelná! Skořice, cayenský pepř, šafrán, kmín... Nádhera.

Ideální vánoční jídlo.
Mvek - 15. prosinec 2015 10:17sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
lagga: Ta čočka vypadá zajímavě, ale předám obojí Dáše:-). Tak dík.
Já jsem včera akorát narychlo přihodil kus rozkrájené kapusty do těstovin se strouhaným sýrem (a zbytečkem kečupu).

Mimochodem četl jsem nejprve "kuřecí voda":-).
lagga - 15. prosinec 2015 07:09sipka
ZAMĚŘIT
lagga
kapustový hrnec: brambory, kapusta, kuřecí, voda, polévkový hrnec, troška soli a kmínu

kapusta s červenou čočkou na pánvičce: cibulka, nudličky kapusty,po chvíli nahoru namočená červená čočka, troška pepře, sůl, zakrýt a počkat

:)
Mvek - 14. prosinec 2015 13:22sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Kapusta koupena, bude se experimentovat.
kapitan Pike - 11. prosinec 2015 08:54sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
lagga:
Jinak se mrazena zelenina doporucuje na zimu jak nejlepsi zdroj neceho zdraveho

Díky, to jsem chtěl slyšet :-)
lagga - 11. prosinec 2015 08:53sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Mrazenou neochucenou a nepredvarenou zeleninu jim casto, ale vybiram si aby tam nebyla mrkev, porek nebo cibule, ty po rozmrazeni sou fujtajblovy. Jinak se mrazena zelenina doporucuje na zimu jak nejlepsi zdroj neceho zdraveho, pak je susena a az na konci konzervy.
Han Solo taky zustal k sezrani po rychlem hlubokem zmrazeni. :-D
Zephram - 10. prosinec 2015 17:07sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
https://cs.wikipedia.org/wiki/Párek_v_rohlíku :-)
kapitan Pike - 10. prosinec 2015 16:05sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mvek: Myslím to obecně, třeba ty různé směsi, které zmiňuješ.

Spíš nemám moc jasno v tom, jak moc se zelenina znehodnotí krátkým vložením do horké vody.
Mvek - 10. prosinec 2015 15:55sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
kapitan Pike: Tím myslíš něco speicálního, nebo obecně třeba krájené mražené směsi?
Jestli tam byl obrázek, proxy mi ho zablokovala:-).
AVip - 10. prosinec 2015 15:43sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Yakuzza:
českobudějovický řezník, který to viděl na dovolené v Madridu

To je docela zajímavá záležitost, zejména v souvislosti s tím, že se skutečně v okolí ČB říká párku v rohlíku "pikador"...
Telemachus Rhade - 10. prosinec 2015 15:23sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza: Hmm, to jsem nevěděl.

kapitan Pike: Nejim, nechutná. Zeleninu už nakupuju pouze na trzích a v Makru. Ale co jsem koukal, tak konzervanty v tom nejsou, čili bych s tím neměl problém.
kapitan Pike - 10. prosinec 2015 15:18sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Celkem by mě zajímal názor místního osazenstva na mraženou zeleninu. V poslední době jsem ji párkrát měl a musím přiznat, že mi chutná více než rádoby čerstvá, která je dovezená (v lepším případě) přes půl Evropy :-)
Yakuzza - 10. prosinec 2015 15:15sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Kdyby to někoho zajímalo... .) Párek v rohlíku se u nás prodává od roku 1972. Přišel s tím nějaký českobudějovický řezník, který to viděl na dovolené v Madridu.
lagga - 05. prosinec 2015 15:47sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Mvek: no nevím co mají jiný lidi v hlavách, ale mě to napadne často, když jsme v krámě

tempeh podruhé - taky dobrý
Mvek - 04. prosinec 2015 09:25sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
lagga: Jasný to je, když se nad tím zamyslíš, že ho je asi hodně, na to, aby se jen tak občas někde objevila plantáž. Ale neměl jsem důvod se zamýšlet, jsem proti rostliným tukům ve všem možném tak jako tak, nepotřebuji další důvody:-).

Nicméně předpokládám, že stejně tak to nenapadne skoro nikoho jiného, přitom to pro mnohé může být taky důvod proti jeho konzumaci.
lagga - 04. prosinec 2015 06:44sipka
ZAMĚŘIT
lagga
průmysl palmového oleje, já myslela že to jsou jasný věci Mveku

Je ničen původní biotop, aby mohly existovat plantáže. Tak člověk narušuje koloběh vody přirozeného prostředí, likviduje původní floru a faunu. Následkem jsou místa kde je příliš sucho. A ty potom hoří. Plus to, že se doposavad kácí vypalováním jak ve středověku, to je skutečnost.
Druhá věc je, že se to používá jako pojivo a konzervant ve všem, i tam, kde to původně nebylo potřeba, protože je to plnidlo. Je to byznys s naším zdravím, vlastně si nás pěstujou, abychom měli srdečně cévní choroby.

(voda na můj mlýn)
Zephram - 03. prosinec 2015 21:19sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Nedávno nám nedaleko otevřeli supermarket Iceland, který se profiluje jako britský. Máte s tím někdo zkušenosti? Nebo názor na šokově zmrazené potraviny vůbec?
Párkrát jsem tam už něco koupil a zatím jsem docela spokojen. Díky tomu, že začínají, mají některé docela zajímavé akce (Např jsem kupoval chedar 200g za 40 Kč, mraženého lososa 5 kousků za 99 Kč). Naopak jejich pizza za 35 Kč mi moc nechutnala. A palmový olej je i místních "britských" čokoládách.

Nejnovější   Novější 653 - 672 / 1810Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o