Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Jídlo a pití všeho druhu

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 1810
Aktuální téma: avokáda

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 559 - 578 / 1810Starší   Nejstarší

Mvek - 20. únor 2016 10:21sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nenašel jsem na to jednoznačné odpovědi, pouze to, že než slunečnicový je lepší řepkový (ale to jsme tu už probírali, zejména na řízky apod. je slunečnicový vysloveně už špatná volba). Olivový asi nikdo nekritizoval, spíše chválili, pouze jednou kritizovali smažit na panenském, na druhou stranu důvodem asi bude jen "plýtvání", ne zdraví.
Marshall - 19. únor 2016 22:37sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
damn, I stand corrected.
Telemachus Rhade - 19. únor 2016 20:52sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Marshall: To je právě velký mýtus. Když už smažit, tak jedině na olivě. Ostatní (běžné) oleje mají mnohem nižší kouřový bod.
Marshall - 19. únor 2016 20:47sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Smažit na olivovém oleji rozhodně dobré není :D))))

Oliváč je pravděpodobně nejlepší na studenou kuchyni, kromě nějakých exotik jako třeba lněný...
Když už jsi to smažil (osobně preferuji topinky na sucho a křupavé, které pak použiji jako struhadlo na česnek) tak bych to udělal na slunečnici :)

Ale třeba mě někdo vyvede z omylu...
Telemachus Rhade - 19. únor 2016 20:34sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Dnes večer: smažená topinka s dvěma vajíčky, solí a česnekem + eidam.

Získám malý pozitivní bod alespoň za to, že to bylo na olivovém oleji? :)

#tehotenskechute
Mvek - 18. únor 2016 04:32sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
lagga: Hm, je fakt, že dřív jsme tu pěstovali špaldu... Ta má také lepší poměr. Nevím, jestli je to to samé, co Němci nazývají Dinkel (přesný překlad jako dvojzrnka). To se dá v Německu koupit přímo v sáčku jako náhražka rýže:-). Je to docela chutné, rozhodně to mám radši než bulgur i když mi ho to připomíná.
Pozemstan - 17. únor 2016 22:56sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade: Tak to jsou zajímavé účinky. Čekal bych, že zarudnutí obličeje vlivem vyššího tlaku způsobí spíše kofein, ale tady bez něj asi jde spíše o přesměrování z končetin do hlavy... Smím-li se zeptat, kolik kávy, čaje a cukru jsi předtím denně spotřeboval?
Telemachus Rhade - 17. únor 2016 22:43sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
lagga:
Telemachu vydrž, je to regulérní odvykačka

Je. A musim zvolnit :) Mám tak rudý xicht, že si připadám jak přímotop na Sibiři - ruce mám naprosto ledový. On to je žádoucí stav, jatýrka reagují :), ale přecijen se v tom nedá úplně normálně fungovat.

Zajímavé, s cigaretama to šlo ze dne na den a nic. Ale tam to asi bylo tím, že šlo o závislost psychickou.
Pozemstan - 17. únor 2016 22:37sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mléko bez laktózy jsem pil ve Finsku. Chuťově působilo kvalitněji než normální mléko a přivádělo mě k vzpomínkám na dětství. Kdo ví, možná to jen chutnalo jako Sunar... -)
kapitan Pike - 17. únor 2016 22:03sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Dneska jsem v obchodě narazil na mléko bez laktózy, místo ní je tam laktáza. Ze ze zvědavosti jsem si to koupil :-)
lagga - 17. únor 2016 21:56sipka
ZAMĚŘIT
lagga
*dávku cukru tudíž energie a neboj si dát 15minutového šlofíčka
lagga - 17. únor 2016 21:56sipka
ZAMĚŘIT
lagga
pšenice má větší poměr lepku - ještě dobrá je tzv. semolinová/tvrdá pšenice, kde to vyvažuje větší podíl proteinu/bílkovin
a současná civilizace je přepšenicovaná - všichni máme mírnou netoleranci lepku. protože ucpává klky ve střevech a tak vlastně způsobuje podvýživu, jenže každému se to projevuje jinak, někomu infarktem, jinému tloušťkou a mě exémem


Telemachu vydrž, je to regulérní odvykačka
můžeš dávku cukru nahrazovat kouskama ovoce v průběhu dne
Mvek - 16. únor 2016 14:15sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: Skolka na tebe, to budeš úplný rosol...
Telemachus Rhade - 16. únor 2016 13:31sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Den bez cukru, kávy a čaje, poznatek první: Začínám pociťovat mírný třes.
Pozemstan - 14. únor 2016 23:14sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Tak pokud jsou to ty sladké, tak by měla být smrtící dávka 500 kusů... -)
Mvek - 14. únor 2016 22:46sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Až těch deset asi.
Mvek - 14. únor 2016 22:46sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak já poslední dobou právě dost jím syrové mandle:-), i ty se slupkou...
Telemachus Rhade - 14. únor 2016 22:25sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Hořké mandle, čili následný derivát kyanid draselný aka cyankáli - oblíbené travidlo Agathy Cristie :)

Každá mandloň vyprodukuje alespoň jednu mandli hořkou. Přidávají se do marcipánu, protože pečení a celkově tepelná úprava negativní vlastnosti odstraní - ale i tady už je nahrazují spíše jádra meruněk, byť mají jedovatou vlastnost v podstatě stejnou. Taky platí norma, že marcipán může obsahovat 50mg HCN/kg :)

V Rakousku s tím měli nějaké problémy, takže se tam balí mandle po max 25g.
Pozemstan - 14. únor 2016 22:11sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Ono by asi mělo jedovatost dost odstranit tepelné zpracování jako např. pražení, ale těch 10 (asi syrových) hořkých mandlí jako smrtelná dávka mě překvapilo...
Mvek - 14. únor 2016 21:43sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: Nikdy mi žádná mandle nechutnala hořce, tak netuším, jestli se vůbec běžně v potravinách ten druh hořkých prodává, ale až uvidím obal, podívám se na přesný popis.

Nejnovější   Novější 559 - 578 / 1810Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o