Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Jídlo a pití všeho druhu

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 1810
Aktuální téma: avokáda

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 562 - 581 / 1810Starší   Nejstarší

Marshall - 19. únor 2016 20:47sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Smažit na olivovém oleji rozhodně dobré není :D))))

Oliváč je pravděpodobně nejlepší na studenou kuchyni, kromě nějakých exotik jako třeba lněný...
Když už jsi to smažil (osobně preferuji topinky na sucho a křupavé, které pak použiji jako struhadlo na česnek) tak bych to udělal na slunečnici :)

Ale třeba mě někdo vyvede z omylu...
Telemachus Rhade - 19. únor 2016 20:34sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Dnes večer: smažená topinka s dvěma vajíčky, solí a česnekem + eidam.

Získám malý pozitivní bod alespoň za to, že to bylo na olivovém oleji? :)

#tehotenskechute
Mvek - 18. únor 2016 04:32sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
lagga: Hm, je fakt, že dřív jsme tu pěstovali špaldu... Ta má také lepší poměr. Nevím, jestli je to to samé, co Němci nazývají Dinkel (přesný překlad jako dvojzrnka). To se dá v Německu koupit přímo v sáčku jako náhražka rýže:-). Je to docela chutné, rozhodně to mám radši než bulgur i když mi ho to připomíná.
Pozemstan - 17. únor 2016 22:56sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade: Tak to jsou zajímavé účinky. Čekal bych, že zarudnutí obličeje vlivem vyššího tlaku způsobí spíše kofein, ale tady bez něj asi jde spíše o přesměrování z končetin do hlavy... Smím-li se zeptat, kolik kávy, čaje a cukru jsi předtím denně spotřeboval?
Telemachus Rhade - 17. únor 2016 22:43sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
lagga:
Telemachu vydrž, je to regulérní odvykačka

Je. A musim zvolnit :) Mám tak rudý xicht, že si připadám jak přímotop na Sibiři - ruce mám naprosto ledový. On to je žádoucí stav, jatýrka reagují :), ale přecijen se v tom nedá úplně normálně fungovat.

Zajímavé, s cigaretama to šlo ze dne na den a nic. Ale tam to asi bylo tím, že šlo o závislost psychickou.
Pozemstan - 17. únor 2016 22:37sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mléko bez laktózy jsem pil ve Finsku. Chuťově působilo kvalitněji než normální mléko a přivádělo mě k vzpomínkám na dětství. Kdo ví, možná to jen chutnalo jako Sunar... -)
kapitan Pike - 17. únor 2016 22:03sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Dneska jsem v obchodě narazil na mléko bez laktózy, místo ní je tam laktáza. Ze ze zvědavosti jsem si to koupil :-)
lagga - 17. únor 2016 21:56sipka
ZAMĚŘIT
lagga
*dávku cukru tudíž energie a neboj si dát 15minutového šlofíčka
lagga - 17. únor 2016 21:56sipka
ZAMĚŘIT
lagga
pšenice má větší poměr lepku - ještě dobrá je tzv. semolinová/tvrdá pšenice, kde to vyvažuje větší podíl proteinu/bílkovin
a současná civilizace je přepšenicovaná - všichni máme mírnou netoleranci lepku. protože ucpává klky ve střevech a tak vlastně způsobuje podvýživu, jenže každému se to projevuje jinak, někomu infarktem, jinému tloušťkou a mě exémem


Telemachu vydrž, je to regulérní odvykačka
můžeš dávku cukru nahrazovat kouskama ovoce v průběhu dne
Mvek - 16. únor 2016 14:15sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: Skolka na tebe, to budeš úplný rosol...
Telemachus Rhade - 16. únor 2016 13:31sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Den bez cukru, kávy a čaje, poznatek první: Začínám pociťovat mírný třes.
Pozemstan - 14. únor 2016 23:14sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Tak pokud jsou to ty sladké, tak by měla být smrtící dávka 500 kusů... -)
Mvek - 14. únor 2016 22:46sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Až těch deset asi.
Mvek - 14. únor 2016 22:46sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak já poslední dobou právě dost jím syrové mandle:-), i ty se slupkou...
Telemachus Rhade - 14. únor 2016 22:25sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Hořké mandle, čili následný derivát kyanid draselný aka cyankáli - oblíbené travidlo Agathy Cristie :)

Každá mandloň vyprodukuje alespoň jednu mandli hořkou. Přidávají se do marcipánu, protože pečení a celkově tepelná úprava negativní vlastnosti odstraní - ale i tady už je nahrazují spíše jádra meruněk, byť mají jedovatou vlastnost v podstatě stejnou. Taky platí norma, že marcipán může obsahovat 50mg HCN/kg :)

V Rakousku s tím měli nějaké problémy, takže se tam balí mandle po max 25g.
Pozemstan - 14. únor 2016 22:11sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Ono by asi mělo jedovatost dost odstranit tepelné zpracování jako např. pražení, ale těch 10 (asi syrových) hořkých mandlí jako smrtelná dávka mě překvapilo...
Mvek - 14. únor 2016 21:43sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: Nikdy mi žádná mandle nechutnala hořce, tak netuším, jestli se vůbec běžně v potravinách ten druh hořkých prodává, ale až uvidím obal, podívám se na přesný popis.
Pozemstan - 14. únor 2016 21:06sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
lagga, Mvek: Zajímavé, ale pozor na kyanid v hořkých mandlích (sladké, kde je ho padesátkrát méně, jsou bezpečné)... -)
"Hořké mandle obsahují kolem 5 % amygdalinu, takže větší počet hořkých mandlí (více než 3 – 5 jader) může znamenat otravu, jako smrtelná dávka se uvádí 10 hořkých mandlí."
Mvek - 14. únor 2016 20:54sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jinak dík, vyzkouším, mám tu dost mandlí v té hnědé slupce.
Mvek - 14. únor 2016 20:54sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
lagga:
pšenici
Pšenici jo takovou? Proč? Myslel jsem, že je dobré se vyhnout jen bílé mouce.

Nejnovější   Novější 562 - 581 / 1810Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o