|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| No dle kachnování (google mě nějak neuspokojuje v poslední době) jsem došel k závěru, že to dám syrové :) |
|
|
|
| Jinak obecné věci jako je rozpad vitamínů (a komplexnějších organik) při určitých teplotách je mi samozřejmě jasný. Takže třeba česnek je nej syrový, ale těch u některý potravin to prostě není tak jasné. |
|
|
|
| Existuje je nějaká stránka/databáze, která by říkala zda a jak tepelně upravovat potraviny z hlediska výživových hodnot a nikoliv z hlediska chuti? A myslím tím něco seriozního.
Pozadí: Třeba vím, že mrkev je jedna z mála zelenin, kterou je lepší tepelně upravit, protože se rozbijí buněčné stěny a tím se uvolní víc beta karotenu atd... Včera jsem si koupil hlívu a přemýšlel jsem jak ji udělám (zatím jsem ji měl vždy "od maminky"), ani do polívky ani řízky se mi z ní dělat nechce, tak zvažuji jestli se k tomu mám chovat jako k houbě nebo nějak jinak. |
|
|
|
| A teď ještě zkonzumovat několik sklenic křížal z těch loňských jablek:-).
Myslím, že díky tomu se vlastně vyhnu importovaným jablkům. |
|
|
|
| Telemachus Rhade: No, nemyslím si, že by se to vyplatilo za tu drahotu z palíren. A alternativními metodami... ale jo, kdybych se nebál CO, protože známí se zkušenostmi zemřeli, byť nějaké prostředky na to zbyly. Na chalupě...:-).
Ale každopádně už máme slušnější odšťavňovač, takže příští sklizeň půjde i do moštů a pokusíme se někdy o cider a tak. Navíc to chce na chalupě přece jen poklidit ve sklepě a část uskladnit tam a zkonzumuje se to lépe ještě včas. |
|
|
|
| Mvek: Neuvažoval jsi o pálence? |
|
|
|
| Dnes jsem dělal chřest na másle. Mrzí mě jenom, že jsem ho neudělal víc. Lahoda. |
|
|
|
| Tak jsem dokonzumoval poslední jablka z loňského podzimu na chalupě... Netušil jsem, že ta hromádka v lednici tak dlouho vydrží...
Ale ano, na vině bylo i to, že s mírně scvrklou slupkou se nám je nechtělo jíst jen tak, takže šla jen do vaření. |
|
|
|
| Z obalu ledvinového čaje: Není vhodné pro osoby trpící onemocněním ledvin :) |
|
|
|
| Vypadá to, že to každou chvíli oživne a uteče :) |
|
|
|
| Tak toto je prosím Náklad(aný hermelín).
Miniverze obrázku, ať víte, na co klikáte:
|
|
|
|
| trvalo mi 20 minut dostat se do kokosu - asi spešl odrůda :D normálně zoufalost!
tak ho jdu teď zežrat |
|
|
|
| Já měla předvčírem chuť na sýrovou pizzu a z toho zmetanovýho základu je mi blbě ještě teď... |
|
|
|
| Proč já mám poslední týdny takovou chuť na šlehačku? Vždyť nemůžu mít tak málo bílkovin apod., přece jen občas nějaký ten živý bílý jogurt typu Hollandia nebo Olma (a občas ovocný Florián) jím, tu a tam kozí mléko nebo kefír (zrovna tento víkend) a sýry jíme dost...
Ale tak pořád asi lepší si dát občas šlehačku, než smetanový dezert s příliš velkým množstvím jednoduchých cukrů...
Když jsme u toho, nedávno také jen tak v nějakém článku, možná na stejném webu, zmínili, že je dobré se vyhnout jednoduchým cukrům, že poškozují neurony. Ale zdroje k tomuto také působí podobně jako ty, které proklamují pití destilky... |
|
|
|
| To jsem celkem tušil, když jsem četl poslední věty toho článku bez pořádných citací. |
|
|
|
| No hurá, to je celkem logické, protože empatická bolest je velmi podobná té reálné. |
|
|
|
| Marshall: Jo, to je spousta webů podobně neschopná, tady mě taky nebaví občas dohledávat podle jména univerzity, osoby apod. |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|