|
Spravuje: AVip Počet příspěvků: 1810 |
|
Aktuální téma: avokáda
|
|
|
| Hlavně ať Tele nefotí okurku... :-) |
|
|
|
| Zajímavé, že to ovesné mléko je tak sladké (přitom přidán je jen řepkový olej a sůl). |
|
|
|
| Já kvůli vám nebudu kupovat meloun. |
|
|
|
| Kdyz je Telemachus tak strasne proaktivni, nominuji Telemacha - fotku so Muscle&Fitnes jsme tu jeste nemeli |
|
|
|
| Na doplnění sezónní fotografie nominuji Laggu nebo Seven. |
|
|
|
| Čekám až v anketě "jaké melouny?" zvítězí jahody ;) |
|
|
|
| Tak mile osazenstvo, kdo doplni sezoni fotku s melounem ? |
|
|
|
| Tak, dospěl jsem k rozhodnutí.
Větší nákupy potravin budu nadále provádět pouze v Deustchlandu. Proč?
A) rozmanitost
B) cena
C) kvalita
Ono se mi totiž pořád vyplatí dojet do Zittau a zpátky do Prahy. Ne o moc, ale ty chutě a výběr jsou prostě někde jinde. Nechápu, proč máme ten trh natolik omezený.
Takže kdybyste se někdo chtěl příště svézt, tak budu jedině rád za společnost. |
|
|
|
| Proč jsem nejedl nikdy dřív sýr (lepší, bloček/skrojek) s kremžskou horčicí a neobjevil tuhle zvláštní kombinaci? |
|
|
|
| Seven: Dík za doplnění, myslím, že na chalupu se to pak určitě hodí.
Jako omeletu mi stačilo dělat vždycky kvedlačkou v hrnku, ale riziko cáknutí je vysoké:-). |
|
|
|
| Mvek: Stojí v rozpětí 50 - 100CZK, mají ho v běžných domácích potřebách, na netu najdeš jako ruční šlehač plastový či ruční šlehač mléka. Kromě šlehačky se v něm dobře připravuje směs na omelety - vejce + mléko a prošlehat, nechat pár minut odstát a nalít na pánev. Osobně do směsi pro lepší říz dávám ještě lžíci hořčice. Na těsto na palačinky apod. je zase dobrý tenhle šlehač s metlami. Výhody jsou v tom, že nespotřebováváš elektřinu a nemá se na tom co porouchat (pokud nejsi magor, co strhne závit, protože tam nacpal něco příliš hustého). |
|
|
|
| Překvapilo mě, jak dobře se šlehá šlehačka ručně v takovém tom pístovém plastovém komunistickém šlehači. Ani nevím, jestli se něco podobného dneska stále dělá, ale kdybych ten nepoužitý starý našel dřív, nemuseli jsme si kupovat elektrický šlehač... |
|
|
|
| Jahody Kunratice Praha 4
75Kc/kilo
200Kc/2.5kg a zaloha na kosik
Jahody pondeli streda trhy metro Haje
120 nebo 130 nebo 140kc/2kg a zaloha na kosik
Dovoz z choteborska |
|
|
|
| No dle kachnování (google mě nějak neuspokojuje v poslední době) jsem došel k závěru, že to dám syrové :) |
|
|
|
| Jinak obecné věci jako je rozpad vitamínů (a komplexnějších organik) při určitých teplotách je mi samozřejmě jasný. Takže třeba česnek je nej syrový, ale těch u některý potravin to prostě není tak jasné. |
|
|
|
| Existuje je nějaká stránka/databáze, která by říkala zda a jak tepelně upravovat potraviny z hlediska výživových hodnot a nikoliv z hlediska chuti? A myslím tím něco seriozního.
Pozadí: Třeba vím, že mrkev je jedna z mála zelenin, kterou je lepší tepelně upravit, protože se rozbijí buněčné stěny a tím se uvolní víc beta karotenu atd... Včera jsem si koupil hlívu a přemýšlel jsem jak ji udělám (zatím jsem ji měl vždy "od maminky"), ani do polívky ani řízky se mi z ní dělat nechce, tak zvažuji jestli se k tomu mám chovat jako k houbě nebo nějak jinak. |
|
|
|
| A teď ještě zkonzumovat několik sklenic křížal z těch loňských jablek:-).
Myslím, že díky tomu se vlastně vyhnu importovaným jablkům. |
|
|
|
|
HLAVNÍ STRÁNKA
UŽIVATELÉ
[ DISKUZNÍ FÓRA ] VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE
NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV
|