Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Jídlo a pití všeho druhu

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 1810
Aktuální téma: avokáda

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 432 - 451 / 1810Starší   Nejstarší

Lt.Shark - 17. červenec 2016 14:46sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Hlavně ať Tele nefotí okurku... :-)
lagga - 16. červenec 2016 11:47sipka
ZAMĚŘIT
lagga
A co merunky?
Mvek - 13. červenec 2016 15:43sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Zajímavé, že to ovesné mléko je tak sladké (přitom přidán je jen řepkový olej a sůl).
Telemachus Rhade - 13. červenec 2016 14:28sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Seven: Tím lépe :)
Seven - 13. červenec 2016 14:27sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Já kvůli vám nebudu kupovat meloun.
Zephram - 09. červenec 2016 12:14sipka
ZAMĚŘIT
Zephram
Tož asi anketu, ne? :-))
lagga - 09. červenec 2016 11:40sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Kdyz je Telemachus tak strasne proaktivni, nominuji Telemacha - fotku so Muscle&Fitnes jsme tu jeste nemeli
Telemachus Rhade - 08. červenec 2016 19:49sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Na doplnění sezónní fotografie nominuji Laggu nebo Seven.
Telemachus Rhade - 08. červenec 2016 19:48sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Čekám až v anketě "jaké melouny?" zvítězí jahody ;)
lagga - 08. červenec 2016 19:46sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Tak mile osazenstvo, kdo doplni sezoni fotku s melounem ?
Telemachus Rhade - 25. červen 2016 20:01sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Tak, dospěl jsem k rozhodnutí.

Větší nákupy potravin budu nadále provádět pouze v Deustchlandu. Proč?
A) rozmanitost
B) cena
C) kvalita

Ono se mi totiž pořád vyplatí dojet do Zittau a zpátky do Prahy. Ne o moc, ale ty chutě a výběr jsou prostě někde jinde. Nechápu, proč máme ten trh natolik omezený.

Takže kdybyste se někdo chtěl příště svézt, tak budu jedině rád za společnost.
Mvek - 17. červen 2016 20:57sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Proč jsem nejedl nikdy dřív sýr (lepší, bloček/skrojek) s kremžskou horčicí a neobjevil tuhle zvláštní kombinaci?
Mvek - 12. červen 2016 19:16sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Seven: Dík za doplnění, myslím, že na chalupu se to pak určitě hodí.
Jako omeletu mi stačilo dělat vždycky kvedlačkou v hrnku, ale riziko cáknutí je vysoké:-).
Seven - 12. červen 2016 13:55sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Mvek: Stojí v rozpětí 50 - 100CZK, mají ho v běžných domácích potřebách, na netu najdeš jako ruční šlehač plastový či ruční šlehač mléka. Kromě šlehačky se v něm dobře připravuje směs na omelety - vejce + mléko a prošlehat, nechat pár minut odstát a nalít na pánev. Osobně do směsi pro lepší říz dávám ještě lžíci hořčice. Na těsto na palačinky apod. je zase dobrý tenhle šlehač s metlami. Výhody jsou v tom, že nespotřebováváš elektřinu a nemá se na tom co porouchat (pokud nejsi magor, co strhne závit, protože tam nacpal něco příliš hustého).
Mvek - 11. červen 2016 22:16sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Překvapilo mě, jak dobře se šlehá šlehačka ručně v takovém tom pístovém plastovém komunistickém šlehači. Ani nevím, jestli se něco podobného dneska stále dělá, ale kdybych ten nepoužitý starý našel dřív, nemuseli jsme si kupovat elektrický šlehač...
lagga - 11. červen 2016 15:23sipka
ZAMĚŘIT
lagga
Jahody Kunratice Praha 4
75Kc/kilo
200Kc/2.5kg a zaloha na kosik

Jahody pondeli streda trhy metro Haje
120 nebo 130 nebo 140kc/2kg a zaloha na kosik
Dovoz z choteborska
Marshall - 11. červen 2016 14:14sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
No dle kachnování (google mě nějak neuspokojuje v poslední době) jsem došel k závěru, že to dám syrové :)
Marshall - 11. červen 2016 14:09sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Jinak obecné věci jako je rozpad vitamínů (a komplexnějších organik) při určitých teplotách je mi samozřejmě jasný. Takže třeba česnek je nej syrový, ale těch u některý potravin to prostě není tak jasné.
Marshall - 11. červen 2016 14:05sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Existuje je nějaká stránka/databáze, která by říkala zda a jak tepelně upravovat potraviny z hlediska výživových hodnot a nikoliv z hlediska chuti? A myslím tím něco seriozního.

Pozadí: Třeba vím, že mrkev je jedna z mála zelenin, kterou je lepší tepelně upravit, protože se rozbijí buněčné stěny a tím se uvolní víc beta karotenu atd... Včera jsem si koupil hlívu a přemýšlel jsem jak ji udělám (zatím jsem ji měl vždy "od maminky"), ani do polívky ani řízky se mi z ní dělat nechce, tak zvažuji jestli se k tomu mám chovat jako k houbě nebo nějak jinak.
Mvek - 31. květen 2016 16:04sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A teď ještě zkonzumovat několik sklenic křížal z těch loňských jablek:-).

Myslím, že díky tomu se vlastně vyhnu importovaným jablkům.

Nejnovější   Novější 432 - 451 / 1810Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o